BumpVizionar 1985 wrote:Stalna meta serija im je dobra pouka šta se sve radit možeDozer wrote:Dzaba se trudis, moj Rasta...
Oni to negiraju, ali iz svakog njihovog slova izvire mladalacka drcnost i "pamet". Ja im stranicama dajem bezbrojne primjere svega sto i sam govoris, ali naprosto jos uvijek nisu u mentalnoj fazi u kojoj bi mogli shvatiti obim manipulacije svijetom od strane zestoke manjine. I to tako treba prihvatiti i razumjeti, naprosto jer je to i razumljivo u njihovim godinama.
Jednostavno nisu u stanju shvatiti, a trenutno to ni ne zele, da svijet uopste ne funkcionise onako kako oni trenutno misle da funkcionise. Kod njih, s obzirom da su trenutno u fazi visokog obrazovanja, sve se svodi na naucne dokaze. Za njih licno svjedocenje ne predstavkja dokaz bilo cega ukoliko nije naucno elaborirano, dokazano i potvrdjeno.
Dzaba ces im davati zivotne primjere tipa npr. saobracajke, u kojoj se debil zabio u njih, 100% je kriv, ali je polozaj vozila na kraju takav da izgleda da nije kriv debil, nego on. Tada ce smatrati da je njegovo licno svjedocenje ispravno, cak i pored naucnih dokaza koje murija primijeni na uvidjaju. Ali - samo tada. U bilo kojem drugom slucaju, bilo cega gdje licno nije prisustvovao, za njega/njih su to lazi, petljavine, teorije zavjere i sl., a samo zato sto nisu licno prisustvivali ili se na bilo koji nacin sreli s necim takvim ili slicnim.
Na prethodnim stranicama ima more stvari koje sam im postavljao, cak i naucno potkrijepljenih, ali sve redom su ih ili ignorisal, ili se ismijavali ili odmah pokusavali skrenuti na nesto drugo (sto si odlicno primijetio). Cesto su cak postavljali i linkove na kojekakve izvore koji potvrdjuju njihove teze i "dokaze", a istovremeno se ismijavali kontra informacijama s tih istih ili slicnih izvora. Itd.itd.
Za njih nesto sto kaze neki covjek koji je na vrlo visokoj hijerarhijskoj poziciji moci u svijetu - ne znaci nista. Nije ponudio naucne dokaze. Naravno, ne ocekuj da ti kazu i koji i kakvi bi to naucni dokazi trebali biti.
Ako se slucajno desi da samo predpostavis da se ti naucni dokazi kriju, opet si optuzen za teoriju zavjere, gubkjenje veze s realnoscu, bla,bla.
Mah... Gubljenje vremena. To su tipovi ljudi koji od drveta ne vide sumu, i dzaba sva prica.
i šta sve se radi.
Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- Sanjarko
#1851 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
-
zigson
#1852 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
zanimljivo bas (bez ironije)zavezata-vreca wrote:Ja mislim da je svemir pun planeta kao sto je zemlja. Mi smo pokusna planeta i kaznionica planeta. Sve odmetnike sa ostalih planeta salju na zemlju .. Naravno ima i na tim planetama gresaka pa ponekad posalju i nevine ljude. To su dobri ljudi na nasoj planeti. Mada vecina ih je olos zadnji i kad od tog olosa nakrcas zemlju sa 7 milijardi jedinki dobijes stanje koje imamo . ljudi sa drugih planeta nas takodjer prate i vrse ispitivanja nsd nama, kako se ljudi ponasaju u raznim situacijama .
Kljucno pitanje je ko je stvorio ostale planete i ljude na njima. To zapravo samo oni znaju. Radi se o sljedecem . obzirom da mi znamo da su nas ovdje doveli ti ljudi sa drugih svemirskih planeta nas cilj je da tezimo da dodjemo do tih ljudi. Stoga nasa vrsi ispitivanje svemira. Kada dodjemo do njih oni nam mogu reci ko je njih instalirao na njihove planete. Dalji cilj je doci do tih bica koji ce nam opet reci odakle su oni ... Nadam se da shvatate o cemu govorim . dakle svaka civilizacija zna samo za jedan korak unazad odnosno ko ih je tu postavio.
Sta dalje? Nista. Posto smo mi odmetnici, fakticki olos, tesko je ocekivati da dodjemo do nasih sendera.
