@HM2011
Taj stav je OK, samo sto ja, ipak, ne bih da njima damo tu moc za naredne 4 godine. Mislim da su imali sasvim dovoljno vremena da se pokazu i dokazu, sto i jesu uradili. Mali problem je sto se to pokazivanje i dokazivanje svelo na najobicnije pljacke, kradje, prevare, lazi i obmane upravo naroda koji je za njih glasao sve ove godine.
Ipak ih gledamo vec 23 godine, pa je, valjda, red da malo razgule. Hajde da damo tih 80%, pa i 90%, nekoj opciji koja se jos nije oprobala...
Jebi ga, i ti, a i ja i svi ostali, nosimo jedne cipele dok nas ne pocnu zuljati ili se ne raspadnu. U ovom slucaju se ponasamo mazohisticki - cipele ne da nas zuljaju, nego su nam nabile kamaru kurjih ociju, ali mi i dalje oblacimo te iste cipele. I ne samo da ne uspijevamo sanirati postojece kurje oci, nego cak nabijamo i nove. A za sve su zasluzne ohrndale cipele koje vise ne ispunjavaju svoju funkciju.
Sto se tice ovoga:
"Za 300.000 glasova obećavam 100.000 novih radnih mjesta. Idemo na izbore da naprosto uzmemo ono što je naše", kazao je kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović"
1. Ko ide na izbore i da uzme - sta?
2. Sta je to "nase", tj. cije "nase"?
3. 100.000 novih radnih mjesta - valjda za 4 godine? Kako se ovo uklapa u 1000 mjeecno, jer 1000 mjesecno x 12 = 12.000 x 4 = 48.000. Dakle, covjek naprosto ili ne zna matematiku, ili bezocno laze (opet).
4. Da li je doticni na i jedan jedini nacin pojasnio kako ce, tj. kojom strategijom i sredstvima otvoriti tih 100.000 radnih mjesta, kao i u kojem sektoru? Ako nastavi kao i do sad, ali i njegova stranka, moglo bi se desiti da se taradna mjesta otvore u administraciji, pa je onda logicno pitanje - a ko ce zaraditi plate toj administraciji?!
5. Da li su doticni, ali i njegova stranka, ikad za ove 23 godine vladavine ponudili ostvarivu viziji i strategiju, a pogotovo - da li su i jednu jedinu ikad ostvarili na nivou bar 50% obecanoga?
Eto...to su pitanja za razmisljanje. Ko dokuci tacne odgovore, taj ce automatski znati i da li treba dati glas njemu i njegovoj stranci. Podrazumijevano, za razmisljanje treba ukljuciti vise od dvije mozdane vijuge, ili bar one kroz koje ne proticu samo misli "SDA", "Bosnjaci", "muslimani", "Srbi", "cetnici", "Hrvati", ustase" i sl.