Zato sto sam htio nov auto, ta sa takvim motorom, to opremom itd i sto se u tu cifru uklopila samo Skoda, a ne zato sto je Audi precjenjeno smece i ostala suplja prica koju citam. Da sam imao para kupio bih nov audi.mali_milojica wrote:Gorane a zasto si ti kupio Octaviu od 42k maraka a ne tri godine starog Audija A4?
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#1851 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
-
goran16v
#1852 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Dovoljno je da pogledam cijene u oglasima i razlog zasto si kupio americki terenac i odmah poletio da ugradis plin u njega je jasan k'o dan.preludezalude wrote: Kao sto sam rekao, ako neznas nesto o autu onda imas internet i potrazi podatke i dojmove vlasnika. U ovom slucaju nemas pojma kakvo je vozilo "americki plakar".
Auto se ne kupuje po tvom sistemu: "kupio samo zato sto kosta kao i prosjecan auto".
Bolje bi ti bilo da si sutio u ovom slucaju.Ali ti nebi bio ti kad nebi na svakoj temi palamudio i prosipao pamet, a veze nemas. Nisi ti los, ali si tipican primjer ono kad kazu: "tvrdoglav kao mazga" i "brži jezik od pameti".
I za tvoju informaciju (komentar na ono tvoje: da si imao terenca nekog drugog) ja sam imao drugog terenca Patrola starog dvije godine.
Ja te se sjecam sa nekih drugih foruma na kojima si okivao hondu prelude u zvijede, bas kao i 166-cu do nedavno, bas kao i GC sad, ali nikad nisi pomenuo Patrola sto znaci...
-
preludezalude
#1853 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Stvarno padas sve dublje i dublje sa svakim slijedecim komentarom. Razlog sto sam ja kupio terenca, ti nemas pojma. Ja nisam kao ti da razmisljam o tome za koliko cu prodati auto a nisam ga jos ni kupio. Ja kupujem ono sto mi se svidja i ono sto mi odgovara. Za koliko cu ga prodati mi nije uopste vazno. Ja uzivam u autu danas. Da li tako razmislja neko ko ima novca ili neko ko nema novca, sta mislis?
Prosvijetli mene i ostale na forumu pa reci razlog zasto sam kupio americki terenac i zasto sam poletio da ugradim plin.
Ja imam jakog terenca, ubrzanje odlicno za ovo auto (8,5s), vozilo fantasticnih terenskih mogucnosti (jedan od najboljih terenskih vozila), sa full opremom, a trosi mi manje od bilo kojeg drugog terenca dizelasa, a kostao me je moze se reci relativno malo. Pa sad ti razmisli da li sam ja budala sto sam tako uradio ili su budale svi drugi sto drugacije misle.
Hondu prelude i sad okivam u zvijezde jer se pokazala kao najpouzdanije auto sto sam posjedovao. Alfu 166 sam okivao u zvijezde jer svi oni koji nisu nikad primirisali u ovakvu alfu lupaju gluposti. A auto je stvarno mocno i dobro.
GC ne mogu okivati u zvijezde jer je jako kratko kod mene, vrijeme ce pokazati kakvo je vozilo. Ali internet je pravo mjesto gdje se mogu pronaci vlasnici i dobiti impresije.
Sto se tice Patrola, a sto bi ga spominjao? Imao sam ja i vektru staru 4 godine pa je ne spominjem. Imao sam i omegu staru 5 godina pa je ne spominjem.
Ima negdje tema o vozilima koja smo posjedovali i tamo je spomenut Patrol. I sta ces sad prokomentarisati, imao sam patrol star 2 godine, a sad imam granda starog 12 godina. KAKO TO? STA TO ZNACI? To za tebe nema logike. Ili za tebe je jedina logika da se nema para za bolje. Ali za mene ima logike, kao sto rekoh ranije, ja kupujem ono sto mi se svidi i ako ocjenim da nije udaranje po usima. Placam kesom, ne drhtim od banke. Na kredit ili lizing mogu kupiti bilo koje auto, to makar danas nije problem. Ja nisam od onih koji bi da budu jedini u ulici sa recimo golfom sedmicom. A iza ledja da mi govore: vidi budale, dao tolike pare za GOLFA.
