I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.bvcx wrote:Kurdski narod ima legitimne zahtjeve.Co0l wrote: Ja ne sumnjam da u tvojoj glavi to sto si napisao ima smisla.
Republika Turska
- Co0l
#1851 Re: Republika Turska
- bvcx
#1852 Re: Republika Turska
Co0l wrote:I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.bvcx wrote:Kurdski narod ima legitimne zahtjeve.Co0l wrote: Ja ne sumnjam da u tvojoj glavi to sto si napisao ima smisla.
Sa srećom onda, neka im je.
- Challenger__
#1853 Re: Republika Turska
Oni u parlamentu (slažem se) a teroristi u Siriji sa puškom u rukama (ne slažem se, ali se slažu Cool i AKP).Co0l wrote:I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.
AKP-Cool "principijelnost".
- Co0l
#1854 Re: Republika Turska
Lupaš.Turska i Sirija te prilike u te dvije zemlje su nebo i zemlja.Znas i ti to vrlo dobro ali ti zloba nalaze da pises ovakve gluposti.Challenger__ wrote:Oni u parlamentu (slažem se) a teroristi u Siriji sa puškom u rukama (ne slažem se, ali se slažu Cool i AKP).Co0l wrote:I dobice priliku da se bori u parlamentu za njih.Izmedju ostalih i kroz djelovanje kurdskih poslanika u redovima AKP-a.
AKP-Cool "principijelnost".
- Challenger__
#1855 Re: Republika Turska
Ma nemoj. Zato što, recimo, Iran i Rusija nisu naoružavali i podržavali teroriste u Turskoj, kao što je Turska naoružavala, obučavala, podržavala i desetinama hiljada ubacivala teroriste u Siriju, to je "druga priča"?!! Kao, Turska je nešto "iznad"...
Licemjer si kao i ona dva munafika u Ankari.
- Co0l
#1856 Re: Republika Turska
Ne,ne zbog toga ali i kad bi to bio razlog-shvatas da si ovim i sam priznao da su prilike u Turskoj i Siriji potpuno razlicite,mada nikom normalnom to nije ni trebalo objasnjavati?Challenger__ wrote:Ma nemoj. Zato što, recimo, Iran i Rusija nisu naoružavali i podržavali teroriste u Turskoj, kao što je Turska naoružavala, obučavala, podržavala i desetinama hiljada ubacivala teroriste u Siriju, to je "druga priča"?!! Kao, Turska je nešto "iznad"...
- walter kurtz
#1857 Re: Republika Turska
hoce li sultan sad promijeniti ustav i dati sebi ovlasti kao asad ili 
- Challenger__
#1858 Re: Republika Turska
.
Last edited by Challenger__ on 03/11/2015 01:35, edited 2 times in total.
- bvcx
#1859 Re: Republika Turska
Reče Hitler i osvoji vlast u Njemačkoj.slobodna_teritorija wrote:kad pristalice masovnih ubica i diktatora širom svijeta počnu srat o demokratiji, izborima, parlamentima u Turskoj
- Challenger__
#1860 Re: Republika Turska
Naravno da nisu iste. Zvanična Ankara podržava teroriste u Siriji a bori se protiv svojih terorista koje Damask ne podržava. Ankara osuđuje zapad za dvostruke standarde, a sama se tako ponaša.Co0l wrote:Ne,ne zbog toga ali i kad bi to bio razlog-shvatas da si ovim i sam priznao da su prilike u Turskoj i Siriji potpuno razlicite,mada nikom normalnom to nije ni trebalo objasnjavati?
To se zove licemjerje i to ono sa dna, kapitalno.
- Co0l
#1861 Re: Republika Turska
Damask,kakvim ga ti predstavljas,je imaginaran,nema snage ni da zauzme predgradja na nekoliko kilometara od predsjednicke palate a kamoli da pokusava nesto u Turskoj.Challenger__ wrote:Naravno da nisu iste. Zvanična Ankara podržava teroriste u Siriji a bori se protiv svojih terorista koje Damask ne podržava. Ankara osuđuje zapad za dvostruke standarde, a sama se tako ponaša.Co0l wrote:Ne,ne zbog toga ali i kad bi to bio razlog-shvatas da si ovim i sam priznao da su prilike u Turskoj i Siriji potpuno razlicite,mada nikom normalnom to nije ni trebalo objasnjavati?
To se zove licemjerje.
Kada Ankara pobije nekih 600 hiljada svojih gradjana,proporcionalno razlici u broju stanovnika dvije zemlje,samo zato sto zele promjenu vlasti,onda mozemo pricati o ovakvim poredjenjima.Do tada si promasio cijeli fudbal.
- Challenger__
#1862 Re: Republika Turska
Da se okolne zemlje, USA i kompanija nakače na kosti Turskoj (što ne želim, naravno), te podrže opoziciju i "opoziciju" kao što rade u Siriji i Ankara bi bila "fikcija", a broj mrtvih bi se mjerio milionima.
