Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#1851 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
irac300 wrote:
shalla wrote:Može li neki link/uputstvo za instalaciju Kodi-ja sa nekim najpoznatijim i najatraktivnijim buildovima?

Hvala

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Ovdje ih imaš hrpu, za svaki ima i tutorijal, pa sam procijeni šta ti paše.
https://seo-michael.co.uk/best-kodi-builds-2016/
Ja sam ih isprobao nekoliko, the beast je hvaljen ali meni nije legao, previše glomazan. Wookie odličan, nemesis vise se ne sjećam sto mi nije valjao mada i njega dosta hvale, simplify meni ponajbolji po izboru addona i izgledu. Jedino me je nerviralo sto desni klik izbacuje super favorites menu pa sam to isključio.
Uglavnom buildovi su dobri da se igraš neko vrijeme, ali prije ili kasnije dosade i onda vratim goli kodi i instaliram samo one addone koji mi stvarno trebaju. :)
I ja sam u početku korištenja Kodija petljao sa buildovima, sada više nemam potrebe, više volim čistu instalaciju i da koristim samo ono što mi treba. Međutim, ko nije vičan petljanju sa addonima, izvorima i sličnim zavrzlamama na Kodiju, a želi da bude ''pokriven'' sa što više mogućnosti koje pruža Kodi, build je odličan izbor. Radnja se odradi samo jednom i onda imaš sve.
kakavdanakneiskustvu

#1852 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

TAFKAP wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:jedno laicko pitanje,šta su buildovi?
https://en.wikipedia.org/wiki/Software_build

laički rečeno, .exe file za Windows.
:thumbup: :thumbup:
irac300

#1853 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Jedan novi addon, jako dobar. U fazonu Phoenixa, al' po meni bolji. Ima svega, razne sekcije nude za svakog ponešto, od filmova, serija, iptv, sporta...
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... y-on-kodi/
walk_M-A-N

#1854 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by walk_M-A-N »

Ko nije vidio, a to je bas tesko :), Moja WebTV moze ici preko Kodija. Ima smisla kad se stavi sifra, a to je 1 KM mjesecno.
Doda37

#1855 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

Ako vec koristite build-ove probajte osijek build, ima FB stranicu, covjek odgovara na pitanja , odrzava iptv free liste svako nekoliko dana
brazzo19

#1856 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Doda37 wrote:Ako vec koristite build-ove probajte osijek build, ima FB stranicu, covjek odgovara na pitanja , odrzava iptv free liste svako nekoliko dana

Jeli mu ovo stranica ? https://www.facebook.com/groups/osijekbuild/

p.s sta je sa onim natkom i croatia on demand izgleda da je propao skroz gotovo svi linkovi ne rade nema update.a ni nista ?
Doda37

#1857 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

brazzo19 wrote:
Doda37 wrote:Ako vec koristite build-ove probajte osijek build, ima FB stranicu, covjek odgovara na pitanja , odrzava iptv free liste svako nekoliko dana

p.s sta je sa onim natkom i croatia on demand izgleda da je propao skroz gotovo svi linkovi ne rade nema update.a ni nista ?
jeste, napisao je Ramir na FB da je crko addon, ceka se Natko da uradi update
brazzo19

#1858 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Doda37 wrote:
brazzo19 wrote:

aha ma vidim ja vec ima sigurno 2-3 mjeseca croatia on demand nista ne radi, liste, onda one serije i ostalo, kompletan addon je riknuo gotovo da nista ne radi na njemu ....
Doda37

#1859 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

Ako gledas free IPTV liste onda je njegov build izbor, vidim na FB da su ljudi zadovoljni, cim padne lista on je obnavlja kao sto je neko vec napisao build je za pocetnike pogotovo njegov jer je za nas sa ovih prostora, titlovi se automatski podizu, ti samo odaberes , jezici su h, s, b

Da se ogradim, ne gledam njegove liste, imam svoju
MaroonBrigade

#1860 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

walk_M-A-N wrote:Ko nije vidio, a to je bas tesko :), Moja WebTV moze ici preko Kodija. Ima smisla kad se stavi sifra, a to je 1 KM mjesecno.
Mozes li objasniti kako odraditi ovo?
walk_M-A-N

