Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
starii

#1851 Re: mobilni radari tj kamere

Post by starii »

Mea_parvitas wrote:Zato sto sam vec prosao tu raskrsnicu i izlazim iz naseljenog mjesta, a ko je isao tim putem zna kako je taj pravac pregledan a i jedina je sansa da nekog preteknes nakon meljanja kroz cijelo Olovo i meljanja uz ono brdo iznad Olova. Samo sto su oni radar namjerno zastekali par metara prije znaka a njih nije ni bilo tu, barem ih ja nisam vidio.
od bakica do olovskih luka ne vozi brže od 60KM/h, osim u krivinama i ako neces da placas kazne...kameru postave pored puta, prakticno u šumi i nema sanse da je vidis...
nije policija kriva za kamere i kazne nego budale koje su mahnito vozile i napravile tolike saobracajne nesrece da se moralo reagovati...
jednostavno se treba pomiriti da je ogranicenje na pojedinim dionicama i to ukalkulisati u trajanje voznje...
noviclan

#1852 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

Nista onda nauk svima preticati samo u krivinama i gdje je puna naravno blagim i kada je mrak
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1853 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Throttle wrote:Danas Zenica-Tuzla-Zenica 5 komada kraj ceste. Bar sam te vidio :lol:
I onda se ukupan put od nekih 300km preko Doboja pretvori u putovanje od minimalno 5h

Nista se ne cini da se ubrza ko i svugdje u svijetu... Preticajne trake, obilasci oko naselja itd. Ako nema auoputa jos, moze se unaprijediti do tad
noviclan

#1854 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

maxell_sarajevo wrote:
noviclan wrote:Ima li objavljeno u bihamku
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/oprez- ... o/1114724/

Klasicno punjenje budzeta isto kso onaj radar u hercegovini
NediM17

#1855 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

mk ultra wrote:
Throttle wrote:Danas Zenica-Tuzla-Zenica 5 komada kraj ceste. Bar sam te vidio :lol:
I onda se ukupan put od nekih 300km preko Doboja pretvori u putovanje od minimalno 5h

Nista se ne cini da se ubrza ko i svugdje u svijetu... Preticajne trake, obilasci oko naselja itd. Ako nema auoputa jos, moze se unaprijediti do tad
da, to i meni prodje kroz glavu cesto... kola nikad brza i sigurnija, a nikada se sporije nije moralo voziti.

je li imaju neki statisticki podaci o sab. nesrecama nakon uvodjenja novog zakona?
ja1977

#1856 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ja1977 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Meni je vazda bio tačan, a putujem često na relacijama Sarajevo-Travnik-Zenica-Tuzla. I na regionalnim cestama je tačan.

Svaka radarska kontrola mora biti najavljena na stranici MUP-a a i znakom, inače može mater rođenu slikat. Svaki MUP izdaje mjesečno informaciju gdje će vršiti radarske kontrole tronošcima.

Ovo ne vrijedi za presretače.
Ima li kakav link za te stranice MUP-ova?

hvala
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1857 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

ja1977 wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Meni je vazda bio tačan, a putujem često na relacijama Sarajevo-Travnik-Zenica-Tuzla. I na regionalnim cestama je tačan.

Svaka radarska kontrola mora biti najavljena na stranici MUP-a a i znakom, inače može mater rođenu slikat. Svaki MUP izdaje mjesečno informaciju gdje će vršiti radarske kontrole tronošcima.

