HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
azizmpj

#18476 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

azurna_obala wrote:Meni fali više od pola kanala, nema sport klubova, ima li još neko ovih problema?

imam ja! Nemam digitalne nikako a i kad je ima pola kanala fali ....poredam ih ...oni se pobrljaju ha izadjem iz izbornika ...barem pedeset puta tako! Pa ufatim i pobrisem sve srbijanske, svedem na tridesetak kanala, al jok restart i ope vrati one nezeljene! Katastrofa!

teladmah se pravo ubalega u cejf!
azizmpj

#18477 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

saravara wrote:Jednostavno ,od kad je šupački telemach preuzeo hs sve je ravno nuli ..i tv i internet i usluga..zato papa
Sta reci! Moram se sloziti! Placam uslugu koju nemam! Evo danima nema digitalne! Barem na Bistriku! Ne znam koliko ce mi fitilj jos izdrzati! Bio sam sve dogovorio, ali sam odustao od mojetv jer nisu mi mogli isporuciti 60/4 kao sto sam trazio! Barem su posteni i kazu da ne mogu, a ne kao ovi, uzmu ti pare nizasta ....

koliko imam problema, poceo sam istrazivati i dosao do zakljucka da signel koji mi primamo preko kablovske prodje stotine konverzija, propran izapran ko kakva taracha!

IPTV je u ponnudi bhtelecoma skoro petnaest godina i zaista IDU PRVI i ispred svih su!
Benq

#18478 Re: HS kablovska

Post by Benq »

azizmpj wrote: Sta reci! Moram se sloziti! Placam uslugu koju nemam! Evo danima nema digitalne! Barem na Bistriku! Ne znam koliko ce mi fitilj jos izdrzati! Bio sam sve dogovorio, ali sam odustao od mojetv jer nisu mi mogli isporuciti 60/4 kao sto sam trazio! Barem su posteni i kazu da ne mogu, a ne kao ovi, uzmu ti pare nizasta ....

koliko imam problema, poceo sam istrazivati i dosao do zakljucka da signel koji mi primamo preko kablovske prodje stotine konverzija, propran izapran ko kakva taracha!

IPTV je u ponnudi bhtelecoma skoro petnaest godina i zaista IDU PRVI i ispred svih su!
Koji paket koristis ?

Sto se tice mojatv i te 60/4 brzine , koliko sam vidio na njihovoj temi , moras biti komsija telecoma tj zivit 200m od centrale da bi mogli isporucit tu brzinu, raja se bori i za onih 10Mb jer vecina nema tehnicke mogucnosti za nesto vise.

Telemach ti nece isporuciti brzinu ako ista ne moze raditi na tvojoj adresi , jer se prvo provjeravaju tehnicke mogucnosti , bas kao kod telecoma ili bilo kojeg drugog operatera.

Evo primjer , na Skenderiji smo prije 15 dana dobili novi signal , nisam skoro nikad imao problema sa HS-om , dodje i taj signal , odmah sam uzeo Trio Grande Extra paket i sve savrseno radi , digitalna odlicna , internet uvijek deklarisana brzina. Eh sad kod tebe moze biti ili do signala , ili do instalacije u samom stanu jer novi signal radi na vecim frekvencijama i ako je losija instalacija u stanu imat ces stalno problema. Pod tim se podrazumijeva kvar splitera (metalni razdjelnik u stanu) , osteceni/nagnjeceni kablovi , losi konektori itd. Dakle trebas pozvati tehnicare da izvide situaciju i provjere u cemu je problem.
Capsicum

#18479 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

Maloprije zovu iz Telemacha, nude nove pakete, objedinjeno sve bla, bla, bla. Ja sam trenutno kod HS-a, odnosno MH, imam KID8 i telefon sa 5 KM pretplatom i bez uklljucenih minuta. Nude oni meni taj neki paket od 49,90 KM. I sad ja malo bacim racunicu...

Ukupno meni dodje na HS-u:
- racun za telefon cca. 12 KM.
- KID8 paket 33,60 KM
UKUPNO 45,60 KM

A Telemach mi nudi za 49,90 KM:
- Manji broj kanala od onog koji vec imam (mozda nam nesto ukinu poslije augusta, al jos se ne zna sta tacno)
- Internet 25 MBps (ako se ne varam to vec imam isto ili priblizno isto?!)
- Wifi router na koristenje (vec imam bolji od njihovog, dakle ne treba mi)
- Usluga Unifi (Meni licno nije interesantna uopste)
- Telefon bez ukljucenih besplatnih minuta (po mom sadasnjem racunu dakle oko 7 KM dam cisto na razgovore, tako da cu i ovdje sigurno toliko napraviti)
- Usluga Unifon (pa eto... interesantno, ali realno ne bih to koristio nikad vjerovatno)
UKUPNO 56,90

Znaci za manje vise istu stvar bih placao cca. 11,30 KM vise. Mozda negdje grijesim, ali stvarno ne vidim nista u ovoj ponudi sto bi me privuklo da potpisem neki novi ugovor i obavezem se na koristenje njihovih usluga na godinu ili dvije. Nisam odusevljen uopste.