Prosvijetli mene i ostale na forumu pa reci razlog zasto sam kupio americki terenac i zasto sam poletio da ugradim plin.
Ja imam jakog terenca, ubrzanje odlicno za ovo auto (8,5s), vozilo fantasticnih terenskih mogucnosti (jedan od najboljih terenskih vozila), sa full opremom, a trosi mi manje od bilo kojeg drugog terenca dizelasa, a kostao me je moze se reci relativno malo. Pa sad ti razmisli da li sam ja budala sto sam tako uradio ili su budale svi drugi sto drugacije misle.
Hondu prelude i sad okivam u zvijezde jer se pokazala kao najpouzdanije auto sto sam posjedovao. Alfu 166 sam okivao u zvijezde jer svi oni koji nisu nikad primirisali u ovakvu alfu lupaju gluposti. A auto je stvarno mocno i dobro.
GC ne mogu okivati u zvijezde jer je jako kratko kod mene, vrijeme ce pokazati kakvo je vozilo. Ali internet je pravo mjesto gdje se mogu pronaci vlasnici i dobiti impresije.
Sto se tice Patrola, a sto bi ga spominjao? Imao sam ja i vektru staru 4 godine pa je ne spominjem. Imao sam i omegu staru 5 godina pa je ne spominjem.
Ima negdje tema o vozilima koja smo posjedovali i tamo je spomenut Patrol. I sta ces sad prokomentarisati, imao sam patrol star 2 godine, a sad imam granda starog 12 godina. KAKO TO? STA TO ZNACI? To za tebe nema logike. Ili za tebe je jedina logika da se nema para za bolje. Ali za mene ima logike, kao sto rekoh ranije, ja kupujem ono sto mi se svidi i ako ocjenim da nije udaranje po usima. Placam kesom, ne drhtim od banke. Na kredit ili lizing mogu kupiti bilo koje auto, to makar danas nije problem. Ja nisam od onih koji bi da budu jedini u ulici sa recimo golfom sedmicom. A iza ledja da mi govore: vidi budale, dao tolike pare za GOLFA.
-
covjek1
#1854 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
BISCANIN2 wrote: s tim sto s u golfa jos moras ugraditi zeder hudiny cobra alarm lavlju kandzu cang slang protiv lopovsku odbranu minirati kad ga zakljucas i pored toga svako vece pjevati pjesmu idi idi nesanice
neko i to gleda kad kupuje auto
jer koliko si cuo da se ukralo hyundai vozila ili opcenito bilo koje marke u odnosu na vw
Osoba koja kod kupovine auta gleda da li se auto krade je blago reci retardirana. Mogu shvatiti osobe koje auto kupuju samo i striktno zbog prevoza od tacke A do tacke B, kojima nije vazna ni marka ni broj konja ni nista. Ali da neki ljubitelj automobila prema tome bira auto je retardacija.
- Qler
#1855 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Meni je jedan od kriterija i miran san. Ako ja ne mogu otici gdje hocu, kada hocu, bez da se brinem o autu, jebaji ga onda... a realno, vw koncern, ovdje, ne mozes imati bez bar nekog vida zastite, da li zeder, kasko, houdiny, cobra, nesto moras imati.
