Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote:
P.P.S.
Ne kontam toliki fetiš za stanovima. Mislim. Lakše jeste. Naročito kad su na doboj lokaciji, pa je "sve blizu", naročito starijoj populaciji javni prevoz, zdravstvene ustanove i prodavnice. Ali, kako prežive oni u Doglodima, ili Ilijašu, ili Visokom, ili bilo gdje u Bosni a šta nije Sarajevo i nema uslugu centralnog ili plinskog grijanja?
tako što nas sve truju sa lošim ugljem i loženjem kojekakvog smeća (čast izuzecima)
To su buduce doslje i sljege
I naravno kao sto rece kolega samo trose zrak
jazzer wrote:Nema grijanja ni u najavi a hladno pravo.
Kako postuju pravila kada je njima u korist, 15og pocinje sezona i mozemo se j***** do tada
Par jutara već je temperatura 5-7 stepeni, ono pravo hladno za dugih gaća. Temperatura u stanu je neugodnih 19-20 (i to ponajviše zahvaljujući konvektoru, sušilici za veš i šporetu/rerni). Djeca se prehladila, mi šmrčemo, užas!
Joj ovdje razmaženih ! Fino ljudi kažu ukoliko "dnevna" temperatura dva dana bude niža od 12 C uključuje se prijevremena grijanje. Ako vam je hladno, ne mogu da vjerujema da niko nema kalorifer od 10 KM u kući da uključi na 15 min.
cpu_fan wrote:Joj ovdje razmaženih ! Fino ljudi kažu ukoliko "dnevna" temperatura dva dana bude niža od 12 C uključuje se prijevremena grijanje. Ako vam je hladno, ne mogu da vjerujema da niko nema kalorifer od 10 KM u kući da uključi na 15 min.
ljudi se bune jer placaju nesto sto im treba a ne dobijaju placeno
cpu_fan wrote:Joj ovdje razmaženih ! Fino ljudi kažu ukoliko "dnevna" temperatura dva dana bude niža od 12 C uključuje se prijevremena grijanje. Ako vam je hladno, ne mogu da vjerujema da niko nema kalorifer od 10 KM u kući da uključi na 15 min.
Da ih sad pitaš da se svi skupe i da krenu u rušenje zakona po kojem KJKP Toplane rade a koji je u suprotnosti sa zakonom o zaštiti potrošača, ne bi se javilo 5%. I prije rata su bili isti uslovi plačanja grijanja i period grejne sezone i ne pamtim da se neko bunio. Svako u stanu je imao neku grijalicu za ovaj prelazni period.
A sta mislis da radim nego palim grijanje, imam dijete. Al je glupo drzati se pravila iako je hladno danima, trebali bi imati malo sluha u toplanama. Al sta god da bilo ko napise kontra toplana vraticemo se na onu istu pricu koja se provlaci godinama na ovoj temi.
Tačno sam znao da će se neki pacijent javiti i pametovati...
Last edited by agent_zero on 26/09/2016 15:42, edited 2 times in total.
ponosan na pozitivno poslovanje u ljetnim mjesecima pa te boli "pametovanje"?
Prvo kad nekog nazoveš pacijentom moraš prihvatiti da ti taj isti može i tvoju mamu tako nazvati. Drugo ne znam šta je pametovanje ako se čudim što ljudi nemaju jebenu grijalicu od 10-tak KM da premoste ovaj prelazni period kao što su vazda godinama radili otkako postoji centralno grijanje u ovom gradu.
cpu_fan wrote:
Prvo kad nekog nazoveš pacijentom moraš prihvatiti da ti taj isti može i tvoju mamu tako nazvati. Drugo ne znam šta je pametovanje ako se čudim što ljudi nemaju jebenu grijalicu od 10-tak KM da premoste ovaj prelazni period kao što su vazda godinama radili otkako postoji centralno grijanje u ovom gradu.
Pravi si pacijent baš, ovo je već treći dan kako je prosjek ispod 12, i po pravilniku su dužni da uključe grijanje.
Najgori neradnički uhljebi inače su u Toplanama, BH Telecom i EP BiH za njih djeluju ko Švabe.