Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Edouard

#1851 Re: Ateizam

Post by Edouard »

belfy wrote:
Edouard wrote:
Dope_Man wrote:
Facepalm

Koliko puta treba objasniti da za sve sto nije dokazano, i nije bas ocito samo od sebe, onaj koji iznosi hipotezu treba dokazati da postoji? Ako ja tebi kazem da imam nevidljivog jednoroga u garazi i ti mi ne povjerujes da li ja trebam reci da si ti taj koji bez dokaza negira, ili sam ja taj koji bez dokaza nesto tvrdi?
Nema potrebe objašnjavati, to su stare floskule koje koriste neupućeni. Pitaj Belfija.
Teoretski je jednako moguće dokazivati i istinitost i neistinitost tvrdnji, hipoteza...
Bez problema se dokazuje u matematici tvrdnja da √2 nije racionalan broj, tj. da ne postoji √2 = m/n (kvadratni korijen iz dva = m/n, gdje su m, n ∈ N )
to jeste davna prica kada sam lijepo objasnio kako se netacne teze mogu oboriti (negacijom negacije). problem je sto taj metod kod vjernika cesto ne pali lampicu. dakle das mu lijepo primjer obaranja njegove hipoteze (ili sto bi neki rekli misljenja), a on se usuti nakratko i nastavi istu pricu ili jednostavno zanemari sve ono sto si rekao. i onda tako ukrug, cekajuci da se druga strana umori od objasnjavanja ljudima koji ne razumiju ni osnove, a zele jednostavan odgovor na pitanja "odakle zivot?", "odakle svemir?". i kada dobiju odgovor da to ne mogu naci u jednoj knjizi i da za to trebaju neki temelji znanja od nesto vise knjiga...odbace sve to, jer to sve vec ima u jednoj knjizi...

ali ajde, barem si nesto naucio za ovog vremena forumanja. steta sto takvo razmisljanje ne prenes i na svoja pisanja, jer je tamo toliko pogresnog...
Ma eto, morao sam se malo i na tebe referirati, ne zamjeraš(?), da ne ispade da te sasvim ignoram.
HardcoreMX

#1852 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

@Zaitsev
Ako si brat, sada imaš forumsku priliku da se dokažeš, kad si se dosada izrugivao vjernicima, sada možeš da kontriraš u obrnutom, pozitivnom smjeru.
S4mpion

#1853 Re: Ateizam

Post by S4mpion »

MyTao wrote:
Aaaa... u tom slucaju prica sa biologijom i zdravstvenim problemima koji nastaju u slucaju incesta nema smisla?? Ili si se javio samo onako da kazes nesto sto nema veze sa postom???
Moralna tačka gledišta ne postoji u vremenu o kojem ti pričaš. :mrgreen:
MyTao

#1854 Re: Ateizam

Post by MyTao »

S4mpion wrote:
MyTao wrote:
Aaaa... u tom slucaju prica sa biologijom i zdravstvenim problemima koji nastaju u slucaju incesta nema smisla?? Ili si se javio samo onako da kazes nesto sto nema veze sa postom???
Moralna tačka gledišta ne postoji u vremenu o kojem ti pričaš. :mrgreen:
Postoji negdje drugo... Ali ne mogu ti reci ovdje gdje.
Zaitsev

#1855 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:@Zaitsev
Ako si brat, sada imaš forumsku priliku da se dokažeš, kad si se dosada izrugivao vjernicima, sada možeš da kontriraš u obrnutom, pozitivnom smjeru.
To je tvoj cilj brate moj. Ja se nikome osim Allahu ne moram dokazivati. A ne postoji pozitivno izrugivanje. Griješio sam izrugivajući se vjernicima. Budem li se izrugivao onima koji to nisu, ništa nisam postigao.

A ti nastavi kako misliš da je najbolje. Selam!
Towelie

#1856 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Zaitsev wrote:
To je tvoj cilj brate moj. Ja se nikome osim Allahu ne moram dokazivati. A ne postoji pozitivno izrugivanje. Griješio sam izrugivajući se vjernicima. Budem li se izrugivao onima koji to nisu, ništa nisam postigao.

