Novi rat

Locked
PM72

#1851 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote: Braniti ce Vas i Ujediniti posteni,hrabri Ljudi.
Nema te pojma koliko zajebanih,sposobnih itd. ima koji jedva cekaju da narod povedu.
Hrabrih kao William Wallace.
:lol: :lol: :lol:

Izvini,jesi li i ti jedan od gore pobrojanih? Novi William? Već te zamišljam kako namazan bojama zastave BiH predvodiš krdo preko Kozje ćuprije.Samo,da bi poveo mase trebaš poraditi na pravopisu i elokvenciji,ipak si ti rođen 1985 a William u 13 vijeku.Možda bi bilo bolje da se ložiš na Matiju Gubca?
BHCluster

#1852 Re: Novi rat

Post by BHCluster »

U Bosni i Hercegovini ima dovoljno prostora za 3 njene sadasnje populacije i to da se komotno zivi. Zaso se onda umjesto ratovanja od politicara trazi bolja ekonomija, adkvatno zdravsvo, nezavisno skolstvo i sudstvo itd?

Izgleda nije do politicara oni su sebe obezbjedili. :wink:
tandmand

#1853 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Plakat ćemo mi za saloncima koji napuštaju forum a umjesto njih pristižu oni koji bi palili kuće po svojoj mahali. :D
Drugi da ginu po RS a oni bi bili vojna policija u mahali ...
trcicu trceci

#1854 Re: Novi rat

Post by trcicu trceci »

hoce da ratuju a isamara ih stotinjak poljaka, prebije, i ponizi u vlastitoj carsiji
Rimad

#1855 Re: Novi rat

Post by Rimad »

neki wrote:
PM72 wrote: Čuj jedva čeka da rat izbije. :-) :-) :-) budala i krivih drva nikad neće nestati.
Najgore sto medju takvim idiotima zivimo..
Da vam idiot pojasni.

Generacija naših očeva nije uspjela odbraniti Republiku BiH, a dosta je razloga bilo. Pored heroja koja je ova država dala, puno je više onih drugih.

Mjesta po Bosni su padala bez ispaljenog metka, bez ljudi koji su ranjeni ili poginuli braneći svoje domove, koji su dopustili da im četnici uđu i siluju/ubiju najmilije. Naravno, bili smo suočeni sa JNA, ali je većina stanovništva bila pasivna, mislili su da "ako kažu da rata neće biti", da ga stvarno neće biti.

Slično kao vi sada, mnogi Muslimani su, ljude koje organizuju odbranu, nazivali "ratnohuškačima", govorili da "hoće da ih zavade sa komšijama", "kako su se oni dogovorili sa komšijama da ih ne diraju".

U ratu se mnogi nisu borili, već su gledali kako da se obogate, a sve im je to nesposobna vlast, koja je vjerovala da je mir moguć i kada je rat kucao na vrata, dozvolila.

E, upravo zbog svega toga danas imamo podjeljenu BiH, Bošnjaci su izloženi torturama u manjem BiH entitetu. Nemojte zaboraviti da su Bošnjaci protjerivani ubijani i nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Zapravo, do skora je bilo ormalno da neki Bošnjak u RS ili tzv. Herceg-Bosni bude ubijen.

E, ovakvu BiH ja ne želim ostaviti svom djetetu. Drugog rješenja osim rata, izgleda da nema. Ako ima - da čujemo.
Novak20

#1856 Re: Novi rat

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:U Bosni i Hercegovini ima dovoljno prostora za 3 njene sadasnje populacije i to da se komotno zivi. Zaso se onda umjesto ratovanja od politicara trazi bolja ekonomija, adkvatno zdravsvo, nezavisno skolstvo i sudstvo itd?

Izgleda nije do politicara oni su sebe obezbjedili. :wink:
:thumbup:
Sanjarko

#1857 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:
Nema te pojma koliko zajebanih,sposobnih itd. ima koji jedva cekaju da narod povedu.

