Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@Alfons i @Lucifer. Ja vas fino molim da ne vadite samo jedan pasos iz cijeloga posta, jer gubi na znacenju. I tako sam, bez konteksta, pokusavate zloupotrebiti.
- madner
#18477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam, ne pratim trenutno program, no ko god bude ovako nesto predlagao nema moj glas ni podrsku.-LIBERO- wrote:Ima li negdje plan DF-a, na temu ove problematike?madner wrote:Dakle sterilozavni psi ce cuvati svoju teritoriju od dolaska nesterilizovanih pasa te tako drzati broj pod kontrolom. Zasto je to manje opasno po ljude od trovanja, prirodno uginuli psi ne prenose bolesti?
Ja bih prije svega zelio da pojedinci, i stranke, koje su dovele do ovog stanja, krivicno odgovaraju..pa da onda krenemo u rjesavanje problematike.
Druga stvar, svako onaj ko podrzava masovnu likvidaciju 12000 zivih jedinki, bilo cega, zbog direktnog propusta ljudi, je toliko brutalan, da me nebi zacudilo da sutra, recimo, na jedno oko zazmiri kada dodje u priliku, a procjeni da je u njegovom licnom interesu, na likvidaciju i nekoga ko nije ulicni pas...a mozda je i covjek koji je iz skupine prihvatljive za eliminaciju. Namjerno brutalno poredjenje, al' sto da ne.
Problem postoji. Evidentno. Treba ga segmentno rjesavati, razdvajajuci pse bolesne, opasne i agresivne...za koje moze da se primjeni eutanazija, od mladih i zdravih jedinki.
Licno znam par desetina usvajanja nasih lutalica po EU zemljama, bas iz problematike sto kod njih skoro da vise nema jedinki za usvajanje.
Duboko sam uvjeren da bi se tu moglo dosta uraditi, kada bi se organizovano i sinhronizovano sa adekvatnim udruzenjima po EU, pokusalo udomiti barem par stotina.hiljada, mladih zdravih jedinki.
Situacija je puno slozenija, po raznim osnovama, ukljucujuci i humanoidnu stranu, od izjave, tipa- hajmo likvidirati 12000zivotinja.
To bi bilo pravedno, no treba usporedno rjesiti i trenutni problem.
Ko god stavi zivotinje, ma koliko one plemenite bile, iznad ljudi i sigurnosti istih, sebe diskvalificira.
Da prvo utvrdimo cilj, pa da onda nastavimo. Cak i NS misli da cukama nije mjesto na ulici, tako da ne govorimo samo o agresivnim psima. No plan NS je da sterilni psi eliminiraju druge pse, tako sto ce ocuvanjem teritorije slabiji (i nadaju se nesterilni) psi umrijeti od gladi. Sto nije nista drugacije i proizvodi isti problem sa lesevima kao i trovanje. Da ne govorim da ako se vec poistovjecuju psi sa ljudima, psi bi imali pravo na reprodukciju.
Ljudi nece da prihvate cinjenicu da je
a) nemoguce sterilozivati sve pse odjednom.
b) nemoguce sterilozavati vlasnicke pse
c) vlasnicki psi itekako ucestvuju u reprodukcionom ciklusu
te da bi shodno tome trebalo cekati mozda jos jednu deceniju da se problem tako rjesi. Bez garancije da ce se rjesiti jer ne bi doslo do ove ekplozije broja lutalica da je bilo moguce izvrsiti sterilizaciju pasa tada.
Rjesenje sa sterilizacijom nije puno humanije, cilj nije drugaciji, samo se ljudima ne svidja ideja.
- Alfons Kauders
#18478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Posteno, let's agree to disagree.Pedja Kojovic wrote:alfonse kauders
Ja nikada ne smatram da je neko ko se ne slaze sa mnom po nekom pitanju glup, nesposoban i da svoj stav treba kriti od javnosti. Ja razlicito misljenje o nekom pitanju dozivljavam upravo tako - kao razlicito misljenje.
Cijeli koncept i jeste zasnovan na ideji da parlamenti reflektuju razlicita misljenja zajednice koju predstavljaju.
