Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
bizet

#1851 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

markiras dakle :D
vjerujem da napredujemo, stomak je vidljiv....kad smo kod disanja, na momente stvarno tesko disem, ne mogu...kad danas citam da je to normalno jer se maternica siri i pritisce organe pa je gubitak daha normalna pojava....tolerise se sve dok ne pocnes poprimati plavu boju...nisam poplavila, dakle dobro smo :)
bavim se mastanjem i planiranjem baste...fali mi i saksija brdo....razni planovi da se necim produktivnim zanimam :D

ja kol'ko se napisah, mogla sam samo reci sta ce biti novo...disem - ne disem i tako u krug

e nek si bas navratio...hocu da cujem kakav si ti napredak napravio ovih dana u ucenju?....zadovoljan napretkom?
Great Cornholio

#1852 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

bizet wrote:markiras dakle :D
vjerujem da napredujemo, stomak je vidljiv....kad smo kod disanja, na momente stvarno tesko disem, ne mogu...kad danas citam da je to normalno jer se maternica siri i pritisce organe pa je gubitak daha normalna pojava....tolerise se sve dok ne pocnes poprimati plavu boju...nisam poplavila, dakle dobro smo :)
bavim se mastanjem i planiranjem baste...fali mi i saksija brdo....razni planovi da se necim produktivnim zanimam :D

ja kol'ko se napisah, mogla sam samo reci sta ce biti novo...disem - ne disem i tako u krug

e nek si bas navratio...hocu da cujem kakav si ti napredak napravio ovih dana u ucenju?....zadovoljan napretkom?
Dakle, dobro ste, Hvala Bogu, daće Bog da i tako i nastavite, + medicina, savjeti stručnjaka, volja i želja, jer ne može Bog sve sam, i imaćeš uskoro nekog da ti neda spavat :D

Šalim se, pa fino ti to maštaš, samo zatvori dobro kokoši da ne pojedu cvijeće :lol:

Pa eto, učim koliko mogu, ne ide baš nešto sjajno, ali k'o što kažu sve što se mora teško je :D Ispo sam iz fazona, pa valja se opet truditi razvijati interes za učenje nečega što ti se baš i ne uči, nekakvi zakoni, propisi, da vas ne zamaram...

Eto tako, pa navratiću opet, kad mognem, ostajte mi zdravo :)
Challenger__

#1853 Re: Za predane Životu

Post by Challenger__ »

Ostavljam pozdrav za drage ljude...
bizet

#1854 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

kontinuitet je pozeljan kako bi nase sive celije uvijek bile u formi

otpozdravljam Challanger,navrati cesce i ponesi muziku :)

Cornholio, puno kukas na to ucenje, ali ja ocekujem jako dobar rezultat...mozda si se odvikao od ucenja, ali imas jednu prednost u odnosu na mladje, ozbiljnost pristupanju odredjenom poslu ili problemu :)..
vidis sve je u svemiru savrseno izbalansirano :)
Great Cornholio

#1855 Re: Za predane Životu

bizet wrote:kontinuitet je pozeljan kako bi nase sive celije uvijek bile u formi

otpozdravljam Challanger,navrati cesce i ponesi muziku :)

Cornholio, puno kukas na to ucenje, ali ja ocekujem jako dobar rezultat...mozda si se odvikao od ucenja, ali imas jednu prednost u odnosu na mladje, ozbiljnost pristupanju odredjenom poslu ili problemu :)..
vidis sve je u svemiru savrseno izbalansirano :)
Svaka ti je k'o u vladike :D

Šalim se, tako je kako si napisala, samo bih ja još dodao onu narodnu "Star se konj teško uči" :-) :lol:

Bitno je još i koncentrisati se na ono šta učiš, a kad sam na forumu to je teško, a volio bih ja kad ne bi morao učiti, da mi kakava tetka, koju ne znam, iz Australije ostavi nasljedstvo, pa da otvorim svoj forum i po vazdan zbijam šale i pametno pričam 8-) :D

Chalenger, jesi ti naivan čovjek, čuj mi dobri ljudi :-) :D

Šalim se, kao što rekoh, ostajte mi zdravo, pa se "čujemo" :)
fatamorgana

#1856 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:Andrić je rekao " Dođu tako vremena, pamet zašuti, budala progovori, fukara se obogati" - ne znam zašto vam Andrića citirah, jer ja nit' sam pametan, nit' sam budala, nit sam fukara, niti sam se obogatio :-? Znam :idea: htio sam da ispadnem smiješan 8-) :D
Ja ne šutim, nisam bogat i stalno nešto meljem, :lol:
Great Cornholio

#1857 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote: Ja ne šutim, nisam bogat i stalno nešto meljem, :lol:
Zdravlje je ne samo odsustvo bolesti, već potpuno fizičko, psihičko i socijalno blagostanje - znači niko nije zdrav :lol:

Ima ona izreka " ko kuka, zlo ne misli ", il' je nekako drugačije :-? :lol:

