Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mr. Brightside

#18476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mr. Brightside »

Pismonosa wrote:Evo ja sam recimo odijelo obukao svega dva puta u životu, na dvije maturske večeri :D Ali da na nekoj zvaničnoj međunarodnoj smotri reprezentujem svoju zemlju, potrudio bih se da se barem pristojno obučem :-D
kako? 'vako? :D
Image

njah :oops:
Eborg

#18477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

MightyMatch wrote:Nejasan si sa pitanjem.
Plata selektora BIH repke je kako je i Osim rekao najmanja plata od svih selektora u Evropi a i u svjetu je na bijednoj listi.Zabar od Rusa dize 12 miliona godisnje sa bonusima,Safet 60 000 o bonusima jos nisu raspravljali.Znaci halo dvjesto puta vise.Znaci uopste je sramotno pricati o plati jednog selektora kojem repka pretenduje za prvo mjesto u grupi i jos uz to pojedinaca koji izmisljaju toplu vodu i kritikuju da ne znaju ni sami sta.
Safet je naravno deset godina u PSG bio jedan od najbolje placenih igraca i isto tako 15 godina sasvim korektne ugovore dobijao od Turskih klubova.Znaci ima dovoljno za benzina.
Onaj sto se ofira sa odijelom ,nek se hvata Emerika i niposto ovamo na ovu temu nek ne prilazi.
Jer moze neko promuckati kolu i belaj.
@android koliko brasna toliko i hljeba,plus zabar na slici nosi odijelo od Engleske repke,trebas vidjeti sa Emerikom ili makar pekarom da i nasi urgiraju.
Svjestan sam da je plata u evropskim okvirima mala. Ali jedan je mentalni odnos prema 5000 kada imaš 100.000 u banci a sasvim drugačije kada imaš tih 5000 na 2 miliona u banci.

Zato me zanima - je li recimo Sušić zaradio koji milion u PSG-u, ne znam kakve su plate bile igračima 80-ih. Početkom 90-tih je odšteta od 5 miliona bila kao danas 50 miliona, a za 5 miliona danas jedan Leicester dovodi rezerve.
Muhamed Đakmić

#18478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Image

Lippi, 2006.godina, finale Svjetskog.

Šta ima Safet da nosi odijelo ako se ne osjeća dobro u njemu? Veći si gospodin ako obučeš trenerku jer se u njoj dobro osjećaš, nego ako obučeš odijelo da bi se svidio stilistima.

Uostalom, čitav život je proveo u trenerkama i sportskoj opremi, sigurno se u njoj osjeća lagodnije nego kad zakopča prvo dugme na košulji i zategne okolo kravatu.
Tkd

#18479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Ma kakvo odijelo haha. Evo nas ko neki fešon gurui. Pogledajte Jurgena Kloppa i trenerke. Jedino odijelo mora obući kada se igra LP jer je tako "naredila" Uefa. Nije isti čovjek u odijelo :-)

Zaradio je Sušić nešto keša u Psg-u, nisu toliko velike plate bile kao danas, no bio je trener i po Turskoj itd :mrgreen:
MightyMatch

#18480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Eborg wrote:
MightyMatch wrote:Nejasan si sa pitanjem.
Plata selektora BIH repke je kako je i Osim rekao najmanja plata od svih selektora u Evropi a i u svjetu je na bijednoj listi.Zabar od Rusa dize 12 miliona godisnje sa bonusima,Safet 60 000 o bonusima jos nisu raspravljali.Znaci halo dvjesto puta vise.Znaci uopste je sramotno pricati o plati jednog selektora kojem repka pretenduje za prvo mjesto u grupi i jos uz to pojedinaca koji izmisljaju toplu vodu i kritikuju da ne znaju ni sami sta.
Safet je naravno deset godina u PSG bio jedan od najbolje placenih igraca i isto tako 15 godina sasvim korektne ugovore dobijao od Turskih klubova.Znaci ima dovoljno za benzina.
Onaj sto se ofira sa odijelom ,nek se hvata Emerika i niposto ovamo na ovu temu nek ne prilazi.
Jer moze neko promuckati kolu i belaj.
@android koliko brasna toliko i hljeba,plus zabar na slici nosi odijelo od Engleske repke,trebas vidjeti sa Emerikom ili makar pekarom da i nasi urgiraju.
Svjestan sam da je plata u evropskim okvirima mala. Ali jedan je mentalni odnos prema 5000 kada imaš 100.000 u banci a sasvim drugačije kada imaš tih 5000 na 2 miliona u banci.

