Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#18476 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

dozadnjekapi wrote:Ne kontam kahvu i jelo za ramazan. Prodžeš ćaršijom tomom dana pune kahvane i restorani. Zar se ne mogu ljudi taj jedan mjesec strpiti i poštovati one koji poste. O alkoholu da ne govorim to mi jd baš tužno i srce me boli kad vidim.
vec su ti odgovorili pa nema smisla da i ja odgovaram :D

samo ovo da recem :D odrasto sa majkom (nanom) vjernicom koja je klanjala svaki vakat, postila svaki Ramazan :-D nikad joj nije smetalo nit je ikad prigovorila što ja il neko drugi od ukucana koji ne postimo jedemo pred njom a o nekom ko jede na caršiji da ne govorim :-)
insomnia78

#18477 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Ih nije to nista. Onom šibicaru je njegova i čvarke donosila
De ba zajebava vas cojk
Bloo
Globalna šefica

#18478 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Ih nije to nista. Onom šibicaru je njegova i čvarke donosila
De ba zajebava vas cojk
Sto moras sve pokvariti :lol:
Bas je postalo zanimljivo
Tomahawk11
Globalni moderator

#18479 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

dozadnjekapi wrote:Ne kontam kahvu i jelo za ramazan. Prodžeš ćaršijom tomom dana pune kahvane i restorani. Zar se ne mogu ljudi taj jedan mjesec strpiti i poštovati one koji poste. O alkoholu da ne govorim to mi jd baš tužno i srce me boli kad vidim.
Ne zalazi ni u kafane ni restorane ako postiš.
Post je lična stvar pojedinca.
O poštovanju možemo pričati ako se radi u 4 zida, dakle u krugu porodice, eventualno prijatelji s kojima provodiš puno vremena i kolege na poslu s kojima dijeliš kancelariju i slično.
To ko sjedi po kafanama i restoranima...ako postiš i time se baviš, slobodno se omrsi.
Post nije samo gladovanje i pametovanje okolini šta i kako ko da radi.
Treba naći i duševni mir te očistiti svoju savjest od poganluka.
Pa i ovo za alkohol, ljudi druge vjere ili ateisti, šta bi trebali, prestati živjeti tih mjesec dana?
Svoja avlija, jok preko tarabe u tuđu. :)
insomnia78

#18480 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Bloo wrote:
De ba zajebava vas cojk
Sto moras sve pokvariti :lol:
Bas je postalo zanimljivo
Ma ne mogu ovog ponavljanja očitog. Sad svi redom ako postis...bla, bla
male_okice

#18481 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by male_okice »

ovo_mi_je_nick wrote:
Postim ali neka jede ko gdje hoće i koliko hoće. On ima pravo da jede u 14 h na sred ulice, ja imam pravo da ne jedem. Dok on meni ne prosipa kenjatitis o postu neka radi šta hoće.

Samo je razlika u tim koji jedu, piju preko ramazana pa onda u prvi saf za bajram, odjela, selamaju se na kilometar. E to mi je licemjerno i gnusno.

a imaju i oni koji kao citav ramazan poste (ilio barem govore da poste), optuzuju naveliko sviju koji ne poste da su izdajice svog roda, a onda prvi dan bajrama eno ih na bajram party-ju opijaju se uz Acu Lukasa i Cecu :-)

mi smo narod inace blentav i svugdje nos guramo gdje mu nije mjesto :-D
muha_sa

#18482 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

De ba zajebava vas cojk
misliš da zajebava :?

kolko hoŠ novokomponovanih koji kontaju da svijet od njihA pocinje :-)

al me ne bi ni iznenadilo da se zajebaje :-)
Dope_Man

#18483 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dope_Man »

Nazalost, ovih dana je vise koji su sa ovim retardiranim izjavama ozbiljni nego onih koji se zezaju. Osilili se ljudi.. svi moraju kako oni, hebe im se sto se nama hebe za njihovu kulturu, tradiciju, vjeru il sta vec.

Zar je tesko zivjeti po jednostavnom principu da imas pravo na sta hoces kad si ti sam u pitanju, ali nemas pravo nikoga tjerati da radi isto sto i ti.
triconja

#18484 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Dope_Man wrote:Nazalost, ovih dana je vise koji su sa ovim retardiranim izjavama ozbiljni nego onih koji se zezaju. Osilili se ljudi.. svi moraju kako oni, hebe im se sto se nama hebe za njihovu kulturu, tradiciju, vjeru il sta vec.

