Ako nemas sta pametno onda ne provociraj!Bujrum majstore wrote:Shallom Alejkum braco moja.
A ti se mani moderacije!Janjicar wrote:...a jos ce te sigurno i NIN moderator podrzati
Ako nemas sta pametno onda ne provociraj!Bujrum majstore wrote:Shallom Alejkum braco moja.
A ti se mani moderacije!Janjicar wrote:...a jos ce te sigurno i NIN moderator podrzati
Gledaj, ja ne vjerujem da postoji natprirodno. Ja ti ne mogu pruziti odgovor ili moje misljenje o tome jer meni to nista ne postoji osim da je za mene glupost bazirati misljenja i zivotni stil na tome. Mozes li mi navesti neki primjer natprirodnog u nasem svijetu pa da bolje razumijem tvoje pisanje ? Ako mislis na neke rupe u znanju koje jos nauka nije objasnila, to za mene samo znaci da ne znamo jos dovoljno o prirodi a ne da iza toga stoji nekakva sila koja daje tome svemu svrhu.šatirana_ljubičica wrote:@sigh
Dobro, to shvatam, ali zaista nemate odgovore na sve natprirodno.Žao mi je ali kad-tad moraćete sebi priznati to...
Dajte ne provocirajte obojica. Janjicar, rekao si prvo da se ateizam temelji na diskreditaciji vjere a ne diskusija, to obavezno razdvoji. Ja sam ti fino napisao zašto je neko ateista ali vidim da ti je teško skontati, evo idemo po treći put, jednostavnijim riječima. Ateisti ne vjeruju u ono što im se servira tek tako bez ikakvih dokaza. U skladu s tim, ateisti ovdje govore zasto ne vjeruju u neke od 3 najzastupljenije religije ovdje, a posebno islamu jer su velika vecina ljudi na ovom forumu muslimani, a od tih istih muslimana dobivaju pitanja zasto ne vjeruju u Allaha Dz. S. Naravno da ce ateista odgovoriti, nigdje ne pise da se tvoja religija obavezno mora podrzavati od strane svih, ako ti to smeta onda se seli u Afganistan. Ljudi imaju pravo ne podrzavati neku religiju jer valjda ne zivimo u diktaturi.Janjicar wrote:Ja rekoh na pocetku diskusije da se Vasa diskusija temelji na diskreditovanju moje vjereBujrum majstore wrote:Shallom Alejkum braco moja.To ti je najpametnije sto imas reci a jos ce te sigurno i NIN moderator podrzati
Gdje piše da se moraju odmah imati odgovori na sve natprirodno? Podsjećam te da nedostatak odgovora na natprirodno ne dokazuje automatski gospoda Boga.šatirana_ljubičica wrote:
Dobro, to shvatam, ali zaista nemate odgovore na sve natprirodno.Žao mi je ali kad-tad moraćete sebi priznati to...
Mozda one sto ih ne vidis i ne osjetis al ih "osjetis" iznutra?sigh wrote:Ali kakve natprirodne pojave imamo u nasoj prirodi. Ne razumijem fkt na sta mislite ?
Sad ti tek provalih nick.animals wrote:problem ne lezi u vjerovanju ili ne vjerovanju..
problem je u covjekovoj zloj krvi..svi smo mi isti..
pokvarenjaci
Da..nismo nista bolji od njih..cak smo i gori...Bujrum majstore wrote:Sad ti tek provalih nick.animals wrote:problem ne lezi u vjerovanju ili ne vjerovanju..
pokvarenjaci
Pazi, mi kera mozemo udomaciti i nahraniti, on nas tesko.animals wrote:Da..nismo nista bolji od njih..cak smo i gori...Bujrum majstore wrote:Sad ti tek provalih nick.animals wrote:problem ne lezi u vjerovanju ili ne vjerovanju..
pokvarenjaci
Mi imamo razum, oni imaju instiknt..Bujrum majstore wrote: Pazi, mi kera mozemo udomaciti i nahraniti, on nas tesko.
