Jos samo fali objasnjenje kakve mrtve veze kanton ima sa penzijama????Breathless wrote:Samo i dalje dokazuj ko si i sta si, mada mislim da ovdje ne trebas vise nikome nista dokazivati.Alfons Kauders wrote: mos mislit koliko me zaboli kurac za misljenjem nekog ko se ne konta u matematiku na nivou osmog razreda osnovne skole
Najniza penzija u FBiH 352,48 KM. 1 % od toga je 3, 5248. Penzije su povecane za 5 %. Dakle, 3, 5248 x 5 = 17,624.
S obzirom da povecanje prelazi 15 maraka za 2 KM i 62 feninga, onda se moze reci petnaestAK, a ne tacno petnaest, iz cega slijedi da se sluzis istim podlostima kao i oni koji su najomrazeniji medju stanovnistvom BiH. Cak ih i prestizes.
Moje zelje i dalje stoje, pa makar bile i vise za 2 marke i 62 feninga i tim vise ti zelim da ti budu dragocjeniji.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
weredsf
#1851 Re: PROTESTI!!!
- biske
#1852 Re: PROTESTI!!!
Alfa_Ze wrote:* prvo sam mislio da su protesti krenuli spontano
* nakon dan/dva, da neko ipak stoji iza ovih ''okupljanja''
* sad mislim da je ovde jebo lud zbunjenog
-
staradis
#1853 Re: PROTESTI!!!
Ljudi dragi jeste li vi razumni, pa otkud ovoliko huligana u Sarajevu. Sistem ih je proizveo isto tako kao sto je proizveo i ostale probleme. Ljudi su fkt gladni, moji prijatelji su gladni jebo ga arhiv vise
-
realna do boli
#1854 Re: PROTESTI!!!
Nasa drzava postoji na papiru samo da se politicari bogate, oni cak ne znaju ko sta treba da radi..ko koga zove u ovakvim situacijama, to je ono sto se pokazalo i dobro je da se pokazalo...jer ti svi silni zakoni koji nisu usvojeni, sada se njima obija o glavu.
- biske
#1855 Re: PROTESTI!!!
trolinjo, ima federacija...weredsf wrote:Jos samo fali objasnjenje kakve mrtve veze kanton ima sa penzijama????Breathless wrote:Samo i dalje dokazuj ko si i sta si, mada mislim da ovdje ne trebas vise nikome nista dokazivati.Alfons Kauders wrote: mos mislit koliko me zaboli kurac za misljenjem nekog ko se ne konta u matematiku na nivou osmog razreda osnovne skole
Najniza penzija u FBiH 352,48 KM. 1 % od toga je 3, 5248. Penzije su povecane za 5 %. Dakle, 3, 5248 x 5 = 17,624.
S obzirom da povecanje prelazi 15 maraka za 2 KM i 62 feninga, onda se moze reci petnaestAK, a ne tacno petnaest, iz cega slijedi da se sluzis istim podlostima kao i oni koji su najomrazeniji medju stanovnistvom BiH. Cak ih i prestizes.
Moje zelje i dalje stoje, pa makar bile i vise za 2 marke i 62 feninga i tim vise ti zelim da ti budu dragocjeniji.
- Nisrin
#1856 Re: PROTESTI!!!
Last edited by Nisrin on 09/02/2014 11:10, edited 2 times in total.
-
kemalba
#1857 Re: PROTESTI!!!
Mi u ratu nismo rušili i palili kad smo u 100 puta goroj situaciji bili.biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.
Mislim da je svima, ali baš svima jasno, da je paljenje objekata čin huliganstva istih onih koji bi sutra zboli nekoga u tramvaju ili otrgnuli nekome lančić sa vrata u Vilsonovom.
Huligani i onih koji huliganstvu prizivaju su samo bagra obična koga boli briga za penzionere koji živi od 400 KM mjesečno, za nezaposlene, za fakultetski obrazovane koji posao ne mogu dobiti i dr., već ih zanima da padne mrak pa da se u pljačku i razbojništvo krene.
- don vito
#1858 Re: PROTESTI!!!
