Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#18476 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

insaneinthebrain wrote: mi 2 puta osutali na gol a vi jednom i ono nesto prica o nadigravanju :lol:
Govoris o sutevima u okvir gola? Kad ste imali taj drugi sut?
tcz

#18477 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

http://sport1.ba/video-navijaci-sarajev ... m-ostecen/

http://scsport.ba/vijesti/eljeznicar-na ... ad-image-0

i Jakupovic Zeljeznicarima donosi jos jednu pobjedu u nizu, koju im on sudi. Je li ovo bilo 6 od 6? :-)
insaneinthebrain

#18478 Re: Sarajevski derbi

Post by insaneinthebrain »

Tomahawk11 wrote:
insaneinthebrain wrote: mi 2 puta osutali na gol a vi jednom i ono nesto prica o nadigravanju :lol:
statistika na kraju utakmice je bila sutevi 6-7, u okvir gola mi 2 vi 1
Tomahawk11
Globalni moderator

#18479 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

insaneinthebrain wrote:
Tomahawk11 wrote:
statistika na kraju utakmice je bila sutevi 6-7, u okvir gola mi 2 vi 1
Ja se sjecam jos jedne prilike za Zelju, to je bilo kad je neko iskosa sutao, lopta prosla kraj desne stative (drugo poluvrijeme). Govorim o pravim prilikama.
Jbg, stativa se izgleda ne racuna kao sut u ovir gola (mislim ok, takvo je pravilo, ali to je prava prilika).
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#18480 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Kao da je prvi put da sudija progleda kroz prste start za drugi zuti,pa se ovdje cudite. Ima toga i u Ligi Prvaka, Engleskoj,Njemackoj,svugdje na svijetu,pa evo i kod nas. Zeljo zabio i pobjedio iz prekida,imali vise srece nego znanja,malo nas vile pronosale kod stative Benke i one precke,jbg i sreca je sastavni dio fudbala,a sreca prati hrabre.
Iskreno,nisam vidio tendenciju Jakupovica da bilo koga zakolje svojim odlukama. Desi se greska,pa Boze moj. Svakako ce po naredbama saveza nas ostetiti nekom greskom. Vise bi navijaci Sarajeva trebali traziti krivce u svojim redovima,nego se izvlaciti na sudiju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18481 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

mali_milojica wrote:Kao da je prvi put da sudija progleda kroz prste start za drugi zuti,pa se ovdje cudite. Ima toga i u Ligi Prvaka, Engleskoj,Njemackoj,svugdje na svijetu,pa evo i kod nas. Zeljo zabio i pobjedio iz prekida,imali vise srece nego znanja,malo nas vile pronosale kod stative Benke i one precke,jbg i sreca je sastavni dio fudbala,a sreca prati hrabre.
Iskreno,nisam vidio tendenciju Jakupovica da bilo koga zakolje svojim odlukama. Desi se greska,pa Boze moj. Svakako ce po naredbama saveza nas ostetiti nekom greskom. Vise bi navijaci Sarajeva trebali traziti krivce u svojim redovima,nego se izvlaciti na sudiju.
Prilicno realan komentar. Samo, prije utakmice, ovdje je bila prica u smislu dosta vise i tog Jakupovica, unistava Zelju, a nije bas tako. Nije u smislu da kad vam on sudi da gubite njegovim greskama ili slicno. Rezultati drugacije govore.
Sad kad smo mi digli glas na njega, e onda je dobar. Ne valja ni to.
Ja bih rekao da se on poprilicno pogubio na ovoj utakmici, da nije dorastao da vodi jednu ovakvu utakmicu. Sto bi rekli, pao je ispit, kako bi vodio neku utakmicu Lige Evrope ili, ne daj Boze, LP? :-)
Proposition Joe

#18482 Re: Sarajevski derbi

Post by Proposition Joe »

Onaj start Stevanovica se ne moze "progledati kroz prste". Ono je direktno za crvenog a ne na granici zutog pa eto da mu se "progleda" jer jedan vec ima.
LARSSON1921

#18483 Re: Sarajevski derbi

Post by LARSSON1921 »

Proposition Joe wrote:Onaj start Stevanovica se ne moze "progledati kroz prste". Ono je direktno za crvenog a ne na granici zutog pa eto da mu se "progleda" jer jedan vec ima.