Eto emko1234 ima 10000 nekih zezancija i jos pride video nadzor... pa kada krene negdje 10 minuta ranije mora izaci da sve pogasi da bi upalio auto i isto tako mu treba 10 minuta da sve upali kad ugasi auto ( ne budite bukvalni, ali poredeci moje izadjem i zakljucam provede dosta vremena "gaseci" auto)
( na nekoj je temi pricao sta ima od zastite, znam da ima sve
)
Eto emko1234 ima 10000 nekih zezancija i jos pride video nadzor... pa kada krene negdje 10 minuta ranije mora izaci da sve pogasi da bi upalio auto i isto tako mu treba 10 minuta da sve upali kad ugasi auto ( ne budite bukvalni, ali poredeci moje izadjem i zakljucam provede dosta vremena "gaseci" auto)
( na nekoj je temi pricao sta ima od zastite, znam da ima sve
-
febo_acm
#1856 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jedino retardirano ovdje, blago receno, je nacin tvog komuniciranja. Nedavno sam uzeo novog C4 i mnogo sam rahat po pitanju ovoga sto je Qler napisao. Razmisljao sam i o Golfu, ali na osnovu prethodnih iskustava sa Golfom i pokusajima kradje... Odustao sam od njega. Nedavno sam saboravio podici staklo na prednjim lijevim vratima i tako je stajalo od 11h do 21hcovjek1 wrote:BISCANIN2 wrote: s tim sto s u golfa jos moras ugraditi zeder hudiny cobra alarm lavlju kandzu cang slang protiv lopovsku odbranu minirati kad ga zakljucas i pored toga svako vece pjevati pjesmu idi idi nesanice
neko i to gleda kad kupuje auto
jer koliko si cuo da se ukralo hyundai vozila ili opcenito bilo koje marke u odnosu na vw
Osoba koja kod kupovine auta gleda da li se auto krade je blago reci retardirana. Mogu shvatiti osobe koje auto kupuju samo i striktno zbog prevoza od tacke A do tacke B, kojima nije vazna ni marka ni broj konja ni nista. Ali da neki ljubitelj automobila prema tome bira auto je retardacija.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
goran16v
#1857 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kakva snaga, kakvo ubrzanje i kakva full oprema, tu pricu mozes okaciti macku o rep jer je jedina stvar zbog koje si ti kupio taj auto bila njegova cijena - a za nisku cijenu mora biti razlog, a to sto si dobio uz njega je bonus, bas kao sto macku o rep mozes okaciti i pricu da ga ne bi kupio da nema te karakteristike i opremu ili pricu da bi ga kupio bez obzira na cijenu.preludezalude wrote:mene i ostale na forumu pa reci razlog zasto sam kupio americki terenac i zasto sam poletio da ugradim plin.
-
citroen xm
#1858 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nisam ničiji advokat, ali kako ti oooooo mudri i vidoviti Gorane znaš zbog čega neko kupuje neko auto. Odaj nam tajnu jel gledaš na kuglu, razbacuješ grah ili koristiš pak neke savremenije metode?
-
febo_acm
#1859 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Gorane jesam li ja pogrijesio sto sqm kupio C4, a ne Golfa 6?
-
ChipyChips
#1860 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
To ces ti znati nakon nekog vremena u kojem budes eksploatisao to vozilo. Ako se tebi kupovina C4 cinila isplativijom investicijom od Golfa 6,zasto ne? Postujem...Zhìxin wrote:Gorane jesam li ja pogrijesio sto sqm kupio C4, a ne Golfa 6?
Ali nikako ne mogu da ne primjetim tvoj predhodni post,gdje kazes otprilike:''ne smijem ni misliti sta bi bilo da sam uzeo Golfa'' a u kontekstu kada ti je ostao otvoren prozor.
Sta bi se to desilo da si uzeo Golfa i igrom slucaja djelimicno ti ostao otvoren prozor???
-
febo_acm
#1861 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Desilo bi se to da bi nestalo sve sto je bilo unutra. To je bilo i zezanje, naravo da sam sam sebi kriv sto se to desilo. Evo prije 3 dana pred zgradom komsiji obili Golfa 6. Htjeli ga ukrast, ali neki narkomani valjda tako da nisu znali. Moj tu cesto stoji i niko ga ne pogleda. Za ovih 14 mjeseci slusa ko veliki. Ja nisam hejter i nemam nista protiv Golfa, a ni protiv jednog novog auta. Nek je novo pa kako god 
-
ChipyChips
#1862 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Zanimljiva teza.