(O tome da li vecina ili manjina ima monopol na istinu i ispravnost nemam namjeru raspravljati ali istorija, cak i kada se eliminisu fasizam i staljinizam, nedvosmisleno pokazuje da svaka istina i ideja( i losa i dobra) u samom pocetku ima samo jednog poklonika - autora).
Pogresno je, i nepravedno, problem pasa lutalica pojednostaviti na dilemu, ljudi ili zivotinje.
Odbrana vrste je genetska stvar i sjajno objasnjena u Dawkins-ovom "Sebicnom genu".
Pitanje je kako najbolje zastiti ljude - kako najefikasnije i dugorocno rijesiti problem.
Nacin koji mi predlazemo je u skladu sa sa objektivnim, naucnim sazanjima i etickim normama koje Nasa stranka smatra aksiomima svog djelovanja.
p.k.
Dawkins je covjek od nauke, siguran sam da ne bi ignorisao stvarnost i pokusavao rijesiti problem na isti nacin nakon pet godina neuspjeha.
Dva pitanja.
Da li NS podrzava stavove gdjice Kozlic?
Koliko bi implementacija predlozenog rjesenja kostala poreske obveznike kantona do kraja decenije? (valjda postoje procjene, ako je to zvanicni stav stranke)
Unaprijed hvala na odgovorima.
-
L u c i f e r
#18479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovakav pristup je, uz djelovanje vaše aktivistice Dalide kakosevećprezivaše iz Breze, je jedan od razloga zašto ja i ljudi iz mog okruženja nećemo glasati za NS.Pedja Kojovic wrote:alfonse kauders
Ja nikada ne smatram da je neko ko se ne slaze sa mnom po nekom pitanju glup, nesposoban i da svoj stav treba kriti od javnosti. Ja razlicito misljenje o nekom pitanju dozivljavam upravo tako - kao razlicito misljenje.
Cijeli koncept i jeste zasnovan na ideji da parlamenti reflektuju razlicita misljenja zajednice koju predstavljaju.
(O tome da li vecina ili manjina ima monopol na istinu i ispravnost nemam namjeru raspravljati ali istorija, cak i kada se eliminisu fasizam i staljinizam, nedvosmisleno pokazuje da svaka istina i ideja( i losa i dobra) u samom pocetku ima samo jednog poklonika - autora).
Pogresno je, i nepravedno, problem pasa lutalica pojednostaviti na dilemu, ljudi ili zivotinje.
Odbrana vrste je genetska stvar i sjajno objasnjena u Dawkins-ovom "Sebicnom genu".
Pitanje je kako najbolje zastiti ljude - kako najefikasnije i dugorocno rijesiti problem.
Nacin koji mi predlazemo je u skladu sa sa objektivnim, naucnim sazanjima i etickim normama koje Nasa stranka smatra aksiomima svog djelovanja.
p.k.
Puno šuplje priče, a malo konkretne akcije i brige za svakodnevne probleme malog čovjeka.
Bojim se da naši odgriženi gluteusi (da bidnem pristojan) nemaju ama baš nikakvog hajra od "objektivnih, naucnih sazanja i etickih normi koje Nasa stranka smatra aksiomima svog djelovanja".
-
Pedja Kojovic
#18480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
janeEyre
Ne znam koliko je pitanje o usvajanju psa lutalice bitno za nas stav za koji sam argumente iznio ali,...
Zapravo, jesam.
Njeno ime je Lucy i puno je srece donijela nasoj porodici.
p.k.
Ne znam koliko je pitanje o usvajanju psa lutalice bitno za nas stav za koji sam argumente iznio ali,...
Zapravo, jesam.
Njeno ime je Lucy i puno je srece donijela nasoj porodici.
p.k.
-
L u c i f e r
#18481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zaista ga ne pokušavam zloupotrijebiti, zašto bih, nemam nikakvog razloga za tako nešto.-LIBERO- wrote:@Alfons i @Lucifer. Ja vas fino molim da ne vadite samo jedan pasos iz cijeloga posta, jer gubi na znacenju. I tako sam, bez konteksta, pokusavate zloupotrebiti.
Izdvojih taj pasus jer mi je zaista zagrebao oči.
