Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
StrelacZE

#1851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Eeeeee,moji ljudi,jednom podesio,i nikada vise,ne moze,samo smo sjebali routere sto nam je telemah dao,jos je ljepsi onaj original od routera interface bio,a ovo,ne daj boze nikome,evo jos se patim.Boze sacuvaj.Ode sve u pm...
ExNihilo

#1852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Image

:D
StrelacZE

#1853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Dragi Boze,evo tek sada podesih ponovo,pa nikada u zivotu tezu stvar nisam radio,a mnogo toga znam oko sistema,racunara,router kada sam dobio od telemacha odmah povezao sa tablet uredjajem,itd...,ali od kad ovaj skidoh firmware,napatih se kao nikada-uopste tu ne treba nista posebno podesavati,sve je jednostavno,ali tesko ruter prepoznaje modem ili obrnuto-a prvi utisak nakon rjjesavanja ovoga problema,je taj da jeste bolji signal,iako meni i na starom interfejsu,imao sam signal u cijelom 3 sobnom stanu.Sta reci,osim,Boze sacuvaj. Najjgore u svemu sto ako skinete ovaj firware za router,nema vise povratka na stari izgled-interfejs,ili ti,nszovite kako god zelite.Ostajete na ovome,iako se doima boljim,a to ce mo vidjeti dok sve istestiramo-za sada ,cini se ok.Sve u svemu ne kajem se,pozdrav za vas :-)
esadklacar

#1854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

StrelacZE wrote:Dragi Boze,evo tek sada podesih ponovo,pa nikada u zivotu tezu stvar nisam radio,a mnogo toga znam oko sistema,racunara,router kada sam dobio od telemacha odmah povezao sa tablet uredjajem,itd...,ali od kad ovaj skidoh firmware,napatih se kao nikada-uopste tu ne treba nista posebno podesavati,sve je jednostavno,ali tesko ruter prepoznaje modem ili obrnuto-a prvi utisak nakon rjjesavanja ovoga problema,je taj da jeste bolji signal,iako meni i na starom interfejsu,imao sam signal u cijelom 3 sobnom stanu.Sta reci,osim,Boze sacuvaj. Najjgore u svemu sto ako skinete ovaj firware za router,nema vise povratka na stari izgled-interfejs,ili ti,nszovite kako god zelite.Ostajete na ovome,iako se doima boljim,a to ce mo vidjeti dok sve istestiramo-za sada ,cini se ok.Sve u svemu ne kajem se,pozdrav za vas :-)
Sigurno ćeš biti zadovoljan :)
StrelacZE

#1855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

esadklacar wrote:
StrelacZE wrote:Dragi Boze,evo tek sada podesih ponovo,pa nikada u zivotu tezu stvar nisam radio,a mnogo toga znam oko sistema,racunara,router kada sam dobio od telemacha odmah povezao sa tablet uredjajem,itd...,ali od kad ovaj skidoh firmware,napatih se kao nikada-uopste tu ne treba nista posebno podesavati,sve je jednostavno,ali tesko ruter prepoznaje modem ili obrnuto-a prvi utisak nakon rjjesavanja ovoga problema,je taj da jeste bolji signal,iako meni i na starom interfejsu,imao sam signal u cijelom 3 sobnom stanu.Sta reci,osim,Boze sacuvaj. Najjgore u svemu sto ako skinete ovaj firware za router,nema vise povratka na stari izgled-interfejs,ili ti,nszovite kako god zelite.Ostajete na ovome,iako se doima boljim,a to ce mo vidjeti dok sve istestiramo-za sada ,cini se ok.Sve u svemu ne kajem se,pozdrav za vas :-)
Sigurno ćeš biti zadovoljan :)
Evo bas sam htio i tebe druze da pozdravim,posto si mi ukazao na detaljne korake,sve je ok,nadam se da ce ostati ovako,za sada,u ovoj drugoj sobi gde sam,gde surfam na tablet uredjaju,vidim da je signal bolji izuzetno-nadam se da ce ostati tako.Pozdrav druze.
............................
Eh,jos samo da pitam,"strucnjake" za android operativne sisteme,i one koji koriste uredjaje sa android o.s. ,ovde cu postaviti isto pitanje kao i u temama android o.s i tablet uredjaji: Znaci,ovako,dragi moji strucnjaci,pitao sam,izgleda da zaista niko ili ne zna,ili zaista ne zna: Koji adobe flash plugin(verzija) je najstabilnija za tablet uredjaj sa android o.s. ICS? Razumijete sta vas pitam? Svi vi imate flash plugin_e na svojim tabletima,itd.i kada pregledate video sadrzaj preko browsera bez youtube aplikacije,ili npr na nekoj stranici gledate video sadrzaj koji nije povezan sa youtube,koja verzija adobe flash_a je stabilna,jer ove sve su nestabilne,niti jedna ne radi kako treba,pa cak niti zadnja verzija koja je skinuta sa zvanicne stranice adobe ili sa xda-developer foruma: Znaci,postoji li adobe flash plugin koji je stabilan kao ovi na pc_a? Hvala i pozdrav.
Tiger 033