Znaci ako ostavimo otvoren prozor od Golfa,Audija,ili mozda u zadnje vrijeme i nekog Renaulta,sve sto imamo unutra biće ukradeno.
Ako pak ostavimo otvoren prozor neke Alfe,Citroena ili Forda,naravno mozemo biti bez brige,jer nam nece nista nedostajati.
Ili sam ja pogresno shvatio?
I meni je zaista drago da si ti prezadovoljan sa svojim vozilom te da je opravdalo omjer ulozeno/dobiveno u tvom slucaju
Znaci ako ostavimo otvoren prozor od Golfa,Audija,ili mozda u zadnje vrijeme i nekog Renaulta,sve sto imamo unutra biće ukradeno.
Ako pak ostavimo otvoren prozor neke Alfe,Citroena ili Forda,naravno mozemo biti bez brige,jer nam nece nista nedostajati.
Ili sam ja pogresno shvatio?
I meni je zaista drago da si ti prezadovoljan sa svojim vozilom te da je opravdalo omjer ulozeno/dobiveno u tvom slucaju
-
emko1234
#1863 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
sve ima svoju cijenu, ja mozda nikad necu doci u situaciju da mi bila sta od moje zastite zatreba. al ako dajem pare za auto, mogu dat i za te zastite. kasko ne racunam, njega bi platio svakako. zeder i cobra su dobra kombinacija za auta iz vw programa, i to mi pruza dijelom miran san.Qler wrote:Meni je jedan od kriterija i miran san. Ako ja ne mogu otici gdje hocu, kada hocu, bez da se brinem o autu, jebaji ga onda... a realno, vw koncern, ovdje, ne mozes imati bez bar nekog vida zastite, da li zeder, kasko, houdiny, cobra, nesto moras imati.
( na nekoj je temi pricao sta ima od zastite, znam da ima sve)
jbg, ja to gledam ovako. ako dam za auto brdo para, onda mogu dat jos 1500 maraka za zastite.
isto kosto ne bi kupio ovakvo auto i stavio protekt gume( da se odmah ogradim, da ne ispadne snobovska prica) al ne ide da imas auto koje kosta xy para (nije jeftino) a da imas gume koje ljudi stavljaju na auta koja vrijede 10 puta manje.
chipy@ ako ostavis otvoren prozor kod alfe i fiata, eventualno lancie, mozda ti neko ubaci cvaju da da naspes malo goriva
-
febo_acm
#1864 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Mislim da ste me malo pogrešno shvatili vezano za otvoren prozor
Ali nema veze, neću se sad objašnjavati
U principu to je bilo ono možeš i ostaviti ključ unutra, neće ga niko uzeti

- respo
#1865 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
golf 40000KMemko1234 wrote:sve ima svoju cijenu, ja mozda nikad necu doci u situaciju da mi bila sta od moje zastite zatreba. al ako dajem pare za auto, mogu dat i za te zastite. kasko ne racunam, njega bi platio svakako. zeder i cobra su dobra kombinacija za auta iz vw programa, i to mi pruza dijelom miran san.
jbg, ja to gledam ovako. ako dam za auto brdo para, onda mogu dat jos 1500 maraka za zastite.
isto kosto ne bi kupio ovakvo auto i stavio protekt gume( da se odmah ogradim, da ne ispadne snobovska prica) al ne ide da imas auto koje kosta xy para (nije jeftino) a da imas gume koje ljudi stavljaju na auta koja vrijede 10 puta manje.
chipy@ ako ostavis otvoren prozor kod alfe i fiata, eventualno lancie, mozda ti neko ubaci cvaju da da naspes malo goriva![]()
![]()
(SALA
)
zeder 300KM
hudiny 200KM
cobra 250KM
skriveni prekidac 150KM
nesanica na redovnom repertoaru neprocjenjivo
-
ChipyChips
#1866 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
respo hoce da ispadne duhovit,a u biti ispadne smiješan
Da ne kazem pog..p.
