Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
radostan dan

#1851 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

uglavnomja wrote:od svih mogucih do sad nabrojanih scenarija - uspjeli su naci besmislenu glupost.

kurvanjska posla. nedovoljno su kaznjeni, i jedni i drugi.
pa i nije tolika glupost...tako sam i ja mislio na prvu loptu, ali nije...
rezultatski, drugačija odluka i nije mogla biti donijeta. ja i dalje vjerujem da je 3:0 za srbiju kazna albaniji zbog promocije politike na stadionu, a ne zbog nenastavljanja utakmice. jer nije bilo sudije na centru (po prekidu) da odsvira kraj.
takođe, čudi me da ona dva albanska igrača nisu kažnjenja (moguće da će to biti u novembru).
sa druge strane, ne može se preći preko činjenjice da su bogdanov i kompanija ušli na teren i vijali albanske igrače...
tako da bi samo ostajanje na 3:0 bilo nepravedno, i stoga je tih 3:0 kao kazna albancima poništeno oduzimanjem tri boda srbiji, kao kazna naravno.
izgleda da nije moglo drugačije, a da bude pravičnije...možda ponavljanje utakmice bez publike, ili na neutralnom terenu...srbi bi možda time bili kažnjeni, ali time sigurno ne bi bili kažnjeni albanci.

e sad, što se navijački pristupa problemu i svak navija i vidi samo one činjenice koje njemu odgovaraju, to je druga priča.
Last edited by radostan dan on 24/10/2014 12:27, edited 1 time in total.
uglavnomja

#1852 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

realano, malo bolje opremljen tesla kosta kao njihove kazne :roll:

dakle, u svijetu gdje se vrte milijarde, uefa kaznjava najnize izljeve mrznje smijesnim kaznama! ta ista uefa koja zbog jedne banane pravi show, scene, obavezno nosanje plakata stop rasiszmu, videoklipovi blabla ... i onda na utakmici u okviru kvalifikacija dopustaju onu sramotu, mislim na divljacko ponasanje navijaca, redara i policije.

a albanci su krivi za napad na mitrovica. za dron :?: ne znam. da su ga unijeli na stadion, ok, ali on je doletio izvana.

ne krivim ih ni sekunde sto nisu htjeli nastaviti ukatmicu :oops:

ok je sto niko nije dobio bodove, ali kazne :-) :roll: nece imati nikakvog efekta.
archi_a

#1853 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by archi_a »

uglavnomja wrote:realano, malo bolje opremljen tesla kosta kao njihove kazne :roll:

dakle, u svijetu gdje se vrte milijarde, uefa kaznjava najnize izljeve mrznje smijesnim kaznama! ta ista uefa koja zbog jedne banane pravi show, scene, obavezno nosanje plakata stop rasiszmu, videoklipovi blabla ... i onda na utakmici u okviru kvalifikacija dopustaju onu sramotu, mislim na divljacko ponasanje navijaca, redara i policije.

a albanci su krivi za napad na mitrovica. za dron :?: ne znam. da su ga unijeli na stadion, ok, ali on je doletio izvana.

ok je sto niko nije dobio bodove, ali kazne :-) :roll: nece imati nikakvog efekta.
:thumbup:
OldMayor

#1855 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by OldMayor »

UEFA ide totalno pogresnim putem.

Kazni reprezentaciju, te kazni savez, zasto? Zbog jednog mamlaza koji je upravljao dronom ili nekoliko njih, nekoliko mamlaza koji su usli u teren, te nekoliko desetina hiljada mamlaza koji su pjevali cetnicke pjesme itd. Kako su oni kaznjeni?

Na onom stadionu je bilo vise normalnih ljudi nego nenormalnih, i u Genovi isto tako.

Dakle, ovo mene podsjeca isto na osnovnu/srednju skolu, kad jedan ucenik napravi sranje i onda profa pita ko je, niko nece da kaze i onda on sve kazni.

Samo je fazon sto se ovdje imenom-prezimenom-licem-bradom zna ko su 'ucenici' tj. ljudi koji useru stvar, jebemu imaju slike lika i u Genovi, evo i sada se seta po terenu. Pa jebao vas on, zabrani mu ulaz na teren.