Zato me zanima - je li recimo Sušić zaradio koji milion u PSG-u, ne znam kakve su plate bile igračima 80-ih. Početkom 90-tih je odšteta od 5 miliona bila kao danas 50 miliona, a za 5 miliona danas jedan Leicester dovodi rezerve.
Da nije zaradio ova mu plata nebi bila dovoljna ni za amortizacije(puta iz Pariza za Sarajevo i nazad),kratko i jasno.
Pape uostalom nije neki megaloman ili tip Besta da na kraju umre bez cvonjka u dzepu.
To su bile ogromne pare tada,koju je pape pohranjivao u banku a posto u Parizu nemaju problema kao bivsa Juga sa Slovenskim bankama,mogao je vise nego odlicno zivjeti i od kamata.Jer to sve ide na svoje.
Drugo nakon karijere bio je u Turskim prvoligasima,prvu sezonu i u Francuskom.Svaki ugovor je pofino naplacen,pogotovo kod Turaka.Jer kad jedan neafirmisani Zec moze dobiti milion eura na ruke,onda se samo po sebi vidi da je Susic itekako zaradio dovoljno da ne bude nikome muftac.
Da je gledao na platu u repci a da od nje mora zavisiti,nebi mu ni napamet palo da se hvata te funkcije.
Kako rekoh na osnovu drugih plata selektora ovo dodje kao za topli obrok.
Eborg

#18481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Slažem se! :thumbup:

Ali daj, je li me furaš ili fakat jedan klen Zec dobija milion eura godišnje? :-)
MightyMatch

#18482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Eborg wrote:Slažem se! :thumbup:

Ali daj, je li me furaš ili fakat jedan klen Zec dobija milion eura godišnje? :-)
Ne i da.Ne furam te i Zec je u stvari dobio milion na ruke odmah.
Jer je sa Sibenikom imao takav ugovor 50% njemu a klubu 50%.Cijeli ugovor je bio oko 2 miliona.
Koliko sad dobija godisnje dobija ,nije precizno.
Isto tako Zec je izabran za najboljeg igraca HNL pored Mandzuke.E ako je ovaj klen onda je Mandzuka somcina.
Ali ovaj igra u kockastim i imao Mamica uza se.
Tkd

#18483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Zec je odličan igrač, no povrede ga uništiše.
Eborg

#18484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Ma nije on toliki klen ali za miliona nije baš, barem u ovoj formi i klubu.
MightyMatch

#18485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Eborg wrote:Ma nije on toliki klen ali za miliona nije baš, barem u ovoj formi i klubu.
Ibricic i dan danas vrijedi 6 miliona,pa ti vidi.
Tkd

#18486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Kolega prije mene je dobro napisao. Kada je prelazio u turski klub dobio je milion eura mislim, a Šibenik također milion. Sada ne znam kolika mu je tačna godišnja plata, ali i to se može saznati .

Kažu da je njegov brat Asim veći potencijal. Zabija tamo mislim u Češkoj redovno .