Zeder i hudiny nikako ne mogu zajedno.
Skriveni prekidac od 150 KM volio bih da vidim kako izgleda? Mozda ima 24-karatne zlatne kontakte?
Cobra nije pijačarski alarm pa da košta 250 KM.
itd,itd
A sta kad bih ti ja rekao da jedan kvalitetan alarm(GPS,4 shock senzora) koji je mene koštao 950 KM rijesava sve probleme?
Spavao laganim snom,i sanjao gole trebe
Zeder i hudiny nikako ne mogu zajedno.
Skriveni prekidac od 150 KM volio bih da vidim kako izgleda? Mozda ima 24-karatne zlatne kontakte?
itd,itd
A sta kad bih ti ja rekao da jedan kvalitetan alarm(GPS,4 shock senzora) koji je mene koštao 950 KM rijesava sve probleme?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1867 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Znaci kako sam ja skontao ti si zelio nov auto sa 0 pređenih kilometara,gdje ces ti biti prvi koji ce prnuti u sjediste sto bi se reklo. A nisi zelio Audi sa pređenih 100 000 km i sta sve ide uz to.goran16v wrote:Zato sto sam htio nov auto, ta sa takvim motorom, to opremom itd i sto se u tu cifru uklopila samo Skoda, a ne zato sto je Audi precjenjeno smece i ostala suplja prica koju citam. Da sam imao para kupio bih nov audi.mali_milojica wrote:Gorane a zasto si ti kupio Octaviu od 42k maraka a ne tri godine starog Audija A4?
Tako isto,preludezalude je zelio AR 166,auto vise klase,sa dobrom opremom,sa savremenim motorom koji skoro i da nema mahanu sa nekih,bubam,150 000 km i uz to je mlađi 3-4 godine od A6 sa problematicnim motorom 2.5 TDI motorom sa 250 000 km. I sta je tu problem. Otkud ti znas da on nije imao pare za A6 istog godista i stanja km kao AR 166.
Evo ti npr jedan primjer.
Kod mene je drug kupio Toyotu Land Crusier koju je platio 8000 KM. Poslije toga je ulozio u nju preko 20 000 KM. Od cekrka naprijed-nazad,nanovo auto potpuno ofarban,nov motor,posebno pravljen mjenjac i kupljeni novi diferencijali za off-road voznju,gume sa felgama su placene 4500 KM (pet komada),amortizeri 3000 KM,lafete,sve zivo se na autu zamjenilo sta je trebalo i sta nije. Garantujem ti da je taj Land Cruiser bolji sada nego kad je tek izasao iz fabrike.
I kada ga ti vidis na cesti,ti bi rekao kupio je ovo,jer nije mogao ili nije imao para kupiti starog ML ili X5. How,yes,no
- respo
#1868 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
al si i ti bukvalac u pmChipyChips wrote:respo hoce da ispadne duhovit,a u biti ispadne smiješanDa ne kazem pog..p.
Zeder i hudiny nikako ne mogu zajedno.![]()
itd,itd
A sta kad bih ti ja rekao da jedan kvalitetan alarm(GPS,4 shock senzora) koji je mene koštao 950 KM rijesava sve probleme?![]()
pa niko ne govori da svi imaju nesanicu neke boli neka stvar ako im se ukrade auto dok neki strepe i po danu kad ga ostavi nevezano koji auto
al kad jos uzmes da se ovdje najvise kradu golfovi ovi prvi pustaju nesanicu na replay
- sorcerer
-
covjek1
#1870 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
To je isto ko da kazes, necu danas izlazit napolje iako mi se izlazi, jer bi me moglo auto udarit,mogo bi me neko izbost,mogo bi poginut. Znaci ne mogu shvatit da se neko posere na svoj cejf, i da preskoci neko auto iako mu je prvi izbor zbog toga sto se krade.respo wrote: al si i ti bukvalac u pm
pa niko ne govori da svi imaju nesanicu neke boli neka stvar ako im se ukrade auto dok neki strepe i po danu kad ga ostavi nevezano koji auto
al kad jos uzmes da se ovdje najvise kradu golfovi ovi prvi pustaju nesanicu na replay
A posebna prica su ovi VAG hejteri, kompleksasi pravi.
