Avionske nesrece
-
emmir1
#1851 Re: Avionske nesrece
Dešavalo se da avion ostane bez goriva i bez problema sleti na aerodrom.
Avion Air Canada zbog loše procijene pilota je ostao bez goriva iznad Atlanskog okeana, no normalno je sletio na aerodrom u Portugalu
Avion Air Canada zbog loše procijene pilota je ostao bez goriva iznad Atlanskog okeana, no normalno je sletio na aerodrom u Portugalu
-
emmir1
#1852 Re: Avionske nesrece
Takođe avion se nije zapalio, svjedok događaja je izjavio da nije bilo nikakve vatre i rekao je da nije bilo šanse da zaobiđe planinu.
Što nam govori da je on imao horizontalan let.
To pokazuje i analiza pada, gubio je oko 1000 metara u minuti što je otprilike i brzina slijetanja aviona.
Što nam govori da je on imao horizontalan let.
To pokazuje i analiza pada, gubio je oko 1000 metara u minuti što je otprilike i brzina slijetanja aviona.
-
arslanbey
#1853 Re: Avionske nesrece
Pa dobro lik ima 30 godina,nije sirocemegaman4 wrote:Tragedija.Plus u tom avionu je bio i bračni par porijeklom iz BiH, koji je živio u Dizeldorfu, a imali su sina jedinac koji je nažalost nakon ovoga ostao siroče.
![]()
- insomnia78
#1854 Re: Avionske nesrece
Prema novinaru BFM TV-a koji je na licu mjesta u 18:30 pocelo je izvlacenje tijela sa mjesta nesrece
- Danguba
#1855 Re: Avionske nesrece
Pomolite se za duse poginulih kako god znate.
To je zadnje sto se za njih moze uraditi a sve drugo nije toliko ni bitno.

To je zadnje sto se za njih moze uraditi a sve drugo nije toliko ni bitno.
-
groove
#1856 Re: Avionske nesrece
pa imaju oni dovoljno informacija samo ne iznose jos sve u javnost.vade_mecum wrote: avion je letio iz jedne schengen drzave u drugu i za takvo nesto ti nije potreban pasos, niti kod boardinga, niti kod kupovine karte. poznavajuci germanwings dovoljno je uraditi check-in kod kuce i printati boarding pass ili ga cak imati na telefonu tako da uopste nije cudno sto im treba vremena da skontaju ko je koje nacionalnosti.
uvazavajuci cinjenicu da neki ljudi nemaju iskustva kada je u pitanju komercijalna avijacija bilo bi lijepo kada se nebi igrali air crash investigations, ako nista, onda barem iz postovanja prema zrtvama i njihovim porodicama.
-
hajjatt
#1857 Re: Avionske nesrece
Zasto se moliti,nisu ucinili nikakav grijeh!Danguba wrote:Pomolite se za duse poginulih kako god znate.
To je zadnje sto se za njih moze uraditi a sve drugo nije toliko ni bitno.![]()
-
vade_mecum
#1858 Re: Avionske nesrece
jucer je direktor germanwingsa na press konferenciji rekao da imaju poteskoca da odrede drzavljanstvo pojedinih putnika ali u ovom trenutku to uopste nije ni bitno.groove wrote:pa imaju oni dovoljno informacija samo ne iznose jos sve u javnost.vade_mecum wrote: avion je letio iz jedne schengen drzave u drugu i za takvo nesto ti nije potreban pasos, niti kod boardinga, niti kod kupovine karte. poznavajuci germanwings dovoljno je uraditi check-in kod kuce i printati boarding pass ili ga cak imati na telefonu tako da uopste nije cudno sto im treba vremena da skontaju ko je koje nacionalnosti.
uvazavajuci cinjenicu da neki ljudi nemaju iskustva kada je u pitanju komercijalna avijacija bilo bi lijepo kada se nebi igrali air crash investigations, ako nista, onda barem iz postovanja prema zrtvama i njihovim porodicama.
- Danguba
#1859 Re: Avionske nesrece
Za smiraj duse.hajjatt wrote:Zasto se moliti,nisu ucinili nikakav grijeh!Danguba wrote:Pomolite se za duse poginulih kako god znate.
-
Gabrielo
#1860 Re: Avionske nesrece
Sta su rekli?insomnia78 wrote:Odgadja se konferencija za 16:15
Cekaju se predsjednik, kancelarka i premijer da se vrate sa mjesta nesrece
-
hajjatt
#1861 Re: Avionske nesrece
[/quote]
Za smiraj duse.
Oni su to nasli,pustimo mrtve.