Tržišna vrijednost Ermina je 1.7 miliona eura. S tim da eje prošle sezone ulazio većinu vremena sa klupe. Ove je počeo dobro sa 2 gola i svih 90 minuta u prve 4 utakmice.
luckylaka

#18487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

LSD wrote:
Pismonosa wrote:
LSD wrote:Stvarno bi se Pape trebao posavjetovati sa onim guruom Emerik Gudeljom, da ga ovaj stilizira po najnovijoj modi....da zadovolji ukuse svih metrosexualaca....vidite kako se Fabio fino skockao da uzme cifru od engleza
Kako jeftino :( Baš što mi je Pape drag i što ga gotivim ovako i pišem. Treba i on malo da se kurči, da bude ondje gdje i pripada, na nekom malo višem nivou. Mani me tih šupljiranja sa Gudeljom i metrokeksualcima, živ bio :-D
Pa ne, ozbiljno...svima nama je Pape drag i svima hocemo da gledamo napucanog selektora, a Emerik je certificirani Image Consultant woooow :-) nema bolje reference, ocam' :D ....slijedecu tekmu nek' se ne pojavljuje bez Armanija, uske kravate i lakiranih salonki....ali sa ojacanim špicem ( zbog grka :P )
:-) :D :-) :thumbup:
palermo

#18488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Eborg wrote:Možda malo i nevezano za temu ali se tiče njegove igračke karijere.

Je li Pape tokom igračke karijere "klepio" neku bitniju lovu? Sumnjam da je nešto sad zaradio bitno u FKS ali s obzirom na reputaciju u PSG, je li ovih 5000 EUR za njega "sića" kao recimo za jednog Spahića ili Medunjanina (namjerno ne stavljam Džeku i Pjanića, oni su viši platni razred) i živi kao gazda u Parizu ili ipak tada nije bilo toliko novca kao danas gdje i bezvezni igrač može hladno zaraditi koji milion.
Po sjećanju, a sjećanje naravno može da vara, pa ne uzimaj zdravo za gotovo, Marin (Enver Marić) transfer u Šalke je iznosio 600 000 Maraka. Ovo samo da imaš parametre

E, sad Safet je otišao koju godinu kasnije, veća cifra je bila u pitanju, tako da ne bi trebao biti siromah.
BHF_Manijak

#18489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Safet je cini mi se jedino protiv Francuza i jednu i drugu tekmu nosio odijelo, valjda iz respekta prema tamosnjoj gospodi, ipak je dobar dio karijete tamo proveo. :mrgreen:
KPNCTNJAH

#18490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

Napravis najbolji start kvalifikacija u historiji reprezentacije, pa sad ni nacin oblacenja nije kako treba... sta je sljedece... treba naci ljepsu zenu, praviti drugaciju frizuru, naci ce se vec nesto... reprezentativci nam godinama igraju u pidzamama, ali problem su Safetove trenerke i odijela... da nosi odijela od 5000 KM bila bi prica kako je papak, ljudi nemaju sta jesti, daje platu na odijelo :D preseravanje, tamo vamo...

ima jos trenera kod nas sto su radili malo u inostranstvu i tamo su na svakoj tekmi bili u odijelu, a sad kad ih covjek vidi na ulici dao bi im marku...
Dead Man Walking

#18491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

E yebiga i sa najboljim startom vise, sta je to trebalo s protivnicima iz zadnjih sesira? :-) Do sad smo redovno startovali protiv najjacih...

A vala i za ovo oblacenje, koga libo tuki? Nek nas odvede na SP i u pidzami sto se mene tice.
MightyMatch

#18492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Dead Man Walking wrote:E yebiga i sa najboljim startom vise, sta je to trebalo s protivnicima iz zadnjih sesira? :-) Do sad smo redovno startovali protiv najjacih...
Aha,kako da ne.
Kvalifikacije za EP 2000
BiH-Farska Ostrva 1-0
BiH-Estonija 1-1, sesiri donji
Kvalifikacije za EP 2008
Malta-BIH 2-5
BIH-Madzarska 1-3, sesiri pofajn donji.
Infaze Studio