Evo kako te savetuje brat musliman da govoris ruzno o ljudima, ccc. A Allah veli u Kur'anu da govorimo ljudima samo dobro. Ne muslimanima, nego svima. Nadam se da ovo nece poljuljati tvoju novootkrivenu veru. Islam je savrsen, muslimani nisu. :D
Zaitsev

#1857 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

Towelie wrote:
Zaitsev wrote:

Evo kako te savetuje brat musliman da govoris ruzno o ljudima, ccc. A Allah veli u Kur'anu da govorimo ljudima samo dobro. Ne muslimanima, nego svima. Nadam se da ovo nece poljuljati tvoju novootkrivenu veru. Islam je savrsen, muslimani nisu. :D
Ma njemu njegovo, meni moje. Ništa ne može poljuljati moj din. Ništa! :D
HardcoreMX

#1858 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote: To je tvoj cilj brate moj. Ja se nikome osim Allahu ne moram dokazivati. A ne postoji pozitivno izrugivanje. Griješio sam izrugivajući se vjernicima. Budem li se izrugivao onima koji to nisu, ništa nisam postigao.

-Pa zar ti ne želiš da se i tvojoj duši Uzvišeni smiluje?! Kad ti navodno znaš moj cilj, svoj bi cilj onda trebao najbolje poznavati? A ako ne promijeniš kontra ismijavanju što si nekad ,zapisano, radio, onda ostaješ na istom, starom levelu, s vremenom naravno ono postaje gore. Ti se ne izrugivaš samo vjernicima, nego vjeri općenito, a to je gore nego nevjerovanje, ali je u uskoj vezi.
-Čovjeku treba mnogo da stekne povjerenje,a vrlo malo da ga izgubi, a šta tek onda reći za čovjeka, koji ga nikada nije nastojao ni dobiti, kao što si ti.
Zaitsev

#1859 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
Zaitsev wrote: To je tvoj cilj brate moj. Ja se nikome osim Allahu ne moram dokazivati. A ne postoji pozitivno izrugivanje. Griješio sam izrugivajući se vjernicima. Budem li se izrugivao onima koji to nisu, ništa nisam postigao.

-Pa zar ti ne želiš da se i tvojoj duši Uzvišeni smiluje?! Kad ti navodno znaš moj cilj, svoj bi cilj onda trebao najbolje poznavati? A ako ne promijeniš kontra ismijavanju što si nekad ,zapisano, radio, onda ostaješ na istom, starom levelu, s vremenom naravno ono postaje gore. Ti se ne izrugivaš samo vjernicima, nego vjeri općenito, a to je gore nego nevjerovanje, ali je u uskoj vezi.
-Čovjeku treba mnogo da stekne povjerenje,a vrlo malo da ga izgubi, a šta tek onda reći za čovjeka, koji ga nikada nije nastojao ni dobiti, kao što si ti.
Ti se izrugivaš ljudima i pozvao si i mene da isto radim - na taj sam cilj mislio. Meni niti treba tumač, niti posrednik između mene i Uzvišenog. Što se povjerenja tiče, ti si meni niko i ništa i niti želim steći tvoje povjerenje niti hoću. Jednostavno, ne predstavljaš ništa u mom životu, naprotiv... Za mene si primjer kakav vjernik ne bi trebao biti. Selam!
HardcoreMX

#1860 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Towelie wrote:
Zaitsev wrote:

On je moj brat isto toliko kao i ti, čisto da se orijentišeš. Inače ne volim hinjave cinike koji se obraćaju nekome preko treće persone.Inače i za tebe važi forumska prilika kao i za tvog brata. Takmičimo se u dobru, zar ne?
HardcoreMX

#1861 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote:
HardcoreMX wrote: -Pa zar ti ne želiš da se i tvojoj duši Uzvišeni smiluje?! Kad ti navodno znaš moj cilj, svoj bi cilj onda trebao najbolje poznavati? A ako ne promijeniš kontra ismijavanju što si nekad ,zapisano, radio, onda ostaješ na istom, starom levelu, s vremenom naravno ono postaje gore. Ti se ne izrugivaš samo vjernicima, nego vjeri općenito, a to je gore nego nevjerovanje, ali je u uskoj vezi.
Ti se izrugivaš ljudima i pozvao si i mene da isto radim - na taj sam cilj mislio. Meni niti treba tumač, niti posrednik između mene i Uzvišenog. Što se povjerenja tiče, ti si meni niko i ništa i niti želim steći tvoje povjerenje niti hoću. Jednostavno, ne predstavljaš ništa u mom životu, naprotiv... Za mene si primjer kakav vjernik ne bi trebao biti. Selam!
-Opet si se reflektovao i to brže, nego što sam mislio jer ti je ova nova taktika bila, kao što rekoh ranije, nešto novo i interesantnija, ali vjerniku ne i nepoznata. U suštini, nisi se ništa nabolje promijenio, samo si promijenio poziciju sa lijevog na desni retrovizor. :D
Zaitsev