-
emko1234
#1871 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ma pusti respa i tu pricu, ja cu svoj cejf platit dodatno ako mi je cejf.
a ako nije naci cu mu 101 manu, kad bi ljudi kupovali samo ono u sta su 100% sigurni, onda ne bi kupovali nista.
respo, necu sad jest ovu domacu stelju, jer sam izracunao koliko suhog mesa pojedem tokom zime i koliko mi skoci kolicina masti u krvi, moglo bi me srce opalit za 20 godina dok budem pio pivu na plazi

a ako nije naci cu mu 101 manu, kad bi ljudi kupovali samo ono u sta su 100% sigurni, onda ne bi kupovali nista.
respo, necu sad jest ovu domacu stelju, jer sam izracunao koliko suhog mesa pojedem tokom zime i koliko mi skoci kolicina masti u krvi, moglo bi me srce opalit za 20 godina dok budem pio pivu na plazi
-
goran16v
#1872 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Tacno, ali nisam nikome pokusao prodati suplju pricu, kakva se non stop prodaje ovdje, da sam mogao kupiti novi A4, ali nisam jer je to precjenjeno smece, pa sam kupio novu Octaviu. Da sam imaop pare za novi A4 valjda bih ga kupio ili ako je to precjenjeno smece bar neki drugi auto koji nije precjenjeno smece za te pare, a ne 20k KM jefinjiji auto.mali_milojica wrote: Znaci kako sam ja skontao ti si zelio nov auto sa 0 pređenih kilometara,gdje ces ti biti prvi koji ce prnuti u sjediste sto bi se reklo. A nisi zelio Audi sa pređenih 100 000 km i sta sve ide uz to.
Tako isto,preludezalude je zelio AR 166,auto vise klase,sa dobrom opremom,sa savremenim motorom koji skoro i da nema mahanu sa nekih,bubam,150 000 km i uz to je mlađi 3-4 godine od A6 sa problematicnim motorom 2.5 TDI motorom sa 250 000 km. I sta je tu problem. Otkud ti znas da on nije imao pare za A6 istog godista i stanja km kao AR 166.
]Problem je suplja prica po kojoj su svi mahom mogli kupiti skuplji auto, pare satro nisu problem, al eto nisu htjeli precjenjeno smece od auta, pa su kupili jeftiniji auto. Kako da ne!!!!
Na preludezalude ne mogu znati da li je imao para ili nije, ali je logican zakljucak da je imao para za A6 istog stanja kao njegova 166-ica, kupio bi valjda jos noviju i bolju AR 166. Sreo sam razne slucajeve, uglavnom sve varijante protezanja preko jorgana, ali jos nisam sreo nikog ko je imao priliku, mogucnost, novac da kupi bolje, a nije.
Last edited by goran16v on 09/12/2012 18:27, edited 2 times in total.
-
ChipyChips
#1873 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
respo,respo...znam ja da si ti u suštini jedan jako fin momak,samo nekad ne znaš da se izraziš,pa te raja pogrešno shvati
Kao sto emko rece,cejf je cejf i neko kome je nesto cejf on ce svoj cejf da plati koliko treba i zato ga boli k....
A sto se tice nesanice,koju VW,AUDI hejteri navode,pa niko ni s kim ne spava u krevetu da zna,da li ovaj spava kako treba ili ne spava.Nego eto haj samo nek se valjaju gluposti pa kakve god
Kao sto emko rece,cejf je cejf i neko kome je nesto cejf on ce svoj cejf da plati koliko treba i zato ga boli k....