Jedna bitna stvar. Mi smo kraj lanca ... To ipak ne znaci da taj lanac necemo produziti .. Projekat nase da posaljemo uzorke nase vrste u svemir je vapaj za jos jednom karikom u vjecnom i beskonacnom lancu.
a za ovo zuto sunce, ja ljetos govorim raji, nije nebo plavo i nisu ljeta kao prije gledaju me ko budalu.. ne znam mozda sam jos mlad, imam 19 godina, ali se sjecam da je bilo zuto sunce a ne bijelo..
- KB9
#1853 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
jao opet ova prica o boji sunca 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1854 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Postujem teoriju zavezate vrece da smo odmetnici, otpad ili sta vec nekih drugih planeta i to nije nemoguce.
Ali, necu se sloziti da je to nesto sto znamo. Kako znamo? Ne znamo ni da postoje u svemiru neke druge planete na kojima je moguc zivot. Sve dosad sto imamo su pretpostavke. Kako onda mozemo znati da nas je neko poslao na Zemlju koja sluzi kao zatvor nepodobnih? Kako mozemo znati nesto sto ne znamo, za sta nemamo nikakvu cinjenicu kao uporiste?
Ali, necu se sloziti da je to nesto sto znamo. Kako znamo? Ne znamo ni da postoje u svemiru neke druge planete na kojima je moguc zivot. Sve dosad sto imamo su pretpostavke. Kako onda mozemo znati da nas je neko poslao na Zemlju koja sluzi kao zatvor nepodobnih? Kako mozemo znati nesto sto ne znamo, za sta nemamo nikakvu cinjenicu kao uporiste?
- stari_rastafari
#1855 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ovaj je ocigledno trololcinaKB9 wrote:jao opet ova prica o boji sunca
- KB9
#1856 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
ti kako si se pojavio na temi prosipas iz supljeg u prazno pisuci neke eseje kao i imas obraza napisat da je neko trolstari_rastafari wrote:Ovaj je ocigledno trololcinaKB9 wrote:jao opet ova prica o boji sunca
- stari_rastafari
#1857 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Prosipam iz supljeg u prazno? Imas li sta konkretno za reci u odnosu na moje postove koji su konzistentni i imaju glavu i rep. Neku konkretnu repliku. Posto ako cemo iskreno, a potrudio sam prelistati sto sam vise mogao temu, nisam nigdje nasao nikakav specijalan doprinos istoj s tvoje strane. K tomu se ne libis upotrebljavati pezorativan rjecnik sa neistomisljnicima.KB9 wrote:ti kako si se pojavio na temi prosipas iz supljeg u prazno pisuci neke eseje kao i imas obraza napisat da je neko trolstari_rastafari wrote:Ovaj je ocigledno trololcinaKB9 wrote:jao opet ova prica o boji sunca
- KB9
#1858 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
pobrko si malo "pezorativan" i "ne vidi u svemu mogucem teoriju zavjere"
skoro kad si me citiro i napiso onaj veliki post sastavljen od toliko apsurdnih stvari koje imam osjecaj znaju svi nomadi svijeta, mozda i ona kanibalska plemena koja civilizacija nije dotakla, to je klasican primjer prosipanja iz supljeg u prazno, da ne citiram taj post dzaba ce zauzimat mjesto na temi, mocnici, farmacija, itd, eto ti hintovi
skoro kad si me citiro i napiso onaj veliki post sastavljen od toliko apsurdnih stvari koje imam osjecaj znaju svi nomadi svijeta, mozda i ona kanibalska plemena koja civilizacija nije dotakla, to je klasican primjer prosipanja iz supljeg u prazno, da ne citiram taj post dzaba ce zauzimat mjesto na temi, mocnici, farmacija, itd, eto ti hintovi
- Dozer
#1859 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
U tom postu nema nista sto nije tacno... 
- stari_rastafari
#1860 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Prije ce biti da nemas nista konkrentno reci na temu niti s njom u vezi, pa sad upravo presipas iz supljeg u prazno a da ni pri tom nista ne kazes.KB9 wrote:pobrko si malo "pezorativan" i "ne vidi u svemu mogucem teoriju zavjere"
Uzgred receno, citirao sam te prvi put sinoc sa konkretnim postom. Odgovore na tvoje postapalice ne ubrajam u citiranje.
EDIT: Inace, kada nazoves nekoga degenerikom onda je to pezorativno.
Last edited by stari_rastafari on 23/03/2016 10:29, edited 1 time in total.
