Republika Turska

Post Reply
Co0l

#1851 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

bvcx wrote:
Co0l wrote: Ja ne sumnjam da u tvojoj glavi to sto si napisao ima smisla.
Kurdski narod ima legitimne zahtjeve.
I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.
bvcx

#1852 Re: Republika Turska

Post by bvcx »

Co0l wrote:
bvcx wrote:
Co0l wrote: Ja ne sumnjam da u tvojoj glavi to sto si napisao ima smisla.
Kurdski narod ima legitimne zahtjeve.
I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.

Sa srećom onda, neka im je.
Challenger__

#1853 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.
Oni u parlamentu (slažem se) a teroristi u Siriji sa puškom u rukama (ne slažem se, ali se slažu Cool i AKP).
AKP-Cool "principijelnost".

:lol:
Co0l

#1854 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.
Oni u parlamentu (slažem se) a teroristi u Siriji sa puškom u rukama (ne slažem se, ali se slažu Cool i AKP).
AKP-Cool "principijelnost".

:lol:
Lupaš.Turska i Sirija te prilike u te dvije zemlje su nebo i zemlja.Znas i ti to vrlo dobro ali ti zloba nalaze da pises ovakve gluposti.
Challenger__

#1855 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Ma nemoj. Zato što, recimo, Iran i Rusija nisu naoružavali i podržavali teroriste u Turskoj, kao što je Turska naoružavala, obučavala, podržavala i desetinama hiljada ubacivala teroriste u Siriju, to je "druga priča"?!! Kao, Turska je nešto "iznad"...

Licemjer si kao i ona dva munafika u Ankari.
Co0l

#1856 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ma nemoj. Zato što, recimo, Iran i Rusija nisu naoružavali i podržavali teroriste u Turskoj, kao što je Turska naoružavala, obučavala, podržavala i desetinama hiljada ubacivala teroriste u Siriju, to je "druga priča"?!! Kao, Turska je nešto "iznad"...

Licemjer si kao i ona dva munafika u Ankari.
Ne,ne zbog toga ali i kad bi to bio razlog-shvatas da si ovim i sam priznao da su prilike u Turskoj i Siriji potpuno razlicite,mada nikom normalnom to nije ni trebalo objasnjavati?
walter kurtz

#1857 Re: Republika Turska

Post by walter kurtz »

hoce li sultan sad promijeniti ustav i dati sebi ovlasti kao asad ili :zoka:
Challenger__

#1858 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

.
Last edited by Challenger__ on 03/11/2015 01:35, edited 2 times in total.
bvcx

#1859 Re: Republika Turska

Post by bvcx »

slobodna_teritorija wrote:kad pristalice masovnih ubica i diktatora širom svijeta počnu srat o demokratiji, izborima, parlamentima u Turskoj :lol:
Reče Hitler i osvoji vlast u Njemačkoj.
Challenger__

#1860 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Ne,ne zbog toga ali i kad bi to bio razlog-shvatas da si ovim i sam priznao da su prilike u Turskoj i Siriji potpuno razlicite,mada nikom normalnom to nije ni trebalo objasnjavati?
Naravno da nisu iste. Zvanična Ankara podržava teroriste u Siriji a bori se protiv svojih terorista koje Damask ne podržava. Ankara osuđuje zapad za dvostruke standarde, a sama se tako ponaša.

To se zove licemjerje i to ono sa dna, kapitalno.
Co0l

#1861 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ne,ne zbog toga ali i kad bi to bio razlog-shvatas da si ovim i sam priznao da su prilike u Turskoj i Siriji potpuno razlicite,mada nikom normalnom to nije ni trebalo objasnjavati?
Naravno da nisu iste. Zvanična Ankara podržava teroriste u Siriji a bori se protiv svojih terorista koje Damask ne podržava. Ankara osuđuje zapad za dvostruke standarde, a sama se tako ponaša.

To se zove licemjerje.
Damask,kakvim ga ti predstavljas,je imaginaran,nema snage ni da zauzme predgradja na nekoliko kilometara od predsjednicke palate a kamoli da pokusava nesto u Turskoj.
Kada Ankara pobije nekih 600 hiljada svojih gradjana,proporcionalno razlici u broju stanovnika dvije zemlje,samo zato sto zele promjenu vlasti,onda mozemo pricati o ovakvim poredjenjima.Do tada si promasio cijeli fudbal.
Challenger__

#1862 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Da se okolne zemlje, USA i kompanija nakače na kosti Turskoj (što ne želim, naravno), te podrže opoziciju i "opoziciju" kao što rade u Siriji i Ankara bi bila "fikcija", a broj mrtvih bi se mjerio milionima.
Challenger__

#1863 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Tvoja mizerija nije samo u tome što poričeš očito licemjerje (Ankare), nego što se sa njim - ničim izazvan - identifikuješ.
TheMule

#1864 Re: Republika Turska

Post by TheMule »

Challenger__ wrote:Da se okolne zemlje, USA i kompanija nakače na kosti Turskoj (što ne želim, naravno), te podrže opoziciju i "opoziciju" kao što rade u Siriji i Ankara bi bila "fikcija", a broj mrtvih bi se mjerio milionima.
Nisu Turci i Arapi iskog kova.
Challenger__

#1865 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

"Kov" je konstrukt iz arhiva nacizma koji lažno sugeriše da je nekome nešto dozvoljeno a nekome ne. Za*ebi tu priču. Standardi, pravila, norme, važe za sve ili ne važe za nikoga.

