Kako sam shvatio Kina duguje vise nego sto ima po svemu i to je projektovano da ce samo rasti.Dino34 wrote:Kina je svakako fugazi.
Nesjecam se samo kako. Nesto 300 sa 100. Tako nekako.
Kako sam shvatio Kina duguje vise nego sto ima po svemu i to je projektovano da ce samo rasti.Dino34 wrote:Kina je svakako fugazi.
I to federalni javni dug prema inostranstvu kako sam shvatio. Ma imaju na toj stranici podatci u tabeli ako su tacni.славянин wrote:To je javni dug prema inostranstvu..
3.5 triliona im je zdravstveni budzetVizionar 1985 wrote:I to federalni javni dug prema inostranstvu kako sam shvatio. Ma imaju na toj stranici podatci u tabeli ako su tacni.славянин wrote:To je javni dug prema inostranstvu..
Evo malo bacio pogled na zdrastvo trose preko 30 biliona dolara ako sam shvatio dobro ili im je to dug u zdrastvu.
Vecinu ovoga sami sebi duguju.
In 2017, the United States spent about $3.5 trillion, or 18 percent of GDP, on health expenditures – more than twice the average among developed countries.
Of that $3.5 trillion, $1.5 trillion, is directly or indirectly financed by the federal government. In other words, the federal government dedicates resources of nearly 8 percent of the economy toward health care. By 2028, we estimate these costs will rise to $2.9 trillion, or 9.7 percent of the economy. Over time, these costs will continue to grow and consume an increasing share of federal resources.
FED nije državna već privatna institucija čiji najveći dioničar i ne živi u USA.Vizionar 1985 wrote:Vecinu ovoga sami sebi duguju.
https://www.usdebtclock.org/славянин wrote: 3.5 triliona im je zdravstveni budzet
In 2017, the United States spent about $3.5 trillion, or 18 percent of GDP, on health expenditures – more than twice the average among developed countries.
Of that $3.5 trillion, $1.5 trillion, is directly or indirectly financed by the federal government. In other words, the federal government dedicates resources of nearly 8 percent of the economy toward health care. By 2028, we estimate these costs will rise to $2.9 trillion, or 9.7 percent of the economy. Over time, these costs will continue to grow and consume an increasing share of federal resources.
Ja. Ali vi ovo gore prvo gledate. Ja i jos neki smo gledali ovo dole gdje pise assets. Imaju oko 130 biliona a duguju oko 120 (GAAP) nesto.славянин wrote:To ti je ukupni dug - znaci 6.3 triliona prema inostranstvu ostatak sami sebi
Eto imas i na toj stranici fino
6 Triliona (Gaap)je defiticit po drugom sistemu racunanja (drzavni plus interni) federalna imovina je 130 triliona.Vizionar 1985 wrote:
Ja. Ali vi ovo gore prvo gledate. Ja i jos neki smo gledali ovo dole gdje pise assets. Imaju oko 130 biliona a duguju oko 120 (GAAP) nesto.
Pise sve tu. GDP im raste. Evo zapalo mi za oko da su imali pola miliona bankrota.
million = milionславянин wrote:6 Triliona (Gaap)je defiticit po drugom sistemu racunanja (drzavni plus interni) federalna imovina je 130 triliona.Vizionar 1985 wrote:
Ja. Ali vi ovo gore prvo gledate. Ja i jos neki smo gledali ovo dole gdje pise assets. Imaju oko 130 biliona a duguju oko 120 (GAAP) nesto.
Pise sve tu. GDP im raste. Evo zapalo mi za oko da su imali pola miliona bankrota.
Da pola miliona bankrota - koliko novih biznisa je otvoreno ? GDP raste - kapitalizam
Gdje je greska ?jeza u ledja wrote:million = milionславянин wrote:6 Triliona (Gaap)je defiticit po drugom sistemu racunanja (drzavni plus interni) federalna imovina je 130 triliona.Vizionar 1985 wrote:
Da pola miliona bankrota - koliko novih biznisa je otvoreno ? GDP raste - kapitalizam
billion = milijarda
trillion = bilion
itd.
Pa u nekoliko zadnjih tvojih postova. Nije bitno, lako se zabuniti s ovim prijevodima, samo napominjem.славянин wrote: Gdje je greska ?
hiljadu milijardi jednako trilion.
On govori u bilionima (normalni svijetjeza u ledja wrote:Pa u nekoliko zadnjih tvojih postova. Nije bitno, lako se zabuniti s ovim prijevodima, samo napominjem.славянин wrote: Gdje je greska ?
hiljadu milijardi jednako trilion.
Cekaj, Amerikanci duguju vise (i to duplo) nego sto imaju assets? Defoltirali pa dva puta???Vizionar 1985 wrote:A po assets duguju vise duplo nego sto imaju assets.
Nije nego samo on je pomijesao miljarde i trilioneGandalfSivi wrote:Cekaj, Amerikanci duguju vise (i to duplo) nego sto imaju assets? Defoltirali pa dva puta???Vizionar 1985 wrote:A po assets duguju vise duplo nego sto imaju assets.