I da sam citirao cijeli post, ništa iz tog posta ne eliminira izrečeno u tom pasusu.
Razumijem ja i žar odbrane vlastitih ubjeđenja i sve ostalo, al mislim da ćeš se i ti složiti da ne trebamo porediti eutanaziju lutalica i eliminaciju ljudi.
To u ovoj zemlji svježih rana nije etički ni ljudski.
Nemojmo to činiti.
Nije cool.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A prije ste glasali, il' mislili glasati, za NS
Mislim, postedite nas te price. Jer odavno, i po raznim temama, ste se deklarisali kao NEglasaci NS. Tako da ono...NS nece mijenjati svoj stav, vi isto tako...cemu onda takva prica.
Kao...e da, da...sada necemo gladati za vas

Mislim, postedite nas te price. Jer odavno, i po raznim temama, ste se deklarisali kao NEglasaci NS. Tako da ono...NS nece mijenjati svoj stav, vi isto tako...cemu onda takva prica.
Kao...e da, da...sada necemo gladati za vas
- Alfons Kauders
#18483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nema se tu sta izvaditi iz konteksta. Kontekst je jasan, a ovo je jeftin i neukusan pokusaj moralne diskreditacije neistomisljenika kroz poredjenje istih sa hladnokrvnim ubicama (moja prva asocijacija su oni koji su pucali na mene, sto sam jasno naglasio u svom odgovoru).-LIBERO- wrote:@Alfons i @Lucifer. Ja vas fino molim da ne vadite samo jedan pasos iz cijeloga posta, jer gubi na znacenju. I tako sam, bez konteksta, pokusavate zloupotrebiti.
To je uvreda i tacka.
Lucifer je postavio dobro pitanje. Da li su onda radnici u mesnoj industriji, ribogojilistima, ugostiteljstvu, deratizaciji itd. potencijalni manijaci koji bi mogli postati "hladnokrvni likvidatori"?
Ideja zbrinjavanja postojeceg broja pasa lutalica je humana samo ukoliko je moguca. U protivnom NIJE, jer ce neminovno dovesti do jos napada na gradjane, kao i do neizmjerne patnje hiljada lutalica i njihovog potomstva - a kad tad ce morati biti eliminisani. Rijec je o moralnom bankrotu i nista vise, peri ga kako hoces, ali trenutno stanje nije dobro ni za pse ni za ljude, a svakim danom postaje sve gore. Troskovi su drugi problem - ako cemo o moralu i humanosti, na koji nacin se moze opravdati utrosak ogromnih sredstava na predlozena rjesenja, koja btw ne garantuju uspjeh? O kojim se novcima radi? Odakle ce se namaknuti i kako ce se kresanje nekih drugih stavki pravdati, onako ako cemo o humanosti?
- vivaldi
#18484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nadam se da pse nece pobiti..
-
Pedja Kojovic
#18485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Alfonse Kauders
Zaista ne zmam ko je gosp. Kozlic.
Ne znam iznos, jer ne znam, kao sto niko ne zna, broj pasa.
Ucinio bih sve, i uvjeren sam da bih uspio, pronaci donatorska sredstva za sprovodjenje akcije sklanjanja pasa sa ulica.
p.k.
Ucinio bih sve, i uvjeren sam da bih uspio, pronaci donatorska sredstva za sprovodjenje akcije sklanjanja pasa sa ulica.
p.k.
- Alfons Kauders
#18486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne.-LIBERO- wrote:A prije ste glasali, il' mislili glasati, za NS![]()
Mislim, postedite nas te price. Jer odavno, i po raznim temama, ste se deklarisali kao NEglasaci NS. Tako da ono...NS nece mijenjati svoj stav, vi isto tako...cemu onda takva prica.![]()
Kao...e da, da...sada necemo gladati za vas![]()
Ja sam vec u nekoliko navrata rekao kada sam odlucio prekriziti NS. Lijepo popodne, osmi februar, prema Mis Irbina iz grada i neka omladina (kasnije saznam da je tu bilo i mladih NSovaca) poziva da im se gradjani pridruze ispred zgrade tuzilastva. Hoce da puste nekakvu djecu. Onu djecicu sto dan ranije krvnicki prebise cetvrtinu MUP-a i zapalise dvije institucije grada.