Zar je tesko zivjeti po jednostavnom principu da imas pravo na sta hoces kad si ti sam u pitanju, ali nemas pravo nikoga tjerati da radi isto sto i ti.
Ti previse trazis, nesto ne vjerujem da su se ljudi za to borili...
Zejnep

#18485 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Zejnep »

lijepa u dusi wrote:
Svjestan si da postoje ljudi koji nisu muslimani, turisti, kao i oni koji jesu ali eto ne poste i ne vidim kako je to tvoj problem?

Ti si tacno isti moj dedo, momak ga na ulici pitao za upaljac, ovaj mu samarcinu svez'o zato sto pusi. Gluho bilo et
Lajk za dedu :D
kakavdanakneiskustvu

#18486 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

prije desetak,petnaest godina tako je na tv hayatu jedna voditeljica javno prozvala ljude koji u vrijeme ramazana jedu na ulicama sarajeva,kako nije u redu to
Logovan

#18487 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

:facepalm:
Hajde dođi sebi, nije ti dobro.
Last edited by Logovan on 12/06/2018 10:02, edited 1 time in total.
pizarro

#18488 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pizarro »

Zejnep wrote:
lijepa u dusi wrote:
Svjestan si da postoje ljudi koji nisu muslimani, turisti, kao i oni koji jesu ali eto ne poste i ne vidim kako je to tvoj problem?

Ti si tacno isti moj dedo, momak ga na ulici pitao za upaljac, ovaj mu samarcinu svez'o zato sto pusi. Gluho bilo et
+1

koji kralj :lol:
ovo_mi_je_nick

#18489 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

...a deduka ne zna pravilno proučiti bismilu a o prevodu fatihe na bosansko hecergovački jezik da ne pričamo ali je bitno da je on gledao svog đeda kako klanja i svaka njegova riječ je farz i abu zemze.
lijepa u dusi

#18490 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by lijepa u dusi »

Zejnep wrote:
lijepa u dusi wrote:

:lol: hoces da ga poselamim
:kiss:
Dope_Man

#18491 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dope_Man »

triconja wrote:
Dope_Man wrote:Nazalost, ovih dana je vise koji su sa ovim retardiranim izjavama ozbiljni nego onih koji se zezaju. Osilili se ljudi.. svi moraju kako oni, hebe im se sto se nama hebe za njihovu kulturu, tradiciju, vjeru il sta vec.

A man can dream.. dok u pozadini Lenon pjeva Imagine
Zejnep

#18492 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Zejnep »

lijepa u dusi wrote:[
:lol: hoces da ga poselamim
:kiss:

Maxuz :D :kiss:
ing-ecc

#18493 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ing-ecc »

vjesticanametli wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:
Postim ali neka jede ko gdje hoće i koliko hoće. On ima pravo da jede u 14 h na sred ulice, ja imam pravo da ne jedem. Dok on meni ne prosipa kenjatitis o postu neka radi šta hoće.

Samo je razlika u tim koji jedu, piju preko ramazana pa onda u prvi saf za bajram, odjela, selamaju se na kilometar. E to mi je licemjerno i gnusno.
konacno neko normalan :-D
Kad ces ti biti normalna :roll:
vjesticanametli

#18494 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjesticanametli »

Odjebi
ing-ecc

#18495 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ing-ecc »

:tooo: :pisnuo: :tooo:
invincible1921

#18496 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by invincible1921 »

Postis sebi a ne nekom drugom...post je prije svega dusevni mir, znaci vama koji postite isto koda je krivo sto drugi ne poste jer vi u tome vidite neku muku (sto se skroz kosi sa samom vjerom) pa ste u fazonu kad se ja mucim nek se muce i drugi :-) :-) :-)

Jos jace mi je kaze bude budan do 5 poslije sehura zaspe tad nekad probudis e u 7 navece dok se razbudi eto ga iftar i kaze postio....sta ima jos morel se je-bat da ti ne udje :-) :-) :-) :-)
insomnia78

#18497 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

triconja wrote:

Ljudi su se borili da se odbrane od kame
Nadzorna_ploca

#18498 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nadzorna_ploca »

Kakve gluposti pisete ponekad zadivljen sam. :mrgreen:
triconja

#18499 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

insomnia78 wrote: Ljudi su se borili da se odbrane od kame
Slazem se ali su ti koji su se borili casno i za dobre ciljeve nadglasani pa imas sta imas danas. Ionako casni i posteni ljudi nikad nisu imali uticaj na zakone i "pravljenje" drzave, pa ni u ovom slucaju nije bilo izuzetaka.
insomnia78

#18500 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Post je propisan zakonom?
Post Reply