Sta je ovo danas ljudi, kakvu vodu vi pijete?
Gdje ti to pise na tabeliVizionar 1985 wrote:Pa bilion. Svjetski. Americki je to trilion. Nisam se ja zbunio. Oko 120 imaju duga po GAAP kako sam ja i jos neki shvatili. A imaju imovine vrijednosti oko 130. Biliona ili triliona zavisno dal je Bosna ili Amerika.
GDP raste kao i populacija itd. Deficit proracuski raste isto tako.
Na temu navodno pisali neki Americki generali kako bi bila katastrofa rat sa Iranom. Ne znam koliko ima istine u tome.
Ma nisam mislio na assets nego na ovo ispod assets. GAAP. Assets Amerika ima oko 130 biliona a oko 120 biliona GAAP nesto u minusu.GandalfSivi wrote:Cekaj, Amerikanci duguju vise (i to duplo) nego sto imaju assets? Defoltirali pa dva puta???Vizionar 1985 wrote:A po assets duguju vise duplo nego sto imaju assets.
Sta je ovo danas ljudi, kakvu vodu vi pijete?
Dole skroz u dnu. Crveno. Valjda u minusu su po tome. Pored toga ti pise da imaju skoro 400.000 assets po gradzaninu a Liability skoro 1.000.000 po gradzaninu.славянин wrote:Gdje ti to pise na tabeliVizionar 1985 wrote:Pa bilion. Svjetski. Americki je to trilion. Nisam se ja zbunio. Oko 120 imaju duga po GAAP kako sam ja i jos neki shvatili. A imaju imovine vrijednosti oko 130. Biliona ili triliona zavisno dal je Bosna ili Amerika.
Na temu navodno pisali neki Americki generali kako bi bila katastrofa rat sa Iranom. Ne znam koliko ima istine u tome.
Opet ti na gaap i generalni liabilities...Vizionar 1985 wrote:Dole skroz u dnu. Crveno. Valjda u minusu su po tome. Pored toga ti pise da imaju skoro 400.000 assets po gradzaninu a Liability skoro 1.000.000 po gradzaninu.славянин wrote:Gdje ti to pise na tabeliVizionar 1985 wrote:Pa bilion. Svjetski. Americki je to trilion. Nisam se ja zbunio. Oko 120 imaju duga po GAAP kako sam ja i jos neki shvatili. A imaju imovine vrijednosti oko 130. Biliona ili triliona zavisno dal je Bosna ili Amerika.
Ma skontao sam to iako sam laik. Navodno to je dug koji su skupili za 85 godina.славянин wrote:
To ti je opet 120 triliona ukupnog duga znaci i unutarnjeg GAAP - medjuagencijsko,duga trenutnog prije isplate penzija,plata,medicinskog osiguranja itd (ne ne kasne nego to ti pise u ovom momentu koliko je to )g itd itd itd. To ti nije de facto dug nego trenutno koliko faktura ceka uplatu![]()
Dug stvarni ti je oko 22 triliona. Prije nego udjes u tako sumiranje ekonomije savjetujem da malo pogledas svjetske parametre i druge drzave pa onda i da malo razumis na sta se odnosi koja cifra.
Kakva bi katastrofa bila ? Rat bi kostao jos bi se morali ustupci rusima i kinezima napraviti ... vojno ne budi smijesan.
Ma znam da je se nakupilo za 85 godina.славянин wrote: Opet ti na gaap i generalni liabilities...
Ne samo to nego trenutno ... znaci neko napravi danas fakturu i ceka da se uplati 4-5 dana - to ti se upise u general liabilities sve dok se ne uplatiVizionar 1985 wrote:Ma skontao sam to iako sam laik. Navodno to je dug koji su skupili za 85 godina.славянин wrote:
To ti je opet 120 triliona ukupnog duga znaci i unutarnjeg GAAP - medjuagencijsko,duga trenutnog prije isplate penzija,plata,medicinskog osiguranja itd (ne ne kasne nego to ti pise u ovom momentu koliko je to )g itd itd itd. To ti nije de facto dug nego trenutno koliko faktura ceka uplatu![]()
Dug stvarni ti je oko 22 triliona. Prije nego udjes u tako sumiranje ekonomije savjetujem da malo pogledas svjetske parametre i druge drzave pa onda i da malo razumis na sta se odnosi koja cifra.
Kakva bi katastrofa bila ? Rat bi kostao jos bi se morali ustupci rusima i kinezima napraviti ... vojno ne budi smijesan.
Mijesas unfunded liabilities sa national debt-om. Ne mogu majke mi, ovo fakat nema smisla...Vizionar 1985 wrote:
Dole skroz u dnu. Crveno. Valjda u minusu su po tome. Pored toga ti pise da imaju skoro 400.000 assets po gradzaninu a Liability skoro 1.000.000 po gradzaninu.