#1862 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
Zaitsev wrote:
HardcoreMX wrote: -Pa zar ti ne želiš da se i tvojoj duši Uzvišeni smiluje?! Kad ti navodno znaš moj cilj, svoj bi cilj onda trebao najbolje poznavati? A ako ne promijeniš kontra ismijavanju što si nekad ,zapisano, radio, onda ostaješ na istom, starom levelu, s vremenom naravno ono postaje gore. Ti se ne izrugivaš samo vjernicima, nego vjeri općenito, a to je gore nego nevjerovanje, ali je u uskoj vezi.
-Opet si se reflektovao i to brže, nego što sam mislio jer ti je ova nova taktika bila, kao što rekoh ranije, nešto novo i interesantnija, ali vjerniku ne i nepoznata. U suštini, nisi se ništa nabolje promijenio, samo si promijenio poziciju sa lijevog na desni retrovizor. :D
Opet to radiš... Opet sudiš... Da ti se Uzvišeni smiluje... Amin!
HardcoreMX

#1863 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

@Zaitsev
To su činjenice. Ovdje diskutujemo preko postova i to je ono što možemo da vidimo šta ti odaješ od sebe, interesantno da upravo ti osporavaš 'šmekanje' preko postova i nemaš namjeru o vjeri pisati u pozitivnom smislu.
Zaitsev

#1864 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

To su činjenice. Ovdje diskutujemo preko postova i to je ono što možemo da vidimo šta ti odaješ od sebe, interesantno da upravo ti osporavaš 'šmekanje' preko postova i nemaš namjeru o vjeri pisati u pozitivnom smislu.
Jedina cinjenica ovdje jeste da se predatavljas za vjernika, a da si maksimalno isfrustriran i zeljan vrijedjanja i omalovazavanja drugih i drukcijih, pa se zapitaj malo. Ja ti zelim sve najbolje i ma sta god kazes i mislis negativno za mene, ja ti ne uzimam za zlo. Oprastam ti i nadam se da ce i Uzviseni isto. Selam!
HardcoreMX

#1865 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote: Jedina cinjenica ovdje jeste da se predatavljas za vjernika, a da si maksimalno isfrustriran i zeljan vrijedjanja i omalovazavanja drugih i drukcijih, pa se zapitaj malo.
-To nije činjenica, to što si napisao je činjenica da je to klasični trač, kojem si ti bio vazda vičan. Jednom tračibaba, uvijek tračibaba, tvrdo srce i velika klapna. Sigurno vjernici očekuju od tebe da im ti izdaš certifikat da su vjernici. Interesantno, da ti elementi širka nisu strani.

-A evo još primjera činjenica i ono kad se referišem na tebe, u trenutku kad se ti na samog sebe referišeš, a meni usput poslužiš kao odgovor:
Zaitsev wrote:Samo Allah može da mi sudi! A teško onome k'o druge potvara... ;)
Zaitsev wrote:Ja se nikome osim Allahu ne moram dokazivati.
Zaitsev

#1866 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
Zaitsev wrote: Jedina cinjenica ovdje jeste da se predatavljas za vjernika, a da si maksimalno isfrustriran i zeljan vrijedjanja i omalovazavanja drugih i drukcijih, pa se zapitaj malo.
-To nije činjenica, to što si napisao je činjenica da je to klasični trač, kojem si ti bio vazda vičan. Jednom tračibaba, uvijek tračibaba, tvrdo srce i velika klapna. Sigurno vjernici očekuju od tebe da im ti izdaš certifikat da su vjernici. Interesantno, da ti elementi širka nisu strani.

-A evo još primjera činjenica i ono kad se referišem na tebe, u trenutku kad se ti na samog sebe referišeš, a meni usput poslužiš kao odgovor:
Zaitsev wrote:Samo Allah može da mi sudi! A teško onome k'o druge potvara... ;)
Zaitsev wrote:Ja se nikome osim Allahu ne moram dokazivati.
Upravo si potvrdio sve sto sam napisao brate. Bespotrebno me vrijedjas i pises takve stvari... Ali eto, neka ti bude. Ja ti halalim...
HardcoreMX

#1867 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

@zaitev. Nema vrijedjanja, to su činjenice koje te prezentuju u negativnom svjetlu.Sve ostalo je tvoj pokušaj karikiranja i kamufliranja, valjda još ne kontaš, da si reflektovan više nego što misliš.
Zaitsev

