Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1851 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kox wrote:Blokada izvoza mlijeka zdravo:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... /150909051
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:

Bravo. Fakat Šaroviću treba dati orden, lavovski se bori.
Drvosjeca iz Dejcica

#1852 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sinuhe wrote:I sta su mislili sa tom zalbom?
Ništa da zajebaju svoje najbolje susjede kojima prodaju sve i svašta. :oops:
Ironmen

#1853 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Ironmen »

Evo dok nije krenula ova promocija 387 kupuj domace do sada sam mahinalno uzimao podravke supe i eto krenem sada na na Vispakove i mogu reci da sam iznenadjen da su cak bolje i od podravkinih i maggie supa sve preporuke.. :D :D
vejza00

#1854 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by vejza00 »

:bih: i et na kraju ispade da su hrvati u svemu ovome najvise sami sebe sjebali :izet:
Rimad

#1856 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Rimad »

Na kraju, ispade dobro što su nas pokušali blokirati.
Mlijeko ćemo izvoziti, a uz to ljudi u BiH su postali svjesniji o važnosti kupovine domaćih proizvoda.
Kažu za to što jesi su zaslužni tvoji neprijatelji, a ne prijatelji.
DaffyDuck

#1857 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by DaffyDuck »

:bih: :bih: :bih: :bih:
Maharadza

#1858 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Maharadza »

Kupujte Meggle mlijeko ba, meni najjače, možda što je iz moje Krajine ali opet najbolje! :P
nKrkan

#1859 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nKrkan »

Jel to bojkot više nije furka ?
wolf07

#1860 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by wolf07 »

Kako sam i predvidio negdje na početku rasprave, od blokade našeg izvoza nema ništa :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup:

Dakle, Hrvatska je ućerala sama sebi radi odgode našeg izvoza od nekih 10-ak dana. Sad izvozimo mlijeko i mliječne proizvode, a usput pamtimo da su se Hrvati spustili tako nisko da to uspore koliko su mogli. I naravno, sad bez obzira na to ko, kako, kome i koliko će mlijeka iz BiH prodati u EU, ostaje ono iz naslova teme - Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući... osim ako nema ama baš ništa drugo! E sad neka mi mudre glave koje su osporavale ovaj pristup dokažu da nisam u pravu i zašto!
mekaba

#1861 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

wolf07 wrote:Kako sam i predvidio negdje na početku rasprave, od blokade našeg izvoza nema ništa :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup:

Dakle, Hrvatska je ućerala sama sebi radi odgode našeg izvoza od nekih 10-ak dana. Sad izvozimo mlijeko i mliječne proizvode, a usput pamtimo da su se Hrvati spustili tako nisko da to uspore koliko su mogli. I naravno, sad bez obzira na to ko, kako, kome i koliko će mlijeka iz BiH prodati u EU, ostaje ono iz naslova teme - Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući... osim ako nema ama baš ništa drugo! E sad neka mi mudre glave koje su osporavale ovaj pristup dokažu da nisam u pravu i zašto!
Ma znalo se odmah na pocetku da Croatistan muti vodu. Muti do dushe jos od 1990 al eto mi ko bajagi ne vidimo. :bih: Bojkot naravno nastaviti odnosno FOKUS na domace proizvode i kako kaze Brko sa Grbavice :"Zavrsena prica".
Co0l

#1862 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

Susjedi na aparatima :D
bumerangss

#1863 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

Na vrh ste mi glave vise s tim aparatima!!!! :roll:

Ja bih volio da je Hr ekonomska velesila jer bi i mi imali koristi makar indirektne...

Nisam od onih koji vole da komsiji crkne krava... ali ako necija mora da crkne onda vise volim da crkne komsijina nego moja :D

Nece crknuti ali hoce biti zaklana jer nema vise naivnih bosanaca da piju njeno mlijeko :lol:

Samo kupovati domace!!!!! :bih:
ja sam amoniman

#1864 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by ja sam amoniman »

Dabogda da ce par dana euforije promjenit svijest Bosnje/Bosanca, bar vecine, glavnog junaka viceva, njemu treba duze i dublje ucerivat u tvrdu glavu
musicman80

#1865 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by musicman80 »

Ako ovo zeleno svjetlo za izvoz naseg mlijeka znaci da cemo za uzvrat hrvatskoj dozvoliti CEFTA pogodnosti, onda bolje da do izvoza nije ni doslo.
Kitrona

#1866 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

musicman80 wrote:Ako ovo zeleno svjetlo za izvoz naseg mlijeka znaci da cemo za uzvrat hrvatskoj dozvoliti CEFTA pogodnosti, onda bolje da do izvoza nije ni doslo.

Da, tako nesto je sinoc rekao ministar Jakovina. Da je BiH pristala razmotriti odluku o uvozu po CEFTA uvjetima a da Hrvatska vise nije pravila probleme oko ove blokade.