Izvini,jesi li i ti jedan od gore pobrojanih? Novi William? Već te zamišljam kako namazan bojama zastave BiH predvodiš krdo preko Kozje ćuprije.Samo,da bi poveo mase trebaš poraditi na pravopisu i elokvenciji,ipak si ti rođen 1985 a William u 13 vijeku.Možda bi bilo bolje da se ložiš na Matiju Gubca?
Pa nemas pojma sta sve znam kako se boriti iako ne znam nijednu borilacku vjestinu.
Sta sa sve mogao pustiti prije 5-6 godina koje zlo i ratne taktike.
Milioni zrtava bi bilo da sam to uradio.
Nego sta hoces provjeriti da ti posaljem link facebooka,adresu stanovanja itd.
da se nadzemo da provjeris koliko sam hrabar.
Bolan hrabriji od Volasa i Ludog Konja.
Mundzosi male mace za mene.
Samo sto sam Ja davno digao ruke od svega
svog zivota,naroda,bilo cega.
Boli me ona stvar za bilo cime pogotovo vama Narodom a i Dusa kada vidim patnju i sta sve zlotvori rade Nevinima.
Odustao od vas Naroda kada nas koji vam misle dobro stalno podcjenjujete.
Eto prvi si ti primjer tog podcjenjivanja.
Javi se ako hoces da provjeris moju hrabrost i koliko sam lud slobodno.
Nisam Ja bolan dzaba pod sifrom.
Nemam dzaba sifru.
rumenige_brajtner

#1858 Re: Novi rat

Post by rumenige_brajtner »

na ovakve teme se budale i oboljeli od ptsp-a lijepe ko muhe na govno
Ali Kemal

#1859 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Fakat nije mi jasno cemu sluze ovakbe huskacke teme i zasto se to tolerira :?
Pazi ljudi zagovaraju rat, nesto najcrnje sto moze da zadesi jednu naciju, i to zagovaraju gradjanski rat, unutar svoje drzave i to rat na vjerskoj osnovi.
Pa to bi u normalnim drzavama bilo vec zrelo za krivicno djelo, jer je to u sustini cin veleizdaje.
Zalosno je da ova djeca odrastaju sa ovakvim pricama od kako se rode, u njih se usadjuje jedna patoloska mrznja prema svima koji prije svega pripadaju drugoj vjerskoj zajednici, a oni su kao vjernici :oops:
madner

#1860 Re: Novi rat

Post by madner »

Prvi spominjes vjeru na temi. :D
PM72

#1861 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:
PM72 wrote:

Pa nemas pojma sta sve znam kako se boriti iako ne znam nijednu borilacku vjestinu.
Boli me ona stvar za bilo cime pogotovo vama Narodom a i Dusa kada vidim patnju i sta sve zlotvori rade Nevinima.
Nemam dzaba sifru.
Pa jesu li te to pustili malo pred Bajram?
Thorgerson

#1862 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

bach wrote:
kosava wrote:Sto bi mi isli u rat? Jos 10 godina i manji entitet ce da bude nastanjen starcima.
Ne kontaš ti kako to ide.

Ne ideš TI u rat. Rat tebi dodje na vrata.

Probudiš se i vidiš da je neprijateljska vojkska zauzela tvoj grad, hodaju naoružani ljudi ulicama, neke čudne uniforme, neke druge zastave.

Dolaze vojnici ljudima na vrata, razvaljuju vrata nogama, ljude izvlače iz kuća, vode ih u nepoznatom pravcu i ti čekaš svoj red kada će da te odvedu.
HAaha... Jest. Inace je ovako poceo rat i 92'. Jest mozda nama ovdje u Sarajevu koji smo zmirili na ono sta se desava u ostatku BiH.

Imas svjedocenja u Hagu o nabavljanju oruzja 91 i dijeljenja istog po Istocnoj BiH - ako zatreba. Kamioni i kamioni prelazili granicu. JNA se filtrirala godinama. Sve se moglo vidjeti, nista se nije krilo. Samo je narod bio naivan. Sada ipak to nije slucaj.

Dakle, nije to bas ono preko noci. Kazem. Jeste se to u Sarajevu nekako tako desilo. Ali to je cisto zbog toga jer smo tada bili slijepi i slusali nase politicare koji su bili jos gori. Imali za vodju covjeka koji ne da nema blage veze o ratovanju, nego je bio u dubokoj penziji, Alija je imao 67 jebenih godina kad je rat poceo?! I taj covjek je donosio sudbonosne odluke za nas? Starac od 67 godina?! Ajd sto on nije imao veze, nego pitanje je zasto nije sluao ljude koji imaju veze o tome.