#1861 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by walk_M-A-N »

MaroonBrigade wrote:
walk_M-A-N wrote:Ko nije vidio, a to je bas tesko :), Moja WebTV moze ici preko Kodija. Ima smisla kad se stavi sifra, a to je 1 KM mjesecno.
Mozes li objasniti kako odraditi ovo?
Ja sam dodao https://webtv.bhtelecom.ba/repo/ u System-File Manager, a onda u System-Addons inistalirao iz ZIP fajla. Valjda tako ide.
Na kraju se u Add-on Settings stavi ime i šifra.
vicious

#1862 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Naravno prije svega moraš biti korisnik Mojatv
MaroonBrigade

#1863 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

vicious wrote:Naravno prije svega moraš biti korisnik Mojatv
Da li je uslov imati bhtelecom internet da bi postao korisnik Mojatv? Zanima me mogu li postati korisnik Mojatv ako ne zivim u BiH.
vicious

#1864 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

MaroonBrigade wrote:
vicious wrote:Naravno prije svega moraš biti korisnik Mojatv
Da li je uslov imati bhtelecom internet da bi postao korisnik Mojatv? Zanima me mogu li postati korisnik Mojatv ako ne zivim u BiH.
Možeš aktivirati prepaid mojawebtv, ali ne znam koliko ti se to isplati, po meni ne vrijedi. Uzeo sam nedavno na mjesec dana zbog prenosa utakmica naše lige, kvalitet slike je sramotan, povremeno prekida itd.
Evo procitaj malo ovdje: http://www.mojatv.ba/mojatv-mojawebtv.html
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1865 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

Doda37 wrote:
brazzo19 wrote:

imali šanse za filmovitu... šteta za natkom... coatia on demand je extra... imali preporuka za serije, filmove osim osijek build... zatvorena je grupa...

uhhh evo sad instalirao osijek... sve živo promjeni... treba se snaći,
Rugafet

#1866 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Rugafet »

SALTS, Exodus, 1Channel jesi probao ove?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1867 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

Rugafet wrote:SALTS, Exodus, 1Channel jesi probao ove?
imam sve to, nego na filmoviti su titlovi sastavljeni sa filmom-serijom... mada na filmovima linkovi rade a na serijama JOK... najmrže mi ganjat titlove pa dok ubodeš pravi prodje me volja za gledanjem...
irac300

#1868 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ovisi koje serije gledaš. Ako su starije, postoji problem jer na titlovi.com spoje cijelu sezonu, pa ne možeš downlodovati samo jedan titl, zato preferiraj opensubtitles kada su starije serije u pitanju. Sa novim nema nikakvih problem, isto kao i za film, 99% prvi titl koji izbaci je ispravan.
Doda37

#1869 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

pici wrote:
imali šanse za filmovitu... šteta za natkom... coatia on demand je extra... imali preporuka za serije, filmove osim osijek build... zatvorena je grupa...

uhhh evo sad instalirao osijek... sve živo promjeni... treba se snaći,
klkni na grupu, sve pitas tamo sto te zanima, odgovara brzo, na koje serije mislis ??
soul_eclipse

#1870 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by soul_eclipse »

Jel mi moze neko preporuciti addon gdje su tekme vecinom tipa Sport Klub,Arene naravno mogu i strani :)
jarobot

#1871 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

soul_eclipse wrote:Jel mi moze neko preporuciti addon gdje su tekme vecinom tipa Sport Klub,Arene naravno mogu i strani :)
Phenix,Sportdevil,castway,UKturk...
kakavdanakneiskustvu

#1872 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar radi bilo sta na phoenixu?
lokalni_razdjevičar

#1873 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lokalni_razdjevičar »

zna li neko addon sa dobrom muzikom
chockad

#1874 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by chockad »

kako vratiti Kodi na tvornicke postavke, tj pobrisati sve sto sam do sada uradio, tako da mogu krenuti sve ispocetka? nabacao sam nekakvih stvari, sve ko biva po preporuci, i nista ne fercera...
Rugafet

#1875 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Rugafet »

Udji u apps I izbrisi data/cache za Kodi
Post Reply