- KB9
#1861 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
po tom istom principu selektujes dokaze, teorije itd zaobidji me tim razmisljanjem zivota ti
- stari_rastafari
#1862 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Sta je pjesnik htio reci?
EDIT:
Posto si se vratio na isto:
Zacudio bi se koliko je sama nauka upletena u sve, koliko je sama korumpirana. Zbog raznih prevaranata i manipulatora koji stite svoje (placene) interese iz ovog ili onog razloga. Tesla se sa time sretao. Prvo Edison. Pa Morgan. Dok su ga u medjuvremenu mediji ismijavali. Ako su nas vanzemaljci posjetili onda je to sigurno bilo u obliku Nikole Tesle (i Bowie Davida)
Umjesto da imamo besplatnu energiju mi placamo struju - zar to nije zavjera?! Za mene je svojevrsna potvrda zavjere i sama Balfurska deklaracija, kako je do nje doslo i sva desavanja poslije nje. Direktne posljedice iste mozemo vidjeti i danas, poslije skoro 100 godina. Svi veliki svjetski dogadjaji su uvezani i daju se povezati historijskim faktama a narocito tragovima novca.
-----
Ako se potrudis procitat, mozda ti i bude jasnije.
EDIT:
Posto si se vratio na isto:
Da samo tebi, exkluzivno ponovim ono sto sam ti vec napisao:KB9 wrote:po tom istom principu selektujes dokaze, teorije itd zaobidji me tim razmisljanjem zivota ti
U kontextu informacija koja sam podijelio ovdje, mislim da se mozemo obratiti kriminalistici ili pravu za savijet. Sta je to po njihovoj definiciji dokaz? U smislu mojih nekoliko postova, cvrsto vjerujem da je govor jednog od predsjednika SAD-a nepobitan dokaz. Prema mojoj procjeni taj predsjednik, u svom obracanju prije svega narodu pa medijima, je jedini relevantant i dobro pozicioniran za otvorene izjave o postojecoj zavjeri. Sve tacke na koje nam je skrenuo paznju su na ovaj ili onaj nacin upraznjavane ili se upraznjavaju. Sve i jednu mozemo prepoznati povrsnom analizom danasnjice, odnosno perioda od smrti JFK pa do dan danas (dok ista kontinuirano traje dugo prije njega). Bice da se nisi potrudio poslusati govor ili vjerovatnije uopste se informisati po ovom pitanju...KB9 wrote: mozda se u startu ne slazemo u definiciji sta je dokaz, neki od nas gledaju to cisto po nauci (kako jedino i treba)
Zacudio bi se koliko je sama nauka upletena u sve, koliko je sama korumpirana. Zbog raznih prevaranata i manipulatora koji stite svoje (placene) interese iz ovog ili onog razloga. Tesla se sa time sretao. Prvo Edison. Pa Morgan. Dok su ga u medjuvremenu mediji ismijavali. Ako su nas vanzemaljci posjetili onda je to sigurno bilo u obliku Nikole Tesle (i Bowie Davida)
-----
Ako se potrudis procitat, mozda ti i bude jasnije.
