Sirija vol. 2

Locked
Lincoln-Burrows

#1851 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

General War wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
mO k3 wrote:
ma ne mogu ni ja ruse.. kako god Turska je clanica NATO ,ako onda bude napadnuta od strane Rusije ,automatski su sve clanice napadnute bice rata globalnih razmjera
Mislim da NATO ne može sakupiti ni polovinu članica za sukob protiv Rusije u ovom slučaju,
džaba konvencije o međusobnom pomaganju, sad se pomalo vidi besmisao ovih organizacija.
Neka rusi krenu, pa cemo vidjeti je li ili nije besmisao...vec vidim Putina za sahovskom tablom :D
Rusi su trenutno napadnuta strana.
A kad kažem besmisao tada mislim na cijeli NATO savez,
jer Turskoj koja sada zapomaže i plače nema tko pomoći osim SAD a to nije malo.
Nisam siguran ni da sami građani SAD-a podržavaju Tursku koja pomaže ISIL.
Last edited by Lincoln-Burrows on 24/11/2015 15:23, edited 1 time in total.
BHCluster

#1852 Re: Sirija vol. 2

Post by BHCluster »

Sprema se i Ruski rambo...
Image
Drvosjeca iz Dejcica

#1853 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
Pa ti pricas ko da je vrtic. Stvari nisu tako crno/bijele ni u Crvenkapici.

I sad imam i predrasude prema Turcima :shock: Ne smijes ni kritiku uputit, odmah si mrzitelj. Evo tursko odijelo na meni, moze li to sta pomoc? Koliko tekstilne i tehnicke robe nam utuse, mi bi morali sve stoke sto imamo poklat da pokrijemo polovinu tog uvoza, izvozom mesa.

I Rusija nagovara na referendum? Ono Vladimir Putin rekao da referendumsite ?
Pa ja tebi otvaram oči i pokazujem da stvari nisu crno-bijele ali eto. Do duše ja sam vidio na onoj temi o izbjeglicama kako razmišljaš pa se i ne čudim više tvojoj plitkosti. Izvini nemoj se ljutiti ne mislim da si glup, naprotiv, samo si licemjeran i ne misliš ono što pišeš a između redova provejava dosta toga što govori o tebi i to vrlo ružnog i retrogradnog. Do danas izrečeno 982736 puta podrška referendumu od strane Rusije a ti se u novembru 2015. godine kao pitaš naivno gdje to Rusija nagovara na referendum. :roll: Vrlo maliciozno od tebe kao i u onoj konstatacija da Rusi nisu u Ukrajini. Ko te ne zna skupo bi te platio moj Bato.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... ci-Srpskoj
General War

#1854 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

sjedi 1 wrote:
General War wrote:
sjedi 1 wrote:Ovo obaranje aviona će x-puta više štetiti turskoj nego li Rusiji
Za početak,Antalija i cijela ta obala može se pozdraviti sa turizmom
A rusi sa bosforom...pa neka se vrte ukrug po kaspijskom jezeru :lol:
To su već ekstremne mjere(do toga ako dođe ode sve u p.m.) ,ja govorimovo za početak,stalna tenzija,povremeni incidenti,Rusi će sad slacati Kurde,naoružavati ih...
A sta su dosad ameri radili ako nisu naoruzavali i obucavali kurde?
Kikibombona

#1855 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Johnny071 wrote:
ne kontaju ljudi to, glupi previse i nadojeni nacionalistickim kucnim pricama, stvar odgoja i kulture jebiga.
Ovdje je stvar potpuno jasna.

Turci i Rusi imaju problem jedni sa drugima. To ce se izmedju njih rjesavati i samo oni ce osjetiti posljedice. Kolateral moze biti jedino i samo Sirija i Sirijci.

Ako neko misli da ce velike sile, bilo globalne ili regionalne, podbaciti glavu da zastite jedne ili druge, onda je stvarno budala.

Sve ovo savrseno odgovara Americi i prijateljima. Odgovara Izraelu. Odgovara Iranu. Za sve njih bi bilo fenomenalno kada bi Rusi i Turci iscrpili jedni druge.

