EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Idemedosumom
#1851 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ako izrael osvoji 4 boda protiv Belgije i Kipra, onda oni idu u baraž, zato što su bolji u međusobnom duelu s nama (3:0 vs 3:1).
Ali ćifuti nas ne trebaju brinuti previše, jer s trenutnom formom su jako male šanse da dobijemo Vels i Kipar.
Ali ćifuti nas ne trebaju brinuti previše, jer s trenutnom formom su jako male šanse da dobijemo Vels i Kipar.
- Thorgerson
#1852 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Pa da, tj. uzeli su vec jedan bod. Mogu jos tri ili 2. Tacnije ukupno da osvoje ili 3 ili 4 boda.Fudo387 wrote:Ne smije osvojiti vise od tri boda, sve preko nama znaci automatski alahimanet.Thorgerson wrote:Mene vise brine ovaj Kipar u gostima, nego Vels kuci.
Bas su tvrdi kuci, a jos ako nam bude pritisak i imperativ pobjede.
Ne kontam ovo da Izrael ne smije osvojiti vise od pet bodova? Valjda ne smije osvojiti pet i vise. Tj. mogu jos samo 3 boda ili 2 boda osvojiti. Ako osvoje pet je li oni idu u baraz?
Sta onda lupa onaj komentator da ne smiju vise od pet.
-
Fudo387
#1853 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ne, sad im fali minimalno 4 da idu dalje 100%, bez obzira na nas rezultat.Thorgerson wrote:Pa da, tj. uzeli su vec jedan bod. Mogu jos tri ili 2. Tacnije ukupno da osvoje ili 3 ili 4 boda.
Osvoje li samo 3 a mi pobijedimo obe, mi idemo dalje, oni bi imali 16 a mi 17 bodova.
-
ja71
#1854 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
... ... sto znaci da je i Izrael sledecu pod imperativom pobjede, inace ce morati tuci Belgiju.Fudo387 wrote:Ne, sad im fali minimalno 4 da idu dalje 100%, bez obzira na nas rezultat.
Osvoje li samo 3 a mi pobijedimo obe, mi idemo dalje, oni bi imali 16 a mi 17 bodova.
S obzirom kako se Kipar zna braniti ne bi me iznenadilo 0:0 .
Takodje nama na ruku ide i borba Walesa i Belgije za 1. mjesto.
Belgija zna da ce Wales tuci Andoru u zadnjoj tako da sebi ne smiju
priustiti a da ne tuku Izrael u zadnjoj.
Nije sve tako ni crno.
Jos samo mi trebalo dobiti obje
- luckylaka
#1855 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Pa ne ide Pjanica u reprezentaciji godinama(ustvari ne sjecam se da ikada odigrao nesto extra za reprezentaciju) pa se Mire sveta krava,Drugo.Vedo sigurno ne insistira da igra nego je to stvar selektora koji i juce umjesto jedno poluvrijeme da da malom Hodzicu on gura negog Djurica kojeg je opet neko nazor ugurao u a selekciju.Neshvatljivo.Ne moze igrac koji igra i daje golove a moze onaj sto je cijelu proslu sezonu zabio cini mi se tri gola i ove jedan.Znaci ni Vedo ni Djuric.Klupa .Al ne ide to tako kod nas.Thorgerson wrote:Ljudi vi ste previse osjecajni.
Ja volim Vedu, branio sam ga dok su ga svi pljuvali i jos od one tekme na Kosevu. Ja ga nisam, niti cu ikad pljuvati. Ako kazes da treba da ide na klupu jer nije u formi - to NIJE pljuvanje.
Brate ne ide covjeka...nije posao drzavnog tima da njega dovodi u formu. Ne igra u klubu, pa daj haj da mu mi dignemo formu?! Gdje to ima jos?
Iz godine u godinu se trubi kako trebaju igrati najbolji, standardni i kod nas opet isto. Igra nam covjek koji nije zabio gola od ihiii. Zasto? Pa eto bljesne, nikad se ne zna. Pa kakva je to logika?