- KB9
#1863 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
bas zato sto sam procito i napiso sam ti ono sve
- stari_rastafari
- KB9
#1865 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
"skoro kad si me citiro i napiso onaj veliki post sastavljen od toliko apsurdnih stvari koje imam osjecaj znaju svi nomadi svijeta, mozda i ona kanibalska plemena koja civilizacija nije dotakla, to je klasican primjer prosipanja iz supljeg u prazno, da ne citiram taj post dzaba ce zauzimat mjesto na temi, mocnici, farmacija, itd, eto ti hintovi"
- stari_rastafari
#1866 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Post u kojem sam te citir'o je ovdje, iznad. Za mene je prosipanje supljeg u prazno upravo tvoj nacin komunikacije, samo sto ti to i naukom zoves.KB9 wrote:"skoro kad si me citiro i napiso onaj veliki post sastavljen od toliko apsurdnih stvari koje imam osjecaj znaju svi nomadi svijeta, mozda i ona kanibalska plemena koja civilizacija nije dotakla, to je klasican primjer prosipanja iz supljeg u prazno, da ne citiram taj post dzaba ce zauzimat mjesto na temi, mocnici, farmacija, itd, eto ti hintovi"
"po tom istom principu selektujes dokaze, teorije itd zaobidji me tim razmisljanjem zivota ti"
"mozda se u startu ne slazemo u definiciji sta je dokaz, neki od nas gledaju to cisto po nauci (kako jedino i treba)"
- KB9
#1867 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
ne vidim poentu tog tvog citiranja jer sam ti fino napiso kako sam ti napiso sve sto sam imo te skroz prijateljski zbog svega navedenog savjetovo da me zaobidjes jer sto se mene tice imas pogresne nacine razmisljanja koje licno nemam potrebe da promjenim
ps. osoba koja ne vakcinise svoju bebu protiv bolesti za koje se davno pronaso lijek i koji garantovano djeluje (sto direktno na bebu sto indirektno na ostale bebe) je apsolutni degenerik koji treba ic iste sekunde na dozivotnu robiju, to nije pezorativno nego najrealnije i najlogicnije moguce
ps. osoba koja ne vakcinise svoju bebu protiv bolesti za koje se davno pronaso lijek i koji garantovano djeluje (sto direktno na bebu sto indirektno na ostale bebe) je apsolutni degenerik koji treba ic iste sekunde na dozivotnu robiju, to nije pezorativno nego najrealnije i najlogicnije moguce
- stari_rastafari
#1868 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ako zelis da te zaobidjem pocni zaobilaziti ti mene. Mislim da nije umjesno da nekog nazivas degenerikom zbog njegovog neznanja. Uostalom, koliko znam, kosi se i sa pravilima foruma.KB9 wrote:ne vidim poentu tog tvog citiranja jer sam ti fino napiso kako sam ti napiso sve sto sam imo te skroz prijateljski zbog svega navedenog savjetovo da me zaobidjes jer sto se mene tice imas pogresne nacine razmisljanja koje licno nemam potrebe da promjenim
- Dozer
#1869 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Nas najveci problem, mislim nas, danasnjih ljudi, jeste sto svjesno, a najcesce podsvjesno ignorisemo cinjenice stare hiljade godina. Bar one za koje znamo. I to sve samo jer mi licno smatramo da je nesto nemoguce da je istina...
Hiljadama godina nase istorije uvijek su postojali oni "gore" i oni "dole". Po pravilu, oni "gore" su upravljali onima "dole", a mehanizmi koje su za to koristili oduvijek su bili isti, ili slicni, ali su se samo dodatno razvijali, u skladu s razvojem svega ostalog.
Baza te manipulacije manjine vecinom je uvijek bila prvenstveno na osnovi znanja, tj. posjedovanja informacija. Danas postoji ona izreka da je informacija = novac, i = moc.
Nije ta izreka sklepana jucer, nego se ona vuce kroz nas milenijima. I nadasve je tacna. Mislim da svi mi znamo da neko ko ima odgovarajucuju inormaciju u odredjenom momentu, na neki nacin je u poziciji da tu informaciju "unovci", tj. da je pretvori u korist za sebe.
Evo samo jedan banalni, karikirani primjer toga. Recimo, kada je prvi covjek shvatio da vatru nastalu kao rezultat udara munje (za koju nije znao da je munja i koju, za njega, tada jos uvijek jeste s neba bacalo neko super bice, tj. neki vid boga), on je shvatio da drvo gori. Ubrzo je shvatio i da je pored te vatre toplo, a zatim i da tu vatru pomocu drugog komada drveta moze prenijeti u svoju pecinu.
Posto se tada vecina sklanjala kada su oluje i kada udaraju munje i pucaju gromovi, jer su se bojali, sta mislite - da li se taj 1 hrabri, u momentu kada je shvatio sta moze s vatrom, na neki nacin izdigao iznad ostalih koji to jos uvijek nisu znali?
Naravno da jeste. A, to se nije promijenilo ni do danas.
Drugim rijecima, onaj ko je imao ili ima neku informaciju i neko znanje o necemu, dok drugi istovremeno to nemaju, oduvijek je mogao i moze manipulisati ostalima na osnovu te informacije i znanja. I oduvijek se trudio da sto duze tu informaciju i znanje zadrzi za sebe. Vremenom, logicno, ta informacija i znanje postanu dostupni i drugima, ali to je onda uvijek znacilo i neku vrstu hijerarhijskog pada za onoga prvog. A s hijerarhijskim padom dolazi i do pada njegove moci u drustvu, zatim i bogatstva stecenoga kroz to, a moze mu se lako desiti i da ga izmanipulisana masa, koja je shvatila da je njome manipulisano, rascereci na sastavne dijelove.