Pitanje je da li se ovo isplatilo Hrvatskoj, iako mislim da je ovaj bojkot prisutan vec duze vrijeme posto hrvatski izvoz u BiH vec duze vrijeme opada.
Thorgerson

#1867 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Thorgerson »

musicman80 wrote:Ako ovo zeleno svjetlo za izvoz naseg mlijeka znaci da cemo za uzvrat hrvatskoj dozvoliti CEFTA pogodnosti, onda bolje da do izvoza nije ni doslo.
Ne kontam...

Zar mozemo mi njima to dozvoliti...pa onda moze bilo koja zemlja EU traziti isto...

A hrvati mogu zaboravit da ce bilo ko kupiti njihovo mlijeko...ok, mozda bh hrvati mada ako imaju imalo mozga nece ni oni...
Co0l

#1868 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

:lol:
Cuj Hrvatska vise nije pravila probleme. :lol:
DaffyDuck

#1869 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by DaffyDuck »

Kitrona wrote:

Da, tako nesto je sinoc rekao ministar Jakovina. Da je BiH pristala razmotriti odluku o uvozu po CEFTA uvjetima a da Hrvatska vise nije pravila probleme oko ove blokade.

Pitanje je da li se ovo isplatilo Hrvatskoj, iako mislim da je ovaj bojkot prisutan vec duze vrijeme posto hrvatski izvoz u BiH vec duze vrijeme opada.
Pa vole ovi nasi da susjedima poljube gu*u..

Hrvatska je prije ovog prigovora na izvoz mlijeka pokusala zaustaviti i izvoz BiH krompira iz BiH! Na srecu, EU taj prigovor nije prihvatila pa su onda pokusali sa mlijekom. Ko zna cega tu ima jos, a da nije dospjelo u javnost.
Sad je do nas, da nastavimo sto smo zapoceli, a to je podrska domacem.Recimo, pouzdano znam da se u Konzumu BiH itekako osjetio bojkot gradjana od zabrane izvoza. Sve to rezultira njihovim nastojanjem da kupce privuku. Ako to bude buno vise BH proizvoda i pod K plus markicom zasto da ne. :bih:
Rimad

#1870 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Rimad »

DaffyDuck wrote: Ako to bude buno vise BH proizvoda i pod K plus markicom zasto da ne. :bih:
Zašto ne - zato što te iste, bosanske proizvode mogu kupiti i van Konzuma. Eto, zato jedno veliko NE.
Kitrona

#1871 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Rimad wrote:
DaffyDuck wrote: Ako to bude buno vise BH proizvoda i pod K plus markicom zasto da ne. :bih:
Zašto ne - zato što te iste, bosanske proizvode mogu kupiti i van Konzuma. Eto, zato jedno veliko NE.

Žešći kompleksi.
wolf07

#1872 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by wolf07 »

Hrvatska je u njamanju ruku ometala svaki naš poljoprivredni proizvod da stigne do EU tržišta! Kakva mudrost treba da zaključimo šta nam je činiti? Da nekim pukim slučajem Hrvatskoj puca šav za to hoćemo li mi kupovati njihove proizvode ili ne, mi bi onda mogli da mašemo ušima. Međutim, hrvatski izvoz je u principu izvoz u BiH tako da bojkot treba nastaviti ne radi "da komšiji crkne krava" politike, već radi politike - da ne crkne naša! A pošto je obrazac po kom se stvari odvijaju sljedeći: hajde da mi iz HR izvozimo sve i svašta u BiH, a vi iz BiH nemoj slučajno da bi šta izvezli nama osim struje, balvana i aluminija!, onda smatram da je van pameti ne tražiti domaće proizvode na policama radnji, a prije svega pare trošiti u domaćim lancima trgovina umjesto u Konzumu.

Mogla je i Litvanija da nas blokira i mi bi u tom slučaju mogli lajati na mjesec! Međutim, niti nas je blokirala Litvanija, niti smo mi tako bespomoćni spram Hrvatske.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1873 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Chmoljo »

Kitrona wrote:
mmaar wrote: Kakve dobronamjerne komsije imamo koji koriste svaku priliku da nam zabiju noz u ledja, dobro nismo sroz i porpali, ali avaj, komsije su qurcu za usima i njihov hinjaluk, vise ne ostavlja mnogo posljedica.

A ti lijepo kreni u džihad pa proširi granice da ti Saudijska Arabija postane susjed.

Siguran sam da onda nećeš imati problema sa susjedima.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Kitrona

mjesec
Thorgerson

#1874 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Thorgerson »

Hvala jos jednom hrvatima sto su digli svijest ljudi u BiH da kupuju domace!

Ja mislim da nijedna od onih akcija kupuj domace, ofo, ono nije bila uspjesnija od ovog poteza.

Jos jednom, svaka cast. :D :thumbup:

:bih: :bih: :bih:
neki

#1875 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by neki »

Thorgerson wrote:Hvala jos jednom hrvatima sto su digli svijest ljudi u BiH da kupuju domace!
nazalost, ta ce svijest biti kratkorocna...
Post Reply