Hajte šta pametno napišite, da se nadovežem 8-) :D
bizet

#1858 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

lijepo je sto neke stvari ostaju iste :)
Great Cornholio

#1859 Re: Za predane Životu

bizet wrote:lijepo je sto neke stvari ostaju iste :)

Jest vala, šta bi forum bez fate, ko bi "mljeo" :lol:

Pita mene jedan prijatelj, inače strastveni ribolovac,kad sam mu rekao da sam nekada znao po čitav dan sjediti za kompjuterom , kad sam mu rekao da na jednom forumu imam preko 7000 postova, "Pa kako si to mogao, šta je to tu toliko zanimljivo, a ja njemu odgovorih " Vidiš, to ti je slično rekreaciji koju ti upražnjavaš"; "Šta tu ima biti slično"- upita on mene, " Pa kad nešto napišeš na forumu ti očekuješ da ti neko odgovori na napisano, i osjećaj koji se javlja pri tom iščekivanju je sličan osjećaju koji se javlja kod tebe kad zabaciš štapove i čekaš odgovor ribe" ,a pošto ja više volim da "meljem" nego da šutim, izabrao sam da komuniciram sa insanima, a ti se smrzavaj pored rijeke :P :lol:

Super je forum, samo0 treba imati mjeru, ne smije čovjek dozvoliti da zbog forumu zapostavi "stvarni život, a ja se trudim da se tako ponašam :)
Great Cornholio

#1860 Re: Za predane Životu

On inače i roni, i kaže mi da njaviše voli zaroniti na nekih 15-tak metara, ništa ne raditi, slušati samog sebe kako diše, Ja kaže miline i tišine, ni žene, ni djece, ni posla, ničega nema :lol:
bizet

#1861 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

izvini Cornholio, ali ja bas tesko umijem komunicirati ovih dana...kod nas se stanje promijenilo i sad je trudnoca ipak jako rizicna....u ponedjeljak u bolnicu da vidimo kako i sta dalje
trudim se ostati optimisticna ali je istina da se mnogo bojim i strah i panika mi na momente potpuno pomuti razum
sam si rekao uz medikamente, strucnjake imacu drekavca ovog ljeta kuci....nadam se da si u pravu...ma jesi :)...ne mize ni Bog sve sam, tvoje rijeci
ali mi je drago vidjeti tvoje luckaste postove, nasmijese me i sjete na bezbriznije dane...nevjerovatno je koliko nimalo negativne energije od strane tebe ne osjetim
ipak pametno nista nemam za reci, ako sam ikada...moje misli su samo da beba bude dobro i da doguramo do kraja zajedno i dodjemo na ovsj svijet zivi i zdravi...pokusavam se motivisati citajuci po netu moc pozitivnog razmisljanja, mada fali mi racionalizacija cijele situacije i razuma...previse sam emotivna i slabo rasudjujem

raspisah se bezveze...halali...nego der svrljaj sta ti padne na um kad si vec tu...nasmijes me i oraspolozis...pa zehru zehru, zuhar je :)

i cuvaj se i sve najbolje
fatamorgana

#1862 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:On inače i roni, i kaže mi da njaviše voli zaroniti na nekih 15-tak metara, ništa ne raditi, slušati samog sebe kako diše, Ja kaže miline i tišine, ni žene, ni djece, ni posla, ničega nema :lol:
Meditacija, :wink:
Great Cornholio

#1863 Re: Za predane Životu

Pa i nije onda baš "na mjestu" da zbijam šale. Reći ti da će sve biti uredu,da je besmisleno to što se plašiš , ni to nije uredu, jer nenormalno bi bilo da se u situaciji u kojoj se nalaziš ne plašiš, da ti svakakve misli ne dolaze u svijest, ali i reći da se ne trebaš boriti protiv straha i protiv negativnih misli, ni to nije u redu. Bog može učiniti sve što hoće, ali pod uslovom da mu ne odmažeš, da bez obzira, što niko ne bi mogao ostati u potpunosti miran i pozitivan u situaciji u kojoj se ti sad trenutno nalaziš, probaj da postaneš takva, kad onaj na Diskaveriju može ne disat deset minuta, a "normalni ljudi" ne mogu izdržati više od minute, možeš i ti postati hrabra i pozitivna 8-) :)
Nisam ja neko ko zna nešto previše o Bogu, ali u jedno sam siguran, siguran sam da On voli hrabre, i da mu je stalo da hrabri, pošteni, istinoljubivi prežive i sebi slične odgoje, pa eto pomozi mu da ti pomogne, pa da i Ti i On budete na dobitku :)
Great Cornholio

#1864 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote:On inače i roni, i kaže mi da njaviše voli zaroniti na nekih 15-tak metara, ništa ne raditi, slušati samog sebe kako diše, Ja kaže miline i tišine, ni žene, ni djece, ni posla, ničega nema :lol:
On ne diše po uputama, diše slobodno, ne pokušava da utiče na disanje, je l' to u skladu sa učenjima tvoje "vjere", je l' to ta vaša meditacija, il' je on izmislio neku svoju ? :D
fatamorgana

