PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

weredsf

#1851 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Breathless wrote:
Alfons Kauders wrote: mos mislit koliko me zaboli kurac za misljenjem nekog ko se ne konta u matematiku na nivou osmog razreda osnovne skole
Samo i dalje dokazuj ko si i sta si, mada mislim da ovdje ne trebas vise nikome nista dokazivati.

Najniza penzija u FBiH 352,48 KM. 1 % od toga je 3, 5248. Penzije su povecane za 5 %. Dakle, 3, 5248 x 5 = 17,624.

S obzirom da povecanje prelazi 15 maraka za 2 KM i 62 feninga, onda se moze reci petnaestAK, a ne tacno petnaest, iz cega slijedi da se sluzis istim podlostima kao i oni koji su najomrazeniji medju stanovnistvom BiH. Cak ih i prestizes.

Moje zelje i dalje stoje, pa makar bile i vise za 2 marke i 62 feninga i tim vise ti zelim da ti budu dragocjeniji.
Jos samo fali objasnjenje kakve mrtve veze kanton ima sa penzijama????
biske

#1852 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Alfa_Ze wrote:* prvo sam mislio da su protesti krenuli spontano
* nakon dan/dva, da neko ipak stoji iza ovih ''okupljanja''
* sad mislim da je ovde jebo lud zbunjenog
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
staradis

#1853 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

Ljudi dragi jeste li vi razumni, pa otkud ovoliko huligana u Sarajevu. Sistem ih je proizveo isto tako kao sto je proizveo i ostale probleme. Ljudi su fkt gladni, moji prijatelji su gladni jebo ga arhiv vise
realna do boli

#1854 Re: PROTESTI!!!

Post by realna do boli »

Nasa drzava postoji na papiru samo da se politicari bogate, oni cak ne znaju ko sta treba da radi..ko koga zove u ovakvim situacijama, to je ono sto se pokazalo i dobro je da se pokazalo...jer ti svi silni zakoni koji nisu usvojeni, sada se njima obija o glavu.
biske

#1855 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

weredsf wrote:
Breathless wrote:
Alfons Kauders wrote: mos mislit koliko me zaboli kurac za misljenjem nekog ko se ne konta u matematiku na nivou osmog razreda osnovne skole
Samo i dalje dokazuj ko si i sta si, mada mislim da ovdje ne trebas vise nikome nista dokazivati.

Najniza penzija u FBiH 352,48 KM. 1 % od toga je 3, 5248. Penzije su povecane za 5 %. Dakle, 3, 5248 x 5 = 17,624.

S obzirom da povecanje prelazi 15 maraka za 2 KM i 62 feninga, onda se moze reci petnaestAK, a ne tacno petnaest, iz cega slijedi da se sluzis istim podlostima kao i oni koji su najomrazeniji medju stanovnistvom BiH. Cak ih i prestizes.

Moje zelje i dalje stoje, pa makar bile i vise za 2 marke i 62 feninga i tim vise ti zelim da ti budu dragocjeniji.
Jos samo fali objasnjenje kakve mrtve veze kanton ima sa penzijama????
trolinjo, ima federacija...
Nisrin

#1856 Re: PROTESTI!!!

Post by Nisrin »

Last edited by Nisrin on 09/02/2014 11:10, edited 2 times in total.
kemalba

#1857 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.
Mi u ratu nismo rušili i palili kad smo u 100 puta goroj situaciji bili.

Mislim da je svima, ali baš svima jasno, da je paljenje objekata čin huliganstva istih onih koji bi sutra zboli nekoga u tramvaju ili otrgnuli nekome lančić sa vrata u Vilsonovom.

Huligani i onih koji huliganstvu prizivaju su samo bagra obična koga boli briga za penzionere koji živi od 400 KM mjesečno, za nezaposlene, za fakultetski obrazovane koji posao ne mogu dobiti i dr., već ih zanima da padne mrak pa da se u pljačku i razbojništvo krene.
don vito

#1858 Re: PROTESTI!!!

Post by don vito »

Znaci, promjena ce biti kad Zeljkovic u uspjehe ubroji "omogucili smo otvaranje toliko i toliko firmi, zaposlili XY ljudi u realni sektor" umjesto
"Nema razloga za proteste, isplatili smo sve plate budzetskim korisnicima"
Last edited by don vito on 09/02/2014 11:10, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1859 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

don vito wrote:Od ovih "pacifista" Alfons mozda jedini nije na budzetu i nema razloga da se zato proziva. Doduse, bas zato je mene razocarao nekim svojim stavovima na ovoj temi, ali ima pravo na svoje misljenje. Svejedno je dao konkretan i realan prijedlog koji ce odrzati zahtjeve u socijalno-ekonomskoj sferi zbog cega su protesti i buknuli
Dakle
Alfons Kauders wrote: zahtjevi trebaju biti realni i bez politickih pizdarija... smanjenje plata u javnom sektoru za pocetak, fino neka se vrati odnos plata u javnom sektoru i privredi na onaj odnos koji smo imali prije uvodjenja pdv-a i cao, to su desetine miliona godisnje, samo u TK...
:thumbup:

Svaki odlazak u sferu politike, zahtjevi za ukidanjem kantona i entiteta, to je savrsen nacin za razvodnjavanje protesta. Ako se to ne desi, na prostorima sa srpskom i hrvatskom vecinom gledat ce na proteste sa sve vise rezervi, pa ce Lagumdzija, Niksic, Izetbegovic, svedjanin Haznadar, budzetlije Mister Yes i Havatar imati sve vise razloga da pisu o "glupim Bosnjacima koji se bune dok pametni Srbi trpe iako imaju manje penzije i plate". Sto puta sam u raspravi sa uhljupima sa drzavne sise cuo da ne mozemo razvijati privredu i realni sektor sve dok postoji "nametnuti Dayton" i ne dozvolimo da se na slican nacin opet razvodne zahtjevi.
bingo :thumbup: to ja svo vrijeme pricam... ljudi nemojte dopustiti da se kojekakvi udari, frontovi i antidejton grupe uvuku... jer su oni brkan na steroidima

i btw nemam ja nista protiv nasilja, :D ako se izaberu dobre mete... :D a ove koje su nastradale su bile sve samo ne dobre - jer je upravo radi paljevine masa ljudi otisla kuci... ja sam gledao pocetak napada na predsjednistvo i svojim ocima sam vidio kako par desetina budala ide da pali i razbija, a stotine ljudi u parku gledaju, negoduju ili idu kuci (onih sto su navijali za paljevinu nisam vidio)
Fantassin

#1860 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

Herr Flick wrote:Jebo vas više arhiv,sta vi imate od njega :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: inace drustvo u BiH je poznato kao umjetnicki/literalno orjentisano i poput biologa u Lenjingradu umrjet ce pa makar od gladi ali ne daju to historijsko blago :mrgreen: :mrgreen:
BegA_

#1861 Re: PROTESTI!!!

Post by BegA_ »

Nisrin wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ldHW5RynJtY&[/youtube]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
weredsf

#1862 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Genije wrote:po meni je najkonkretniji i najvažniji zahtjev
ostavke lidera vodećih stranaka
zmiji treba odsjeći glavu
Kkave to veze ima, njih biraju clanovi stranke na kongresu, potpuno kontorlisan mehanizam sa kojim sira javnost nema puno veze
kemalba

#1863 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Lasta92 wrote:Ko danas bude odlucio da prisustvuje demonstracijama neka pazi sta radi, kerova u civulu na desetine, jucer su pretresali raju trazeci fantomke, kamenice i sl. stvari, koliko vidim i cujem od par jarana kantonalna murija je u rasulu, dosta povrijedjenih policajaca koji su otisli na bolovanje a sa druge strane specijalna jedinica fmupa je povucena.

Lagano kafica, malo ošmekati kako su organi reda "spremni" i pravac demonstracije ... :bih:
Kako si uvertiru zaključku napisao, trebao si samo završiti sa "pravac u pljačku"
splinter

#1864 Re: PROTESTI!!!

Post by splinter »

VjecitiStudent wrote:
#Heisenberg wrote:lasta pretpostavljam da si i ti bio kod fisa,jesi skonto da nema nijedne slike a bilo je i fotoreportera ja mislim bas sa klixa,ni sa stanice kod predsjednistva gdje je bilo i starijih ljudi i studenata,nego su samo slike "huligana"koji bacaju kamenje i potpisujem sve sto si rekao jer sam i sam ocevidac,prvo je policija pocela udarati i bacati ljude pa je onda pocelo kamenjanje,znaci novinarstvo je 0 da barem postoji jedan objektivan medij situacija bi isla puno brze u pravom smjeru..
Da budemo ipak malo iskreni: Prva žrtva protesta u petak je bio momak koji je mirno stajao ispred policije i koji je dobio kamenčinu u glavu koja je bačena iz zadnjih redova demonstranata, nečije su nišanske sprave podbacile.
Njega je u petak prvog odvezla hitna.
Da budemo realni. ljudi u miljacku su skakali jer su obilježavali obljetnicu ZOI a i pripadnici mup KS s tim nemaju nikakve veze, Oni su im samo davali vjetar u leđa bjesomučno ih batinjajući :roll:
staradis

#1865 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

kemalba wrote:
biske wrote: morao je neko rušiti i paliti da bi se uopšte čuo glas ovakvih ljudi.

Mislim da je svima, ali baš svima jasno, da je paljenje objekata čin huliganstva istih onih koji bi sutra zboli nekoga u tramvaju ili otrgnuli nekome lančić sa vrata u Vilsonovom.