Tako da ne bih rekao ni da smo losiji a ni bolji.
Cinjenica je da mozemo primiti vise informacija te snjima komplekcnije zakljucke izvoditi
sto nerijetko dovodi do haosa.
Pokusavas da nametnes da sam ja nesto rekAo ali nije tako, a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?Lopov-eliminator wrote:Dajte ne provocirajte obojica. Janjicar, rekao si prvo da se ateizam temelji na diskreditaciji vjere a ne diskusija, to obavezno razdvoji. Ja sam ti fino napisao zašto je neko ateista ali vidim da ti je teško skontati, evo idemo po treći put, jednostavnijim riječima. Ateisti ne vjeruju u ono što im se servira tek tako bez ikakvih dokaza. U skladu s tim, ateisti ovdje govore zasto ne vjeruju u neke od 3 najzastupljenije religije ovdje, a posebno islamu jer su velika vecina ljudi na ovom forumu muslimani, a od tih istih muslimana dobivaju pitanja zasto ne vjeruju u Allaha Dz. S. Naravno da ce ateista odgovoriti, nigdje ne pise da se tvoja religija obavezno mora podrzavati od strane svih, ako ti to smeta onda se seli u Afganistan. Ljudi imaju pravo ne podrzavati neku religiju jer valjda ne zivimo u diktaturi.Janjicar wrote:Ja rekoh na pocetku diskusije da se Vasa diskusija temelji na diskreditovanju moje vjereBujrum majstore wrote:Shallom Alejkum braco moja.To ti je najpametnije sto imas reci a jos ce te sigurno i NIN moderator podrzati
Ubijedjen si da je ateizam antiislamski, i onda se pitamo zasto je ovakvo stanje na Balkanu, gdje se ljudi progone iz porodica samo zato sto su postali ateisti a tzv. vjerski autoriteti se bave svim osim vjerom. Ovakvi poput tebe podrzavaju Mustafu Cerica dok je reisovao a i sada.
Jer nemam ni jedan, ama bas ni jedan dokaz da je stvaran.Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
Dobra.sigh wrote:Pa sto vise raste intelegencija, vise je i zla. Delfini silovatelji iz zabave i nasi rodjaci majmuni, ubice iz dosadenajbolji primjeri
Nemam kud dalje.animals wrote:Mi imamo razum, oni imaju instiknt..Bujrum majstore wrote: Pazi, mi kera mozemo udomaciti i nahraniti, on nas tesko.
Tako da ne bih rekao ni da smo losiji a ni bolji.
Cinjenica je da mozemo primiti vise informacija te snjima komplekcnije zakljucke izvoditi
sto nerijetko dovodi do haosa.
mi nemamo nista,oni imaju instinkt
Kur'an ti nije dokaz ?Bujrum majstore wrote:Jer nemam ni jedan, ama bas ni jedan dokaz da je stvaran.Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
A pazi sad ovo...prije 10ak godina sam mislio da imam.
Ni izbliza, zao mi je.Janjicar wrote:Kur'an ti nije dokaz ?Bujrum majstore wrote:Jer nemam ni jedan, ama bas ni jedan dokaz da je stvaran.Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
Ti bas uporan i gnjavis.animals wrote:Covjek je razumno bice.. i stvoren je da improvizuje..
ne da robuje..
primjer..desetero djece..svako ima svoju narav i osebujnost..
i onda jedno od ti deset koje je najjace, pokusava nametnuti svoju volju slabijima od sebe..
i tako nastaje povijest..religije, ideologije i ostala sranja..
Ti si malo zglajzao,oprosti, ali ti moram reci..Janjicar wrote:Kur'an ti nije dokaz ?Bujrum majstore wrote:Jer nemam ni jedan, ama bas ni jedan dokaz da je stvaran.Janjicar wrote: a ja jos uvijek nisam dobio konkretan odgovor ni od jednog ateiste zasto ne vjeruje u Allaha dz.s ?
Ti si malo zglajzao,oprosti, ali ti moram reci..Janjicar wrote: Kur'an ti nije dokaz ?