Zasto neko misli da je danas drugacije? Vjerujte da nije. Prinicip je isti, identican, samo su se promijenile informacije koje se trebaju kriti, kao i broj ljudi ukljucenih u sve to. Naravno, promijenili su se i mehanizmi. Dok su se nekada trebali pod kontrolom drzati samo oni koje je vecina ciljana za manipulaciju slusala (vjerske vodje, drugi autoriteti i sl.), danas se tu mora voditi briga o novinarima, raznim medijima, entuzijasticnim naucnicima, itd..
Ali, cak ni danas mehanizam kontrole nije drasticno promijenjen u odnosu na neki davni period. Ako neko previse "iskoci" i pocne previse otkrivati, bude uklonjen. To uklanjanje se nekada svodi na razne mehanizme diskreditacije, licne i prijetnje porodici, pritisci otkazom s posla, medijski linc, satanizacija na razne nacine, proglasavanje ludila i trpanje u sanatorijume i sl., a u slucajevima kada za to nema dovoljno vremena jer taj neko prebrzo otkriva previse, tada ga se jednostavno ubije (Kennedy, Shnider, Sanchez, itd.).
I, nije ovo vezano samo za ovo o cemu pricamo, tj. nekakve vanzemaljce i sl., nego za puno vise "prizemnih" stvari. Medicina je sigurno jedna od njih. Auto industrija druga. Energija treca. Itd.
Evo jos jedan primjer, moderni, a to ce vam reci svaki masinski inzinjer, pa cak i bolji automehanicar.
Danas vecina automobila na neki generalni i skupi servis mora ici svakih 5 godina ili 100.000 predjenih kilometara. Znate li da je danasnja tehnologija takva da je bez ikakvih problema moguce napraviti automobil koji na servis ne bi trebao ici nikako, ili bi mu prvi, i to kontrolni, bio tek na 5.000.000 km? Zvuci suludo, a? Znam. Ali je istina. Ako pogledate Mercedes S klase, njegov prvi generalni servis je na 1.000.000 km
Ili, znamo da vec postoji tehnologija za vozila koja se potpuno autonomno krecu na - hidrogen (vec smo ih spominjali). Naspe se obicna voda u rezervoar, elektrolizom se iz nje izvlaci hidrogen, i vozi. Zasto se ne proizvode masovno?
Ili, znamo da je Ford jos prije 70+ godina napravio karoseriju automobila od vlakana konoplje, a koja je bila neuporedivo laksa od danasnjih, ali i neuporedivo cvrsca, jaca i dugotrajnija. Zasto se to i danas ne proizvodi?
Ili, znamo da je su jos '70-ih proizvedena potpuno elektricna komercijalna vozila, a zatim sva unistena. Zasto?
O besplatnoj energiji svuda oko nas, mislim da je suvisno bilo sta pricati...
Mogu ovako nabrajati razne slucajeve stranicama, i iz svakog ce se jasno vidjeti ogromno zataskavanje, ali mislim da se poenta moze shvatiti i iz ovoga.
Hiljadama godina nase istorije uvijek su postojali oni "gore" i oni "dole". Po pravilu, oni "gore" su upravljali onima "dole", a mehanizmi koje su za to koristili oduvijek su bili isti, ili slicni, ali su se samo dodatno razvijali, u skladu s razvojem svega ostalog.
Baza te manipulacije manjine vecinom je uvijek bila prvenstveno na osnovi znanja, tj. posjedovanja informacija. Danas postoji ona izreka da je informacija = novac, i = moc.
Nije ta izreka sklepana jucer, nego se ona vuce kroz nas milenijima. I nadasve je tacna. Mislim da svi mi znamo da neko ko ima odgovarajucuju inormaciju u odredjenom momentu, na neki nacin je u poziciji da tu informaciju "unovci", tj. da je pretvori u korist za sebe.
Evo samo jedan banalni, karikirani primjer toga. Recimo, kada je prvi covjek shvatio da vatru nastalu kao rezultat udara munje (za koju nije znao da je munja i koju, za njega, tada jos uvijek jeste s neba bacalo neko super bice, tj. neki vid boga), on je shvatio da drvo gori. Ubrzo je shvatio i da je pored te vatre toplo, a zatim i da tu vatru pomocu drugog komada drveta moze prenijeti u svoju pecinu.