Moj odgovor nije za foruma, ali nije im se nimalo dopao. Ipak sam osjetljiv kada neko tuce moje poznanike i pali moje zgrade. Mislim da ti se ne bi dopale ni metode koje sam predlozio, jer su bile malcice nehumanije od onog sto predlazem za agresivne pse.
Sta je tu nejasno?
A ovo za pse dodje kao slag na tortu.
- vivaldi
#18487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne glasam, al ovo podrzavamPedja Kojovic wrote:Ucinio bih sve, i uvjeren sam da bih uspio, pronaci donatorska sredstva za sprovodjenje akcije sklanjanja pasa sa ulica.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#18488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vadite iz konteksta i donosite, kroz to, ocajne zakljucke.
Ko pristane na likvidaciju, i iskljucivo likvidaciju 12000 zivih jedinki, bez niza drugih, povezanih, rjesenja...me NEBI ZACUDILO, ne svi i iskljucivo, EVENTUALNO -neki od njih- , neku DRUGU u tom momenta PRIHVATLJIVU SKUPINU ZA ELIMINACIJU itd.itd.
Druga je stvar sto ste se vi, mozda, prepoznali u toj prici. Ja nikoga nisam prozvao, niti podcrtao...samo iznje niz stavova i mojih licnih moralnih dilema, sta bi pojedinci za koje bi to, prije navedeno, bilo prihvatljivo, EVENTUALNO, mogli podrzati sutra.
@Alfons, sve jasno, zato i kazem na to sto je Lucifer, i jos neki, napisali. E sada zbog ovoga, kao, necu glasati za NS
Drugi dio posta necu ni komentarisati, jer me ne interesuje sta si pricao, kome prijetio i sta vec radio.
Ko pristane na likvidaciju, i iskljucivo likvidaciju 12000 zivih jedinki, bez niza drugih, povezanih, rjesenja...me NEBI ZACUDILO, ne svi i iskljucivo, EVENTUALNO -neki od njih- , neku DRUGU u tom momenta PRIHVATLJIVU SKUPINU ZA ELIMINACIJU itd.itd.
Druga je stvar sto ste se vi, mozda, prepoznali u toj prici. Ja nikoga nisam prozvao, niti podcrtao...samo iznje niz stavova i mojih licnih moralnih dilema, sta bi pojedinci za koje bi to, prije navedeno, bilo prihvatljivo, EVENTUALNO, mogli podrzati sutra.
@Alfons, sve jasno, zato i kazem na to sto je Lucifer, i jos neki, napisali. E sada zbog ovoga, kao, necu glasati za NS
Drugi dio posta necu ni komentarisati, jer me ne interesuje sta si pricao, kome prijetio i sta vec radio.
Last edited by -LIBERO- on 14/09/2014 20:00, edited 1 time in total.
- Banksy
#18489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sigurno drugačiji od stava domicilinog ruralnog stanovništva koje je sklono utući svaku suvišnu, bespotrebnu živinu,a takva je svaka koja im ne donosi mlijeko, meso ili oderanu kožu.Prpa.ba wrote:Urbana, centristicka ekipica koja je svoje prve politicke korake ucinila po raznim EU radionicama i seminarima.Naslovnica wrote:Ne znam da li je bilo pitanje ili ne, ali me interesuje kakav je stav stranke vezano za problematiku lutalica, prvenstveno u Sarajevu. Da li ste za izmjenu zakona po kojem će biti ograničeno držanje pasa u azilu, ili ste za primjenu postojećeg rješenja po kojemu je, između ostalog, psima zagarantovan boravak u azilu do prirodne smrti (osim u nekoliko slučajeva)?
Hvala!
Cik pogodi koji im je stav.![]()
Ja bih u EU.
-
belfy
#18490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jok, najbolje bi ih bilo kandidovati u parlament izgleda. onda ne bi imali problema sa hranom 100%.vivaldi wrote:nadam se da pse nece pobiti..