A budale izgleda misle da su London i Pariz spremni na atomske radi Turske. :lol:
Johnny071

#1856 Re: Sirija vol. 2

Post by Johnny071 »

jebes sve to vakat je izgleda dic pare sa banke, pretvorit u franke i ufatit se autoputa do ciriha :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1857 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa ja tebi otvaram oči i pokazujem da stvari nisu crno-bijele ali eto. Do duše ja sam vidio na onoj temi o izbjeglicama kako razmišljaš pa se i ne čudim više tvojoj plitkosti. Izvini nemoj se ljutiti ne mislim da si glup, naprotiv, samo si licemjeran i ne misliš ono što pišeš a između redova provejava dosta toga što govori o tebi i to vrlo ružnog i retrogradnog. Do danas izrečeno 982736 puta podrška referendumu od strane Rusije a ti se u novembru 2015. godine kao pitaš naivno gdje to Rusija nagovara na referendum. :roll: Vrlo maliciozno od tebe kao i u onoj konstatacija da Rusi nisu u Ukrajini. Ko te ne zna skupo bi te platio moj Bato.

Nagovarati nije isto sto i podrzavati. Slicno jeste, to ne sporim.

Ali sve posmatrati kroz tu prizmu nije dobro.U maniru evo meni drago sto su ovi izazvali medjunarodnu krizu jer mi njima tusimo meso, a ovi sto je njihov avion oboren podrzavaju referendum, pa je to dobro.

Ako oni zaguzvaju, i mi cemo najebat.
tututuuuu

#1858 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

General War wrote:
tututuuuu wrote: To definitivno. lako je bilo ici na Srbiju recimo gdje su stvari bile ciste, ova situacija je posve nesto drugo.
...toliko ciste, da jedna Grcka nije ucestvovala u napadu na Srbiju...i nikom nista.
to nisam znao... al da, bile su ciste. Grci vjerovatno nisu htjeli zbog svojih odnosa sa Srbima. Al eto, tim vise ovo sto ja govorim. Ne vjerujem da bi europske zemlje nakon ovih napada stali na stranu Turske protiv Rusa dok ti isti Rusi tesko granatiraju razne kozojebe po Siriji sto planiraju napade po Europi, a Turci se cesu za muda, i vjerovatno ih jos i pomazu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1859 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Ali sve posmatrati kroz tu prizmu nije dobro.U maniru evo meni drago sto su ovi izazvali medjunarodnu krizu jer mi njima tusimo meso, a ovi sto je njihov avion oboren podrzavaju referendum, pa je to dobro.

Banksy

#1860 Re: Sirija vol. 2

Post by Banksy »

Vrlo zanimljivi komentari čitatelja ...

Image

http://www.nytimes.com/2015/11/25/world ... v=top-news
Christian Perpignan, France 1 minute ago
It is outrageous that Turkey would shoot down a Russian plane. Clearly, Russia is not preparing to attack Turkey. The Russians provoke and play with borders, but the response, at least at first, should be protest and warnings in the dipolmatic channel rather than attack. The US should do nothing in support of Turkey in this event other than encourage both sides to de-escalate. Turkey is playing the role of Serbia or Austria here in attempting to drag great powers into a conflict for her own purposes.
Peter floral park,ny 1 minute ago
A policy of neglect and reliance on Turkey, an ally in name only, may lead Washington to it's Sarajevo moment, with the only defense being Obama's talent for reneging on any commitment he's ever made, so perhaps NATO treaty requirements will not be binding when Russia retaliates. The splintering of Turkey will be high on many to do lists and the Kurds are cheering this morning.
It is highly unlikely that Erdogan authorized pulling the trigger without direct consent from the oval office. If this is Washington's show of force we have a sad day in Turkey and in the US.
Che Beauchard Lower East Side 1 minute ago
The First World War began as a result of blundering, and some of the blunders seemed insignificant at the time. None of those who were committing the blunders thought they would lead to the carnage that followed. War and war-like blundering tend to engender wider war, and no war is the war to end war, as the First World War demonstrated. Let those who are calling for more war and more war-like actions beware: These are armed nations that have hair-trigger nuclear weapons, and one of these nations has dropped two of these bombs in anger already. Ask not which nation that was; the answer isn't comforting. Sending in more troops and dropping more bombs will not lead to a happy ending to the madness that has followed from the Anglo/American invasions of Iraq and Afghanistan. We won't know in advance which minor action will be the ones to tip the scales into a world-engulfing hell. The chickens will come home to roost. It's their way to do so. Our politicians care more for their careers than for the future of mankind. It's up to the rest of us to resist the madness.
Andrea New Jersey 3 minutes ago
This is not good. Erdogan works with NATO during the day and for Deash at night. He is raising the bets now. NATO and the US could be dragged to a war with Russia by this Islamist whose friends are murderers of Frenchmen, Americans, Englishmen, etc.
This is all so weird and sbsurd. Having moronic leadership at times like this can be a problem.
It really looks like August 1914...
Drvosjeca iz Dejcica