Jer dovoljan je jedan takav vodja, da ostale ovce natjera na sranje. Dovoljan je jedan da krene pjevat pjesme, ostali ce za njim.

Dakle, UEFA ovdje treba izricito traziti od saveza da fino naprave zakon, koji ce zabraniti ulaz takvim mamlazima. I traziti da se napokon pocnu kaznjavati POJEDINCI!!!

Jer prema ovome, sutra mi igramo u Zenici protiv Izraela, i ne znam Velsani skontaju ajmo im poslat Dron sa palestinskom zastavom. I eto ti sranja. Nas i Izrael kazne, velsani na konju.

Ne kazem da je tako u Srbiji bilo, ali govorim sta se moze uraditi.

Glupost totalna.
OldMayor

#1856 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by OldMayor »

I ne kontam sta se Srbi bune, igrano je na njihovom stadionu, pjevali su cetnicke pjesme citavu utakmicu, Ubij siptara itd. I oni su pokrenuli incident, oni su pokrenuli tucu, njihovi navijacu su uletili u teren.

Ko je poslao dron, to se ne zna.

Ko im je kriv sto tako lako padaju na provokacije.
Navijaci im ulaze u teren sa stolicama, ono normala.

I ej cude se sto su kaznjeni.

:roll:
error codes

#1857 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by error codes »

OldMayor wrote:I ne kontam sta se Srbi bune, igrano je na njihovom stadionu, pjevali su cetnicke pjesme citavu utakmicu, Ubij siptara itd. I oni su pokrenuli incident, oni su pokrenuli tucu, njihovi navijacu su uletili u teren.

ja mislim da je Vucic poslao :lol: :lol: :lol:
draganbl

#1858 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by draganbl »

Vjerovatno je najpravednija kazna bila da se obje reprezentacije izbace iz kvalifikacija, ali se UEFA ipak odlučila za pametniji potez: Uzeti po 100000 i jednima i drugima, ne dati bodove ni jednima ni drugima, a svejedno će ove dvije reprezentacije biti među posljednje tri u grupi, sa ili bez ovih bodova.
S obzirom kakav fudbal igra Srbija (Albanija me i ne interesuje) niko normalan i ne očekuje da se kvalifikuju.
radostan dan

#1859 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

uglavnomja wrote:realano, malo bolje opremljen tesla kosta kao njihove kazne :roll:

uefu boli kurac da li se sa tribina čuje ubij šiptara, turčina, srbina, za dom spremni i ostalo...kapiš? koja utakmica je prekinuta zbog toga?
e, ako probaš da skičiš ko majmun, ili dirni u svete dragulje i novce zna se koga, jebi ga - pušićeš i to debelo.

unijeli ga - ne unijeli, očito da uefa smatra da je dron dio poltičke igre albanskih navijača, saveza, kurca-palca sve jedno, te da je pandorina kutija otvorena nasrtanjem dvojice albaneza na mitrovića...šuplju koju sam čitao ovih dana tipa - nema pravo da ira zastavu na dronu, imaju redari - ne pije vode - pun je you tube snimaka kako igrači hvataju zečeve, pijetlove, golubove, pijane, gole i ostale po terenu, i ni jedan nije dobio crveni karton, napotiv - dobio je aplauz zato što je pomogao da se utakmica nastavi.
ne krivim ni ja...ali vjerujem da su se preračunali, to jest da su bili ubjeđeni da će upisati 3 boda službenim rezultatom.
to ćemo vidjeti...i ja sam približnog mišljenja, ali hajde ovako da postavimo stvari -
nije mala stvar dobiti utakmicu 3:0 za zelenim stolom, a onda ti zaveže šamarčinu i uzme ti tri boda te dobijene utakmice.

sa druge strane, nije mala stvar - zakomplikuješ već usranu atmosferu dronovima, nasrtajima na domaćeg igrača, izazoveš upad huligana na teren, sjediš u svlačionici, odbijaš da nastviš utakmicu i ukalkulišeš tri boda. slaviš ih 5 dana, zadnja dva dana počneš da se češeš po glavi (možda i ne bude kako smo mislili da će biti), pa onda i ti dobiješ šamarčinu - izgubiš najmanje bod, i gol razlika ti ode u minus tri.