Posto se tada vecina sklanjala kada su oluje i kada udaraju munje i pucaju gromovi, jer su se bojali, sta mislite - da li se taj 1 hrabri, u momentu kada je shvatio sta moze s vatrom, na neki nacin izdigao iznad ostalih koji to jos uvijek nisu znali?
Naravno da jeste. A, to se nije promijenilo ni do danas.
Drugim rijecima, onaj ko je imao ili ima neku informaciju i neko znanje o necemu, dok drugi istovremeno to nemaju, oduvijek je mogao i moze manipulisati ostalima na osnovu te informacije i znanja. I oduvijek se trudio da sto duze tu informaciju i znanje zadrzi za sebe. Vremenom, logicno, ta informacija i znanje postanu dostupni i drugima, ali to je onda uvijek znacilo i neku vrstu hijerarhijskog pada za onoga prvog. A s hijerarhijskim padom dolazi i do pada njegove moci u drustvu, zatim i bogatstva stecenoga kroz to, a moze mu se lako desiti i da ga izmanipulisana masa, koja je shvatila da je njome manipulisano, rascereci na sastavne dijelove.
Zasto neko misli da je danas drugacije? Vjerujte da nije. Prinicip je isti, identican, samo su se promijenile informacije koje se trebaju kriti, kao i broj ljudi ukljucenih u sve to. Naravno, promijenili su se i mehanizmi. Dok su se nekada trebali pod kontrolom drzati samo oni koje je vecina ciljana za manipulaciju slusala (vjerske vodje, drugi autoriteti i sl.), danas se tu mora voditi briga o novinarima, raznim medijima, entuzijasticnim naucnicima, itd..
Ali, cak ni danas mehanizam kontrole nije drasticno promijenjen u odnosu na neki davni period. Ako neko previse "iskoci" i pocne previse otkrivati, bude uklonjen. To uklanjanje se nekada svodi na razne mehanizme diskreditacije, licne i prijetnje porodici, pritisci otkazom s posla, medijski linc, satanizacija na razne nacine, proglasavanje ludila i trpanje u sanatorijume i sl., a u slucajevima kada za to nema dovoljno vremena jer taj neko prebrzo otkriva previse, tada ga se jednostavno ubije (Kennedy, Shnider, Sanchez, itd.).
I, nije ovo vezano samo za ovo o cemu pricamo, tj. nekakve vanzemaljce i sl., nego za puno vise "prizemnih" stvari. Medicina je sigurno jedna od njih. Auto industrija druga. Energija treca. Itd.
Evo jos jedan primjer, moderni, a to ce vam reci svaki masinski inzinjer, pa cak i bolji automehanicar.
Danas vecina automobila na neki generalni i skupi servis mora ici svakih 5 godina ili 100.000 predjenih kilometara. Znate li da je danasnja tehnologija takva da je bez ikakvih problema moguce napraviti automobil koji na servis ne bi trebao ici nikako, ili bi mu prvi, i to kontrolni, bio tek na 5.000.000 km? Zvuci suludo, a? Znam. Ali je istina. Ako pogledate Mercedes S klase, njegov prvi generalni servis je na 1.000.000 km
Ili, znamo da vec postoji tehnologija za vozila koja se potpuno autonomno krecu na - hidrogen (vec smo ih spominjali). Naspe se obicna voda u rezervoar, elektrolizom se iz nje izvlaci hidrogen, i vozi. Zasto se ne proizvode masovno?
Ili, znamo da je Ford jos prije 70+ godina napravio karoseriju automobila od vlakana konoplje, a koja je bila neuporedivo laksa od danasnjih, ali i neuporedivo cvrsca, jaca i dugotrajnija. Zasto se to i danas ne proizvodi?
Ili, znamo da je su jos '70-ih proizvedena potpuno elektricna komercijalna vozila, a zatim sva unistena. Zasto?
O besplatnoj energiji svuda oko nas, mislim da je suvisno bilo sta pricati...
Mogu ovako nabrajati razne slucajeve stranicama, i iz svakog ce se jasno vidjeti ogromno zataskavanje, ali mislim da se poenta moze shvatiti i iz ovoga.