Djaba smo platili glavom - ni zasta. A mogli smo zavrsitit posao sa minimalnim zrtvama. Da smo bili pametniji. I vi bi sada pravili iste glupe greske kao i 92'? Dali bi da vas njegov sin koji je rat proveo u trezoru vodi u novi sukob? :-) Ne mozemo obuzdati protest od 100-ak ljudi, 50-ak poljaka a ovdje bi neki isli, napadali... :skoljka:
Sanjarko

#1863 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
PM72 wrote: :lol: :lol: :lol:

Nemam dzaba sifru.
Pa jesu li te to pustili malo pred Bajram?
Davno su mene pustili,mogu biti zahvalni sto sam Miroljubiv i Dobricina,
jer da nisam, da sam Sramota kao oni sve nesposobnjakovici do nesposobnjakovica(Oni koji razumom nisu obdareni),Zlotvori,Lopovi,Losi Ljudi,Sljam
sve bi ih stamanio da sam htjeo da ih kaznim, ne da im se osvetim nego
da ih kaznim za nestrucnost i sve navedeno.
Zbog njihove Doktorske nestrucnosti sam zavrsio gdje sam bio zavrsio.
Vjeruj da sam Normalniji i Bolji od pola ovog Sljama Garant.
Iako imam sifru.
Ja ne napadam,koljem,ubijam i druge zlocine ne cinim nevinima,
ko pola bagre/zlotvora u ovoj drzavi i planeti.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1864 Re: Novi rat

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

madner wrote:Prvi spominjes vjeru na temi. :D
Spinuje kao i uvjek. :D
Ali Kemal

#1865 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
madner wrote:Prvi spominjes vjeru na temi. :D
Spinuje kao i uvjek. :D
Religija je sustina problema Bosne. Sve ostalo je spin.
Dok se to ne prihvati, nece biti napretka, dzaba rat, dzaba sve ostalo.
U bivsoj drzavi religija je bila potisnuta i narod je zivio normalno.

Medjutim, to nije tema, slazem se, ja samo zelim da pitam cemu tolerancija prema huskacima, ko da narod nije vec dovoljno nahuskan :oops:
Last edited by Ali Kemal on 14/07/2015 15:57, edited 1 time in total.
Sanjarko

#1866 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Ali Kemal wrote:Fakat nije mi jasno cemu sluze ovakbe huskacke teme i zasto se to tolerira :?
Pazi ljudi zagovaraju rat, nesto najcrnje sto moze da zadesi jednu naciju, i to zagovaraju gradjanski rat, unutar svoje drzave i to rat na vjerskoj osnovi.
Pa to bi u normalnim drzavama bilo vec zrelo za krivicno djelo, jer je to u sustini cin veleizdaje.
Zalosno je da ova djeca odrastaju sa ovakvim pricama od kako se rode, u njih se usadjuje jedna patoloska mrznja prema svima koji prije svega pripadaju drugoj vjerskoj zajednici, a oni su kao vjernici :oops:
Ko to ovdje zagovara, samo se Raspravlja sta bi bilo kada bi Neko drugi prvi rat zapoceo.
Znas oni koji su i prosli rat zapoceli.
Koji hoce jedan Narod da istrijebe i zele neke teritorije ove Drzave da pripoje drugim Drzavama.
PS. Znas valjda ko i kojim Drzavama.
Ali Kemal

#1867 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Vizionar 1985 wrote:Ko to ovdje zagovara, samo se Raspravlja sta bi bilo kada bi Neko drugi prvi rat zapoceo.
Tema se razvukla, ne citam sve, pa bih te zamolio da mi ukazes na taj post gdje pise kako bi neko drugi zapoceo taj rat.
Ja sam uglavnom procitao one teorije o preventivnom zauzimanju Trebevica, Vojkovica itd :oops:
Thorgerson

#1868 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

Rimad wrote:
neki wrote:
PM72 wrote: Čuj jedva čeka da rat izbije. :-) :-) :-) budala i krivih drva nikad neće nestati.
Najgore sto medju takvim idiotima zivimo..
Da vam idiot pojasni.

Generacija naših očeva nije uspjela odbraniti Republiku BiH, a dosta je razloga bilo. Pored heroja koja je ova država dala, puno je više onih drugih.

Mjesta po Bosni su padala bez ispaljenog metka, bez ljudi koji su ranjeni ili poginuli braneći svoje domove, koji su dopustili da im četnici uđu i siluju/ubiju najmilije. Naravno, bili smo suočeni sa JNA, ali je većina stanovništva bila pasivna, mislili su da "ako kažu da rata neće biti", da ga stvarno neće biti.

Slično kao vi sada, mnogi Muslimani su, ljude koje organizuju odbranu, nazivali "ratnohuškačima", govorili da "hoće da ih zavade sa komšijama", "kako su se oni dogovorili sa komšijama da ih ne diraju".