-
arslanbey
#1862 Re: Avionske nesrece
Ne mozes se moliti za njihovu dusu,sve sto su zasluzili dobit ce bez obzira molio se ko ili ne.Moguce je da im je ova teska smrt sklonila grijehe i budu nagradjeniDanguba wrote:Za smiraj duse.hajjatt wrote:Zasto se moliti,nisu ucinili nikakav grijeh!Danguba wrote:Pomolite se za duse poginulih kako god znate.
- Danguba
#1863 Re: Avionske nesrece
pa nekada kada ti nesto u datom trenutku izgleda lose ne reci ''ko zna za sto je to dobro''.groove wrote:ovi ucenici sto su poginuli, bilo je 16 mjesta za eksurziju a prijavilo se 40 onda su izvlacili ko ide u spaniju.
- insomnia78
#1864 Re: Avionske nesrece
Daklem
-Pilot je u 10:30 upitio rutinsku poruku
-U 10:31 pocinju da gube na visini bez najave i dozvole
-Kontrola pokusava bezuspjesno stupiti u kontakt sa njima i cetiri minute kasnije u 10:35 proglasava uzbunu
-Avion nastavlja gubiti na visini narednih 18 minuta
-U 10:49 avion nestaje sa radara
-Francuska vlada salje jedan Mirage 2000 sa obliznjeg aerodroma da provjeri sta se desava medjutim avion ne nalazi nikakav trag i postaje jasno da je avion pao
-Potom se salju dva helikoptera zandarmerije i nekoliko minuta poslije 11:00 prvi helikopter nailazi na mjesto nesrece
Avion je pao na otprilike 2000m n/v i "rasut" je na podrucju od oko 4 hektara
-Jucer poslije podne zandarmerija je uspjela locirati i pronaci jednu "crnu kutiju" koja je dosta ostecena ali su strucnjaci uspjeli izvuci upotrebljive podatke iz nje
Ova konferencija za stampu je pod pritiskom javnosti je ipak bila malo preuranjena
Za sada istrazitelji
- ne mogu ili nece objasniti konstantni pad visine i ne javljanje pilota
-tvrde da sigurno nije bilo eksplozije u zraku jer bi dijelovi bili rasuti na puno vecoj povrsini a i izgled mjesta nesrece i ostataka aviona, sve rasuto u male komadice, ukazuju na udar "pri velikoj brzini i velikom uglu"
Osim toga postoje i svjedoci pada aviona
Zbog istrage ni jedna mogucnost nije iskljucena
Ostaje da se obrade podatci iz pribadjene crne kutije koji ce baciti malo svjetla na sve ovo
Trenutno je u toku izvlacenje pronadjenih tijela
Cije pronalazenje i identifikacija nece biti nimalo lako zbog stanja u kojem se nalaze
Svi koji su bili gore kazu da je pravi horor
-Pilot je u 10:30 upitio rutinsku poruku
-U 10:31 pocinju da gube na visini bez najave i dozvole
-Kontrola pokusava bezuspjesno stupiti u kontakt sa njima i cetiri minute kasnije u 10:35 proglasava uzbunu
-Avion nastavlja gubiti na visini narednih 18 minuta
-U 10:49 avion nestaje sa radara
-Francuska vlada salje jedan Mirage 2000 sa obliznjeg aerodroma da provjeri sta se desava medjutim avion ne nalazi nikakav trag i postaje jasno da je avion pao
-Potom se salju dva helikoptera zandarmerije i nekoliko minuta poslije 11:00 prvi helikopter nailazi na mjesto nesrece
Avion je pao na otprilike 2000m n/v i "rasut" je na podrucju od oko 4 hektara
-Jucer poslije podne zandarmerija je uspjela locirati i pronaci jednu "crnu kutiju" koja je dosta ostecena ali su strucnjaci uspjeli izvuci upotrebljive podatke iz nje
Ova konferencija za stampu je pod pritiskom javnosti je ipak bila malo preuranjena
Za sada istrazitelji
- ne mogu ili nece objasniti konstantni pad visine i ne javljanje pilota
-tvrde da sigurno nije bilo eksplozije u zraku jer bi dijelovi bili rasuti na puno vecoj povrsini a i izgled mjesta nesrece i ostataka aviona, sve rasuto u male komadice, ukazuju na udar "pri velikoj brzini i velikom uglu"
Osim toga postoje i svjedoci pada aviona
Zbog istrage ni jedna mogucnost nije iskljucena
Ostaje da se obrade podatci iz pribadjene crne kutije koji ce baciti malo svjetla na sve ovo
Trenutno je u toku izvlacenje pronadjenih tijela
Cije pronalazenje i identifikacija nece biti nimalo lako zbog stanja u kojem se nalaze
Svi koji su bili gore kazu da je pravi horor
- insomnia78
#1865 Re: Avionske nesrece
Nista posebnoGabrielo wrote:Sta su rekli?insomnia78 wrote:Odgadja se konferencija za 16:15
Cekaju se predsjednik, kancelarka i premijer da se vrate sa mjesta nesrece
Jos je rano, ne mogu objasniti trenutno, jos je rano...