A sto se tice nesanice,koju VW,AUDI hejteri navode,pa niko ni s kim ne spava u krevetu da zna,da li ovaj spava kako treba ili ne spava.Nego eto haj samo nek se valjaju gluposti pa kakve god
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1874 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Evo ti moj primjer.goran16v wrote:Tacno, ali nisam nikome pokusao prodati suplju pricu, kakva se non stop prodaje ovdje, da sam mogao kupiti novi A4, ali nisam jer je to precjenjeno smece, pa sam kupio novu Octaviu. Da sam imaop pare za novi A4 valjda bih ga kupio ili ako je to precjenjeno smece bar neki drugi auto koji nije precjenjeno smece za te pare, a ne 20k KM jefinjiji auto.mali_milojica wrote: Znaci kako sam ja skontao ti si zelio nov auto sa 0 pređenih kilometara,gdje ces ti biti prvi koji ce prnuti u sjediste sto bi se reklo. A nisi zelio Audi sa pređenih 100 000 km i sta sve ide uz to.
]Problem je suplja prica po kojoj su svi mahom mogli kupiti skuplji auto, pare satro nisu problem, al eto nisu htjeli precjenjeno smece od auta, pa su kupili jeftiniji auto. Kako da ne!!!!
Na preludezalude ne mogu znati da li je imao para ili nije, ali je logican zakljucak da je imao para za A6 istog stanja kao njegova 166-ica, kupio bi valjda jos noviju i bolju AR 166. Sreo sam razne slucajeve, uglavnom sve varijante protezanja preko jorgana, ali jos nisam sreo nikog ko je imao priliku, mogucnost, novac da kupi bolje, a nije.
Ja sam sebi nameracio da kupim AR i nista drugo. Imao sam nesto para i krenuo sam da skupljam pare. Nisam zelio kredit. I nakon nekog vremena skupio sam pare da kupim 145. Onda mi se nije kupovao auto pred zimu,sacekat cu jos malo,skupiti jos nesto para pa cu kupiti 156 na proljece. Kupio sam AR 156 za 15 000. Za te pare sam glat mogao kupiti Passata,Audi A3 i to dobre primjerke bez sumnje. Mozda sam mogao kupiti i A4 ili sacekati jos malo i skupiti pare. Ali npr ja nisam zelio nista drugo osim AR. Ja bih bio nesretan covjek svaki put kada bih usao u to auto,jer nisam kupio auto koji sam zelio. A ti sad misli sta hoces i reci da nisam imao pare za bolje,bas me briga. Ja sam kupio sta sam htio. Da sam htio Audi ja bih ga kupio.
Last edited by mali_milojica on 09/12/2012 18:52, edited 1 time in total.
-
goran16v
#1875 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Sve je to super, ali zamisli sad da si poceo s pricom, mog'o sam ja kupit Passat ili Audi od 20k KM (karikiram da bi toliko mogli kostati godista i stanja kao tvoja AR), ali nisam htio precjenjeno smece pa sam kupio AR od 15k KM. Da je tako, odnosno da si mogao valjda bi kupio AR od 20k KM. E u tome je poenta...mali_milojica wrote: Evo ti moj primjer.
Ja sam sebi nameracio da kupim AR i nista drugo. Imao sam nesto para i krenuo sam da skupljam pare. Nisam zelio kredit. I nakon nekog vremena skupio sam pare da kupim 145. Onda mi se nije kupovao auto pred zimu,sacekat cu jos malo,skupiti jos nesto para pa cu kupiti 156 na proljece. Kupio sam AR 156 za 15 000. Za te pare sam glat mogao kupiti Passata,Audi A3 i to dobre primjerke bez sumnje. Ali npr ja nisam zelio nista drugo osim AR. Ja bih bio nesretan covjek svaki put kada bih usao u to auto,jer nisam kupio auto koji sam zelio.