pazi, to je odluka -sad za sad. nije isključeno u novembru mjesecu da se proširi...
radostan dan

#1860 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

CungaLunga wrote:: "Pobeda siptara" :-)
pa jeste pobjeda, tačnije-najmanje su u minusu. u minusu su 1 bod, a srbija tri (naravno -pretpostavka. da je nastavljeno, sa ili bez prekida, možda bi srbima ušla voda u uši, nervoza, jedna kontr u osamdestpetoj i pafff - 0:1, doviđenja prijatno).
možda su i albanci u minusu tri...ko će ga znati.
uglavnomja

#1861 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

radosni, slazem se.

obje repke su se preracunale.

ali i dalje mislim da su trebale biti zesce kaznjene. tacnije nadam se :D
OldMayor

#1862 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by OldMayor »

@radostan dan,

Upravo tako. Ako se vrijedjaju jevreji, crnci, odmah frka, kazne.

Naravno, svaki normalan covjek je i protiv toga. Ali jebemu i mi ovdje smo ljudi. Pa i ti albanci su ljudi.

Njima je bitno da igraci pronosaju ono NO RACISM, a sta cemo sa FACISM usred jebene Evrope. Posrane Evrope koja je hladno gledala kako nas ovdje kolju ko kurbane.

Ubij muslimana, turcina, noz zica srebrenica, slike radovana, mladica itd. Na to se zazmiri. I onda se cude sto su se Srbi ovako osilili, pa sto ne bi jbt kad ih niko ne kaznjava.
leki hz

#1863 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by leki hz »

OldMayor wrote:@radostan dan,

Naravno, svaki normalan covjek je i protiv toga. Ali jebemu i mi ovdje smo ljudi. Pa i ti albanci su ljudi.

Njima je bitno da igraci pronosaju ono NO RACISM, a sta cemo sa FACISM usred jebene Evrope. Posrane Evrope koja je hladno gledala kako nas ovdje kolju ko kurbane.

Ubij muslimana, turcina, noz zica srebrenica, slike radovana, mladica itd. Na to se zazmiri. I onda se cude sto su se Srbi ovako osilili, pa sto ne bi jbt kad ih niko ne kaznjava.
uglavnomja

#1864 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

OldMayor wrote:@radostan dan,

Baltazar_khan

#1865 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Baltazar_khan »

odluka niđe veze očekivao sam novu utakmicu na neutralnom terenu. UEFA prava mafijaška organizacija s političkom pozadinom.

a pored ovakvih drastičnih kazni čudi me da nisu kaznili pojedine igrače. recimo mitrovića koji je sve zakuhao, ili canu što se pobio.
klaki

#1866 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by klaki »

Baltazar_khan wrote:odluka niđe veze očekivao sam novu utakmicu na neutralnom terenu. UEFA prava mafijaška organizacija s političkom pozadinom.

a pored ovakvih drastičnih kazni čudi me da nisu kaznili pojedine igrače. recimo mitrovića koji je sve zakuhao, ili canu što se pobio.
Logicno da je nidje veze

Ali drago mi je da Cana nije kaznjen

Eto neko treba stajat dok ga drugi tuce stolicom po glavi
Iker C

#1867 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Iker C »

Uefa je kriminalna organizacija u službi razvijenog zapada.
uglavnomja

#1868 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

moje misljenje je da je uefa napravila strasnu gresku.

imali su idealnu priliku da za jedan duzi period drasticno smanje izljeve mrznje na stadionima. i politicke poruke i ostala sreanja. i da uvedu red ko smije na stadion.
svaki sljedeci dron na stadionu - automatska diskvalifikacija ekipe ciji navijaci su ga poslali. plus kazne.

trebali su izbaciti obadvije repke na vise godina iz svih eufa fifa takmicenja. i sve klubove. i lupiti kazne u milionskim iznosima.

ovako samo idu niz dlaku nacionalistima.

