BAKIRE ODLAZI

Post Reply
maher

#1851 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by maher »

Maystor wrote:
maher wrote:bilo bi zanimljivo pronaci ovu alijinu izjavu o zlatnim kasikama ... zna li neko gdje i kada je on to izjavio ...
isto tako smo od bakirove izjave "da je ambicija naše stranke stvoriti 1.000 radnih mjesta mjesečno" dosli do izjave o 1000 radnih mjesta za bosnjake ...
Hmm, to mora da su mu mrski komunisti poturili, nije Alija tako mislio :-)
Sjetih se, kada je neka grupa, relativno nedavno, organizovala performans noseći zlatne kašike po Ferhadiji, ne imenujući nikoga, SDA je ostrašćeno reagovala nazivajući to uvredom Alije Izetbegovića :-)

Što se tiče drugog dijela tvog posta, dao sam link sa citiranom izjavom. Nikakva "ambicija", već obećanje, brutalna laž, gora čak i od one o zlatnim kašikama.

"Za 300.000 glasova obećavam 100.000 novih radnih mjesta. Idemo na izbore da naprosto uzmemo ono što je naše", kazao je kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović"
ja sam citirao izjavu koju je objavila fena ... opet ne vidim da je spomenuo da su radna mjesta za bosnjake ...
a u pravu si i za aliju ... neko mu je tu izjavu poturio ...
XXS

#1852 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by XXS »

KarojLo wrote: znaci srbonja :run:
Mada znam odgovor al' ipak, da pitam.
Jesil' ti tenkre?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1853 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

maher wrote:bilo bi zanimljivo pronaci ovu alijinu izjavu o zlatnim kasikama ... zna li neko gdje i kada je on o izjavio ...
..
Nikad i nigdje. Spin iz SDP kuhinje, laz i izmisljotina. Zato j nitko i ne moze pronaci, jer izjava ne postoji
Maystor

#1854 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

KatarinaKosaca wrote:
maher wrote:bilo bi zanimljivo pronaci ovu alijinu izjavu o zlatnim kasikama ... zna li neko gdje i kada je on o izjavio ...
..
Nikad i nigdje. Spin iz SDP kuhinje, laz i izmisljotina. Zato j nitko i ne moze pronaci, jer izjava ne postoji
pretpostavljam da su im i ovu o 100 000 radnih mjesta poturili iz SDP-a :D
Innovation

#1855 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Maystor wrote:
maher wrote:bilo bi zanimljivo pronaci ovu alijinu izjavu o zlatnim kasikama ... zna li neko gdje i kada je on to izjavio ...
isto tako smo od bakirove izjave "da je ambicija naše stranke stvoriti 1.000 radnih mjesta mjesečno" dosli do izjave o 1000 radnih mjesta za bosnjake ...
Hmm, to mora da su mu mrski komunisti poturili, nije Alija tako mislio :-)
Sjetih se, kada je neka grupa, relativno nedavno, organizovala performans noseći zlatne kašike po Ferhadiji, ne imenujući nikoga, SDA je ostrašćeno reagovala nazivajući to uvredom Alije Izetbegovića :-)
Image

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... njosc4#t=0

:oops:
Maystor

#1856 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

"Napuhana" zlatna kašika koja je posljednji dan konferencije prodefilirala kroz Sarajevo izazvala je određene kontroverze, i to baš najviše na socijalnim mrežama. Na Vaš račun su stigle optužbe poput one da vrijeđate uspomenu na predsjednika Predsjedništva BiH i osnivača Stranke demokratske akcije Aliju Izetbegovića, a neki su išli dotle da pominju da ste vojsku služili u Izraelu, da Vas treba odstrijeliti, itd. Šta je bio cilj "zlatne kašike"? Je li to cijena aktivizma u BiH? Plašite li se za svoju sigurnost?

Najgore od svega jeste što te optužbe, laži i pozivi na fizičke napade dolaze sa profila visokorangiranih političara i javnih ličnosti kao što su recimo Dino Konaković, Semir Efendić ili Salmir Kaplan. Također, čudno je da je u ovu kampanju uključena i ugledna novinska agencija kao što je Sens servis.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/darko-br ... /130527081

"Katastrofalan pokušaj NGO sektora i Darke Brkana da rahmetli predsjednika Izetbegovića diskredituje, a time diskredituje i ono za šta se većina građana BiH borila. Mogao je za primjer uzeti neko od predizbornih obećanja aktuelnih političara, ima ih mnogo. Moj prvi komentar je bio malo radikalniji, nisam bas sto posto bio u pravu, evo editovao sam ga", napisao je Konaković na statusu.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dino-kon ... /130527105
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1857 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Maystor wrote:
Ne, nisu. Alija nije spominjao 1000 radnih mjesta> Ovo je tema Bakir, a ako vec poistovjecujes oca i sina, budi principijelan pa poistovjeti Mirjanu Malic i njenog sina pa onda guslaj o SDP. Jedno je kritizirati, a drugo podmetati
Maystor

