Opet kažem, meni valjaju. Ne tebi petom desetom. Meni. A i dalje neke druge gume nemaju neku bitnu prednost za moj način vožnje. A nije baš da sam jučer položio
Dolazi ljeto - ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#1851 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Kupi svako ono što misli da je najbolje za njega. Čitav forum vozi na mišelinu, i svi su super vozači, niko ne siječe krivine, u svih auta full ispravna i tako te bajke. Samo što je ovdje sve ispod premiuma u svakom segmentu smeće a vjerujem da pola ljudi vozi na zimuljama cijelu godinu. 4 Miselin gume za moje auto su skoro 1000KM. Zimske isto. Auto plaćeno oko 5. Da vidim baš ko će izvalit dvije milje za njih. Treba čovjeka bit sramota što vozi na nekim osrednjim gumama, heeej. A tamo na Nove cijene goriva ljudi ganjaju 5kf jeftinije gorivo 
Opet kažem, meni valjaju. Ne tebi petom desetom. Meni. A i dalje neke druge gume nemaju neku bitnu prednost za moj način vožnje. A nije baš da sam jučer položio
- nivla
#1852 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
mozda se nekim nije desilo al ja pri brzini od 30kmh na suhoj podlozi zamalo nisam zavrsio na onoj ogradi od velepekare u paromlinskoj jer je auto samo izgubilo kontakt s podlogom,a gume su bile tigar winter, nove dosle na autu, drugi slucaj s istim gumama me natjerao da ih zamijenim a to je kad sam na semaforu lagano usporavajuci zavrsio u sred raskrsnice, ne znam kako mi se takve stvari nisu desile sa michelinom(alpin a4, pilot exalto 2, energy saver), hankookom (eco 425 i k125), zimskom hp savom, pirelijem p1,continentalom ts860, mozda je neko s boljim iskustvom ali ja ne mogu za 100 km u standardnim dimenzijama da mislim hoce li mi se to opet desiti
- Optimus09
#1853 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ma dobre su i zimulje ako vozis kratke relacije
Po autoputu se ne bih usudio.
Throttle wrote:Kupi svako ono što misli da je najbolje za njega. Čitav forum vozi na mišelinu, i svi su super vozači, niko ne siječe krivine, u svih auta full ispravna i tako te bajke. Samo što je ovdje sve ispod premiuma u svakom segmentu smeće a vjerujem da pola ljudi vozi na zimuljama cijelu godinu. 4 Miselin gume za moje auto su skoro 1000KM. Zimske isto. Auto plaćeno oko 5. Da vidim baš ko će izvalit dvije milje za njih. Treba čovjeka bit sramota što vozi na nekim osrednjim gumama, heeej. A tamo na Nove cijene goriva ljudi ganjaju 5kf jeftinije gorivo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1854 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Mozda si izgubio kontakt s podlogom zbog loših amoNtizera, a ne zbog tigra?!
Inace, evo sva izlijetanja s ceste u ograde, branike, provalije, rijeke, potoke, su na tigrovima, sportivama, savama, kelijima, debicama.....
Inace, evo sva izlijetanja s ceste u ograde, branike, provalije, rijeke, potoke, su na tigrovima, sportivama, savama, kelijima, debicama.....
- nivla
#1855 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
kako poslije zamjene tih guma vise nikad nisam izletio na takav nacin, svaki dan prodjem autom tuda, da ne govorim o proklizavanju pri prolasku uzbrdo sa tim qrcem od gume, kako samo sa tigrom a ne sa ovim ostalimkonektovan wrote:Mozda si izgubio kontakt s podlogom zbog loših amoNtizera, a ne zbog tigra?!
- skafiskafsnjak
#1856 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Mozda ne znas vozitinivla wrote:kako poslije zamjene tih guma vise nikad nisam izletio na takav nacin, svaki dan prodjem autom tuda, da ne govorim o proklizavanju pri prolasku uzbrdo sa tim qrcem od gume, kako samo sa tigrom a ne sa ovim ostalimkonektovan wrote:Mozda si izgubio kontakt s podlogom zbog loših amoNtizera, a ne zbog tigra?!
