odoh, nemoj da bi ko varo.
Varate li?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ma ja ba
#1851 Re: Varate li?
aj si

-
gerberica
#1852 Re: Varate li?
m@m@ wrote:neka te bona, ovdje su svi fini, niko ne vara...nemoj
jesul' ko ja ?
-
radostan dan
#1853 Re: Varate li?
nisam pratio u zadnje vrijeme...
ko je ovonedjeljni kandidat za 4 reisa?

-
Great Cornholio
#1854 Re: Varate li?
Da, ako tokom tog čina zamišljaš nekog drugog, ne svog partnera.Ma ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?
Varati možeš svog partnera i dok si sa njim, ako maštaš da je na "njegovom mjestu" neko drugi.
-
Great Cornholio
#1855 Re: Varate li?
I šta kaže reis, šta je kazna za bludničenjeradostan dan wrote:nisam pratio u zadnje vrijeme...
- dusa_raskopuša
#1856 Re: Varate li?
Ne mora rec' Reis, pise u Kur'anu. 
-
Great Cornholio
#1857 Re: Varate li?
Eto je s' čuo radosni, nadam se da nisi muslimandusa_raskopuša wrote:Ne mora rec' Reis, pise u Kur'anu.
- Zatamnjena stakla
#1858 Re: Varate li?
To meni nije varanjeGreat Cornholio wrote:Da, ako tokom tog čina zamišljaš nekog drugog, ne svog partnera.Ma ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?
Varati možeš svog partnera i dok si sa njim, ako maštaš da je na "njegovom mjestu" neko drugi.
-
Great Cornholio
#1859 Re: Varate li?
Tebi nije, ali to jeste varanje, biti s nekim a željeti nekog drugog jeste varanje. Ako svog partnera ne smatraš dovoljno "inspirativnim" pa zamišljaš nekoga drugoga dok si s njim, pošteno bi bilo da ga "oslobodiš", da mu pružiš priliku da nekome postane "inspiracija".Sorel wrote:To meni nije varanjeGreat Cornholio wrote:Da, ako tokom tog čina zamišljaš nekog drugog, ne svog partnera.Ma ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?
- Zatamnjena stakla
#1860 Re: Varate li?
Pa to se desi 1 u 3 godine 
-
Great Cornholio
#1861 Re: Varate li?
Nadam se da nisi muslimanSorel wrote:Pa to se desi 1 u 3 godine
- Zatamnjena stakla
#1862 Re: Varate li?
Jesam
- Ma ja ba
#1863 Re: Varate li?
Eto gospodo, great je progovorio.Great Cornholio wrote:Da, ako tokom tog čina zamišljaš nekog drugog, ne svog partnera.Ma ja ba wrote:Da li se masturbacija racuna pod varanjem?
Varanje je i kad sanjate o nekom drugom, a taj neko drugi nije vas partner/partnerica. Znam, moze se reci da san nije svjesno stanje. Ali jeste podsvjesno, dakle - varate i ako sanjate, jer da vam je sve potaman sa trenutnim partnerom/partnericom ne bi se imala potreba ni za takvim snovima.
Hajmo dalje, je li varanje kad oci primjete nesto privlacno na ulici, u prodavaonici, itd, itd pa se malcice zacakle od lijepog prizora? A partner/partnerica odglumi da nije primjetio/primjetila ili ampak kaze - "dragi/draga - zatvori usta" i idemo dalje.
-
Great Cornholio
#1864 Re: Varate li?
Dobro je, vi možete zamišljat' žena kol'ko hoćete, kod vas je to čak i poželjnoSorel wrote:![]()
![]()
![]()
Jesam
- Ma ja ba
#1865 Re: Varate li?
samo jednom u tri godine masturbiras?Sorel wrote:Pa to se desi 1 u 3 godine
-
alanskoda
#1866 Re: Varate li?
Ma ovdje niko ne vara. Sve neki fin narod.
-
Great Cornholio
#1867 Re: Varate li?
Nije nas još Europa "poklopila"alanskoda wrote:Ma ovdje niko ne vara. Sve neki fin narod.
- Ma ja ba
#1868 Re: Varate li?
Kad se udje u EU, biceGreat Cornholio wrote:Nije nas još Europa "poklopila"alanskoda wrote:Ma ovdje niko ne vara. Sve neki fin narod.
-
Great Cornholio
#1869 Re: Varate li?
Ja smatram da to nije varanje, ne varaš partnera ako se uzbudiš prilikom pogleda na nekog/neku drugu, varaš ga kad se ne zaustaviš na uzbuđenju.Ma ja ba wrote:
Hajmo dalje, je li varanje kad oci primjete nesto privlacno na ulici, u prodavaonici, itd, itd pa se malcice zacakle od lijepog prizora? A partner/partnerica odglumi da nije primjetio/primjetila ili ampak kaze - "dragi/draga - zatvori usta" i idemo dalje.
- Ma ja ba
#1870 Re: Varate li?
Mislis ono kad ga on pogleda poprijeko i kaze mu - zaboravi mali na rucni rad jerbo bi to bila prevara. Ili se eventualno u tom trenutku u mislima prefokusira na svoju partnerku, pa nastavi sa rucnim radom. Gdje je ta tanana nevidljiva granica prevare?Great Cornholio wrote:Ja smatram da to nije varanje, ne varaš partnera ako se uzbudiš prilikom pogleda na nekog/neku drugu, varaš ga kad se ne zaustaviš na uzbuđenju.Ma ja ba wrote:
-
Great Cornholio
#1871 Re: Varate li?
Heteroseksualno orijentisanu osobu seksualno privlače osobe suprotnog spola, seksualni nagon se može "probuditi" na razne načine,mogu ga probuditi razne osobe i situacije, i to "buđenje" nije pod našom kontrolom, ono što mi možemo kontrolisati je način, mjesto, vrijeme za zadovoljavanje "probuđenog" seksualnog nagona, i možemo birati osobu s kojom želimo doživjeti zadovoljenje seksualnog nagona. Kontrola nad nagonima i emocijama se stiče učenjem, onaj koga su "ubijedili" da se treba kontrolisati to će i činiti, onaj ko je tokom života usvojio stav da se nemoguće kontrolisati, ili da to ne treba raditi, neće se ni truditi da se kontroliše, prepuštaće se maštanju i realizaciji maštanja.Ma ja ba wrote: Mislis ono kad ga on pogleda poprijeko i kaze mu - zaboravi mali na rucni rad jerbo bi to bila prevara. Ili se eventualno u tom trenutku u mislima prefokusira na svoju partnerku, pa nastavi sa rucnim radom. Gdje je ta tanana nevidljiva granica prevare?
- Ma ja ba
#1872 Re: Varate li?
Great Cornholio wrote:Heteroseksualno orijentisanu osobu seksualno privlače osobe suprotnog spola, seksualni nagon se može "probuditi" na razne načine,mogu ga probuditi razne osobe i situacije, i to "buđenje" nije pod našom kontrolom, ono što mi možemo kontrolisati je način, mjesto, vrijeme za zadovoljavanje "probuđenog" seksualnog nagona, i možemo birati osobu s kojom želimo doživjeti zadovoljenje seksualnog nagona. Kontrola nad nagonima i emocijama se stiče učenjem, onaj koga su "ubijedili" da se treba kontrolisati to će i činiti, onaj ko je tokom života usvojio stav da se nemoguće kontrolisati, ili da to ne treba raditi, neće se ni truditi da se kontroliše, prepuštaće se maštanju i realizaciji maštanja.Ma ja ba wrote: Mislis ono kad ga on pogleda poprijeko i kaze mu - zaboravi mali na rucni rad jerbo bi to bila prevara. Ili se eventualno u tom trenutku u mislima prefokusira na svoju partnerku, pa nastavi sa rucnim radom. Gdje je ta tanana nevidljiva granica prevare?
I kakve veze sada imaju heteroseksualne osobe sa mojim pitanjem?
Evo da probam da pojednostavim pitanje. On gleda TV. Dosadno mu. _Prebire po kanalima i naleti na neku scenu koja ga uzbudi. Pocne da masturbira, a da pri tome ni ne misli na svoju partnericu. Mozda misli na neki lik sa tv-a, a mozda ne misli ni ocemu u tom trenutku. Mozda mu jednostavno lijepo. Vara li on time svoju partnerku?
- fatamorgana
#1873 Re: Varate li?
Heteroseksualno orijentisana osoba .... kako to gordo zvuči,"Great Cornholio"
Heteroseksualno orijentisanu osobu
-
Great Cornholio
#1874 Re: Varate li?
Ne znam stvarno više šta je normalno, radite šta god hoćete, al' nećete dokle hoćete

- fatamorgana
#1875 Re: Varate li?
A 'oćemo li bar s kim hoćemo?Great Cornholio wrote:Ne znam stvarno više šta je normalno, radite šta god hoćete, al' nećete dokle hoćete![]()