#1858 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

KatarinaKosaca wrote:
Maystor wrote:
Ne, nisu. Alija nije spominjao 1000 radnih mjesta> Ovo je tema Bakir, a ako vec poistovjecujes oca i sina, budi principijelan pa poistovjeti Mirjanu Malic i njenog sina pa onda guslaj o SDP. Jedno je kritizirati, a drugo podmetati
Pretpostavljam da drogu ne konzumiraš, pa vjerovatno je u pitanju pad koncentracije. U ovu priču SDP si uvela ti. Ja ih volim k'o Bajro mater.
Biću krajnje eksplicitan. Aliju Izetbegovića i njegovog sina Bakira smatram historijskim štetočinama po Bošnjake, narod kojem pripadam i državu BiH, za koju smo se borili i za koju su živote dali članovi moje familije. Izetbegović stariji je kriv za loše vođenje države u ratu, kriv je što je potpisao dejtonski sporazum, što je narod koji čini 50% stanovništva satjeran na 25% teritorije, što je vjerovao ljudima poput Hasana Čengića a rastjerao mnoge intelektualce itd.
Njegovi nasljednici su opljačkali ovaj narod do golih gaća, pokradene su milijarde.
Bakir Izetbegović od Bošnjaka pravi tursku vazalsku sektu, bez ikakve vizije za budućnost.
Izjava o zlatnim kašikama se dovodi u vezu sa Alijom, to je opšte poznata stvar. Da li mu je to neko podmetnuo, ili nije, ja nemam ništa s tim. Po meni, ovo Bakirovo obećanje da će otvoriti 100 000 radnih mjesta je gora izjava od zlatnih kašika (pa bila ona Alijina ili ne).
HM 2011

#1859 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

Trebamo svi glasati sa SDA - bukvalno svi, pa čak i oni koji govore da nikada ne bi glasali za njih....

Treba im dati minimalno 80% upravljačkih prava tokom barem jednog mandata - ako iti jedna stranka ima dovoljno snage i kadra da to opravda imaju oni.... sve ostalo se svodi na razvlačenje pameti gdje mi sami sebi razvlačimo pamet....

U tom slučaju kad pobjede - samo je jedna adresa za rješvanje problema - nema koalicija, nema prebacivanja odgovornosti....

i ovo uopšte nije smiješno niti komično napisano....

Sve ostalo nam se već do sada odbilo od glavu....

Sam naslov teme je isto tako primjer razvlačenja pameti....
weredsf

#1860 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

HM 2011 wrote:Trebamo svi glasati sa SDA - bukvalno svi, pa čak i oni koji govore da nikada ne bi glasali za njih....

Treba im dati minimalno 80% upravljačkih prava tokom barem jednog mandata - ako iti jedna stranka ima dovoljno snage i kadra da to opravda imaju oni.... sve ostalo se svodi na razvlačenje pameti gdje mi sami sebi razvlačimo pamet....

U tom slučaju kad pobjede - samo je jedna adresa za rješvanje problema - nema koalicija, nema prebacivanja odgovornosti....

Ili da to daju SDP-u ili nekoj trecoj gradjanskoj opciji ali u tom procentu, inace nas ceka jos mucenja, jako puno mucenja
Dozer

#1861 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

@HM2011
Taj stav je OK, samo sto ja, ipak, ne bih da njima damo tu moc za naredne 4 godine. Mislim da su imali sasvim dovoljno vremena da se pokazu i dokazu, sto i jesu uradili. Mali problem je sto se to pokazivanje i dokazivanje svelo na najobicnije pljacke, kradje, prevare, lazi i obmane upravo naroda koji je za njih glasao sve ove godine.
Ipak ih gledamo vec 23 godine, pa je, valjda, red da malo razgule. Hajde da damo tih 80%, pa i 90%, nekoj opciji koja se jos nije oprobala...
Jebi ga, i ti, a i ja i svi ostali, nosimo jedne cipele dok nas ne pocnu zuljati ili se ne raspadnu. U ovom slucaju se ponasamo mazohisticki - cipele ne da nas zuljaju, nego su nam nabile kamaru kurjih ociju, ali mi i dalje oblacimo te iste cipele. I ne samo da ne uspijevamo sanirati postojece kurje oci, nego cak nabijamo i nove. A za sve su zasluzne ohrndale cipele koje vise ne ispunjavaju svoju funkciju.

