trenutno stanje ne znaci da nece zavrsit po mom scenarijuPurpleSky wrote:Ok, nisam uzela u obzir te okolnosti i izvinjavam se liku..A ne bih to napisala da on sam nije spomenuo obrazovanost kao kriterij. Nisam grammar nazzi inace
@klonirani Nisam zavrsila ni sa mackom ni sa dzukelom, u oba kontexta. Happy sam vec 4 godine
Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kloniran
#1851 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
-
radostan dan
#1852 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
jeL ko pomenuo male razrooke sise?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1853 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
PurpleSky wrote:Ok, nisam uzela u obzir te okolnosti i izvinjavam se liku..A ne bih to napisala da on sam nije spomenuo obrazovanost kao kriterij. Nisam grammar nazzi inace
@klonirani Nisam zavrsila ni sa mackom ni sa dzukelom, u oba kontexta. Happy sam vec 4 godine
Dobor je. Nisam osjedio niti mi sta nedostaje... poznam ja jednu sto mi je slozila pricu o tome grammar nazi bla bla, reko mogu i ja biti Gestapo...
Kod mene je jednostavno. Ja obozavam skijanje i neide da imam djevojku/zenu koja to nece ili nevoli, jer jednostavno kvari mi harmoniju i onda od tog nema nista. A nisam tip koji se voli prepirati, pitam jednom i ako nema reakcije ja idem svojim putem u cjelini. Gdje ima da odes sa djevojkom/zenom na skijanje, ona u vikendici hekla a ti se skijas... jebo to - izvini na izrazu. Ili obozavam da plovim/jedrim, i naravno ocekivam isto od djevojke/zene, ne unaprijed ali kad sazna da to mene zanima, da pocne i nju da zanima! Nema tu diskusije. Skijanje i jedrenje to je na nivou. Volim sesati po brdima, hocu li sam ici na te setnje naravno ne, ima da voli brda i da seta po njima, jer ne ide da ja sam to radim - nekosta je nista osim da dupe makne
Skolovanje. Barte kad vidim neke prijateljice ni diplomski nisu zavrsile, a pocele na Univerzitet 2002 godine, a danas imamo 2014 godinu, pa ni tog pisljivog diplomskog nisu nagurale - sta da kazem najezim se, zalostno. Doktorat su mogle zavristi. Bar da ima tituliu mag. naravno i zbog mene ali i zbog sebe, od viska glava nece boliti - mada dr. je na nivou. Sa visokim skolovanjem dolaze i neke dobre navike, npr. da zena cita novine ujutru jedno pola sata, to izgleda jako seksi ako mene pitate, a ne da samo zijeva, mada nemam nista ni protiv zjevanja, da prne ili da hoda u trenerci, ali onda sam mogao kupiti sebi lava, pa kad ustanem, da on tamo stoji i zvjea jer od radosti ceka da mu iz mljekare dovezu cisternu mljeka a i mesare 3 priklane krave...
Tetovaze nemogu organski podjnjeti, lakse bi podnjeo da mi djete musko ili zensko kaze stari ja sam za istospone itd. nego da donese tetovazu, rigorozan sam po tom pitanju i imam principe preko kojih nema te ljubavi ili para da predjem. Da, sa rodjenim djeteom nebi imao nista vise zajednickog. A kako ce covjek odgajati djete na nivou ako mater ima tetovaze to neide. Tu nema diskusije.
Vegetarijanke. Od djevojke/zene nikada nisam trazio niti da sebi zna sta napraviti a pogotovo ne meni. Sa veseljem kuham svima. Ali biti vegetarijanka je da oprostis preseravanje na kvadrat. To je vrsta bolesti za moj pojam. Ja isto nejedem puno mesa ali meso treba jesti. Sa takvom nemozes ni u restoran otici. Kad bi birao izmedju da budem gej ili da mi zena je vegetarijanka, ja bi bio gej.
One plasticne nokte...