U ratu se mnogi nisu borili, već su gledali kako da se obogate, a sve im je to nesposobna vlast, koja je vjerovala da je mir moguć i kada je rat kucao na vrata, dozvolila.

E, upravo zbog svega toga danas imamo podjeljenu BiH, Bošnjaci su izloženi torturama u manjem BiH entitetu. Nemojte zaboraviti da su Bošnjaci protjerivani ubijani i nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Zapravo, do skora je bilo ormalno da neki Bošnjak u RS ili tzv. Herceg-Bosni bude ubijen.

E, ovakvu BiH ja ne želim ostaviti svom djetetu. Drugog rješenja osim rata, izgleda da nema. Ako ima - da čujemo.
Kakvo ces rjesenje dobiti ratom? Ajd objasni mi kako ces utuviti srbinu u danasnjem RS da on treba da zivi u jedinstvenoj BiH iz 92?!? Kako? Je li mislis protjerati milion srba iz BiH? Vi pojedini fakat zivite u nekim alternatinim svjetovima. Ova drzava moze opstati samo kao federacija/konfederacija i to je cinjenica.

I sad ja tebe pitam je li bolje da svom djetetu ostavis kakvu takvu drzavu, vjerovatno EU drzavu za 5-6 godina. Ili ces mu ostaviti ono sto si ti imao 1995.

Ratom neces nista postici. Dobit ces Dejton 2.0 ili ces eventualno jos vise razjebati ovu zemlju. A prije ce da ce ovo drugo se desiti. Jer novi rat bi bio pozicioni. A brdovita bih je idealna za takvo ratovanje. U proslom ratu valjda i sam znas koliko su se tesko pozicije probijale, mijenjale. Cak i sa cetnicke strane iako su imali svu mogucu artiljeriju.

Onda bi ti dosla medjunarodna i rekla, pa vi fakat ne mozete zivjeti zajedno. Evo Bakire potpisi fildzan Bosnu i kraj price. Je li to zelis?
razonoda

#1869 Re: Novi rat

Post by razonoda »

:( 1991

U diskusiji koja je vodjena u Parlamentu BiH , mediji su prenosili opširno prenosili istuapnje Radovana Karadžića, posebno deo u kojem on kaže »Ovo je treća-četvrta republika koja ne želi biti u Jugoslaviji...Put kojim su krenuli je ista auto-strada koja je vodila Hrvatsku u pakao, samo što bi taj pakao rata u BiH bio teži, a u kome bi i muslimanski narod možda mogao nestati. Zato nemojte po Evropi nastojati da isposlujete nešto na šta nemate pravo«. (Večernje novosti, 16.oktobar 1991.)

U tekstovima Muslimani se pežorativno nazivaju balijama i isticalo se da su “Muslimani genetski kvaran narod koji je presao u islam, i sada se, naravno iz generacije u generaciju taj gen jednostavno kondenzuje. Postaje sve gori i gori, izrazava se jednostavno, diktira takav nacin razmisljanja I ponasanja. To je u genima vec usadjeno”.6 U svim javnim nastupima prominentnih lidera i intelektualca rat I etnicko ciscenje propagirani su kao legitimno sredstvo za ostvarivanje opravdanih ciljeva. Biljana Plavsic je zapamćena i po sledećoj izjavi: “Ja bih vise volela da potpuno ocistimo Istocnu Bosnu od Muslimana. Kada kazem ocistimo, nemojte da me niko uhvati za rec pa da misli da govorim o etnickom ciscenju. Ali,oni su nam jednu sasvim prirodnu pojavu podmetnuli pod taj naziv etnicko ciscenje i okvalifikovali to kao ratni zlocin”.

7 Biljana Plavšić je, naravno, polazila od brojne nadmoćnosti Srba i računala da bosanski rat mogu da dobiju samo Srbi, jer: “nas je 12 miliona, pa neka šest miliona strada, ostalih šest miliona ce posteno da zivi”.
Sanjarko

#1870 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Ali Kemal wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ko to ovdje zagovara, samo se Raspravlja sta bi bilo kada bi Neko drugi prvi rat zapoceo.
Tema se razvukla, ne citam sve, pa bih te zamolio da mi ukazes na taj post gdje pise kako bi neko drugi zapoceo taj rat.
Ja sam uglavnom procitao one teorije o preventivnom zauzimanju Trebevica, Vojkovica itd :oops:
Pa na pocetnim stranama teme.
Sto ces na temi ako je nisi citao ispotcetka.
:roll:
madner

#1871 Re: Novi rat

Post by madner »

Da ti kazem otvoreno, pojma nemas o ratovanju. :D

Balans snaga u proslom ratu je produkt konfiguracije terena i odnosa snaga. Jedni su imali tehniku, drugi zivu silu. To je dovelo do vage, odnosno dugog rata. Sada bi to bilo znatno drugacije. Dakle ratom se itekako moze rjesiti situacija, a politicko pitanje sta i kako poslje je odvojeno od istog.