Sto se tice ovoga:
"Za 300.000 glasova obećavam 100.000 novih radnih mjesta. Idemo na izbore da naprosto uzmemo ono što je naše", kazao je kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović"
1. Ko ide na izbore i da uzme - sta?
2. Sta je to "nase", tj. cije "nase"?
3. 100.000 novih radnih mjesta - valjda za 4 godine? Kako se ovo uklapa u 1000 mjeecno, jer 1000 mjesecno x 12 = 12.000 x 4 = 48.000. Dakle, covjek naprosto ili ne zna matematiku, ili bezocno laze (opet).
4. Da li je doticni na i jedan jedini nacin pojasnio kako ce, tj. kojom strategijom i sredstvima otvoriti tih 100.000 radnih mjesta, kao i u kojem sektoru? Ako nastavi kao i do sad, ali i njegova stranka, moglo bi se desiti da se taradna mjesta otvore u administraciji, pa je onda logicno pitanje - a ko ce zaraditi plate toj administraciji?!
5. Da li su doticni, ali i njegova stranka, ikad za ove 23 godine vladavine ponudili ostvarivu viziji i strategiju, a pogotovo - da li su i jednu jedinu ikad ostvarili na nivou bar 50% obecanoga?

Eto...to su pitanja za razmisljanje. Ko dokuci tacne odgovore, taj ce automatski znati i da li treba dati glas njemu i njegovoj stranci. Podrazumijevano, za razmisljanje treba ukljuciti vise od dvije mozdane vijuge, ili bar one kroz koje ne proticu samo misli "SDA", "Bosnjaci", "muslimani", "Srbi", "cetnici", "Hrvati", ustase" i sl.
Last edited by Dozer on 17/09/2014 10:08, edited 1 time in total.
Novak20

#1862 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

weredsf wrote:
HM 2011 wrote:Trebamo svi glasati sa SDA - bukvalno svi, pa čak i oni koji govore da nikada ne bi glasali za njih....

Ili da to daju SDP-u ili nekoj trecoj gradjanskoj opciji ali u tom procentu, inace nas ceka jos mucenja, jako puno mucenja
Hajde za promjenu nek birači SDA barem jednom apstiniraju pa da nas poštede mučenja.
desni

#1863 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by desni »

Novak20 wrote:
weredsf wrote:

Hajde za promjenu nek birači SDA barem jednom apstiniraju pa da nas poštede mučenja.
Bolje bi bilo da oni koji su dosad apstinirali izađu i odluče o tome ko će biti na vlasti :bih:
Dr. Kuca

#1864 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dr. Kuca »

Nastoje otvoriti 100.000 mjesta za deceniju :lol: :lol:
Dozer

#1865 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

A istovremeno ugasiti bar 50.000 postojecih. Cinjenica, ako otvore 100 milja, onda nisu nista slagali. Problem je u onim koja su istovremeno zatvorena :D
jon_jovi

#1866 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

Kakve su to promjene u N. Sarajevu?
Izetbegović: Možemo ubrzati promjene kao što je to uradilo Novo Sarajevo

http://sda.ba/home/izetbegovic-mozemo-u ... o-uradilo/
VjecitiStudent

#1867 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

jon_jovi wrote:Kakve su to promjene u N. Sarajevu?
Izetbegović: Možemo ubrzati promjene kao što je to uradilo Novo Sarajevo

http://sda.ba/home/izetbegovic-mozemo-u ... o-uradilo/
Popravilo 500 metara ceste za rekordnih 14 mjeseci :D
wolf07

#1868 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

@Maystor

Tvoje pominjanje "zlatnih kasika" je u istoj ravni kao ono Brkanovo. Krenete s tom gluposcu kao neprikosnovenom istinom na kojoj iskonstruisete citavu pricu, a onda kad vam se pod nos stave konkretni dokazi koji kazu da je cijela stvar iz temelja izmisljena onda se prebacujete na pricu "zlatna kasika je simbol bla bla bla...".

To bi otprilike bilo isto kao kad bi ja za nekog rekao da je pedofil, serijski ubica, sadista i fasista najgore vrste i da kao takav treba biti smaknut. Kad se pokaze da covjek nije takvo sta ni izbliza onda bi ja nastavio pricu - pa dobro, mozda nije, ali posto svi pedofili, serijske ubice... zasluzuju smrt, i on ih predstavlja u jednoj simbolickoj ravni i pojednostavljenom tumacenju stvarnosti ja bi ipak da mi njega skratimo za glavu! :-)