- Capajebo
#1866 Re: Avionske nesrece
za klix.ba/forum iz Francuske, insomnia78 
- SanskiBiser
#1867 Re: Avionske nesrece
Ovo dvoje su poginuli u nesreći Maria Radner i Oleg Bryjak :
http://andantemoderato.com/r-i-p-maria- ... eg-bryjak/
http://andantemoderato.com/r-i-p-maria- ... eg-bryjak/
- Edin H.
#1868 Re: Avionske nesrece
Capajebo wrote:za klix.ba/forum iz Francuske, insomnia78
-
last mohicans
#1869 Re: Avionske nesrece
Ponekad udjem na ovu temu,uglavnom kad ste tema podigne nakon nove nesrece.
Jedno vrijeme sam rado gledao na NG istrage.Vidim da i ovdje ima raje koja to ozbiljnije i studioznije prati.
Interesuje me da li su kompanije prije svih Boing i Airbus ikada pokusali,pa makar to bio i neuspjeli patent, sa izradom nekih spasonosnih padobrana,katapulta ili neceg slicno.Mislim da kompanije veoma malo pokusavaju na tom polju ili ako to vec i rade,da li se igdje i objavljuju rezultati istih.Sigurnost putnika je na prvom mjestu.Steta koju pri ovakvim nesrecama kompanije dozive od dionica na berzama pa do isplate ostete clanovima porodica je neizmjerno veca nego sto bi ulozili u ovakva istrazivanja.
Da li bi katapultiranje putnika sa padobranima bilo izvodivo u kriznim situacijama,naravno prije nego se avion raspadne ili zapali s obzirom na sve okolnosti i probleme od gubljenja visine,pritiska u kabinama,itd?
Jedno vrijeme sam rado gledao na NG istrage.Vidim da i ovdje ima raje koja to ozbiljnije i studioznije prati.
Interesuje me da li su kompanije prije svih Boing i Airbus ikada pokusali,pa makar to bio i neuspjeli patent, sa izradom nekih spasonosnih padobrana,katapulta ili neceg slicno.Mislim da kompanije veoma malo pokusavaju na tom polju ili ako to vec i rade,da li se igdje i objavljuju rezultati istih.Sigurnost putnika je na prvom mjestu.Steta koju pri ovakvim nesrecama kompanije dozive od dionica na berzama pa do isplate ostete clanovima porodica je neizmjerno veca nego sto bi ulozili u ovakva istrazivanja.
Da li bi katapultiranje putnika sa padobranima bilo izvodivo u kriznim situacijama,naravno prije nego se avion raspadne ili zapali s obzirom na sve okolnosti i probleme od gubljenja visine,pritiska u kabinama,itd?
- helpdesk1
#1870 Re: Avionske nesrece
Ko je skakao padobranom, makar i zbog rekreacije, zna šta je to. Kad bi mi dali padobran prije leta, ja bih tražio da mi oni plate kartulast mohicans wrote:Ponekad udjem na ovu temu,uglavnom kad ste tema podigne nakon nove nesrece.
-
neki
#1871 Re: Avionske nesrece
Nisu nikad pokušali zato što su i u teoriji te ideje već argumentovano odbačene.... Katapultiranje često ne prežive ni piloti vojnih lovaca a oni još imaju i posebna odijela za podnošenje veće G sile..last mohicans wrote:Ponekad udjem na ovu temu,uglavnom kad ste tema podigne nakon nove nesrece.
- Ridjobrki
#1872 Re: Avionske nesrece
Fakat, skontaj mene u farmerkama i duksu da me lansira padobranom na nekih 25,000 stopa...
Radije me rokni momentalno da ne lelujam nad Alpama džaba.
Radije me rokni momentalno da ne lelujam nad Alpama džaba.
- muha_sa
#1873 Re: Avionske nesrece
još kad mi prije leta krene davat upustva kako i šta u slucaju nesrece
bjež ba žeMska glavo
ako do toga dodje samo medj zube pasoš i cvrsto držat radi identifikacije 
bjež ba žeMska glavo
- helpdesk1
#1874 Re: Avionske nesrece
Sljedeći put kod zubara treba tražiti da ugravira generalije na neki od zubamuha_sa wrote:još kad mi prije leta krene davat upustva kako i šta u slucaju nesrece![]()
bjež ba žeMska glavoako do toga dodje samo medj zube pasoš i cvrsto držat radi identifikacije
- insomnia78
#1875 Re: Avionske nesrece
muha_sa wrote:još kad mi prije leta krene davat upustva kako i šta u slucaju nesrece![]()
bjež ba žeMska glavoako do toga dodje samo medj zube pasoš i cvrsto držat radi identifikacije