Prodje nam vrijeme tito te ne jebo u tom cekanju. Evo mali Hodzic zabija, pa daj mu priliku jbmu da vidimo. Ne moze me niko ubjedit da ce losije odigrat od covjeka koji je dao jedan gol prosle sezone!
Ne. Umjesto da tom mladicu da sansu, umjesto da se Djuricu da sansa...mi smo odlucili da Vedinu formu dignemo...ponavljam, to je posao njegovog kluba...ne znam postoji li jos igdje primjer da igraci troduplo vise igraju u repki nego u svojim klubovima.![]()
Ja bih shvatio da nemamo zamjenu, ali imamo. Zasto je ne iskoristiti. Ibisevic je svakako svoje najbolje utakmice odigrao, stari se i generalno karijera mu je u velikom padu. Meni je zao, ali to je tako. Nadam se da ce smoci snage i dici formu u Herti.
- Thorgerson
#1856 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
?luckylaka wrote:Pa ne ide Pjanica u reprezentaciji godinama(ustvari ne sjecam se da ikada odigrao nesto extra za reprezentaciju) pa se Mire sveta krava,Drugo.Vedo sigurno ne insistira da igra nego je to stvar selektora koji i juce umjesto jedno poluvrijeme da da malom Hodzicu on gura negog Djurica kojeg je opet neko nazor ugurao u a selekciju.Neshvatljivo.Ne moze igrac koji igra i daje golove a moze onaj sto je cijelu proslu sezonu zabio cini mi se tri gola i ove jedan.Znaci ni Vedo ni Djuric.Klupa .Al ne ide to tako kod nas.
Pjanic je jedan od najstandarnijih igraca u klubu od svih nasih reprezentativaca. Svi su imali svoje epizode (ili ce ih imati - Begovic), o Ibisevicu da ne govorim.
Standardan igrac u seriji A, u klubu koji je viceprvak...mora igrati u repki, da ne znam kako odigra tekmu, narednu opet mora igrati. To je tako.
Stoga, to ne mozes porediti.
- mirzadelibasic
#1857 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ibisevicu treba par jakih utakmica i da samo malo psihički ojača i vrati sigurnost u sebe. Sinoć je koliko toliko dokazao da je spreman da trči 90 minuta, da se još uvijek zna snaći u kaznenom i da nije za otpisati (bolji je od Djurica za klasu).
To se dešava svakom igraču da ga nekad stane i jednostavno neće lopta u gol, tad je bitno da igrač bude psihički jak i prebrodi tu krizu, a vedo je tu klonuo. Momak ima 31 godinu i treba ga još dvije godine pustiti da igra, ali pod uslovom da igra i u Herti, jer tamo on mora vratiti formu i vraćati samopouzdanje, a ne u reprezentaciji.
To se dešava svakom igraču da ga nekad stane i jednostavno neće lopta u gol, tad je bitno da igrač bude psihički jak i prebrodi tu krizu, a vedo je tu klonuo. Momak ima 31 godinu i treba ga još dvije godine pustiti da igra, ali pod uslovom da igra i u Herti, jer tamo on mora vratiti formu i vraćati samopouzdanje, a ne u reprezentaciji.
-
Tipicoti
#1858 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Sto niste zavrsili sinoc ? Protiv Kipra dali samo 1 gol i to na guzove, a protiv Izraela 0. Sta se se digli kao da ste Njemacka !!!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1859 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Vels je siguran. Ne vidim kako ih moze Izrael preskociti.
Oni ce doci da ne izgube kod nas. Zayebano.
Oni ce doci da ne izgube kod nas. Zayebano.
- luckylaka
#1860 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
nasi protivnici u barazu (ako ne bude grupa nosioc):Turska il Holandija,Ukraina,Poljska,Irska,Skotska,Estonia,Madzarska,Rumunija,Rusija,Svedska,Hrvatska,Norveska(grupa I-svi
)
- Logovan
#1861 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Biće grupa nosioci.luckylaka wrote:nasi protivnici u barazu (ako ne bude grupa nosioc):Turska il Holandija,Ukraina,Poljska,Irska,Skotska,Estonia,Madzarska,Rumunija,Rusija,Svedska,Hrvatska,Norveska(grupa I-svi)
- phillie
#1862 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Sta ima u Zenici zavrsavati posao.... pa zadnje kolo im andora dolazi i tu ne smiju izgubiti i plasirali su se. Dakle u zenici mogu cisto eto da im se ne zamjeri da nisu dosli
Al opet govna su to.
