jebo plocu, ides li u Bacchus?karanana wrote:mislite li da je ova ploca samo test da se vide reakcije, a prije postavljanja krsta?
nisam bio al vidim na ekskluzvi da ima dobrih republikanki
jebo plocu, ides li u Bacchus?karanana wrote:mislite li da je ova ploca samo test da se vide reakcije, a prije postavljanja krsta?
Sjajno poređenje.Jedinstvo_Manchester wrote:Ta ploča je trn u oku Bošnjacima isto ko i spomenik poginulim pripadnicima ARBIH Srbima kilometar niže na Grbavici na mjestu gdje su "herojski odredi" ARBIH prvi put pristupili po reintegraciji Sarajeva 19.3.1996. Samo je razlika sto je ploča od pola kvadrata jedna, a ovih spomenika je na svakom koraku i uglavnom na mjestima koja su u ratu bila pod kontrolom VRS i koje ARBIH nije mogla muškom borbom osvojiti u mjestima gdje su Srbi bili uglavnom većinsko stanovništvo. I kako se mi ne žalimo na mjesta tih spomenika mogli bi se i vi poklopiti po pitanju ploče.
Pa kako znaš da su papani,a ne znaš ni jednog?ultima_palabra wrote:Pa tako sam i rekao, papani... lično ne znam nikoga ko tamo izlazi, a nije da ne poznajem ljudi.Bodkin wrote:
lake zene i cajke moj ultima. sad ne kontam jel ovi nece da prihvate da ima takvih u sarajevu pa idu preko brda ili u cemu je problem
Što je ploča postavljena u čast ratnog zločinca. I što je postavljena za njegove zasluge u muškim zločinima nad civilima(to su ti nenaoružani, djeca, starci i te budaleštine...)Jedinstvo_Manchester wrote:Samo je razlika
kupiš jeftino, prodaš skupo...StupskaBitanga wrote:ono kod tuša nije loša zgrada a niže dole eto odmah trole i Sarajeva

To je gledanje iz tvog ugla. Iz mog ugla u tom postrojavanju su bili moj otac, stričevi, komšije koji su branili svoj kućni prag i oko tih stvari se nikad nećemo moći sporazumjeti tako da ne treba ni raspravljati. Da ne piše Ratko Mladić na ploči niko ne bi ništa spomenuo. Veće je licemjerje stavljati Spomenik Braniocima Grbavice na mjestu gdje ti "branioci" nisu bili u ratu, na mjestu koje su ti branioci pokušavali da osvoje a ovi gore postrojeni odbranili u ratu, a predali zarad mira.NowhereToGo wrote:karanana wrote:mislite li da je ova ploca samo test da se vide reakcije, a prije postavljanja krsta?
Ja iskreno i ne znam doci na to mjesto gdje je postavljena ploca, to je vjerovatno razlog zasto nije unistena do sad, kad ja koji zivim oduvijek u Sarajevu ne znam.
A vidi kako vi to fino i kulturno provocirate, kako kazes 'prije postavljanja krsta' onako bas samouvjereno.
Mnogih problema u zivotu imam, drzava mi nista nije dala, ali ono sto me drzi da nikad ne napustim ovu zemlju i da je volim iz sveg srca je upravo ta vasa mrznja prema nama.
Sto se tice ovog gore sto uporedjuje ratka mladica (zlocinca, monstruma) sa herojima kakvi su pripadnici Armije BiH (nisu ni oni svi cvjecke da se razumijemo) ali nikako to ne mozes uporedjivati. Agresorsku vojsku VRS i njihove lidere sa nasim domobranima.
jok, eto, roma gledala film up pa i ona odletila u zrak, nema likvidacija po kafanama, na sred ulice i tako to...kad je ova vrsta "zabave" u pitanju, tu nema razlikeCreasy wrote:bitanga_sa_otesa wrote:mogu pit tamo kad su u roaminguCreasy wrote:odu u Lukavicu da se napiju za male pare![]()
![]()
A što neće? Piva 2,5KM, parking mjesta koliko hoćeš, nema bacanja bombi, molotovljevih koktela, nema tuča, koka ko drva...
da nasa mrznja prema vama je neizmerna bre.....NowhereToGo wrote:karanana wrote:mislite li da je ova ploca samo test da se vide reakcije, a prije postavljanja krsta?
Ja iskreno i ne znam doci na to mjesto gdje je postavljena ploca, to je vjerovatno razlog zasto nije unistena do sad, kad ja koji zivim oduvijek u Sarajevu ne znam.
A vidi kako vi to fino i kulturno provocirate, kako kazes 'prije postavljanja krsta' onako bas samouvjereno.
Mnogih problema u zivotu imam, drzava mi nista nije dala, ali ono sto me drzi da nikad ne napustim ovu zemlju i da je volim iz sveg srca je upravo ta vasa mrznja prema nama.
Sto se tice ovog gore sto uporedjuje ratka mladica (zlocinca, monstruma) sa herojima kakvi su pripadnici Armije BiH (nisu ni oni svi cvjecke da se razumijemo) ali nikako to ne mozes uporedjivati. Agresorsku vojsku VRS i njihove lidere sa nasim domobranima.
Gdje ta famozna moderacija kada treba sankcionisati klasičan vid rasizma?Prosvjetitelj01 wrote:Ja da sam srb( a hvala Bogu nisam) nikad se ne bih nastanio u Lukavici. Prvo sranje i ti ce najebati ko zuti. Ne da su na prvoj liniji fronte vec je ista iznad njihovih glava. To je igranje sa sudbinom sopstvenih potomaka.
radostan dan wrote:što više crnjaka na temi, jeftiniji kvadrat u kod tuš-a...
zadovoljan sam razvojem situacije.