Zasto bi neko potpisao novi ugovor uopste?!
MH i HS kablovska

#18480 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Capsicum wrote:Maloprije zovu iz Telemacha, nude nove pakete, objedinjeno sve bla, bla, bla. Ja sam trenutno kod HS-a, odnosno MH, imam KID8 i telefon sa 5 KM pretplatom i bez uklljucenih minuta. Nude oni meni taj neki paket od 49,90 KM. I sad ja malo bacim racunicu...

Ukupno meni dodje na HS-u:
- racun za telefon cca. 12 KM.
- KID8 paket 33,60 KM
UKUPNO 45,60 KM

A Telemach mi nudi za 49,90 KM:
- Manji broj kanala od onog koji vec imam (mozda nam nesto ukinu poslije augusta, al jos se ne zna sta tacno)

Nudimo Vam sličan broj kanala, odnosno mogućnost nadogradnje do 220 kanala (33 HD), D3GO, TV unazad, Pickbox, Videoteka, dodatni STB za cijenu najma od 3.5 KM i mogućnost da na ostalim TV uređajima imate pakete koje imate na osnovnom uređaju.

- Internet 25 MBps (ako se ne varam to vec imam isto ili priblizno isto?!)
Trenutna brzina u ponudi je 25Mbps a već od 01.06. u okviru navedenog paketa brzine će biti 40 Mbps

- Wifi router na koristenje (vec imam bolji od njihovog, dakle ne treba mi)

- Usluga Unifi (Meni licno nije interesantna uopste)
Možda Vam usluga nije interesantno ali vjerujemo da Vam može biti itekako korisna. UNIFI možete koristiti širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije, a u toku je širenje Unifi mreže. Uživajte u prednostima Wi-Fi mreže na 300.000 mjesta u zemlji i regiji, besplatan mobilni internet.

- Telefon bez ukljucenih besplatnih minuta (po mom sadasnjem racunu dakle oko 7 KM dam cisto na razgovore, tako da cu i ovdje sigurno toliko napraviti)
U okviru paketa imate besplatnih 1500 minuta i besplatne pozive prema 30000 brojeva United grupe

- Usluga Unifon (pa eto... interesantno, ali realno ne bih to koristio nikad vjerovatno)

UKUPNO 56,90

Znaci za manje vise istu stvar bih placao cca. 11,30 KM vise. Mozda negdje grijesim, ali stvarno ne vidim nista u ovoj ponudi sto bi me privuklo da potpisem neki novi ugovor i obavezem se na koristenje njihovih usluga na godinu ili dvije. Nisam odusevljen uopste.

Zasto bi neko potpisao novi ugovor uopste?!
Predlažemo da nam dostavite kontakt broj kako bismo Vas pozvali i detaljnije upoznali s našom ponudom i svim pogodnostima i novitetima koje ona nosi.
U svakom slučaju hvala Vam za Vaše mišljenje i javljanje na ovaj način, cijenimo Vaše učešće na temi!
supercali

#18481 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Imam kid 22 plus hbo sto placam 54 marke
E sta bi bilo ekvivalent ovoj ponudi na telemahu ili eventualno nesto drugo bolje za slicne novce
addem

#18482 Re: HS kablovska

Post by addem »

Korisnik sam KID 22 paketa. Ukoliko predjem na duo net grande family dobijam li popust ako potpisem ugovor na 24 mjeseca? Pozz.
hali gali halid

#18483 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

MH i HS kablovska wrote:
hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta... :-x
Provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
Provjeriste li? Ovo stvarno nema smisla, imam internet po 15-20 minuta, onda nemam po 3-4 minute i tako stalno :-x
mixone1995

#18484 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

hali gali halid wrote:
MH i HS kablovska wrote:
hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta... :-x
Provjeriste li? Ovo stvarno nema smisla, imam internet po 15-20 minuta, onda nemam po 3-4 minute i tako stalno :-x
Vise vremena imas nego sta nemas, sta se zalis :lol: :mrgreen:
Fox_Fox

#18485 Re: HS kablovska

Post by Fox_Fox »

MH i HS kablovska wrote: - Internet 25 MBps (ako se ne varam to vec imam isto ili priblizno isto?!)
Trenutna brzina u ponudi je 25Mbps a već od 01.06. u okviru navedenog paketa brzine će biti 40 Mbps
Jel ovo vrijedi i za nas koji smo na HS-HKB na KID 8 paketu, ili samo za one koji imaju pakete u Telamachu?
crnivrag