#1856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

esadklacar wrote:Od ovog "iznenadjenja" ništa cijeli dan restartujem resiver
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
desktop

#1857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by desktop »

Obavještavamo korisnike da od 01.01.2013. godine povećavamo brzine interneta uz zadržavanje postojećih cijena.

Paket S povećanje na 12288/768

Paket M povećanje na 18432/1024

Paket L povećanje na 24576/1536

Paket XL Povećanje na 30720/2048

:D :lol:
ExNihilo

#1858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Gdje si to pročito? :D
desktop

#1859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by desktop »

Ovdje:

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ae29c62012.html

Uvode se i nove funkcionalnosti koje se tiču kontakata sa korisnicima - elektronsko plaćanje i nadopuna vaučera, kao i veće brzine ADSL pristupa.
a telemach samo odreaguje na telecom
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Ebo te bhtelecom aka gulikoza. :run: srbi <3 :-) :-)
Frtalj_Duše

#1861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

desktop wrote:Ovdje:

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ae29c62012.html

Uvode se i nove funkcionalnosti koje se tiču kontakata sa korisnicima - elektronsko plaćanje i nadopuna vaučera, kao i veće brzine ADSL pristupa.
a telemach samo odreaguje na telecom
Đesi klonirani, nismo te prepoznali! Zar vam je tolika "prpa" pa sada morate i po forumima širiti propagandu!? :lol:

PS. Propali dabogda zajedno sa Gargamelom i njegovim mafijašima koji s vama upravljaju! GO Privatizacija! :skoljka:
plagijator1975

#1862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Maloprije aktivirao D3GO i dobijem mail za aktivizaciju, kad kliknem na link kaze

"Uspešna aktivacija Poštovani korisniče, Uspešno ste aktivirali Vaš nalog. Vaš TELEMACH

medzutim kad sam pokrenuo D3GO i ukucao mail i lozinku onda kaze pogresan broj ugovora ili pin, a sa istim mailom i lozinkom otvorim moj Telemach portal. Nazovem 1430 a oni kazu sacekaj do 21 i 30 pa pokusaj ponovo.

Da li to stvarno tako ide, mislim da cekam 4-5 sati nakon aktivizacije?

I zasto pise broj ugovora pogresan, kad se unosi e-mail?
esadklacar

#1863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

ernadr wrote:Maloprije aktivirao D3GO i dobijem mail za aktivizaciju, kad kliknem na link kaze

"Uspešna aktivacija Poštovani korisniče, Uspešno ste aktivirali Vaš nalog. Vaš TELEMACH

medzutim kad sam pokrenuo D3GO i ukucao mail i lozinku onda kaze pogresan broj ugovora ili pin, a sa istim mailom i lozinkom otvorim moj Telemach portal. Nazovem 1430 a oni kazu sacekaj do 21 i 30 pa pokusaj ponovo.