- Banksy
#18491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bude li pokazao svoj plan i preuzeo ovo na sebe, ima moj glas.vivaldi wrote:ne glasam, al ovo podrzavamPedja Kojovic wrote:Ucinio bih sve, i uvjeren sam da bih uspio, pronaci donatorska sredstva za sprovodjenje akcije sklanjanja pasa sa ulica.
-
L u c i f e r
#18492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Evo za tvoju informaciju punog pregleda mog mentalnog procesa kad je glasanje za NS u pitanju:-LIBERO- wrote:A prije ste glasali, il' mislili glasati, za NS![]()
Mislim, postedite nas te price. Jer odavno, i po raznim temama, ste se deklarisali kao NEglasaci NS. Tako da ono...NS nece mijenjati svoj stav, vi isto tako...cemu onda takva prica.![]()
Kao...e da, da...sada necemo gladati za vas![]()
Prezirem SDA-SDP-SBB i satelite.
Pojavom NS mislio sam evo ga konačno prograđanska stranka lijeve orjentacije, tu smo.
Odbilo me izbor predsjednika stranke, balavac sa štelom, odliv Danisa i drugih, a Peđa mi kao političar nekako nikad nije ostavljao naročito pozitivan utisak, a naročito nikad nisam cijenio njegovu dezertersku fusnotu iz biografije, da budemo iskreni.
Pojavi se DF. Haj reko za njeg ću. On se uveza za Fahrom i ogadi mi se...
Opet uzmem da ozbiljno razmotrim NS. U tom ga Dalida & co zasraše s ovim džukelama.
I to je cijela istina.
Last edited by L u c i f e r on 14/09/2014 20:01, edited 1 time in total.
-
Innovation
#18493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
L u c i f e r wrote:Dozvolite da i ja nazočim ovoj cijenjenoj temi, odo malo da prvo iščitam...
- O'zone
- Globalni moderator
#18494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izvini @Libero odakle ti podatak da ima 12 000 živih jedinki?-LIBERO- wrote:Vadite iz konteksta i donosite, kroz to, ocajne zakljucke.
Naime gospodin Kojović kaže
Pedja Kojovic wrote:Alfonse Kauders
p.k.
- vivaldi
#18495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
da se moze internetom glasat, mozda bih nekoga i zaokruzio, al iskljucivo na ovom lokalnom nivouBanksy wrote:Bude li pokazao svoj plan i preuzeo ovo na sebe, ima moj glas.vivaldi wrote:ne glasam, al ovo podrzavamPedja Kojovic wrote:Ucinio bih sve, i uvjeren sam da bih uspio, pronaci donatorska sredstva za sprovodjenje akcije sklanjanja pasa sa ulica.
- Alfons Kauders
#18496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kozlic je clanica i kandidatkinja NS koja je prije dva dana objavila pamflet koji pominjem. Google ce dati sve potrebne odgovore, ali eto barem to valjda znaci da njen stav nije stav NS?Pedja Kojovic wrote:Alfonse Kauders
p.k.
Sto se tice finansiranja, kako je onda uopste moguce predlagati rjesenje? To mi izgleda jako neozbiljno, pogotovo imajuci u vidu da je upravo to bio jedan od kljucnih problema sa prvobitnim zakonom - nije bilo predvidjeno finansiranje. Zapravo prilicno sam siguran da nisu raspolagali ni procjenama. Okvirno trebalo bi nam 15-20 miliona KM u prvih par godina, a onda bi iznos isao dole, pod uslovom da taj pristup uopste upali.
Dakle recimo onako okvirno, konzervativna, optimisticna procjena je 50tak miliona do kraja decenije. Pesimisticna do 50% vise. U taj iznos nije ukljucena steta koju prisustvo pasa na ulicama ima na imovinu i zdravlje gradjana. Neki dan smo imali pet napada. Izgubljeni radni dani, tretman, uvidjaj, eventualni odstetni zahtjev, materijalni i nematerijalni troskovi. Svaki napad nas kosta, kao i sto nas kosta uklanjanje strvina s ulica, ciscenje fekalija itd. To je hladno jos nekoliko miliona do kraja decenije.