- Challenger__
#1863 Re: Republika Turska
Tvoja mizerija nije samo u tome što poričeš očito licemjerje (Ankare), nego što se sa njim - ničim izazvan - identifikuješ.
-
TheMule
#1864 Re: Republika Turska
Nisu Turci i Arapi iskog kova.Challenger__ wrote:Da se okolne zemlje, USA i kompanija nakače na kosti Turskoj (što ne želim, naravno), te podrže opoziciju i "opoziciju" kao što rade u Siriji i Ankara bi bila "fikcija", a broj mrtvih bi se mjerio milionima.
- Challenger__
#1865 Re: Republika Turska
"Kov" je konstrukt iz arhiva nacizma koji lažno sugeriše da je nekome nešto dozvoljeno a nekome ne. Za*ebi tu priču. Standardi, pravila, norme, važe za sve ili ne važe za nikoga.
To je temeljni postulat civilizacije a ne brdsko-planinske bajke o posebnom "kovu".
To je temeljni postulat civilizacije a ne brdsko-planinske bajke o posebnom "kovu".
- Co0l
#1866 Re: Republika Turska
Da je babi muda,bila bi dedo.Challenger__ wrote:Da se okolne zemlje, USA i kompanija nakače na kosti Turskoj (što ne želim, naravno), te podrže opoziciju i "opoziciju" kao što rade u Siriji i Ankara bi bila "fikcija", a broj mrtvih bi se mjerio milionima.
O pretpostavkama mozemo pricati ako se ikad dogode,do tada imamo ono sto se zaista i dogadja.
Kao sto opozicija u Siriji ima svoje sponzore,tako i Asadov rezim ima svoje.Stavise,udarne snage im cine jedinice i vojske iz drugih zemalja a na pregovorima ih predstavljaju stranci.Isticati jedno a presucivati drugo nije lijepo.
- Co0l
#1867 Re: Republika Turska
Opet projektujes.Challenger__ wrote:Tvoja mizerija nije samo u tome što poričeš očito licemjerje (Ankare), nego što se sa njim - ničim izazvan - identifikuješ.
- Challenger__
#1868 Re: Republika Turska
Jasno, poričeš svoje i Ankarino licemjerje. Klasika.
Haha.
Haha.
- Challenger__
#1869 Re: Republika Turska
Nego, hajmo se nadati da će isti princip (borba u parlamentu a ne sa oružjem, na ulici ili planini) Ankara konačno podržati i u Siriji.
_____
Laku noć.
_____
Laku noć.
- Co0l
#1870 Re: Republika Turska
Ne budi infantilan.Challenger__ wrote:Jasno, poričeš svoje i Ankarino licemjerje. Klasika.
Haha.
- Co0l
#1871 Re: Republika Turska
Za tako nesto bi to prvo trebao podrzati sirijski rezim.Challenger__ wrote:Nego, hajmo se nadati da će isti princip (borba u parlamentu a ne sa oružjem, na ulici ili planini) Ankara konačno podržati i u Siriji.
![]()
_____
Laku noć.
-
TheMule
#1872 Re: Republika Turska
Challenger__ wrote:"Kov" je konstrukt iz arhiva nacizma koji lažno sugeriše da je nekome nešto dozvoljeno a nekome ne. Za*ebi tu priču. Standardi, pravila, norme, važe za sve ili ne važe za nikoga.
- Challenger__
#1873 Re: Republika Turska
Na prste jedne ruke se mogu pobrojati zemlje koje se iz vana ne mogu destabilizovati do katastrofalnih razmjera, kao što vidimo danas u Siriji. Turska svakako ne spada u taj povlašten krug.
Ne razumiješ ti šta ja pišem i ne zamjeram ti.

Ne razumiješ ti šta ja pišem i ne zamjeram ti.
- Opetja033
#1874 Re: Republika Turska
Challenger__ wrote:Nego, hajmo se nadati da će isti princip (borba u parlamentu a ne sa oružjem, na ulici ili planini) Ankara konačno podržati i u Siriji.
![]()
_____
Laku noć.
I ti onda nasao pricati o necijoj mizeriji?
Poredis demokratsku drzavu i slobodne izbore sa jednom od najbrutalnijih diktatura na planeti. Pa da se na vlast u Siriji dolazilo kroz parlament i kroz izbore ne bi ni bilo ovog pokolja.
Erdogan ima i legitimitet i legalitet o kojem Assad moze samo sanjati. Erdogana i njegovu stranku na izborim bira narod, Assadu je zemlju u nasljedstvo ostavio njegov raspali babo.
Razlika drasticna.
Svaki oruzani ustanak naroda u jednoj diktaturi je legitiman i legalan - sve dok se taj isti narod ne uspije izboriti da sam bira svoje predstavnike a ne da brutalni diktatori na vlast postavljaju svoju kopilad.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1875 Re: Republika Turska
sve u duHu tradiCijeKikibombona wrote:
I malo me iznenadio forumas Pici, nisam znao da favorizuje islamiste ispred sekularista.![]()