Al opet govna su to.
-
dezurni_ucenik
#1863 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Velsani bas bezobrazno kurceviti. Cuj zavrsavaju posao u Zenici, a nisu mogli Izraela da uzmu kod kuce. I mi smo u kurcu, ali vala ovo je bas hinjavo od njih.
-
ja71
#1864 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
ne treba ozbiljno uzimati ovakve izjave.Tipicoti wrote:
Sto niste zavrsili sinoc ? Protiv Kipra dali samo 1 gol i to na guzove, a protiv Izraela 0. Sta se se digli kao da ste Njemacka !!!
sjecate li se samo kako je Ciro znao pumpati atmosferu
-
fordinjo
#1865 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Cipar uzima bod kod Izraela i to je to a mi cemo uzeti Velsa lakse nego sto cemo uzeti Cipra na njihovom terenu , al eto nada umire poslednja tako da nadati se je da cemo to nekako i navuci u nasu korist

- insomnia78
-
The BEN10
#1867 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Odličan post. Bravo!Thorgerson wrote:Ljudi vi ste previse osjecajni.
Ja volim Vedu, branio sam ga dok su ga svi pljuvali i jos od one tekme na Kosevu. Ja ga nisam, niti cu ikad pljuvati. Ako kazes da treba da ide na klupu jer nije u formi - to NIJE pljuvanje.
Brate ne ide covjeka...nije posao drzavnog tima da njega dovodi u formu. Ne igra u klubu, pa daj haj da mu mi dignemo formu?! Gdje to ima jos?
Iz godine u godinu se trubi kako trebaju igrati najbolji, standardni i kod nas opet isto. Igra nam covjek koji nije zabio gola od ihiii. Zasto? Pa eto bljesne, nikad se ne zna. Pa kakva je to logika?
Prodje nam vrijeme tito te ne jebo u tom cekanju. Evo mali Hodzic zabija, pa daj mu priliku jbmu da vidimo. Ne moze me niko ubjedit da ce losije odigrat od covjeka koji je dao jedan gol prosle sezone!
Ne. Umjesto da tom mladicu da sansu, umjesto da se Djuricu da sansa...mi smo odlucili da Vedinu formu dignemo...ponavljam, to je posao njegovog kluba...ne znam postoji li jos igdje primjer da igraci troduplo vise igraju u repki nego u svojim klubovima.![]()
Ja bih shvatio da nemamo zamjenu, ali imamo. Zasto je ne iskoristiti. Ibisevic je svakako svoje najbolje utakmice odigrao, stari se i generalno karijera mu je u velikom padu. Meni je zao, ali to je tako. Nadam se da ce smoci snage i dici formu u Herti.
- Thorgerson
#1868 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ja prizeljkujem jos ovakvih izjava.ja71 wrote:ne treba ozbiljno uzimati ovakve izjave.Tipicoti wrote:
sjecate li se samo kako je Ciro znao pumpati atmosferu
A medijima porucujem ako ih i i nema, izmislite ih!
Pa nema nista bolje da ti pojaca motivaciju, nego kad ovako nesto procitas.
- Pokusaj_sa
#1869 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Sto je najgore, Remzija sa ovim Balavcem bi mogao otkinuti bod u Zenici.. Bio bi to kraj... Sada treba motivisati igrace maksimalno..
-
ja71
#1870 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Pokusaj_sa wrote:Sto je najgore, Remzija sa ovim Balavcem bi mogao otkinuti bod u Zenici.. Bio bi to kraj... Sada treba motivisati igrace maksimalno..
Ni to ne bi bio kraj ako bi Kipar Izraelu otkinuo bod.
- mirzadelibasic
#1871 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Je li istina da se Pjanic povrijedio i da će pauzirati mjesec dana ??? 