Huligani i onih koji huliganstvu prizivaju su samo bagra obična koga boli briga za penzionere koji živi od 400 KM mjesečno, za nezaposlene, za fakultetski obrazovane koji posao ne mogu dobiti i dr., već ih zanima da padne mrak pa da se u pljačku i razbojništvo krene.
tim objektima je hitno bilo potrebno ciscenje od svog zla koji je unutra, mogu misliti cega su se sve ovi zidovi naslusali
Inter1908

#1866 Re: PROTESTI!!!

Post by Inter1908 »

HAJDE POPUSTITE FORUM,JEL VRIJEME DA SE LAGANO POCNE IZLZIT NA ULICE VAKAT JE SAD CE 12H
Janjicar

#1867 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

- Cijelu noć nisam oka sklopila. Govorila sam mu da ne ide, ali on je rekao da neko mora dići svoj glas protiv ove nepravde. Jednostavno, dijete mi je isfrustrirano. Podstanari smo. Niko ne radi. On ima 22 godine i, poput mnogih, nema stalni posao, ali moj sin nije huligan, on je samo ogorčen i razočaran - rekla nam je uplakana majka, koja se predstavila kao Emira.
weredsf

#1868 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

kemalba wrote:
Lasta92 wrote:Ko danas bude odlucio da prisustvuje demonstracijama neka pazi sta radi, kerova u civulu na desetine, jucer su pretresali raju trazeci fantomke, kamenice i sl. stvari, koliko vidim i cujem od par jarana kantonalna murija je u rasulu, dosta povrijedjenih policajaca koji su otisli na bolovanje a sa druge strane specijalna jedinica fmupa je povucena.

Lagano kafica, malo ošmekati kako su organi reda "spremni" i pravac demonstracije ... :bih:
Kako si uvertiru zaključku napisao, trebao si samo završiti sa "pravac u pljačku"
Ajmo rusit lopove i usput nesto ukrasti
guber90

#1869 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Alfons Kauders wrote:
guber90 wrote:

spustite se malo na zemlju i shvatite da se penzije ne mogu povecati 100%, ni 50%, a vala ni 25%... jednostavno NE MOGU, nema PARA, niti ce ih biti

i sto se vise bajki uvuce u zahtjeve, to ce biti lakse da se sjebu i potpuno opravdani i realni zahtjevi...
Sve se moze kada se hoce, nemoj povecavati penzije procentualno, nego jednako, to sto ti to neces da shvatis to je tvoj problem.
nikakav problem - tako i treba

zasto onda to nije jedan od zahtjeva?
Tvoji pitanje govori da nisi procitao Tuzlanske zahtjeve od prvog dana :). Medjutim prioriteti su se promjenili, prvog dana niko nije isao da rusi vladu, oni su to sami sebi uradili kada su poslali policiju na neduzan narod, to je nevidjen politicki suicid bio.
Last edited by guber90 on 09/02/2014 11:11, edited 1 time in total.
staradis

#1870 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

bgm je vakat ! sretno svima valjda ce biti mirno
biske

#1871 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

kemalba wrote:

totalno pogrešna hipoteza. postoji mnogo ljudi koji su sad u goroj situaciji nego u ratu. sad nema humanitarne, masa je ljudi koja je mlađa od rata i ne sjeća ga se. u ratu je bilo neke perspektive da će doći neki mir. sad nema nikakve. mogu ovako do prekosutra nabrajati...
kemalba

#1872 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

staradis wrote:
kemalba wrote:

tim objektima je hitno bilo potrebno ciscenje od svog zla koji je unutra, mogu misliti cega su se sve ovi zidovi naslusali
Pročitaj još jednom glupost koju si napisao.
Nero Histrion

#1873 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

Zahtjevi za ukidanje manjeg entiteta su potpuno nerealni u ovom trenutku i kao takvi ce samo ojacati Dodu te razvodnjiti i odvesti sve u posve drugom pravcu. Manipulirat ce se naci-osjecanjima, igrat ce se na kartu ugrozenosti jednih od drugih, pa to je sve vec vidjeno i to se mora izbjeci. Socijalna nepravda, gladni stomaci - to ujedinjuje i ne pita za naciju i boju koze. Kad ljudi imaju posao, redovne plate, dobaru medicinsku skrb, solidne mirovine iliti penzije - koga briga kako se ko zove i kako se Bogu moli? Hajmo malo logike ukljuciti ovdje, ako ikako moze. :D
Teufik

#1874 Re: PROTESTI!!!

Post by Teufik »

Nisrin wrote:
:lol: :lol:
Alfons Kauders

#1875 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Genije wrote:po meni je najkonkretniji i najvažniji zahtjev
ostavke lidera vodećih stranaka
zmiji treba odsjeći glavu
osim SDA

tihic je formalni lider a bolestan je i vise ne vodi stranku... pa ce im novi lider onda biti... :D princ bakir :D
Post Reply