3 zime vozim Kelly...nikad nijednog problema. A rang su Tigra hahaha
- nivla
#1857 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
kazem ti isto auto na istom mjestu, tigar slajdra, pireli prodje, continental prodje, hankook prodje, tigar slajdra, govorim o suhom vremenu, nikakav snijeg i sta sve ne, mozda nekom valjaju, ali ja to na svoje auto vise ne stavljam, na drugom autu su bile sava, michelin i hankook eco guma i ni one nisu slajdraleskafiskafsnjak wrote:
Mozda ne znas voziti
3 zime vozim Kelly...nikad nijednog problema. A rang su Tigra hahaha
kelija(debicu) nisam probao mozda bi i on bio bolji, ali za 100-150 km razlike u setu od 4 gume mi se ne razmislja hocu li zaglaviti negdje jer je guma qrac
sto se tice tog tigra, vozac kojem sam poklonio gume bio je i vise nego zadovoljan, a kako nece biti kad su mu sa njegovih otpadali komadi koliko su bile stare
- skafiskafsnjak
#1858 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Sto bi rekli, osevapio se 
-
Me_again
#1859 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
I ti imaš taj balkanski nepotrebni stav odbrane kao da ti neko hoće glavu odrubiti zato što se iz prve nije složio s tobom, nažalost.Throttle wrote:Na Kellyju gazim vec evo 12-13 hiljada a na Turanzi prešao bar 20tak,ne znam tačno. Kelly na Vektri karavan, Turanze 16ke na Korsi. Možda nemam neke uber mega giga zahtjeve kao većina čitača ove teme al meni i Kelly valja. Ne znam kakve će bit pred kraj al za sad imaju dosta šare, ovo im je treća sezona i ne bih bježao od kupovine istih. Sad što čitamo o držanju ceste kroz neke krivine i nekim proklizavanjima što većina forumaša iskusi sa nekim mlinovima sa ispod 100KS, ja očito nisam iskusio sa jačim autom iako se zna žešće vozit. Do 200 ne tresu a to sam probao, na kočenju drže dobro, na punom gasu prvom i drugom provrte pogotovo hladne i moje potrebe zadovoljavaju. Pa na behaćuningu me lik nekad uvjeravao da sportive ljetne na nekim nižim temperaturama provrti neki mlin u kliju, i to trećom brzinom, čini mi se sa 75 KS. I to nije da malo prokliže nego nemoguće vozit. To auto na snijegu ljetne jedva zavrtiRoditelji kupili iste te sportive na auto, normalne gume, nikakvih problema. Sad ćeš me i ti isto uvjerit da je Kelly smeće, jel tako? Meni valjaju i tu sva priča završava. Nikakvu prednost Bridgestone na moj način vožnje nema, što ne znači da nije bolja guma. Nekom tamo..
Nigdje ja nisam rekao da je Kelly smeće niti to mislim. I meni su npr Sportive jako dobre gume i znam ih iskoristiti na pravi način. Eno ih par na mom radnom konju sa više od 40.000 km i rade posao bez da sam ikada došao u neprijatnu situaciju sa njima.
Ali neću porediti ni njih niti Kelly sa Bridgestonom. Kao što neću porediti Daciu (koju smatram dovoljnim automobilom za manje više sve potrebe i čak šta više pamentom investicijom) sa npr. Audijem ili VW (iako nisam nikako fan ovih posljednjih marki).
Eto, nečemo više o ovome, valjda smo se konačno razumjeli.
-
tyrdh
#1860 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Imam Fulda dvije prednje ljetne gume i Michelin dvije zadnje zimske gume. Jel’ to okay za jos dva mjeseca voznje? Auto 140ks nisam cesto na autoputu ali prelazim dosta.
- drug_profi
#1861 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
ma nije ok. Kako ce biti ok da przis zimske gume i da ti se grip razlikuje između osovina.
Ali ako ne mozes bolje, jbt ga. Samo te michelinke su ti vec dobile navodnike na "zimske".
Ali ako ne mozes bolje, jbt ga. Samo te michelinke su ti vec dobile navodnike na "zimske".