- ILVIIR
#1872 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
muhamed besic. malo je zeznuo situaciju pred odlucujucu utakmicu sa velsom. nije mu ono trebalo, ali momak je jos mlad i neiskusan, a ters, to znamo vec. gledajuci sa koliko srca je do sada igrao (ponajbolji igrac na sp 2014., u kvalifikacijama je nesto slabiji) mislim da je njemu najgore sto ce faliti protiv velsa. pitanje je da li i koga sad staviti umjesto njega ili promjeniti formaciju....
ps: meni nije jasno (a i ne vidi se na ovim snimcima sto sam ja do sad gledao) je li on gadjao onog sto ga je faulirao (broj 18) ili ovog blizeg (broj 22) i da li je pogodio uopste?
ako nije, pa ljudi moji, zar je to onda uopste crveni karton? covjek se naljutio i bacio zvaku. inace (mesa) treba zabraniti zvake na terenu! 
ps: meni nije jasno (a i ne vidi se na ovim snimcima sto sam ja do sad gledao) je li on gadjao onog sto ga je faulirao (broj 18) ili ovog blizeg (broj 22) i da li je pogodio uopste?
-
Frankyee
#1873 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Da li neko ima link za kvalitetan snimak utakmice u Belgiji
-
putokaz1
#1874 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
osvojiti 3,4,6 bodova i čekati
opcija svi po 13 za nas je kobna(opcija remija na Kipru,i u Zenici.pobjeda Kipra u Izraelu,poraz Izraela u Belgiji)
Izr 13
Kip 13
BIH 13
međusobno(ako je to glavno) izr 6 kip 6 mi samo 4-out
Opcija plus 6(Kipar izbačen) prolazi pod uslovima da Izrael ne osvoji 4 ili više(A-ne smije pobjediti Kipra i remizirat u Belgiji(ili pobjediti),B-Ne smije pobjediti u Belgiji i remizirati s Kiprom)Nada nam je Belgija
Opcija +4(Kipar izbačen),15 bodova,Izrael ne smije nijednu dobiti niti osvojiti dva remija,Uz Belgiju nada nam je i Kipar.
Opcija +3 e tu i Kipar ima šanse,sa +3 mi bi smo morali pobjediti baš Kipra a ne Velsa,ako bi pobjedili npr Velsa onda imamo 14 a Kipar 15 ili Izrael 14-out,a ako bi pobjedili Kipra opet se nadat pobjedi istih u Izraelu uz pomoć Belgije mogli bi proć
opcija svi po 13 za nas je kobna(opcija remija na Kipru,i u Zenici.pobjeda Kipra u Izraelu,poraz Izraela u Belgiji)
Izr 13
Kip 13
BIH 13
međusobno(ako je to glavno) izr 6 kip 6 mi samo 4-out
Opcija plus 6(Kipar izbačen) prolazi pod uslovima da Izrael ne osvoji 4 ili više(A-ne smije pobjediti Kipra i remizirat u Belgiji(ili pobjediti),B-Ne smije pobjediti u Belgiji i remizirati s Kiprom)Nada nam je Belgija
Opcija +4(Kipar izbačen),15 bodova,Izrael ne smije nijednu dobiti niti osvojiti dva remija,Uz Belgiju nada nam je i Kipar.
Opcija +3 e tu i Kipar ima šanse,sa +3 mi bi smo morali pobjediti baš Kipra a ne Velsa,ako bi pobjedili npr Velsa onda imamo 14 a Kipar 15 ili Izrael 14-out,a ako bi pobjedili Kipra opet se nadat pobjedi istih u Izraelu uz pomoć Belgije mogli bi proć
- luckylaka
#1875 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Po mojoj racunici nema za nas puno opcija
1.Pobijediti obe i cekati da Belgija pobijedi (jesu mi mrski) one tamo(Kipar ih nece iznenaditi jedino nas mogu iznenaditi belgijanci da puste bod hasumima,a hoce garant ako im bude trebalo)
2.Pobijediti obe prouciti i cekati
1.Pobijediti obe i cekati da Belgija pobijedi (jesu mi mrski) one tamo(Kipar ih nece iznenaditi jedino nas mogu iznenaditi belgijanci da puste bod hasumima,a hoce garant ako im bude trebalo)
2.Pobijediti obe prouciti i cekati