#1868 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:@zaitev. Nema vrijedjanja, to su činjenice koje te prezentuju u negativnom svjetlu.Sve ostalo je tvoj pokušaj karikiranja i kamufliranja, valjda još ne kontaš, da si reflektovan više nego što misliš.
Nisu to brate činjenice. Činjenica je da ti vrijeđaš svakog ko ne misli isto kao ti. Upakuješ ti to fino retorikom. Smatraš sebe superiornijim u odnosu na neistomišljenike, pa se svima obraćaš s visoka. To su činjenice i to ti nije uredu. Ovo ti bratski kažem, a ti izvoli, kako god želiš... Selam!
HardcoreMX

#1869 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Jesu činjenice,crno na bijelo. To drugo je tvoje subjektivno mišljenje koje nema pokriće, dakle klasično ogovoranje i podmetanje. Nisi rekao ništa novo, to kažu svi atesti i to baš isti oni koji redovno psuju i razne druge vulgarnosti od sebe iznose, to govori dovoljno o karakteru tih likova i tebe u kojima se pronalaziš. Interesantno, da takve postove nikada nisi kritikovao.
belfy

#1870 Re: Ateizam

Post by belfy »

ne moze se vise covjek vratiti ni Islamu osim ako nece biti radikalan... :lol: :-)
HardcoreMX

#1871 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:cuj ne mijenjajuci sustinu... promijenio si sve u kompletu govoreci nesto sasvim drugo. ne valja lagati. da je ostao moj post onako napisan, nakon tvog edita moj ne bi imao nikakvog smisla, pa sam od toga napravio zahebanciju koju ti ocigledno nisi shvatio. al' nemas brige, samo ovako lijepo pitas i bude ti objasnjeno.
Ovdje sam kod tebe zaboravio još replicirati pa kad si me podsjetio. Dakle, samo toliko da se ovdje, u tvom slučaju radilo o prezentaciji potrebe pisara još dunjalučkom metodom. Editirao si, a istodobno pišeš da to ne činiš. Frka ti je jer je ostala naznaka edita, a dodatni ti zaheb što još kontaš da ti nešto objašnjavaš,a nitko te ništa nije pitao. Nekada je bila krilatica 'lahko ćeš slagati ljude, ali kako ćeš sebe',samo što sad nije lahko slagati ni druge.
Zaitsev

#1872 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:Jesu činjenice,crno na bijelo. To drugo je tvoje subjektivno mišljenje koje nema pokriće, dakle klasično ogovoranje i podmetanje. Nisi rekao ništa novo, to kažu svi atesti i to baš isti oni koji redovno psuju i razne druge vulgarnosti od sebe iznose, to govori dovoljno o karakteru tih likova i tebe u kojima se pronalaziš. Interesantno, da takve postove nikada nisi kritikovao.
Nisu brate. Ono što ti ja pišem je crno na bijelo. Jedini koji ovdje konstantno ogovara, podmeće i potvara si ti. Ti izigravaš nekog psihologa, upućenika u Islam, te daješ sebi za pravo da tumačiš Islam i ono što on predstavlja i to smatraš da bi trebalo biti univerzalno. To su karakteristike licemjernih vjernika, onih koji bi da pričaju kako bi se drugi trebali ponašati u skladu sa Islamom, a ustvari većinu stvari rade upravo kontra istog.

"Poslije vjerovanja u Allaha najvrednije djelo je ispoljavati ljubav prema ljudima."

Ti prezireš svakog ko nije u Islamu i to svojim pisanjem potvrđuješ. Svaki tvoj post i posjeta temi Ateizam odiše frustracijom i revoltom prema ljudima koji nisu u Islamu. Trudiš se poniziti svakog forumaša koji nije vjernik, nazivaš ih neznalicama, tračibabama i šta sve ne, sarkastičan si i prenapadan. Zapitaj se brate moj malo. Voli ljude oko sebe. Niko ti ne čini zlo, pa ako nekad i učini, vrati mu dobrim. Tada ćeš biti u očima drugih istinski vjernik i čovjek koji će imati poštovanje. Tada ćeš kod Allaha imati više. (ovo ne kažem ja, nego hadisi). Do tada i ovakvim tvojim pisanjima si samo "pećinski musliman". Da se ne uvrijediš, ne mislim stvarno ništa loše kad to kažem. Pričamo o Islamu, vjeri mira, savršenoj religiji, religiji ljubavi i posvećenosti Uzvišenom.