Pusenje cigara. Iskren da budem, kad bi se razbolila od tog, bio bi cinican i rekao sama si trazila... jednostavno to je nesto sto trebas baciti i gotova prica. Naravno djevojke koje puse cigare me ne zanimaju pa da sve te osebine gore imaju, dzaba, nije 100% za njeno dobro. Meni nima nista smjesnije kad kakva dodje i pita imam li vatre ili cigrau te kazem da nepusim a ona to je dobro - odgovorim samo bolje i tebi bilo da prestanes eto jos malo pa si uvenula.
Naravno roditelje isto mora imati na nivou, ne neke sa kojima se nemoze druziti. Bar da jedno ima doktorat onda znas da je i drugi dio pristojan. To je neki omjer.
Autocamping (kombi) to je oblikatorno. Nema nista ljepse kad na Autobahn-u zena vozi a ti sjedis na canifi i citas Alan Ford roman.
I naravno da je blond
Meni je moj stari davnih dana rekao neocekivam od tebe nista manje nego da magisterij zavrsisi - a potom i doktorat nebi bilo za iskljuciti. Da budes na nivou.
-
Zoya
#1854 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
- S4mpion
#1855 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Ne podcjenjujte kriterij "da zna kuhat pitu" 
- Zviz
#1856 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Nejedem pitu tako da ne neceZoya wrote:Znaci i pored toga sto mora imati ono sve sto si naveo, pozeljno bi bilo da su joj roditelji doktori nauka? A sta rece da ti nudis ono? Vidis, gledam ovaj tvoj spisak i nesto kontam, pa sto da ne? Covjek zna sta zeli i sta ne zeli, ali je najzalosnije sto se ovakvi kriteriji i liste smanjuju godinama pa ce se na kraju opet tvoj spisak svesti na "da zna kuhat pitu".
- Zviz
#1857 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Moj ukus.kiki-miki wrote:Svaka pohvala Zviz.
Ali zašto plavka?
- MedenoSrce
#1858 Re: Odg: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Sve je ovo legitimno sto zviz trazi. Samo nek je na nivou
- MedenoSrce
#1859 Re: Odg: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Zviz je stari lozionicar.
- insomnia78
#1860 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
AhahahahaZviz wrote:PurpleSky wrote:Ok, nisam uzela u obzir te okolnosti i izvinjavam se liku..A ne bih to napisala da on sam nije spomenuo obrazovanost kao kriterij. Nisam grammar nazzi inace
ali onda sam mogao kupiti sebi lava, pa kad ustanem, da on tamo stoji i zvjea jer od radosti ceka da mu iz mljekare dovezu cisternu mljeka a i mesare 3 priklane krave...
.
Kralju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Zviz
#1861 Re: Odg: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Nemam pojma sta to znaci ali ako je biti ne normalan, jer ocekujes od djevojke/zeneMedenoSrce wrote:Zviz je stari lozionicar.
da se skija, jedri, da ima skolu na nivou, da jede meso, da ide u planine, da kampuje, da nemam tetovaza, da nepusi, da ima normalne roditelje, da nemora znati kuhati...
onda nek sebi trazi nekoga ko od nje ocekiva da
kuha, cisti, pere i pusi...
- MedenoSrce
#1862 Re: Odg: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Sve sto ti ocekivas je potpuno normalno, osim ovog dijela sa roditeljima.
- Afanasi_94
#1863 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Jesi ti doktor nauka ili magistar?Zviz wrote:PurpleSky wrote:Ok, nisam uzela u obzir te okolnosti i izvinjavam se liku..A ne bih to napisala da on sam nije spomenuo obrazovanost kao kriterij. Nisam grammar nazzi inace
Dobor je. Nisam osjedio niti mi sta nedostaje... poznam ja jednu sto mi je slozila pricu o tome grammar nazi bla bla, reko mogu i ja biti Gestapo...