- kabal1337
#1862 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Nisi ni prvi ni zadnjityrdh wrote:Imam Fulda dvije prednje ljetne gume i Michelin dvije zadnje zimske gume. Jel’ to okay za jos dva mjeseca voznje? Auto 140ks nisam cesto na autoputu ali prelazim dosta.
-
NediM17
#1863 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ma nisu jos, nije bilo visokih temperatura, ali hoce ako nastavi. Trebao bi kupiti dvije ljetne, kakve god, bice bolje nego zimski Michelin u ljetnim uslovima i jos ce sacuvati Michelin za zimu.drug_profi wrote:ma nije ok. Kako ce biti ok da przis zimske gume i da ti se grip razlikuje između osovina.
- amar1994
#1864 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Mene nervira kad me neko ubjedjuje da su neke jeftine gume dobre i odlicne(citaj jednako dobre kao skuplje),te da je bacanje para kupovina ovih poznatijih brendova..to mi je gore od ubjedjivanja da je neka "premium" guma bolja od ostalih ili najbolja..Me_again wrote:
I ti imaš taj balkanski nepotrebni stav odbrane kao da ti neko hoće glavu odrubiti zato što se iz prve nije složio s tobom, nažalost.
Nigdje ja nisam rekao da je Kelly smeće niti to mislim. I meni su npr Sportive jako dobre gume i znam ih iskoristiti na pravi način. Eno ih par na mom radnom konju sa više od 40.000 km i rade posao bez da sam ikada došao u neprijatnu situaciju sa njima.
Ali neću porediti ni njih niti Kelly sa Bridgestonom. Kao što neću porediti Daciu (koju smatram dovoljnim automobilom za manje više sve potrebe i čak šta više pamentom investicijom) sa npr. Audijem ili VW (iako nisam nikako fan ovih posljednjih marki).
Eto, nečemo više o ovome, valjda smo se konačno razumjeli.
ne moze,nema,nit ima tehnologija niti tradicija a ni materijal od kojeg se pravi guma..
evo ove god me cekaju zimske,ne pada mi napamet radi 20-30KM ustede talasat i trazit nekakve brendove nepoznate
- konektovan
#1865 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Neces talasati, zato sto ce ti babo kupiti gume, da placas iz svog dzepa bila bi druga prica..

- amar1994
#1866 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
lupas ko maksim po diviziji i nerviras me polako sa spominjanjem..al za tvoju info babo nema para jer placa kredit za stan,a ti i dalje serikonektovan wrote:Neces talasati, zato sto ce ti babo kupiti gume, da placas iz svog dzepa bila bi druga prica..![]()
- konektovan
#1867 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Mnogo se busas za nekog ko nema svoj auto, a babuki kapa do poda.
- Ned071
#1868 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
sava i tigar nisu nepoznati brandovi 
- amar1994
#1869 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
svakom savjetujem savu ako nema za ove skupe,nema bolje gume za snijeg..nisu ni one ljetne lose,u svakom slucaju su bolje od linglongova,petlasa i matadora..
-
adodbr
#1870 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Sava je ok i solidna guma
-
lavic
#1871 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
"amar" nema auto kupljeno svojim parama?????konektovan wrote:Mnogo se busas za nekog ko nema svoj auto, a babuki kapa do poda.
On nije ozbiljan sagovornik, kod amara je ona stara " lako je tudjim gloginje mlatit" mjerodavna.
- konektovan
#1872 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Imace ABD, još je mlad ali to to, zadnje sto si napisao...lavic wrote:"amar" nema auto kupljeno svojim parama?????konektovan wrote:Mnogo se busas za nekog ko nema svoj auto, a babuki kapa do poda.
On nije ozbiljan sagovornik, kod amara je ona stara " lako je tudjim gloginje mlatit" mjerodavna.
- amar1994
#1873 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
takoe,konektovani sve zna bolje od menelavic wrote:
"amar" nema auto kupljeno svojim parama?????
- konektovan
#1874 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Odma se nesto ljuti, ne moze se cojek nasaliti na racun mladjeg da si pita..... 
-
lavic
#1875 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Nista lose nisam mislio, ako je to tako onda perspektiva na stvari nije ista...amar1994 wrote:takoe,konektovani sve zna bolje od menelavic wrote:
"amar" nema auto kupljeno svojim parama?????