Po meni srbovanje,licjemerje je kada mrzis sve sto ima sa Sarajevom,a odes tamo da radis kod privatnika nekog koji je bosnjak,ili setas Sarajevom,kupujes,kafica ono ovo...pa se vratis medju svoje i onda standardnu maticu opicis.Creasy wrote:
A šta znači "srbuješ"?
Ja se ponašam u IS, isto kao u SA. U čemu je fol?
možda si u pravu...CSKA wrote: Po meni srbovanje,licjemerje je kada mrzis sve sto ima sa Sarajevom,a odes tamo da radis kod privatnika nekog koji je bosnjak,ili setas Sarajevom,kupujes,kafica ono ovo...pa se vratis medju svoje i onda standardnu maticu opicis.
Oduvijek zivis u Sarajevu? Radijus kretanja 1km.NowhereToGo wrote:Ja iskreno i ne znam doci na to mjesto gdje je postavljena ploca, to je vjerovatno razlog zasto nije unistena do sad, kad ja koji zivim oduvijek u Sarajevu ne znam.
Dobro ali otkud mi znamo da to rade?CSKA wrote:Po meni srbovanje,licjemerje je kada mrzis sve sto ima sa Sarajevom,a odes tamo da radis kod privatnika nekog koji je bosnjak,ili setas Sarajevom,kupujes,kafica ono ovo...pa se vratis medju svoje i onda standardnu maticu opicis.
naravno da rade. to je mala sredina izrazito nabijena nacionalizmom. dodatno je to sto je na "granici". sad koliki je broj takvih nemam pojma. da li je to po defaultu lose? nije. zavisi sta tacno pricaju. da li slave srebrenicu ili djokovica. i jedno i drugo je "srbovanje"OldMayor wrote:Dobro ali otkud mi znamo da to rade?CSKA wrote:Po meni srbovanje,licjemerje je kada mrzis sve sto ima sa Sarajevom,a odes tamo da radis kod privatnika nekog koji je bosnjak,ili setas Sarajevom,kupujes,kafica ono ovo...pa se vratis medju svoje i onda standardnu maticu opicis.
Jer razmisli malo, tako isto oni tamo misle da mi ovamo svi hrlimo u dzamije, kujemo planove sa arapima kako cemo ih pokorit. I da ne damo srbima da kupuju novine na trafici.
To je upravo ono sto politicari zele, da mi svi tako zatvoreno razmisljamo i da se bojimo jedni drugih. Jer da krenemo zajedno u neki projekat, ko bi najebao - pa politicari. Samo sto jednima jedno odgovara, drugima drugo.
Ja ne kazem da nema tamo cetalja, ima, uostalom ko je postavio plocu ratnom zlocincu. Ali doci ce i oni pameti kad tad. Ali moramo graditi odnose da bi oni normalni ostali normalni. Jer ako ovako nastavimo i oni normalni na sve tri strane ce postat nenormalni.
Nemamo se mi šta sporazumijevati i dogovarati. Od koga su tvoji branili kućni prag ? Bošnjaci iz Sarajeva se okupili prvi i htjeli ići vas tamaniti sve ?Jedinstvo_Manchester wrote:To je gledanje iz tvog ugla. Iz mog ugla u tom postrojavanju su bili moj otac, stričevi, komšije koji su branili svoj kućni prag i oko tih stvari se nikad nećemo moći sporazumjeti tako da ne treba ni raspravljati. Da ne piše Ratko Mladić na ploči niko ne bi ništa spomenuo. Veće je licemjerje stavljati Spomenik Braniocima Grbavice na mjestu gdje ti "branioci" nisu bili u ratu, na mjestu koje su ti branioci pokušavali da osvoje a ovi gore postrojeni odbranili u ratu, a predali zarad mira.NowhereToGo wrote:karanana wrote:mislite li da je ova ploca samo test da se vide reakcije, a prije postavljanja krsta?
Naravno,samo pricam za jedne jer su moji,pa me vise zanimaju.Primjer kod bosnjaka sam naveo,pjeni se na tablu,a glasa se za one koji su dozvolili da se stavlja tabla.Drugi jos drasticniji primjer bi bio pljuvanje po srbima,RS-u a zaposljavaju se po Sarajevu za pare djeca ciji su roditelji granatirali grad.Valjda je obraz obraz,ali para je para.Kao sto sam rekao to je njihov problem,ali u licjemerju generalno zivimo svi.Black swan wrote:
možda si u pravu...
ali ako jesi
takvi su svi narodi danas u BiH
Nisam ja mislio da to svi rade,ali da ih ima koji to rade ima,znam ih.Ima naravno i primjera iz I.S. koji su van svake nacionalne price,ali ne stavljaju se oni u prvi plan.I bolje je sto se ne stavljaju,jer klima svakako nije dobra za njih.OldMayor wrote:
Dobro ali otkud mi znamo da to rade?
Jer razmisli malo, tako isto oni tamo misle da mi ovamo svi hrlimo u dzamije, kujemo planove sa arapima kako cemo ih pokorit. I da ne damo srbima da kupuju novine na trafici.
To je upravo ono sto politicari zele, da mi svi tako zatvoreno razmisljamo i da se bojimo jedni drugih. Jer da krenemo zajedno u neki projekat, ko bi najebao - pa politicari. Samo sto jednima jedno odgovara, drugima drugo.
Ja ne kazem da nema tamo cetalja, ima, uostalom ko je postavio plocu ratnom zlocincu. Ali doci ce i oni pameti kad tad. Ali moramo graditi odnose da bi oni normalni ostali normalni. Jer ako ovako nastavimo i oni normalni na sve tri strane ce postat nenormalni.