Znaci, promjena ce biti kad Zeljkovic u uspjehe ubroji "omogucili smo otvaranje toliko i toliko firmi, zaposlili XY ljudi u realni sektor" umjesto
"Nema razloga za proteste, isplatili smo sve plate budzetskim korisnicima"
"Nema razloga za proteste, isplatili smo sve plate budzetskim korisnicima"
Last edited by don vito on 09/02/2014 11:10, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#1859 Re: PROTESTI!!!
bingodon vito wrote:Od ovih "pacifista" Alfons mozda jedini nije na budzetu i nema razloga da se zato proziva. Doduse, bas zato je mene razocarao nekim svojim stavovima na ovoj temi, ali ima pravo na svoje misljenje. Svejedno je dao konkretan i realan prijedlog koji ce odrzati zahtjeve u socijalno-ekonomskoj sferi zbog cega su protesti i buknuli
Dakle
Alfons Kauders wrote: zahtjevi trebaju biti realni i bez politickih pizdarija... smanjenje plata u javnom sektoru za pocetak, fino neka se vrati odnos plata u javnom sektoru i privredi na onaj odnos koji smo imali prije uvodjenja pdv-a i cao, to su desetine miliona godisnje, samo u TK...![]()
Svaki odlazak u sferu politike, zahtjevi za ukidanjem kantona i entiteta, to je savrsen nacin za razvodnjavanje protesta. Ako se to ne desi, na prostorima sa srpskom i hrvatskom vecinom gledat ce na proteste sa sve vise rezervi, pa ce Lagumdzija, Niksic, Izetbegovic, svedjanin Haznadar, budzetlije Mister Yes i Havatar imati sve vise razloga da pisu o "glupim Bosnjacima koji se bune dok pametni Srbi trpe iako imaju manje penzije i plate". Sto puta sam u raspravi sa uhljupima sa drzavne sise cuo da ne mozemo razvijati privredu i realni sektor sve dok postoji "nametnuti Dayton" i ne dozvolimo da se na slican nacin opet razvodne zahtjevi.
i btw nemam ja nista protiv nasilja,
- Fantassin
#1860 Re: PROTESTI!!!
Herr Flick wrote:Jebo vas više arhiv,sta vi imate od njega![]()
![]()
![]()
- BegA_
-
weredsf
#1862 Re: PROTESTI!!!
Kkave to veze ima, njih biraju clanovi stranke na kongresu, potpuno kontorlisan mehanizam sa kojim sira javnost nema puno vezeGenije wrote:po meni je najkonkretniji i najvažniji zahtjev
ostavke lidera vodećih stranaka
zmiji treba odsjeći glavu
-
kemalba
#1863 Re: PROTESTI!!!
Kako si uvertiru zaključku napisao, trebao si samo završiti sa "pravac u pljačku"Lasta92 wrote:Ko danas bude odlucio da prisustvuje demonstracijama neka pazi sta radi, kerova u civulu na desetine, jucer su pretresali raju trazeci fantomke, kamenice i sl. stvari, koliko vidim i cujem od par jarana kantonalna murija je u rasulu, dosta povrijedjenih policajaca koji su otisli na bolovanje a sa druge strane specijalna jedinica fmupa je povucena.
Lagano kafica, malo ošmekati kako su organi reda "spremni" i pravac demonstracije ...
-
splinter
#1864 Re: PROTESTI!!!
Da budemo realni. ljudi u miljacku su skakali jer su obilježavali obljetnicu ZOI a i pripadnici mup KS s tim nemaju nikakve veze, Oni su im samo davali vjetar u leđa bjesomučno ih batinjajućiVjecitiStudent wrote:Da budemo ipak malo iskreni: Prva žrtva protesta u petak je bio momak koji je mirno stajao ispred policije i koji je dobio kamenčinu u glavu koja je bačena iz zadnjih redova demonstranata, nečije su nišanske sprave podbacile.#Heisenberg wrote:lasta pretpostavljam da si i ti bio kod fisa,jesi skonto da nema nijedne slike a bilo je i fotoreportera ja mislim bas sa klixa,ni sa stanice kod predsjednistva gdje je bilo i starijih ljudi i studenata,nego su samo slike "huligana"koji bacaju kamenje i potpisujem sve sto si rekao jer sam i sam ocevidac,prvo je policija pocela udarati i bacati ljude pa je onda pocelo kamenjanje,znaci novinarstvo je 0 da barem postoji jedan objektivan medij situacija bi isla puno brze u pravom smjeru..
Njega je u petak prvog odvezla hitna.
-
staradis
#1865 Re: PROTESTI!!!
tim objektima je hitno bilo potrebno ciscenje od svog zla koji je unutra, mogu misliti cega su se sve ovi zidovi naslusalikemalba wrote:Mi u ratu nismo rušili i palili kad smo u 100 puta goroj situaciji bili.biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.
Mislim da je svima, ali baš svima jasno, da je paljenje objekata čin huliganstva istih onih koji bi sutra zboli nekoga u tramvaju ili otrgnuli nekome lančić sa vrata u Vilsonovom.
Huligani i onih koji huliganstvu prizivaju su samo bagra obična koga boli briga za penzionere koji živi od 400 KM mjesečno, za nezaposlene, za fakultetski obrazovane koji posao ne mogu dobiti i dr., već ih zanima da padne mrak pa da se u pljačku i razbojništvo krene.