Ovo ne vrijedi za presretače.
Ima li kakav link za te stranice MUP-ova?

hvala
Imas na bihamku
I naravno nikad nije najavljeno

https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Danas samo na podrucju visokog mup ZE DO... I sad po zakonu ako nije najavljeno a tebe uhvate u Zepcu, nista od toga... Ako i se isplati na sud u zepce :mrgreen:
Bakir1

#1858 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Koliko je ograničenje pored plivskog jezera kada se izadje na onaj pravac prije ograničenja 80
amar1994

#1859 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

Bakir1 wrote:Koliko je ograničenje pored plivskog jezera kada se izadje na onaj pravac prije ograničenja 80
60 ako me pamcenje dobro sluzi :D

mada , ne sekiraj se , vozio sam prosle god i brze nego sto bi trebao , nikakve kazne ne dobi(na potezu Travnik-Plivska i nazad) , oni pravci sa isprekidanim mescine 120 da sam isao :-) , nigdje nikog a mazda raspolozena :lol:

one okuke su mi najdraze kad se spustas/penjes niz/uz Komar :D
Bakir1

#1860 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Bila je kamera a vozio sam oko 70 tako da me samo zanima koliko je ograničenje ;-)
condy

#1861 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Volis krivudave ceste pravac pa one zestoke krivine :-D

I ja sam znao fino ici tom cestom. Jedino sto je uska, a i teretnjaci znaju voziti dosta brzo. Nisam vidio na tom dijelu radare od Jajca do Travnika.

Vise plivskog jezera prema Jajcu na onoj siroj cesti je 80 km/h ogranicenje. Uz plivsko jezero mislim ako me pamcenje sluzi da je 60 km/h na onom dijelu gdje je uska cesta uz samo jezero a prema Mrkonjicu 80 km/h.
Bakir1

#1862 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Mjesto se zove mile pored obale jezera iz tih krivina, od hotela je 40 pa ide onda to ograničenje pa 80. Radar je bio poslije tog ograničenja a meni se natovario neki kombi hak transa.
Samo neka ne ide vozacka :mrgreen:
Sa berlingom ne volim vise krivine, odvolio sam ih
condy

#1863 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

amar1994 wrote:
Ta cesta mi je zimi najljepsa kad snijeg napada. Predivan ambijent vani bude.

A bolji mi je uz/niz Komar kad su u pitanju okuke i malo gusta za volanom ... divota samo dobre gume i opleti po gasu a nema radara kad prodjes Novi Travnik pa dok se ne priblizis Bugojnu:-D
amar1994

#1864 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote:

A bolji mi je uz/niz Komar kad su u pitanju okuke i malo gusta za volanom ... divota samo dobre gume i opleti po gasu a nema radara kad prodjes Novi Travnik pa dok se ne priblizis Bugojnu:-D
pa to , kakva je voznja po pravcu samo :D

al kad se nadje pegla pa ga handri 20 , ranio bi se odma :run:

samo prednja vuca hoce pravo ako se pretjera s gasom :D

Image
Last edited by amar1994 on 25/05/2018 23:53, edited 1 time in total.
amar1994

#1865 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

Bakir1 wrote:Mjesto se zove mile pored obale jezera iz tih krivina, od hotela je 40 pa ide onda to ograničenje pa 80. Radar je bio poslije tog ograničenja a meni se natovario neki kombi hak transa.
Samo neka ne ide vozacka :mrgreen:
Sa berlingom ne volim vise krivine, odvolio sam ih
cekamo raport za 14 dana , ako ne dodje nista dobro je :-D

btw. koje su balonke na berlingu pa ne mozes fino u krivine :D
Bakir1

#1866 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

215 55 16
amar1994

#1867 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

pa nije strasno toliko :D , vozio je jaran to cudo po BiH , doduse starijeg malo , kaze da su guzovi malo "cudni" :D

al zato potrosnja , nikad kaze ispod 1000km sa rezervoarom nije izlazio :-)
condy

#1868 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Zeznuto je kad puno vozis a radara pun klinac. Za malo prekoracenje ode vozacka. Uglavnom mislim da je taj radar bio na cesti gdje je 80 km/h ogranicenje, odma kad se prodje jezero prema Jajcu. Sumnjam da bi radar stavili tamo gdje je bas toliko nisko ogranicenje od 40 km/h.
amar1994