#18486 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Fox_Fox wrote:
Jel ovo vrijedi i za nas koji smo na HS-HKB na KID 8 paketu, ili samo za one koji imaju pakete u Telamachu?
Samo za Duo i Trio pakete.
supercali

#18487 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Kako je pala kisa u nedjelju signal katastrofa
Hd kanali ko da gledam lego tv
azizmpj

#18488 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

Benq wrote:
azizmpj wrote: Sta reci! Moram se sloziti! Placam uslugu koju nemam! Evo danima nema digitalne! Barem na Bistriku! Ne znam koliko ce mi fitilj jos izdrzati! Bio sam sve dogovorio, ali sam odustao od mojetv jer nisu mi mogli isporuciti 60/4 kao sto sam trazio! Barem su posteni i kazu da ne mogu, a ne kao ovi, uzmu ti pare nizasta ....

Koji paket koristis ?

Sto se tice mojatv i te 60/4 brzine , koliko sam vidio na njihovoj temi , moras biti komsija telecoma tj zivit 200m od centrale da bi mogli isporucit tu brzinu, raja se bori i za onih 10Mb jer vecina nema tehnicke mogucnosti za nesto vise.

Telemach ti nece isporuciti brzinu ako ista ne moze raditi na tvojoj adresi , jer se prvo provjeravaju tehnicke mogucnosti , bas kao kod telecoma ili bilo kojeg drugog operatera.

Evo primjer , na Skenderiji smo prije 15 dana dobili novi signal , nisam skoro nikad imao problema sa HS-om , dodje i taj signal , odmah sam uzeo Trio Grande Extra paket i sve savrseno radi , digitalna odlicna , internet uvijek deklarisana brzina. Eh sad kod tebe moze biti ili do signala , ili do instalacije u samom stanu jer novi signal radi na vecim frekvencijama i ako je losija instalacija u stanu imat ces stalno problema. Pod tim se podrazumijeva kvar splitera (metalni razdjelnik u stanu) , osteceni/nagnjeceni kablovi , losi konektori itd. Dakle trebas pozvati tehnicare da izvide situaciju i provjere u cemu je problem.

Brate, to i jeste njihov cilj! Povuci sto vise korisnika u telemach, pa dokapitalizirati ostatak hs-a po bagatelnim cijenama dionica!

moja firma na primjer zabijena u unis pretis zoni tamo u vogosci ima tu konekciju!

trebaju samo zamijeniti neke đeride na svom optickom ostrvu na bistriku i moci ce, kad to urade reko sam da mi se jave i zdra'o
radiša

#18489 Re: HS kablovska

Post by radiša »

jel ovo sa novim signalom nema digitalnih kanala samo analogni?đe taj poklon onda sto pricaju besplatno gledanje dva mjeseca?
Benq

#18490 Re: HS kablovska

Post by Benq »

radiša wrote:jel ovo sa novim signalom nema digitalnih kanala samo analogni?đe taj poklon onda sto pricaju besplatno gledanje dva mjeseca?
Ako imas TV sa DVB-C , u tom slucaju mozes skenirati digitalnu , u zavisnosti od tv-a izaberi opciju automatsko skeniranje / mreza ili brzo / za frekvenciju upisati 610000 , modulacija 256QAM , brzina simbola 6956Ks/S
MH i HS kablovska

#18491 Re: HS kablovska

hali gali halid wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Zdravo hali gali halid,
molimo Vas provjerite Vaš inbox, pisali smo Vam i obavijestili Vas da smo nakon provjere izdali nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu s naznakom nakon 15:30 h.
Kolege su već bile na adresi i pokušali da Vas dobiju ali niko se ne javlja na pozive.
Last edited by MH i HS kablovska on 19/05/2016 11:07, edited 1 time in total.
radiša

#18492 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Benq wrote:
radiša wrote:jel ovo sa novim signalom nema digitalnih kanala samo analogni?đe taj poklon onda sto pricaju besplatno gledanje dva mjeseca?
Ako imas TV sa DVB-C , u tom slucaju mozes skenirati digitalnu , u zavisnosti od tv-a izaberi opciju automatsko skeniranje / mreza ili brzo / za frekvenciju upisati 610000 , modulacija 256QAM , brzina simbola 6956Ks/S
hvala.
addem

#18493 Re: HS kablovska

Post by addem »

addem wrote:Korisnik sam KID 22 paketa. Ukoliko predjem na duo net grande family dobijam li popust ako potpisem ugovor na 24 mjeseca? Pozz.
Evo jos jednom isto pitanje posto niko ne odgovara.
MH i HS kablovska