#1861 Re: Sirija vol. 2

Kombat wrote:
TI da zalis pilote?! :shock: :run: pa ti, savoxxx i cbrt vjerovatno drkate nad slikama masakriranih tijela (ne samo ovih pilota nego inace zrtava kozojeba)
Ko tebe pita šta i ko si ti da znaš na šta neko drka? Iz tvojih postova je indikaivno da podržavaš genocid u Srebrenici i ti bi trebao biti mjerodavan za nešto?
Drvosjeca iz Dejcica

#1862 Re: Sirija vol. 2

_BataZiv_0809 wrote:

Nije šija već vrat, hajde OK neka ti bude. Ali slažem se da ne trebamo biti kusur za potkusurivanje velikih.
General War

#1863 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Lincoln-Burrows wrote:
General War wrote:
Rusi su trenutno napdnuta strana.
Prvo, Rusi napadnuta strana??? zato sto je putin rekao?
NATO je vec razmjestio PVO u turskoj (holandjani cini mi se)
Turskoj je sasviim dovoljno da se nosi sa Rusijom uz logisticku podrsku SAD, rusije nema cime zaprijetiti osim nuklearnim ratom ali to bi bio i kraj rusije.
Grdajani SAD isto tako znaju za putinovo oslobadjanje Ukrajine, kao i za Assada i njegove nestasluke.
LBVIEW

#1864 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:
LBVIEW wrote:
U fazi disolucije upravo zbog onog "Srbija nije u ratu".Inace,pravno potpuno cista situacija sa prisustvom vojske druge drzave na teritoriji susjedne.
E,sad,sto je napravljen presedan pa se sve to od strane "MZ" mirno posmatralo uz uobicajene "mrtvo slovo na papiru"-rezolucije je druga stvar.
Ne, nego je Banditerova komisija tako kvalifikovala stanje u kojem se nalazimo. Drzava se raspala prije rata, pobogu to nam je glavni argument da proglasimo agresiju :roll:

U Ukrajini se desilo nesto skroz drugo. Da je Rusija pomogla, to sam sasma siguran da jeste. Da je slala regularnu vojsku-nema dokaza.
Ok,mislio si na disoluciju SFRJ-a.
A sto se tice ruske umijesanosti,otkud onoliki oklop,zarobili? :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1865 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote:
Ok,mislio si na disoluciju SFRJ-a.
A sto se tice ruske umijesanosti,otkud onoliki oklop,zarobili? :-)
Ma izgubili se u registraturi :lol: 8)
choxnox

#1866 Re: Sirija vol. 2

Post by choxnox »

Em2r wrote:I njihova krv je zbog toga halal ?
:?:
Lincoln-Burrows

#1867 Re: Sirija vol. 2

General War wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
General War wrote:
Rusi su trenutno napdnuta strana.
Prvo, Rusi napadnuta strana??? zato sto je putin rekao?
NATO je vec razmjestio PVO u turskoj (holandjani cini mi se)
Turskoj je sasviim dovoljno da se nosi sa Rusijom uz logisticku podrsku SAD, rusije nema cime zaprijetiti osim nuklearnim ratom ali to bi bio i kraj rusije.
Grdajani SAD isto tako znaju za putinovo oslobadjanje Ukrajine, kao i za Assada i njegove nestasluke.
Građani SAD ne znaju ni gdje se Ukrajina i Sirija nalaze njima je dovoljno reći 11.09 i znaju na čijoj su strani.
LBVIEW