Ne znam da li je vise smijesno ili zalosno sto se svakih deset-petnaest dana ovdje i na nekim drugim temama nadje neki pametolog koji dodje s pricom o tim zlatnim kasikama a imamo toliko konkretnijih i vecih lazi koje su dobro dokumentovane, snimljene i sl. Pitam se zasto niko o njima ne pravi viceve i ne konstruise price. Zasto Zlatka Lagumdziju niko ne pita kad cemo nasu skupstinu preimenovati u Bundestag. Zasto niko Milorada ne pita hoce li RS uvesti vize za gradjane F BiH i sl. Na tim i takvim lazima oni su izgradili svoju politicku karijeru a ovdje se svako malo raspravlja o zlatnim kasikama.
jon_jovi

#1869 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

Gospodari bošnjačkih prstenova - TV ALFA

https://www.youtube.com/watch?v=rr0nH0RZoAE
jon_jovi

#1870 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

Čampare preuzele i kompletnu policiju Kantona Sarajevo

http://www.avaz.ba/clanak/134820/campar ... a-sarajevo

Image
ilkbahar

#1871 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ilkbahar »

sta je tebi jadan ne bio. pa imali su bar 10 godina od rata cistu vladavinu, bez SDP-a, SBiH i ostalih stranaka i koalicija. pa sta su uradili? ne pada mi na pamet nikom ko je do sada bio na vlasti dati svoj glas. imali su svoju priliku i nisu je opravdali.
a sto bakir do sada nije zaposlio tih sto hiljada ljudi? sad mu naumpalo da zaposljava ljude! pitam se sto li? sto do sad nije razmisljao da ovu drzavu postavi na cvrste temelje i obezbijedi svom narodu radna mjesta i socijalnu sigurnost?
Better Man

#1872 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Better Man »

wolf07 wrote:@Maystor

Tvoje pominjanje "zlatnih kasika" je u istoj ravni kao ono Brkanovo. Krenete s tom gluposcu kao neprikosnovenom istinom na kojoj iskonstruisete citavu pricu, a onda kad vam se pod nos stave konkretni dokazi koji kazu da je cijela stvar iz temelja izmisljena onda se prebacujete na pricu "zlatna kasika je simbol bla bla bla...".

To bi otprilike bilo isto kao kad bi ja za nekog rekao da je pedofil, serijski ubica, sadista i fasista najgore vrste i da kao takav treba biti smaknut. Kad se pokaze da covjek nije takvo sta ni izbliza onda bi ja nastavio pricu - pa dobro, mozda nije, ali posto svi pedofili, serijske ubice... zasluzuju smrt, i on ih predstavlja u jednoj simbolickoj ravni i pojednostavljenom tumacenju stvarnosti ja bi ipak da mi njega skratimo za glavu! :-)

Ne znam da li je vise smijesno ili zalosno sto se svakih deset-petnaest dana ovdje i na nekim drugim temama nadje neki pametolog koji dodje s pricom o tim zlatnim kasikama a imamo toliko konkretnijih i vecih lazi koje su dobro dokumentovane, snimljene i sl. Pitam se zasto niko o njima ne pravi viceve i ne konstruise price. Zasto Zlatka Lagumdziju niko ne pita kad cemo nasu skupstinu preimenovati u Bundestag. Zasto niko Milorada ne pita hoce li RS uvesti vize za gradjane F BiH i sl. Na tim i takvim lazima oni su izgradili svoju politicku karijeru a ovdje se svako malo raspravlja o zlatnim kasikama.
Zlatne kašike i Švicarska nisu izmišljotina, već istina koju su nam obečali Rahmetlija Alija i SDA, a donijeli su nam pustoš, rat i pljačku. Za katastrofalno stanje u zemlji najodgovornija je SDA zajedno sa svojim partnerima SBiH, HDZ, SNSD, nekadašnji SDS i naravno novi partner SDP. Na najodgovornije pozicije postavljali su sve same kriminalce, ološ i druge nepismene primitivce, koji su imali samo jedan zadatak,a to je pljačka države i njenih građana. O parazitima poput Timura Numića, vječitog savjetnika, koji mjesečno ubire debelu platu, a ništa ne radi, tj. nikad nije na poslu i koji je davno ispunio uslove za penziju, ali u istu ne želi da ide kao i drugim poput njega da ne govorim.
StupskaBitanga

#1873 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by StupskaBitanga »

a cirkusa na Grbavici sa sve Bakirom
Bože svašta
Man of steel

#1874 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Man of steel »

Ne postoji čovjek u ovoj državi o kojem se maštovitije, sočnije i bezobraznije laže nego što je to Bakir Izetbegović.
Better Man

#1875 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Better Man »

Man of steel wrote:Ne postoji čovjek u ovoj državi o kojem se maštovitije, sočnije i bezobraznije laže nego što je to Bakir Izetbegović.
Vidi se da si uhljebljen od strane SDA.
Post Reply