Kod mene je jednostavno. Ja obozavam skijanje i neide da imam djevojku/zenu koja to nece ili nevoli, jer jednostavno kvari mi harmoniju i onda od tog nema nista. A nisam tip koji se voli prepirati, pitam jednom i ako nema reakcije ja idem svojim putem u cjelini. Gdje ima da odes sa djevojkom/zenom na skijanje, ona u vikendici hekla a ti se skijas... jebo to - izvini na izrazu. Ili obozavam da plovim/jedrim, i naravno ocekivam isto od djevojke/zene, ne unaprijed ali kad sazna da to mene zanima, da pocne i nju da zanima! Nema tu diskusije. Skijanje i jedrenje to je na nivou. Volim sesati po brdima, hocu li sam ici na te setnje naravno ne, ima da voli brda i da seta po njima, jer ne ide da ja sam to radim - nekosta je nista osim da dupe makne
Skolovanje. Barte kad vidim neke prijateljice ni diplomski nisu zavrsile, a pocele na Univerzitet 2002 godine, a danas imamo 2014 godinu, pa ni tog pisljivog diplomskog nisu nagurale - sta da kazem najezim se, zalostno. Doktorat su mogle zavristi. Bar da ima tituliu mag. naravno i zbog mene ali i zbog sebe, od viska glava nece boliti - mada dr. je na nivou. Sa visokim skolovanjem dolaze i neke dobre navike, npr. da zena cita novine ujutru jedno pola sata, to izgleda jako seksi ako mene pitate, a ne da samo zijeva, mada nemam nista ni protiv zjevanja, da prne ili da hoda u trenerci, ali onda sam mogao kupiti sebi lava, pa kad ustanem, da on tamo stoji i zvjea jer od radosti ceka da mu iz mljekare dovezu cisternu mljeka a i mesare 3 priklane krave...
Tetovaze nemogu organski podjnjeti, lakse bi podnjeo da mi djete musko ili zensko kaze stari ja sam za istospone itd. nego da donese tetovazu, rigorozan sam po tom pitanju i imam principe preko kojih nema te ljubavi ili para da predjem. Da, sa rodjenim djeteom nebi imao nista vise zajednickog. A kako ce covjek odgajati djete na nivou ako mater ima tetovaze to neide. Tu nema diskusije.
Vegetarijanke. Od djevojke/zene nikada nisam trazio niti da sebi zna sta napraviti a pogotovo ne meni. Sa veseljem kuham svima. Ali biti vegetarijanka je da oprostis preseravanje na kvadrat. To je vrsta bolesti za moj pojam. Ja isto nejedem puno mesa ali meso treba jesti. Sa takvom nemozes ni u restoran otici. Kad bi birao izmedju da budem gej ili da mi zena je vegetarijanka, ja bi bio gej.
One plasticne nokte...neki dan prijateljica platila 100CHF za to stranje. Moras stvarno biti jebeno glup da pokraj noktiju jos kupujes plasticne nokte, jer mislis, da izgledas cool.
Pusenje cigara. Iskren da budem, kad bi se razbolila od tog, bio bi cinican i rekao sama si trazila... jednostavno to je nesto sto trebas baciti i gotova prica. Naravno djevojke koje puse cigare me ne zanimaju pa da sve te osebine gore imaju, dzaba, nije 100% za njeno dobro. Meni nima nista smjesnije kad kakva dodje i pita imam li vatre ili cigrau te kazem da nepusim a ona to je dobro - odgovorim samo bolje i tebi bilo da prestanes eto jos malo pa si uvenula.
Naravno roditelje isto mora imati na nivou, ne neke sa kojima se nemoze druziti. Bar da jedno ima doktorat onda znas da je i drugi dio pristojan. To je neki omjer.
Autocamping (kombi) to je oblikatorno. Nema nista ljepse kad na Autobahn-u zena vozi a ti sjedis na canifi i citas Alan Ford roman.
I naravno da je blond
Meni je moj stari davnih dana rekao neocekivam od tebe nista manje nego da magisterij zavrsisi - a potom i doktorat nebi bilo za iskljuciti. Da budes na nivou.Nivo je vazan. Jednom sam donjeo slabu osjecnu i otac mi rece sramotis me, jer nije na nivou.