- zavezata-vreca
#1870 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Pazi nesto, mi to znamo i to što znamo zove se bog. Ti ljudi sa tih planeta su ustvari bog. Vjernici znaju da on postoji ali ga niko nikad nije vidio. Znakovi za koje vjernici kažu da su ustvari božji, zatim razna spiritualna iskustva i sl. su ustvari znak da nas naš bog (ljudi koji su nas poslali ovdje) kontroliše, nadrzire i proučava za neke svoje potrebe.Tomahawk11 wrote:Postujem teoriju zavezate vrece da smo odmetnici, otpad ili sta vec nekih drugih planeta i to nije nemoguce.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1871 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Sta bi onda, po tom rezonu, bile svete knjige?zavezata-vreca wrote:Pazi nesto, mi to znamo i to što znamo zove se bog. Ti ljudi sa tih planeta su ustvari bog. Vjernici znaju da on postoji ali ga niko nikad nije vidio. Znakovi za koje vjernici kažu da su ustvari božji, zatim razna spiritualna iskustva i sl. su ustvari znak da nas naš bog (ljudi koji su nas poslali ovdje) kontroliše, nadrzire i proučava za neke svoje potrebe.Tomahawk11 wrote:Postujem teoriju zavezate vrece da smo odmetnici, otpad ili sta vec nekih drugih planeta i to nije nemoguce.
- Dozer
#1872 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Vec receno X puta...
Svete knjige su, svaka u svoje vrijeme, bile neka vrsta uputstva i putokaza. Ali istovremeno i maske stvarnosti. Samo jedan komadic necega sto nam je dato da bismo se mozda malo brze razvijali.
Navodno je Muhamed imao astralno putovanje i vidio boga.
Postoji zena koja takodjer tvrdi da je imala astralno putovanje, ali nije bas vidjela boga, nego tvrdi da se obrela u svemirskom brodu gdje su joj se obratila bica slicna nama, i koja su joj rekla da su tu da bi nas nadzirali.
Sta cemo ako je Muha bio, zapravo, jedan od njih?
Kao i Isus prije njega. Kao i onaj prije njega, i mnogi drugi "poslanici" koji se spominju u svetim knjigama.
Zar ovo ne bi bilo tacno u skladu s onim snimkom ruskog satelita koji je u Zemljinoj orbiti snimio objekat dug 3.000 km, ali koji se nalazi u IR sprektru koji nase oci ne vide, pa ga je "vidjela" tek IR kamera?
Svete knjige su, svaka u svoje vrijeme, bile neka vrsta uputstva i putokaza. Ali istovremeno i maske stvarnosti. Samo jedan komadic necega sto nam je dato da bismo se mozda malo brze razvijali.
Postoji zena koja takodjer tvrdi da je imala astralno putovanje, ali nije bas vidjela boga, nego tvrdi da se obrela u svemirskom brodu gdje su joj se obratila bica slicna nama, i koja su joj rekla da su tu da bi nas nadzirali.
Kao i Isus prije njega. Kao i onaj prije njega, i mnogi drugi "poslanici" koji se spominju u svetim knjigama.
Zar ovo ne bi bilo tacno u skladu s onim snimkom ruskog satelita koji je u Zemljinoj orbiti snimio objekat dug 3.000 km, ali koji se nalazi u IR sprektru koji nase oci ne vide, pa ga je "vidjela" tek IR kamera?
- KB9
#1873 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
pa necemo nista, ta zena vjeruje da je bila, svako ima pravo da vjeruje u sta hoce i kako hoce, to je licna stvar od osobe do osobe, kad neko dokaze da je bio, bez ikakvih mogucih dokaza protiv toga, onda je to vec druga stvar, sam sebi si u tome naletio na volej eto sad, covjece, ne mozes na osnovu svojih golih pretpostavki, sumnji, i neceg sto ne mozes dokazat (kao i vecina sto ne moze mozda pobit u nekim slucajevima) umanjivat postojanje i vrijednost neceg sto je dokazano, sto se dokazuje, sto je zasnovano na nauci i svemu logicnom
- truts
#1874 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Nastadosmo od k*rca... sve ostalo je prespipanje iz šupljeg u prazno
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1875 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Jesu li svete knjige bile neka vrsta uputstva i putokaza ili maske stvarnosti? Nekako mi to dvoje na suprotnim stranama, ne moze i jedno i drugo u isto vrijeme.Dozer wrote:Vec receno X puta...
Pojam Boga svakako nije ovozemaljski. Boziji poslanici, samim tim, i nisu bas obicni zemljani.
Vidis, nesto sto se golim okom ne vidi, a ipak postoji - to je teorija vjernika