Dešavalo se to i meni budi uporan! Zovi 1430...

zna li neko error 500 kako popraviti ?
ExNihilo

#1864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

ernadr wrote:Maloprije aktivirao D3GO i dobijem mail za aktivizaciju, kad kliknem na link kaze

Moraš čekati.
plagijator1975

#1865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Ellinor wrote:

Moraš čekati.
Proradilo :-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
esadklacar

#1866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

ernadr wrote:
Ellinor wrote:

Moraš čekati.

Koji operativni sistem koristis? Meni ne radi
pojavi mi se ovo :

Image

neki prijedlog sta da uradim ? :?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Koji browser ?
esadklacar

#1868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

un1ted wrote:Koji browser ?
Internex ex. not responding kad se otvori snjim
firefox ovaj error chrome takodjer
isti slucaj i na win 8 64 bit i na win xp 32 bit
Magarece_godine

#1869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Šta bi s iznenađenjem ?
motorola01

#1870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Magarece_godine wrote:Šta bi s iznenađenjem ?
Kako sta bi? Ljudi su imali sve kanale otkljucane greskom i rekli im da resetuju resiver i da ce dozivjeti iznenadjenje. Resetovali resiver i zakljucali se svi kanali koje ne bi trebali gledati :D . Eto iznenadjenja :mrgreen:
Magarece_godine

#1871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

motorola01 wrote:
Magarece_godine wrote:Šta bi s iznenađenjem ?
Kako sta bi? Ljudi su imali sve kanale otkljucane greskom i rekli im da resetuju resiver i da ce dozivjeti iznenadjenje. Resetovali resiver i zakljucali se svi kanali koje ne bi trebali gledati :D . Eto iznenadjenja :mrgreen:
Hahahah, pa dobro ... iznenadili su ih onda :)
motorola01

#1872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Ne znam, mozda grijesim, ali koliko sam upratio tada situaciju neko se hvalio da moze gledati sve kanale i da su bili otkljucani. Onda je neko spomenuo da ima neko iznenadjenje i da treba resetovati resiver i nakon reseta su isle zalbe da se vise ne mogu gledati ti kanali :mrgreen:
plagijator1975

#1873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

esadklacar wrote:
ernadr wrote:
Ellinor wrote: Moraš čekati.

Koji operativni sistem koristis? Meni ne radi
pojavi mi se ovo :

Image

neki prijedlog sta da uradim ? :?
Mozilla, a stvarno ne znam zasto ri izbacuje gresku

DON_eARL

#1874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Da napišem opet neke činjenice o D3GO, kao neko ko ga koristi od prvog promotivnog perioda, bez problema na Win 7 x64, testirano uz sve pretraživače.

1. D3GO vam neće proraditi na Windows 8 dok se ne napravi update aplikacije. Jednostavno nije pravljena aplikacija za Windows 8. Okačite mačku o rep kako druge aplikacije rade bez problema, ViewRight neće!

2. IE 9 nije moguće instalirati na Win XP, pa se oslonite na druge pretraživače.
Certificirani web browseri su: Internet Explorer 9, Firefox 3.5+, Chrome 10+, Safari 4+.
3. D3GO besplatno koriste samo korisnici MIX paketa, dok ostali plaćaju 5KM mjesečno. Neophodno je prilikom registracije usluge koristiti broj ugovora sklopljenog sa Telemach-om, ne i sa firmama koje su kupljene i spojene u Telemach.

4. Prilikom instalacije i prvog korištenja preporučljivo je da ugasite Antivirus i Firewall, jer isti mogu blokirati aplikaciju.

5. Korisni linkovi :

http://telemach.ba/d3go/uputstva/pc/
http://www.mojtelemach.ba/

I za kraj kvalitetan citat, koji je tačan 100%. :D
un1ted wrote:D3GO radi normalno, ukoliko se pravilno sve instalira nema problema. Sve greske koje nastanu su na strani korisnika i nekompatabilnost ostalih softvera (sistem, verzija flasha ili browsera).

Naucio iz licnog iskustva :skoljka:
ExNihilo

#1875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

D3GO je besplatan i za DUO i TRIO, odnosno dođe u sklopu tih paketa.

Nego, de ti meni reci da li postoji desktop aplikacija za D3GO?
Locked