- pirmin
#1864 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Zviz wrote: Tetovaze nemogu organski podjnjeti, lakse bi podnjeo da mi djete musko ili zensko kaze stari ja sam za istospone itd. nego da donese tetovazu, rigorozan sam po tom pitanju i imam principe preko kojih nema te ljubavi ili para da predjem. Da, sa rodjenim djeteom nebi imao nista vise zajednickog. A kako ce covjek odgajati djete na nivou ako mater ima tetovaze to neide. Tu nema diskusije.

- Zviz
#1865 Re: Odg: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Treba se i nato gledati, imam svakakvih blago receno cudnih roditelja, ipak i tu treba neki nivo da bude.MedenoSrce wrote:Sve sto ti ocekivas je potpuno normalno, osim ovog dijela sa roditeljima.
- Zviz
#1866 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
prvo sam bio jedno a sad sam to drugo.Afanasi_94 wrote:Jesi ti doktor nauka ili magistar?Zviz wrote:PurpleSky wrote:Ok, nisam uzela u obzir te okolnosti i izvinjavam se liku..A ne bih to napisala da on sam nije spomenuo obrazovanost kao kriterij. Nisam grammar nazzi inace
One plasticne nokte...neki dan prijateljica platila 100CHF za to stranje. Moras stvarno biti jebeno glup da pokraj noktiju jos kupujes plasticne nokte, jer mislis, da izgledas cool.
I naravno da je blond
Meni je moj stari davnih dana rekao neocekivam od tebe nista manje nego da magisterij zavrsisi - a potom i doktorat nebi bilo za iskljuciti. Da budes na nivou.Nivo je vazan. Jednom sam donjeo slabu osjecnu i otac mi rece sramotis me, jer nije na nivou.
-
PurpleSky
#1867 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
jao kako si lud
Eto sorry još 1x, i sretno u traženju takve..
Eto sorry još 1x, i sretno u traženju takve..
-
Jokericious
#1868 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Kad ima one odvratne umjetne nokte pa nista ne moze raditi.
- Zviz
#1869 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Jokericious wrote:Kad ima one odvratne umjetne nokte pa nista ne moze raditi.
- S4mpion
#1870 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Kad sjedne sa realnim drugaricama u kafić i izvuče mobitel da bi se družila sa virtuelnim drugaricama.
-
Graf_Spee
#1871 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
to bgm i mudonje rade .... pa jebem mu majku kad izadjem sa jaranima na kafu, uvijek se neko nadje da surfa na netu... pa jesil dosao na kafu il si se dosao nakacit na WI-FIS4mpion wrote:Kad sjedne sa realnim drugaricama u kafić i izvuče mobitel da bi se družila sa virtuelnim drugaricama.
- JThomas
#1872 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
to je sad sindrom koji ne bira spol, dob, imovno stanje, nivo kulture i obrazovanja...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1873 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
u mom slučaju to su živci
budući da ne pušim cigare
a iskreno imam sve niži prag tolerancije na gluposti
ljudi imaju sve manje i manje pametnih stvari za reći...
radije ću pratiti vijesti ako nas je više od 2
budući da ne pušim cigare
ljudi imaju sve manje i manje pametnih stvari za reći...
radije ću pratiti vijesti ako nas je više od 2
-
x_lecter
#1874 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Generalno .. vrlo je malo cura u sa koje su u mojoj klasi ... takod mnogo je toga sto me odbija. Nama pozeljnima nije lako naci pravu osobu za sebe
Sent from my B1-710 using Tapatalk
Sent from my B1-710 using Tapatalk
- Russki
#1875 Re: Šta vas najviše odbija? (za gospodu)
Jest to zalosno.S4mpion wrote:Kad sjedne sa realnim drugaricama u kafić i izvuče mobitel da bi se družila sa virtuelnim drugaricama.
Znam jednu djevojku, godinu dana je nisam vidio bez mobitela. Nebitno gdje se nalazi, kafic, trgovina, restoran, bazen, suma...
Ovo sve ode lagano u helać.