#1868 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

junior3 wrote:
6r8747 wrote:kad vrisne iznad an-kare 100 megatona šta ćemo onda hoće li svi bošnjaci odmah biti rusi :lol: :lol: :lol: poznajući bošnjake(BIDONE) odmah će se deklarisat ko rusi u najmanju ruku ko srbi :lol: :lol: :lol:
:pisnuo:
Nije red da se samo ti smejes,sad cemo i mi ostali smejati:
1)Ko princezi Oliveru poturi Bajazidu? :D
2)Sto bi na Nikopolju? :lol:
Kikibombona

#1869 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Rusi koriste priliku, upravo ubise po turkmenskim selima.

Kazem ja, Sirijci ce najebati radi svega.
General War

#1870 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Lincoln-Burrows wrote:
Građani SAD ne znaju ni gdje se Ukrajina i Sirija nalaze njima je dovoljno reći 11.09 i znaju na čijoj su strani.
Mjesas Al Qaidu i ISIL.
junior3

#1871 Re: Sirija vol. 2

Post by junior3 »

LBVIEW wrote: Nije red da se samo ti smejes,sad cemo i mi ostali smejati:
1)Ko princezi Oliveru poturi Bajazidu? :D
2)Sto bi na Nikopolju? :lol:
Ne spamaj. :mrgreen:
tututuuuu

#1872 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

Kikibombona wrote:Rusi koriste priliku, upravo ubise po turkmenskim selima.

Kazem ja, Sirijci ce najebati radi svega.
bilo je i za ocekivati, osobito jer su im ubili pilote. za ocekivati je i podrsku Kurdima, kako politicki tako i u oruzju.
tututuuuu

#1873 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

General War wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Mjesas Al Qaidu i ISIL.
je, eto oni prave neku razliku. :D Sve je to njima isto (sto, ruku na srce, manje vise i je :D ).
Lincoln-Burrows

#1874 Re: Sirija vol. 2

General War wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Mjesas Al Qaidu i ISIL.
Možda ali nema tu velike razlike.
tututuuuu

#1875 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

Izjava Putina.

""Ovaj događaj izlazi iz normalnih okvira borbe protiv terorizma. Naravno, naša vojska radi herojski posao u toj borbi... No, naš današnji gubitak je nož u leđa, koji su zabili suradnici terorista . Ne mogu to opisati nikako drugačije.

Naš je zrakoplov srušen iznad Sirije, projektilom ispaljenim s turskog F-16 lovca. Pao je 4 kilometra unutar sirijskog teritorija. Nijedan od naših pilota niti zrakoplova nije prijetio Turskoj. To je vrlo očito. Borili su se protiv terorista u sjevernim područjima oko Latakije, gdje su locirani militanti koji su uglavnom došli iz Rusije. To su međunarodni teroristi i dužnost pilota bila je da se pobrinu da se ti ljudi više ne vrate u Rusiju.

Uzmite u obzir da smo potpisali ugovor o nekonfliktnosti sa SAD-om, a koliko znamo Turska je dio njihove koalicije. Budući da ISIS ima ogromne financijske resurse od prodaje nafte, koji se mjere u milijardama dolara, a zaštićeni su vojnim snagama drugih država, onda je jasno zašto su džihadisti toliko drski, zašto ubijaju ljude, zašto planiraju i provode terorističke napade u srcu Europe.

Analizirat ćemo sve, a današnji tragični događaj imat će posljedice, uključujući one po rusko-turske odnose. Uvijek smo Tursku tretirali kao prijateljsku državu. Ne znam kome je ovaj incident bio u interesu jer nama sigurno nije. A umjesto da prvo nas kontaktiraju, turska je strana prvo kontaktirala svoje partnere u NATO paktu, kao da smo mi srušili njihov zrakoplov, a ne oni naš."

Zar NATO želi služiti ISIS-u? Jasno mi je da svaka država ima svoje regionalne interese i to smo uvijek respektirali, ali nikada nećemo dozvoliti da se događaju zločini poput današnjeg. Nadamo se i da će međunarodna zajednica smoći snage da se zajedno borimo protiv zla. "
Locked