#1865 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:
On ne diše po uputama, diše slobodno, ne pokušava da utiče na disanje, je l' to u skladu sa učenjima tvoje "vjere", je l' to ta vaša meditacija, il' je on izmislio neku svoju ? :D
Cu sad vjere, zar ti ja licim na takvu osobu, :wink:
Great Cornholio

#1866 Re: Za predane Životu

[quote="fatamorgana"]

Cu sad vjere, zar ti ja licim na takvu osobu, :wink:[/quote

ne znam ja ništa, samo znam da me nećeš preokrenut' na budizam, koliko god se trudio da ne pokažeš tu svoju prikrivenu namjeru :D
bizet

#1867 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

znas nekad ti pozavidim na tolikoj vjeri u Boga....to da nemas nimalo sumnje....ma koliko to mnogi osudjivali, vjerujem da je prilicno oslobadjajuci taj efekat ili osjecaj...potpuno vjerovanje, bez trunka sumnje i potpuno predanje....sad mi je jasnije zasto neki postaju svecenici...u takvoj vezi nema bola niti razocarenja...zanimljivo

ama nisam mislila da zbijas neprimjerene sale...eto fatamorgana...uvijek imate o cemu premetat

da, ma koliko se ja trudila i cinila.sve sto je u mojoj moci, kao i doktori, ono ce biti kako bude moralo...ali da pozitivan stav i razmisljanje pomaze, pomaze...vrijeme je sa se malo ismaram i dozovem svijesti....nema mjesta patetici i crnjacima
fatamorgana

#1868 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:

ne znam ja ništa, samo znam da me nećeš preokrenut' na budizam, koliko god se trudio da ne pokažeš tu svoju prikrivenu namjeru :D

Nes' ni ti mene na "adventizam", :D
Great Cornholio

#1869 Re: Za predane Životu

Ja ne sumnjam u Boga, u Njegove dobre namjere, ali nemoguće je biti toliko siguran u sebe, nikada ne posumnjati u sebe, nije to normalno, ljudski je ponekad posumnjati u ono što zavisi od nas ljudi.

Ti sada možeš učiniti sve što je u tvojoj moći, doktori će učiniti ono što je u njihovoj moći, a Bog se može, ako procijeni da treba, uključiti i uraditi ono što je u Njegovoj moći, a ako vjeruješ da On može sve, to bi trebalo biti dovoljno da se riješiš straha, da otkloniš "kočnicu" koja te onemogučava da aktiviraš svoje moći, a ti ih imaš, svaki čovjek ih ima, samo ih ne koristi onoliko koliko bi trebao.

Gladam sinoć na Diskaveriju nekog čovjeka koji snagom misli privlači predmete, zalijepi mu se šerpa za čelo :-) jest' da ja ne vjerujem svemu što vidim na televiziji, ali kad čovjek vidi tako nešto, fakat se zamisli i zapita sebe, jesmo li mi uopšte svjesni čime raspolažemo :-?

Biće ono što će biti,bitno je da ti učiniš sve što je u tvojoj moći,da vjeruješ i nadaš se pozitivnom ishodu, a to što se trenutno osjećaš bespomoćnom je prolazno, vidjećeš da će ti se moć vratiti već u ponedeljak, jer čekanje da se krene sa rješavanjem nekog problema je najgore, sve bude lakše kad se počnu preduzimati neke mjere, kad se čovjek uvjeri da nije bespomoćan.
Great Cornholio

#1870 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:

Nes' ni ti mene na "adventizam", :D
Neće nas, moj druže, niko, odmah dignu ruke od "preokretanja" kad vide koliko možemo pričat', bježe i budisti i adventisti krsteći se i vičući "tobejarabi tebestakvirulah" :-) :lol:
bizet

#1871 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

hvala ti zaovaj zadnji pasus Cornholio :)....neka ti se dobrim vrati

idem se jos malo "samarati"...izgleda da djeluje

budite pozdravljeni...a sad budisti ili adventisti, koga briga sve i da ste ljudi...bitno je jedino a ste sretni i zadovoljni sobom i onim sto ste jeste :)

imate pozdrave obojica i uzivajte koliko god vam to trenutak dozvoljava
fatamorgana

#1872 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Gdje mi prodjemo tu trava ne raste, :lol:
drug_profi

#1873 Re: Za predane Životu

Post by drug_profi »

Nego da mi zovnemo Mikajla dvajescetvrtog da malo svrati ovdje da nam nesto objasni. :D
Great Cornholio

#1874 Re: Za predane Životu

@bizet, hvala tebi, jer svi mi želimo neku potvrdu da vrijedimo kao ljudi, a ako sam ti makar malo olakšao riječima koje napisah, to mi je dokaz da sam nekakav čovjek :)

Srećno, vjeruj u sebe, to sigurno pomaže!
Great Cornholio

#1875 Re: Za predane Životu

drugi profil wrote:Nego da mi zovnemo Mikajla dvajescetvrtog da malo svrati ovdje da nam nesto objasni. :D
On je doktor, šta se on ima družiti s nama, običnom "buranijom" :D
Post Reply