#18493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

BHF_Manijak wrote:Safet je cini mi se jedino protiv Francuza i jednu i drugu tekmu nosio odijelo, valjda iz respekta prema tamosnjoj gospodi, ipak je dobar dio karijete tamo proveo. :mrgreen:
haha..nije..bio je fino obucen i protiv Rumunije u Zenici minimum...
Napravis najbolji start kvalifikacija u historiji reprezentacije, pa sad ni nacin oblacenja nije kako treba...
Ako si shvatio pricu o oblacenju kao ozbiljne kritike onda :roll:
Malo zeze,,,barem sa moje strane, a koliko sam skontao i vecine ostalih. Nego, nista protiv trenerki, ali ove Legea su stvarno ruzne.
I jos jedan mali OT..Kada ce nasi fizioterapeuti/doktori prestati nosati onu Puma torbu? Ono je stvarno sramota. Gledam U21 nose Legea torbe, mislim ruzne su, ali su barem u skladu sa sponzorstvom, ali Puma :mrgreen: :-)
Pismonosa

#18494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pismonosa »

Infaze Studio wrote: I jos jedan mali OT..Kada ce nasi fizioterapeuti/doktori prestati nosati onu Puma torbu? Ono je stvarno sramota. Gledam U21 nose Legea torbe, mislim ruzne su, ali su barem u skladu sa sponzorstvom, ali Puma :mrgreen: :-)
To ti pišeš samo zato jer si Emerikov fan i zato jer ne voliš naše fizioterapeute. Kao da je bitno da li nose Puma torbe ili sepete, ako daju kvalitetan medicinski tretman igračima. Pedere jedan torbarski.

Šta bi ti, da ovo nose?

Image
luckylaka

#18495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Moze li ovaj igrati za nas ,iz Modrice je valjda ima BiH drzavljanstvo.PAPE na tebe je red :D Pogledajte spektakularne trikove koje izvodi Zlatko Mešić
U italijanskom Lecceu večeras će se održati finano nadmetanje u Red Bull Street Stylu. To je najprestižnije slobodno nogometno natjecanje na planeti. Našu zemlju predstavljat će Zlatko Mešić iz Modriče.
HaHaHa2

#18496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HaHaHa2 »

luckylaka wrote:Moze li ovaj igrati za nas ,iz Modrice je valjda ima BiH drzavljanstvo.PAPE na tebe je red :D Pogledajte spektakularne trikove koje izvodi Zlatko Mešić
U italijanskom Lecceu večeras će se održati finano nadmetanje u Red Bull Street Stylu. To je najprestižnije slobodno nogometno natjecanje na planeti. Našu zemlju predstavljat će Zlatko Mešić iz Modriče.
to ovaj?

MightyMatch

#18497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

HaHaHa2 wrote:
luckylaka wrote:Moze li ovaj igrati za nas ,iz Modrice je valjda ima BiH drzavljanstvo.PAPE na tebe je red :D Pogledajte spektakularne trikove koje izvodi Zlatko Mešić
to ovaj?

Ovaj nam za repke treba.kakvo fudbalsko umijece.Na rame ili na ledza naprti loptu i samo useta u gol.
Gurni ga,rukom skini,ili probaj nogom odmah faul ili penal.a u pravilu fudbalskom nema nosene lopte,to jest ne dodiruje rukom i to bi bilo to.Sve po PS :skoljka: :dance:
Dok to ostali skontaju,mi na putu za Brazil :mrgreen:
Jedino ne znam kako anulirati golmana :-)
Djubre_

#18498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djubre_ »

Otici cemo mi u Brazil ako Bog da.. kad bude Red Bull Street Style tamo organizovan :lol:
PapeSusic

#18499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PapeSusic »

Seferovic juce u prvoj postavi Fiorentine
Edin H.

#18500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

PapeSusic wrote:Seferovic juce u prvoj postavi Fiorentine
Postovani Pape Susicu, ovo je tema o tebi, a o BH talentima i reprezentativcima postoje druge teme :oops:
Locked