Dakle ako cemo o moralu, koliko je moralno potrositi toliko novac na problem koji su svjesno kreirali upravo politicari i aktivisti koji su se sada uzjogunili radi ove price? U situaciji kada kantonu prijeti obustava isporuke plina, krah javnog saobracaja i otezana opskrba vodom, ja ne vidim kako je izdatak od 10 miliona moguce opravdati, da i ne govorimo o 30,40, 50 ili vise miliona.
A ako mozes naci te pare, svaka cast. Nadji ih. Juce. Odmah potpisujem takvo rjesenje. Ali ne pada mi na pamet da podrzim trosenje novca poreskih obveznika na snove nedojebanih aktivistica i ljudi koji sve one koji jedu meso porede s ratnim zlocincima. Taj pristup nazivam plati pa se klati. Imali su pet godina da osiguraju novac, a evo danas propali i hebeni azili koje smo izgradili.
Sta vise treba da se desi da se shvati da ovako vise NE IDE?
-
Pedja Kojovic
#18497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
lucifer
Zakon o kojem mi diskutujemo nije zakon fizike, tzv. prirodni zakon sto je i logicno jer u njihovoj primjeni covjek nema slobodan izbor.
Nismo za to da se zabrani mesna industrija.
(Moglo bi se reci da ljudska civilizacija pociva na otkricu kompresovanog proteina - mesa.
Ja licno ne kupujem predmete napravljene od koze zivotinja koje ne jedemo, ali to je vjerovatno sasvim druga tema.
Lucifer, vasa aluzija na dezerterstvo...
Nemojte siriti neistinu kojom Radeljas odgovara na moje sirenje istine o njemu.
Moja porodica i ja smo rat proveli na teritoriji pod kontrolom ABiH.
(Oni u Sarajevu, na radnim obavezama, ja takodje u Sarajevu do 93 a onda svuda po malo, na radnoj obavezi)
p.k.
Zakon o kojem mi diskutujemo nije zakon fizike, tzv. prirodni zakon sto je i logicno jer u njihovoj primjeni covjek nema slobodan izbor.
Nismo za to da se zabrani mesna industrija.
(Moglo bi se reci da ljudska civilizacija pociva na otkricu kompresovanog proteina - mesa.
Ja licno ne kupujem predmete napravljene od koze zivotinja koje ne jedemo, ali to je vjerovatno sasvim druga tema.
Lucifer, vasa aluzija na dezerterstvo...
Nemojte siriti neistinu kojom Radeljas odgovara na moje sirenje istine o njemu.
Moja porodica i ja smo rat proveli na teritoriji pod kontrolom ABiH.
(Oni u Sarajevu, na radnim obavezama, ja takodje u Sarajevu do 93 a onda svuda po malo, na radnoj obavezi)
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#18498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@Lucifer, o tome ti i pricam. Dakle, nisi, niti ces. Sve ok.
A za ovaj broj, krece se u svim medijima. Koriste ga od medija, nedavno TVSA, do parlamentaraca u KS, do ostalih. Zadnji put ga cuo na zadnjoj sjednici SKS, rasprava izmedju Konakovica-Efendica i ko je vec raspravljao, Backovic(?)...nebitno.
A za ovaj broj, krece se u svim medijima. Koriste ga od medija, nedavno TVSA, do parlamentaraca u KS, do ostalih. Zadnji put ga cuo na zadnjoj sjednici SKS, rasprava izmedju Konakovica-Efendica i ko je vec raspravljao, Backovic(?)...nebitno.
-
L u c i f e r
#18499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Skupina pasa i skupina ljudi se ne mogu porediti.-LIBERO- wrote:Vadite iz konteksta i donosite, kroz to, ocajne zakljucke.
@Alfons, sve jasno, zato i kazem na to sto je Lucifer, i jos neki, napisali. E sada zbog ovoga, kao, necu glasati za NS![]()
![]()
Ako to ne možeš pojmiti, onda nešto nije u redu sa tvojim logičkim sklopovima.
Evo ja podržavam eliminaciju 20 000 lutalica u cugu jer su štetočine koje svakodnevno ugrizaju ljude i traumiraju našu djecu.
-
L u c i f e r
#18500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ali možda bih, u tom je fol...-LIBERO- wrote:@Lucifer, o tome ti i pricam. Dakle, nisi, niti ces. Sve ok.