#1869 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

condy wrote:Zeznuto je kad puno vozis a radara pun klinac. Za malo prekoracenje ode vozacka. Uglavnom mislim da je taj radar bio na cesti gdje je 80 km/h ogranicenje, odma kad se prodje jezero prema Jajcu. Sumnjam da bi radar stavili tamo gdje je bas toliko nisko ogranicenje od 40 km/h.
:thumbup:

danas opet vozio a4 2000 v6 , joj momenta i ugladjenosti , al stara mrcina pa tesko brzinu ubost :D (seljak navikao na kratak hod) :lol:
condy

#1870 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:
amar1994 wrote:

pa to , kakva je voznja po pravcu samo :D

al kad se nadje pegla pa ga handri 20 , ranio bi se odma :run:

samo prednja vuca hoce pravo ako se pretjera s gasom :D

Image
Vidis ja bi volio tom cestom probati ali ono pravooo sam bez bilo koga :-D auto sa zadnjom vucom. Vozio sam vise auta sa prednjom, i najbolje prolazi kompakt ako ima dovoljno snage u motoru.... osim ako imas u vecem 4×4 tad si kralj :mrgreen:

Za takve ceste dobre gume su najvaznije. Pored dobrih kocnica kad se spustas :D
condy

#1871 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:Zeznuto je kad puno vozis a radara pun klinac. Za malo prekoracenje ode vozacka. Uglavnom mislim da je taj radar bio na cesti gdje je 80 km/h ogranicenje, odma kad se prodje jezero prema Jajcu. Sumnjam da bi radar stavili tamo gdje je bas toliko nisko ogranicenje od 40 km/h.
:thumbup:

danas opet vozio a4 2000 v6 , joj momenta i ugladjenosti , al stara mrcina pa tesko brzinu ubost :D (seljak navikao na kratak hod) :lol:
:mrgreen:

Kod svakog V6 osjetis moment jednostavno mora se osjetiti i tu neugladjenost kod starijih V6 masina pa i sad ali u manjim brzinama ako je manuelni mjenjac bas ruzno odvaja kad ga poklopis do kraja. Kod mene je ugladjeniji od tog ali opet mora biti drugaciji od manjih motora...zato to sve rjesava automatik :mrgreen:

Nije to do brzina nego do vozaca :mrgreen: Brze saltaj :mrgreen:
Last edited by condy on 26/05/2018 00:13, edited 1 time in total.
amar1994

#1872 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

condy wrote: Vidis ja bi volio tom cestom probati ali ono pravooo sam bez bilo koga :-D auto sa zadnjom vucom. Vozio sam vise auta sa prednjom, i najbolje prolazi kompakt ako ima dovoljno snage u motoru.... osim ako imas u vecem 4×4 tad si kralj :mrgreen:

Za takve ceste dobre gume su najvaznije. Pored dobrih kocnica kad se spustas :D
to je to :evil:

amar1994

#1873 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

condy wrote: :mrgreen:

Kod svakog V6 osjetis moment jednostavno mora se osjetiti i tu neugladjenost kod starijih V6 masina pa i sad ali u manjim brzinama ali manje samk ako je manuelni mjenjac. Kod mene je ugladjeniji od tog ali opet mora biti drugaciji od manjih motora...zato to sve rjesava automatik :mrgreen:

Nije to do brzina nego do vozaca :mrgreen: Brze saltaj :mrgreen:
kako nije , preso 330000km , a kvacilo pri kraju pa ne odvaja kako treba :D , nisi ti probao mazdino kvacilo :mrgreen: :kiss:

ja govorim ugladjenost , nema vibracija :thumbup:

nije meni problem krenut i prebacit , nego je rucica neprecizna ;-)
Last edited by amar1994 on 26/05/2018 00:16, edited 1 time in total.
condy

#1874 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Ovo je vec na klipu neka druga dimenzija :mrgreen:
amar1994

#1875 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

condy wrote:Ovo je vec na klipu neka druga dimenzija :mrgreen:
to je pravo , malo je rwd malo 4x4 , malo pogines malo ostanes ziv :lol:
Post Reply