#18494 Re: HS kablovska

addem wrote:Korisnik sam KID 22 paketa. Ukoliko predjem na duo net grande family dobijam li popust ako potpisem ugovor na 24 mjeseca? Pozz.
Zdravo addem,

aktuelna akcijska ponuda se odnosi na sve nove i postojeće pretplatnike Telemach grupacije koji se opredijele na korištenje nove usluge u DUO ili TRIO paketima, uz uslov da se opredjeljuju za korištenje paketa koji sadrži novu uslugu koju pretplatnik do sada nije koristio

Postojeći korisnik Telemach grupacije
( kompanije udružene sa Telemachom)

6 mjeseci besplatno gledaj HD paket
Navedena akcija odnosi se na postojeće pretplatnike Telemach grupacije, ukoliko prelaze na iste servise koje su do sada koristili po naprednijoj ponudi u okviru TRIO I DUO paketa, prvih 6 mjeseci besplatno gledaju HD paket , uz minimalni period korištenja DUO ili TRIO paketa od 24 mjeseca.
Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.
sizif

#18495 Re: HS kablovska

Post by sizif »

Na digitalnoj nijednog kanala preskeniro opet ništa.
Saka

#18496 Re: HS kablovska

Post by Saka »

sizif wrote:Na digitalnoj nijednog kanala preskeniro opet ništa.
Kod mene isto od jutros.
Benq

#18497 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Saka wrote:
sizif wrote:Na digitalnoj nijednog kanala preskeniro opet ništa.
Kod mene isto od jutros.
U meniju TV-a izaberite Automatsko skeniranje / Kabal ili digitalno pretrazivanje / tu bi trebalo u izborniku da imate opcije Mreza ili Brzo , nakon toga ce se otvoriti polje za unos frekvencije tu upisete 610000 / simbol rate 6956Ks/S i modulacija 256QAM (ili 64QAM) svejedno kako god mora naci kanale.

Ako izaberete ANTENA prilikom skeniranja odnosno "aestrial" , nece naci digitalne kanale , samo analogne.
Ovo je sve pod uslovom da vam je pusten novi signal.
Maystor

#18498 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

MH i HS kablovska wrote:
Zdravo addem,

aktuelna akcijska ponuda se odnosi na sve nove i postojeće pretplatnike Telemach grupacije koji se opredijele na korištenje nove usluge u DUO ili TRIO paketima, uz uslov da se opredjeljuju za korištenje paketa koji sadrži novu uslugu koju pretplatnik do sada nije koristio

Postojeći korisnik Telemach grupacije
( kompanije udružene sa Telemachom)

6 mjeseci besplatno gledaj HD paket
Navedena akcija odnosi se na postojeće pretplatnike Telemach grupacije, ukoliko prelaze na iste servise koje su do sada koristili po naprednijoj ponudi u okviru TRIO I DUO paketa, prvih 6 mjeseci besplatno gledaju HD paket , uz minimalni period korištenja DUO ili TRIO paketa od 24 mjeseca.
Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.
Molim vas da date konkretan odgovor, šta podrazumijevate pod tim "novim uslugama"?

Evo da budem posve eksplicitan, korisnik sam KID8 paketa i imam telefon (ne znam kako se zove ta usluga, uglavnom ona najjeftinija opcija) i razmišljam da pređem na TRIO GRANDE FAMILY ili možda TRIO GRADNE EXTRA (HBO). Da li ću imati popust ili neću? Oba paketa su iznad (i cijenom i ponudom) ovoga što sad imam, a pogotovo HBO paket kojeg nikad nisam plaćao ranije.
I da napomenem da sam isto ovo pitanje postavio radnici Telemacha u SCC-u i odgovor je bio DA, imaćete popust, kao i vašim (evo suzdržaću se i neću reći šta mislim o njima) --- u radničkoj ulici, koji su mi rekli NE, nećete imati popust, ali možemo pregovarati da dobijete dio popusta (WTF?).
addem

#18499 Re: HS kablovska

Post by addem »

Ocito je da neces imati jer ne daju bez obzira sto prelazis na skuplju uslugu. Najbolje se odjaviti pa ponovo prijaviti tada bi imao ovaj popust. Vrlo nelogicno od telemacha.
Benq

#18500 Re: HS kablovska

Post by Benq »

addem wrote:Ocito je da neces imati jer ne daju bez obzira sto prelazis na skuplju uslugu. Najbolje se odjaviti pa ponovo prijaviti tada bi imao ovaj popust. Vrlo nelogicno od telemacha.
Mozes se odjavljivati i prijavljivati koliko hoces , tvoji podaci stoje kod njih u sistemu i za svakog korisnika stoji koju uslugu je koristio i koju trenutno koristi.

Uvijek se moze nesto dogovoriti s njima.
Locked