- Inter1908
#1866 Re: PROTESTI!!!
HAJDE POPUSTITE FORUM,JEL VRIJEME DA SE LAGANO POCNE IZLZIT NA ULICE VAKAT JE SAD CE 12H
- Janjicar
#1867 Re: PROTESTI!!!
- Cijelu noć nisam oka sklopila. Govorila sam mu da ne ide, ali on je rekao da neko mora dići svoj glas protiv ove nepravde. Jednostavno, dijete mi je isfrustrirano. Podstanari smo. Niko ne radi. On ima 22 godine i, poput mnogih, nema stalni posao, ali moj sin nije huligan, on je samo ogorčen i razočaran - rekla nam je uplakana majka, koja se predstavila kao Emira.
-
weredsf
#1868 Re: PROTESTI!!!
Ajmo rusit lopove i usput nesto ukrastikemalba wrote:Kako si uvertiru zaključku napisao, trebao si samo završiti sa "pravac u pljačku"Lasta92 wrote:Ko danas bude odlucio da prisustvuje demonstracijama neka pazi sta radi, kerova u civulu na desetine, jucer su pretresali raju trazeci fantomke, kamenice i sl. stvari, koliko vidim i cujem od par jarana kantonalna murija je u rasulu, dosta povrijedjenih policajaca koji su otisli na bolovanje a sa druge strane specijalna jedinica fmupa je povucena.
Lagano kafica, malo ošmekati kako su organi reda "spremni" i pravac demonstracije ...
- guber90
#1869 Re: PROTESTI!!!
Tvoji pitanje govori da nisi procitao Tuzlanske zahtjeve od prvog danaAlfons Kauders wrote:nikakav problem - tako i trebaguber90 wrote:Sve se moze kada se hoce, nemoj povecavati penzije procentualno, nego jednako, to sto ti to neces da shvatis to je tvoj problem.Alfons Kauders wrote: mos mislit koliko me zaboli kurac za misljenjem nekog ko se ne konta u matematiku na nivou osmog razreda osnovne skole
spustite se malo na zemlju i shvatite da se penzije ne mogu povecati 100%, ni 50%, a vala ni 25%... jednostavno NE MOGU, nema PARA, niti ce ih biti
i sto se vise bajki uvuce u zahtjeve, to ce biti lakse da se sjebu i potpuno opravdani i realni zahtjevi...
zasto onda to nije jedan od zahtjeva?
Last edited by guber90 on 09/02/2014 11:11, edited 1 time in total.
-
staradis
#1870 Re: PROTESTI!!!
bgm je vakat ! sretno svima valjda ce biti mirno
- biske
#1871 Re: PROTESTI!!!
totalno pogrešna hipoteza. postoji mnogo ljudi koji su sad u goroj situaciji nego u ratu. sad nema humanitarne, masa je ljudi koja je mlađa od rata i ne sjeća ga se. u ratu je bilo neke perspektive da će doći neki mir. sad nema nikakve. mogu ovako do prekosutra nabrajati...kemalba wrote:Mi u ratu nismo rušili i palili kad smo u 100 puta goroj situaciji bili.biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.
-
kemalba
#1872 Re: PROTESTI!!!
Pročitaj još jednom glupost koju si napisao.staradis wrote:tim objektima je hitno bilo potrebno ciscenje od svog zla koji je unutra, mogu misliti cega su se sve ovi zidovi naslusalikemalba wrote:Mi u ratu nismo rušili i palili kad smo u 100 puta goroj situaciji bili.biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.
-
Nero Histrion
#1873 Re: PROTESTI!!!
Zahtjevi za ukidanje manjeg entiteta su potpuno nerealni u ovom trenutku i kao takvi ce samo ojacati Dodu te razvodnjiti i odvesti sve u posve drugom pravcu. Manipulirat ce se naci-osjecanjima, igrat ce se na kartu ugrozenosti jednih od drugih, pa to je sve vec vidjeno i to se mora izbjeci. Socijalna nepravda, gladni stomaci - to ujedinjuje i ne pita za naciju i boju koze. Kad ljudi imaju posao, redovne plate, dobaru medicinsku skrb, solidne mirovine iliti penzije - koga briga kako se ko zove i kako se Bogu moli? Hajmo malo logike ukljuciti ovdje, ako ikako moze. 
- Alfons Kauders
#1875 Re: PROTESTI!!!
osim SDAGenije wrote:po meni je najkonkretniji i najvažniji zahtjev
ostavke lidera vodećih stranaka
zmiji treba odsjeći glavu
tihic je formalni lider a bolestan je i vise ne vodi stranku... pa ce im novi lider onda biti...