skenderija04 wrote:@ jeza u ledja
Pa zbog tri razloga
1. Cetiri kluba koja su sa najvecim brojem navijaca /simpatizera u cijelom svijetu
2. Ekonomska moc koja traje decenijama
3. Sportski uspjesi koji traju decenijama
Ja navijam za Barcelonu i mislim da poznajem vrlo dobro taj klub. Zasto Barcelona ne moze u ovu grupu:
1. Klub je bio vise regionalni nego svjetski do sredine osamdesetih. Fali Barci jos 20-tak godina da navijaci / smpatizeri sirom svijeta budu uz klub i nakon ove serije odlicnih rezultata
2. Ekonomska moc kluba zavisi od rezultata sto nije slucaj sa cetiri gore pomenuta kluba
3. Sportski uspjesi su tu, ali se moraju produziti jos koju deceniju da bi bio svrtan u grupu najvecih
Na dobrom je putu, ali jos nije A1
Za ove ostale sto si nabrojao ne znam .
Uvijek sam te samtrao extra realnim forumasem, ali ovo je i moja ocekivanja premasilo! Svaka cast na objektivnosti akd komentarises "svoj" klub!
Sto se tice velicine jednog kluba, ima tu milion parametara, a ovo ovdje u sta se pokusava rasprava pretvoriti je fakat smijesno. Pa nisu to drva pa da se moze tek tako izmjeriti koji je veci klub, mislim ono...
@Jez, ipak malo je pretjerano spominjati Nottingham recimo, jer su tad imali momentum i extra dobar tim, koji nije uspio uhvatiti kontinuitet i biti decenijama top, tako da ne moze u istu recenicu sa reicmo Bayernom ili Liverpoolom. Ono sto karakterise klubove poput Milana, Bayerna, Uniteda, Reala itd jeste da su jaki bili i prije 50 godina ali i sad, za razliku od timova koji su osvojili jednu eventualno dvije LP i onda potonuli k'o brod!