Moze se napraviti federacija na nivou BiH nakon poraza genocidne tvorevine, moze se represivno djelovati organima vlasti itd... Jako je puno mogucnosti bez da se tjeraju vjekovni stanovnici ovih krajeva iz istih.
Moenx

#1872 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Pa bolje je mir svakako malo EU NATO laganica
Thorgerson

#1873 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

madner wrote:Da ti kazem otvoreno, pojma nemas o ratovanju. :D

Balans snaga u proslom ratu je produkt konfiguracije terena i odnosa snaga. Jedni su imali tehniku, drugi zivu silu. To je dovelo do vage, odnosno dugog rata. Sada bi to bilo znatno drugacije. Dakle ratom se itekako moze rjesiti situacija, a politicko pitanje sta i kako poslje je odvojeno od istog.

Moze se napraviti federacija na nivou BiH nakon poraza genocidne tvorevine, moze se represivno djelovati organima vlasti itd... Jako je puno mogucnosti bez da se tjeraju vjekovni stanovnici ovih krajeva iz istih.
Ne moze.

Kako?

Pa fino. Jesmo li imali takvu drzavu 92'. Gradjansku. 30% Srba je glasalo za nju - takvu kakva jeste. Ali djaba, pojavila se nekolicina budala kojima to nije odgovaralo.

Sutra, da se desi opet isto. Opet ce se pojaviti neka radikalna stranka koja nece htjeti da zivi u takvoj drzavi i imat ce ogroman broj pristalica. Dodik je imao 303k, Tadic 296k glasova. Dakle to je 600.000 glasova za dva politicara koji generalno pricaju istu pricu i obojica bi da mogu zivjeli u nezavisnoj RS. Razumijes li koliki je to broj glasova? Vidi sta pricaju ta dva lika o BiH, o RS-u. Ljudi su njima dali glasove.

I ti fakat toliko naivan i mislis da ces moci nekoga represijom navesti na drugacije misljenje. Pa samo mozes kontraefekat stvoriti.

Ova drzava se moze napraviti samo ekonomijom. Nikako vise. Dakle, razvij fino ekonomiju, nece srbi. Pa razvijaj u federaciji, pa sutra kad srbi sa rubnih podrucja budu mroali dolaziti kod bosnja da rade, bice drugacija prica. I onda ce se sve samo od sebe urusiti. I to je jedini ispravan put. Ali ko da ti vodi ekonomiju? Bakir? Komsic? :-) Investicije i inveticije. Svaku marku na to bacati, a ne na uhljupe, audije, vile, poljine itd.
madner

#1874 Re: Novi rat

Post by madner »

Naravno da moze, sila je rjesila vise nesuglasica u svijetu od bilo koje druge opcije. Nerjeseno je izuzetak a ne pravilo.

Ama moze imati 300 000 glasaca koji ce imati svoju stranku u parlamentu i sta?

Hoce li moci blokirati zakone? Nece.
Hoce li moci blokirati rad institucija? Nece.

Da ce biti idilicno, nece, no bice puno bolje nego sada.

Ustavni poredak je dio problema i za ekonomiju, mozes ti ofarbati prozore, ali temelji su bitniji.
Sanjarko

#1875 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

madner wrote:Naravno da moze, sila je rjesila vise nesuglasica u svijetu od bilo koje druge opcije. Nerjeseno je izuzetak a ne pravilo.

Ama moze imati 300 000 glasaca koji ce imati svoju stranku u parlamentu i sta?

Hoce li moci blokirati zakone? Nece.
Hoce li moci blokirati rad institucija? Nece.

Da ce biti idilicno, nece, no bice puno bolje nego sada.

Ustavni poredak je dio problema i za ekonomiju, mozes ti ofarbati prozore, ali temelji su bitniji.
Nije tebi dzaba ta slika Profilna.
Locked