a najgore je sto ce ovo samo produbiti mrznju i netrpeljivost medju zemljama, sto ce ispastati obicni ljudi. pekari, slasticari, turisti, poslovni ljudi ...
Iker C

#1869 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Iker C »

Koliko su Albanci ludi u Tirani očekujem pokolj.
Baltazar_khan

#1870 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Baltazar_khan »

fudbalski savez albanije možda bude išao na žalbu sportskom tribunalu u lozani.
animals

#1871 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by animals »

Salomonska odluka.. nidje veze..Platini stiti Srbiju..
a Albance zbog provokacije je trebalo izbaciti..a Srbiju zbog navijaca..
KENJAC

#1872 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by KENJAC »

Vidim tema fudbal a najmanje se o fudbalu prica. Dakle strasno pozitivna odluka za Srbe. Kako su igrali ono prvo poluvrijeme , gola nebi dali ni do dan danas. A zamisli blama da su ga jos primili. Onom dronu trebaju spomenik da naprave. Dron je najmanji Srpski problem. Problem Srba je taj sto imaju strasno , nesrazmjerno, uspjesan sport. A oni ko muve na govno lijepe se na fudbal. To je totalna zaraza. Trenutno nesto najjadnije u , ne bas tako uspjesnoj drzavi, je fudbal! Da su pametni da istupe sami iz takmicenja, jer ,zemisli odu u Albaniju i izgube dva tri gola razlike. Ili jos veci blam da se kojim slucajem plasiraju u zavrsnicu pa se tamo sretnu sa Njemcima (ona zadnja pobjeda je vise nego corava koka i zrno) ili Holandjanima. Nikad mi nece bit jasna ova popularnost fudbala na Balkanu. Evo Bosna vec peti - sesti put ide na pobjedu da iskupi prosli poraz.... i tako vec mjesecima. I opet kad igra , sve zamre. I Ovdje u Bosni se gubi glava zbog te gluposti. Pogledajte prve lige ex YU ??? Neki dan golmal stocem u celo sudiju, i .... nikom nista. Ja sam mom sinu fino rekao : biraj sam sta ces trenirati al fudbal neces dok sam ja ziv. Izabrao je plivanje...
Infaze Studio

#1873 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Infaze Studio »

OldMayor wrote:UEFA ide totalno pogresnim putem.

Kazni reprezentaciju, te kazni savez, zasto? Zbog jednog mamlaza koji je upravljao dronom ili nekoliko njih, nekoliko mamlaza koji su usli u teren, te nekoliko desetina hiljada mamlaza koji su pjevali cetnicke pjesme itd. Kako su oni kaznjeni?

.
Sta, UEFA treba da sudi mamlazima??
UEFA odredi da je mamlazima zabranjen pristup, a ako im pristup omoguce savezi, to je njihov problem i zato ih se kaznjava.
To sto je tamo normalno takve mamlaze pustati na stadion je samo njihov problem, koji, u ovom slucaju, nije ispao toliko velik koliki je trebao da bude ;-)
Sto se tice reprezentativnog navijanja, Bosanci su ga izmislili i za komsije i susjede... Ligaski gledano, to je vec druga stvar (isto sranje )... Al' to je valjda zato sto puno dijaspore dolazi na repku :D
Logovan

#1874 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Logovan »

Odluka sramotna! Jebo te ovakva kazna, niđe veze. Da su rekli da će se igrati nova utakmica bilo bi uredu, ali ovako je Uefa baš pogriješila. :-) Još obje reprezentacije dobile istu novčanu kaznu. :shock: :-)
OldMayor wrote:I ne kontam sta se Srbi bune, igrano je na njihovom stadionu, pjevali su cetnicke pjesme citavu utakmicu, Ubij siptara itd. I oni su pokrenuli incident, oni su pokrenuli tucu, njihovi navijacu su uletili u teren.

Pa debilan narod, šta više reći...
karanana

#1875 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by karanana »

znaci u tirani se igra "normalno" pred publikom. bice interesantno. ima li ko ovdje da razumije squip pa da nam prevodi tada?
Post Reply