Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo dok nije krenula ova promocija 387 kupuj domace do sada sam mahinalno uzimao podravke supe i eto krenem sada na na Vispakove i mogu reci da sam iznenadjen da su cak bolje i od podravkinih i maggie supa sve preporuke..
Na kraju, ispade dobro što su nas pokušali blokirati.
Mlijeko ćemo izvoziti, a uz to ljudi u BiH su postali svjesniji o važnosti kupovine domaćih proizvoda.
Kažu za to što jesi su zaslužni tvoji neprijatelji, a ne prijatelji.
Kako sam i predvidio negdje na početku rasprave, od blokade našeg izvoza nema ništa
Dakle, Hrvatska je ućerala sama sebi radi odgode našeg izvoza od nekih 10-ak dana. Sad izvozimo mlijeko i mliječne proizvode, a usput pamtimo da su se Hrvati spustili tako nisko da to uspore koliko su mogli. I naravno, sad bez obzira na to ko, kako, kome i koliko će mlijeka iz BiH prodati u EU, ostaje ono iz naslova teme - Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući... osim ako nema ama baš ništa drugo! E sad neka mi mudre glave koje su osporavale ovaj pristup dokažu da nisam u pravu i zašto!
wolf07 wrote:Kako sam i predvidio negdje na početku rasprave, od blokade našeg izvoza nema ništa
Dakle, Hrvatska je ućerala sama sebi radi odgode našeg izvoza od nekih 10-ak dana. Sad izvozimo mlijeko i mliječne proizvode, a usput pamtimo da su se Hrvati spustili tako nisko da to uspore koliko su mogli. I naravno, sad bez obzira na to ko, kako, kome i koliko će mlijeka iz BiH prodati u EU, ostaje ono iz naslova teme - Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući... osim ako nema ama baš ništa drugo! E sad neka mi mudre glave koje su osporavale ovaj pristup dokažu da nisam u pravu i zašto!
Ma znalo se odmah na pocetku da Croatistan muti vodu. Muti do dushe jos od 1990 al eto mi ko bajagi ne vidimo. Bojkot naravno nastaviti odnosno FOKUS na domace proizvode i kako kaze Brko sa Grbavice :"Zavrsena prica".
musicman80 wrote:Ako ovo zeleno svjetlo za izvoz naseg mlijeka znaci da cemo za uzvrat hrvatskoj dozvoliti CEFTA pogodnosti, onda bolje da do izvoza nije ni doslo.
Da, tako nesto je sinoc rekao ministar Jakovina. Da je BiH pristala razmotriti odluku o uvozu po CEFTA uvjetima a da Hrvatska vise nije pravila probleme oko ove blokade.
Pitanje je da li se ovo isplatilo Hrvatskoj, iako mislim da je ovaj bojkot prisutan vec duze vrijeme posto hrvatski izvoz u BiH vec duze vrijeme opada.
musicman80 wrote:Ako ovo zeleno svjetlo za izvoz naseg mlijeka znaci da cemo za uzvrat hrvatskoj dozvoliti CEFTA pogodnosti, onda bolje da do izvoza nije ni doslo.
Ne kontam...
Zar mozemo mi njima to dozvoliti...pa onda moze bilo koja zemlja EU traziti isto...
A hrvati mogu zaboravit da ce bilo ko kupiti njihovo mlijeko...ok, mozda bh hrvati mada ako imaju imalo mozga nece ni oni...
Da, tako nesto je sinoc rekao ministar Jakovina. Da je BiH pristala razmotriti odluku o uvozu po CEFTA uvjetima a da Hrvatska vise nije pravila probleme oko ove blokade.
Pitanje je da li se ovo isplatilo Hrvatskoj, iako mislim da je ovaj bojkot prisutan vec duze vrijeme posto hrvatski izvoz u BiH vec duze vrijeme opada.
Pa vole ovi nasi da susjedima poljube gu*u..
Hrvatska je prije ovog prigovora na izvoz mlijeka pokusala zaustaviti i izvoz BiH krompira iz BiH! Na srecu, EU taj prigovor nije prihvatila pa su onda pokusali sa mlijekom. Ko zna cega tu ima jos, a da nije dospjelo u javnost.
Sad je do nas, da nastavimo sto smo zapoceli, a to je podrska domacem.Recimo, pouzdano znam da se u Konzumu BiH itekako osjetio bojkot gradjana od zabrane izvoza. Sve to rezultira njihovim nastojanjem da kupce privuku. Ako to bude buno vise BH proizvoda i pod K plus markicom zasto da ne.
Hrvatska je u njamanju ruku ometala svaki naš poljoprivredni proizvod da stigne do EU tržišta! Kakva mudrost treba da zaključimo šta nam je činiti? Da nekim pukim slučajem Hrvatskoj puca šav za to hoćemo li mi kupovati njihove proizvode ili ne, mi bi onda mogli da mašemo ušima. Međutim, hrvatski izvoz je u principu izvoz u BiH tako da bojkot treba nastaviti ne radi "da komšiji crkne krava" politike, već radi politike - da ne crkne naša! A pošto je obrazac po kom se stvari odvijaju sljedeći: hajde da mi iz HR izvozimo sve i svašta u BiH, a vi iz BiH nemoj slučajno da bi šta izvezli nama osim struje, balvana i aluminija!, onda smatram da je van pameti ne tražiti domaće proizvode na policama radnji, a prije svega pare trošiti u domaćim lancima trgovina umjesto u Konzumu.
Mogla je i Litvanija da nas blokira i mi bi u tom slučaju mogli lajati na mjesec! Međutim, niti nas je blokirala Litvanija, niti smo mi tako bespomoćni spram Hrvatske.
mmaar wrote:
Kakve dobronamjerne komsije imamo koji koriste svaku priliku da nam zabiju noz u ledja, dobro nismo sroz i porpali, ali avaj, komsije su qurcu za usima i njihov hinjaluk, vise ne ostavlja mnogo posljedica.
A ti lijepo kreni u džihad pa proširi granice da ti Saudijska Arabija postane susjed.
Siguran sam da onda nećeš imati problema sa susjedima.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Kitrona