To je temeljni postulat civilizacije a ne brdsko-planinske bajke o posebnom "kovu".
Co0l

#1866 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Da se okolne zemlje, USA i kompanija nakače na kosti Turskoj (što ne želim, naravno), te podrže opoziciju i "opoziciju" kao što rade u Siriji i Ankara bi bila "fikcija", a broj mrtvih bi se mjerio milionima.
Da je babi muda,bila bi dedo.
O pretpostavkama mozemo pricati ako se ikad dogode,do tada imamo ono sto se zaista i dogadja.
Kao sto opozicija u Siriji ima svoje sponzore,tako i Asadov rezim ima svoje.Stavise,udarne snage im cine jedinice i vojske iz drugih zemalja a na pregovorima ih predstavljaju stranci.Isticati jedno a presucivati drugo nije lijepo.
Co0l

#1867 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Tvoja mizerija nije samo u tome što poričeš očito licemjerje (Ankare), nego što se sa njim - ničim izazvan - identifikuješ.
Opet projektujes.
Challenger__

#1868 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Jasno, poričeš svoje i Ankarino licemjerje. Klasika.

Haha.
Challenger__

#1869 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Nego, hajmo se nadati da će isti princip (borba u parlamentu a ne sa oružjem, na ulici ili planini) Ankara konačno podržati i u Siriji.

:wink:

_____

Laku noć.
Co0l

#1870 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Jasno, poričeš svoje i Ankarino licemjerje. Klasika.

Haha.
Ne budi infantilan.
Co0l

#1871 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Nego, hajmo se nadati da će isti princip (borba u parlamentu a ne sa oružjem, na ulici ili planini) Ankara konačno podržati i u Siriji.

_____

Laku noć.
Za tako nesto bi to prvo trebao podrzati sirijski rezim.
TheMule

#1872 Re: Republika Turska

Post by TheMule »

Challenger__ wrote:"Kov" je konstrukt iz arhiva nacizma koji lažno sugeriše da je nekome nešto dozvoljeno a nekome ne. Za*ebi tu priču. Standardi, pravila, norme, važe za sve ili ne važe za nikoga.

To je temeljni postulat civilizacije a ne brdsko-planinske bajke o posebnom "kovu".
:lol: :lol: Fakat lupas. Kov je narav, ne naka dozvola. Turci nece dici ruku na drzavu ako zapad nesto pocne cackati, dok luckasti arapi jedva cekaju da se eksloplodiraju na pijaci medju onim sa malo drugacijim misljenjem. Sirija i Turska, dva razlicita svijeta.
Challenger__

#1873 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Na prste jedne ruke se mogu pobrojati zemlje koje se iz vana ne mogu destabilizovati do katastrofalnih razmjera, kao što vidimo danas u Siriji. Turska svakako ne spada u taj povlašten krug.

Ne razumiješ ti šta ja pišem i ne zamjeram ti.

Opetja033

#1874 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Nego, hajmo se nadati da će isti princip (borba u parlamentu a ne sa oružjem, na ulici ili planini) Ankara konačno podržati i u Siriji.

_____

Laku noć.
:lol: :lol:

I ti onda nasao pricati o necijoj mizeriji?
Poredis demokratsku drzavu i slobodne izbore sa jednom od najbrutalnijih diktatura na planeti. Pa da se na vlast u Siriji dolazilo kroz parlament i kroz izbore ne bi ni bilo ovog pokolja.

Erdogan ima i legitimitet i legalitet o kojem Assad moze samo sanjati. Erdogana i njegovu stranku na izborim bira narod, Assadu je zemlju u nasljedstvo ostavio njegov raspali babo.
Razlika drasticna.
Svaki oruzani ustanak naroda u jednoj diktaturi je legitiman i legalan - sve dok se taj isti narod ne uspije izboriti da sam bira svoje predstavnike a ne da brutalni diktatori na vlast postavljaju svoju kopilad.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1875 Re: Republika Turska

Post by pici »

Kikibombona wrote:
I malo me iznenadio forumas Pici, nisam znao da favorizuje islamiste ispred sekularista. :-)
sve u duHu tradiCije :bih: :mrgreen:
Post Reply