Zbog tvog pisanja, ljudima koji su ateisti, a ne ANTITEISTI, Islam gadiš i upravo sve činiš da od ateista postanu ovi drugi. Više štete nanosiš Islamu, nego koristi.

Ali, opet. Ima Uzvišeni. Njegova je uvijek zadnja. Selam!
belfy

#1873 Re: Ateizam

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote:cuj ne mijenjajuci sustinu... promijenio si sve u kompletu govoreci nesto sasvim drugo. ne valja lagati. da je ostao moj post onako napisan, nakon tvog edita moj ne bi imao nikakvog smisla, pa sam od toga napravio zahebanciju koju ti ocigledno nisi shvatio. al' nemas brige, samo ovako lijepo pitas i bude ti objasnjeno.
Ovdje sam kod tebe zaboravio još replicirati pa kad si me podsjetio. Dakle, samo toliko da se ovdje, u tvom slučaju radilo o prezentaciji potrebe pisara još dunjalučkom metodom. Editirao si, a istodobno pišeš da to ne činiš. Frka ti je jer je ostala naznaka edita, a dodatni ti zaheb što još kontaš da ti nešto objašnjavaš,a nitko te ništa nije pitao. Nekada je bila krilatica 'lahko ćeš slagati ljude, ali kako ćeš sebe',samo što sad nije lahko slagati ni druge.
nisi ti zaboravio replicirati, nego si zaboravio da si replicirao na to pitanje dva puta. evo vidi:
Image
a na toj istoj strani (58.) imas iznad jos jedno prepisivanje o tome samnom. osim ako vas nema vise, pa da jedan ne zna sta je drugi pisao...

elem, sve ti je objasnjeno. ako nisi shvatio prvi put citaj ponovo... od sada cu zbog lazi koje govoris poceti da uzimam screenshote, bas kao sto sam trebao i prije nego si editovao onaj post (upravo onaj iznad mog na koji sam ti i odgovorio), nakon kojeg sam ja editovao i svoj. jos toliko nemas obraza da se ponovo pozivas na to valjda misleci da je zaboravljeno. necemo tako Dejo...
HardcoreMX

#1874 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Ti praviš screenove, a sami govore protiv tebe. Vidiš da ti repliciram na taj skroz donji post. Jedino sam još zaboravio dodati, kad se već nudiš, da kažem da tvoj post nije ni igrao nikakvog značenja jer si konstantno navodio da ne insistiraš na objašnjenju i ja sam od tebe odustao. Pošto ćeš ti i dalje replicirati jedno te isto i glumatati da nisi ništa vidio i da ne razumiješ, da ti unaprijed odgovorim : Tamo gdje se negira razum, prestaje diskusija.
HardcoreMX

#1875 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

@zaitsev
Jesu. Usput,ne imponuje mi to 'brate', mislim samo da znaš da ne moraš koristiti. Dakle, tvoje optužbe i dalje teku, bez ikakve osnove, jer ti umišljaš da ja nešto umišljam i gdje to nigdje nisam naznačio. Vjernici će pred Uzvišenim sasvim sigurno tražiti svoje pravo nad nevjernicima, a ja ću i ovo navesti kakve uvrede si ti iznosio, dakle trebaće mi. Koliko tvoje insinuacije i gibeti idu daleko, govori i činjenica da ja čak nisam nigdje ni rekao da prezentujem Islam. Eto,ja sasvim slučajno otkrije od tebe, da bi to trebalo tako biti. :lol: Ovdje ne govorimo o islamu kao što kažeš, dakle ne poštuješ čak ni ateizam o kome je ovdje riječ, a ovdje nisam čak citirao ni jedan ajet pa ni hadis, a ti već upao u trans pa šta bi onda bilo da krenem sa teološke strane, mislim da bi ti uši otpale, jer ovdje je čista logika šta pričam ili što ti nazivaš retorikom. Interesantno je da te odjednom o Islamu brige more pa prije ću povjerovati i u izborna obećanja nego u to. :lol: I ti sam ne vjeruješ u to što pišeš,to je toliko očigledno. Fora je što ne možeš nazor biti nešto sto nisi. Nisi ništa pozitivno napisao o vjeri, a sa vjernicima se konstantno kačiš, interesantno da ateistima ne smiješ kontrirati. Ako govoriš istinu i ne pretvaraš se, onda napiši štogod o vjeri, ako te ateisti foruma napadnu i podju opanjkavati slično kao što ti upravo radiš i radio si, biće interesantno vidjeti tvoju i njihovu reakciju. :D
Post Reply