azizmpj wrote:
Sta reci! Moram se sloziti! Placam uslugu koju nemam! Evo danima nema digitalne! Barem na Bistriku! Ne znam koliko ce mi fitilj jos izdrzati! Bio sam sve dogovorio, ali sam odustao od mojetv jer nisu mi mogli isporuciti 60/4 kao sto sam trazio! Barem su posteni i kazu da ne mogu, a ne kao ovi, uzmu ti pare nizasta ....
koliko imam problema, poceo sam istrazivati i dosao do zakljucka da signel koji mi primamo preko kablovske prodje stotine konverzija, propran izapran ko kakva taracha!
IPTV je u ponnudi bhtelecoma skoro petnaest godina i zaista IDU PRVI i ispred svih su!
Koji paket koristis ?
Sto se tice mojatv i te 60/4 brzine , koliko sam vidio na njihovoj temi , moras biti komsija telecoma tj zivit 200m od centrale da bi mogli isporucit tu brzinu, raja se bori i za onih 10Mb jer vecina nema tehnicke mogucnosti za nesto vise.
Telemach ti nece isporuciti brzinu ako ista ne moze raditi na tvojoj adresi , jer se prvo provjeravaju tehnicke mogucnosti , bas kao kod telecoma ili bilo kojeg drugog operatera.
Evo primjer , na Skenderiji smo prije 15 dana dobili novi signal , nisam skoro nikad imao problema sa HS-om , dodje i taj signal , odmah sam uzeo Trio Grande Extra paket i sve savrseno radi , digitalna odlicna , internet uvijek deklarisana brzina. Eh sad kod tebe moze biti ili do signala , ili do instalacije u samom stanu jer novi signal radi na vecim frekvencijama i ako je losija instalacija u stanu imat ces stalno problema. Pod tim se podrazumijeva kvar splitera (metalni razdjelnik u stanu) , osteceni/nagnjeceni kablovi , losi konektori itd. Dakle trebas pozvati tehnicare da izvide situaciju i provjere u cemu je problem.