Image
strong69

#18484 Re: Sarajevski derbi

Post by strong69 »

mali_milojica wrote:Kao da je prvi put da sudija progleda kroz prste start za drugi zuti,pa se ovdje cudite. Ima toga i u Ligi Prvaka, Engleskoj,Njemackoj,svugdje na svijetu,pa evo i kod nas. Zeljo zabio i pobjedio iz prekida,imali vise srece nego znanja,malo nas vile pronosale kod stative Benke i one precke,jbg i sreca je sastavni dio fudbala,a sreca prati hrabre.
Sudija je direktno uticao na igru u prvom poluvremenu. Meta Zeljinih igraca bili su Benko i Duljevic koji su nekoliko puta grubo faulirani. Kosoric je pokosio Benku 2 puta a i Duljevic je isto tako prosao. Sudija je odlukom da ne daje kartone doveo do nervoze i prigovora igraca Sarajeva koji su dobili zute kartone. I sam Mulalic je rekao na press konferenciji da su ostvarili plan da grubom igrom na granici kartona stisnu glavne igrace Sarajeva sto im je i poslo za rukom jer sudija nije dijelio kartone. Da jeste ne bi se sve onako razvijalo. Sudija nedorastao zadatku i "zasluzan" je za nervoznu i grubu igru i mnogo faulova i prekida.

Stevanovic je imao mnogo vise startova i trebao je dobiti drugi zuti u prvih 20 minuta.

Ali eto, imao je Zeljeznicar srece i pobijedio. Sarajevo fulilo ciste zicere, pogodili precku i stativu. Benki zasmetao Radovac nakon one precke da zabije i gotovo...
1946--1987

#18485 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

A znaci kad vama ne svira onda je gledanje kroz prste a kad nama protiv nekakvog radnika onda je salem prolic ili punac.
Dobri ti arsini
mali_milojica

#18486 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Tomahawk11 wrote:
Prilicno realan komentar. Samo, prije utakmice, ovdje je bila prica u smislu dosta vise i tog Jakupovica, unistava Zelju, a nije bas tako. Nije u smislu da kad vam on sudi da gubite njegovim greskama ili slicno. Rezultati drugacije govore.
Sad kad smo mi digli glas na njega, e onda je dobar. Ne valja ni to.
Ja bih rekao da se on poprilicno pogubio na ovoj utakmici, da nije dorastao da vodi jednu ovakvu utakmicu. Sto bi rekli, pao je ispit, kako bi vodio neku utakmicu Lige Evrope ili, ne daj Boze, LP? :-)
A to se sad malo brani Jakupovic,ne zbog sudjenja,nego da se utrlja malo soli na ranu. Prcanje i sl,a ne sto je Jakupovic dobar sudija. Vec sljedece kolo mozda bude neka greska protiv Zelje,opet ce biti drvlje i kamenje na sudiju. Ja samo primjetim da Zrinjski ima najbolje sudjenje,ne znam kakav im je lobi u savezu.
ultima_palabra

#18487 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Ali kad sam vidio ono stručno mišljenje o "indirektu" na kraju :lol: Kakve neznalice su u i oko saveza, jbt :-)
nosara

#18488 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

Kone drage, jedan dobronamjeran savjet... Zaboravite ovo sinoc, niste se pokazali, pa ste zijanili...

Sad vas, desetkovane :D , ocekuje tesko i neizvjesno gostovanje kod veleza... Okrenite se nimalo svijetloj buducnosti... :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#18489 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Ali kad sam vidio ono stručno mišljenje o "indirektu" na kraju :lol: Kakve neznalice su u i oko saveza, jbt :-)
Siguran sam da ni Jakupovic ne zna za to pravilo.
insaneinthebrain

#18490 Re: Sarajevski derbi

ultima_palabra wrote:Ali kad sam vidio ono stručno mišljenje o "indirektu" na kraju :lol: Kakve neznalice su u i oko saveza, jbt :-)
ne smije golman igrati rukama, to je indirekt :lol: :lol:
nosara

#18491 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

Malo mehlema na ranu, komsijski... :D

Image

Ovaj sto je okin'o selfi nesto mi poznat... :lol:
mali_milojica

#18492 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

1946--1987 wrote:
A znaci kad vama ne svira onda je gledanje kroz prste a kad nama protiv nekakvog radnika onda je salem prolic ili punac.
Dobri ti arsini
Pa vi se hvalite Salemom kako zavrsava i prcate i solite ranu,kad tas na vagi sudije malo prevagne na drugu stranu,kmecite. Dobri ti arsini. Izgubili ste,pomirite se s tim. Najmanje vam je sudija kriv,krenite od indisponiranih igraca balerine Duljevica,mahaca Benke ili tetoviranog Sevke. Postavka i nije bila losa,ali igra vam je bila za goli qrac,kao i Zeljina. Sretniji je pobjedio.
cpu_fan

#18493 Re: Sarajevski derbi

Post by cpu_fan »

mali_milojica wrote:
1946--1987 wrote:
Dobri ti arsini
Pa vi se hvalite Salemom kako zavrsava i prcate i solite ranu,kad tas na vagi sudije malo prevagne na drugu stranu,kmecite. Dobri ti arsini. Izgubili ste,pomirite se s tim. Najmanje vam je sudija kriv,krenite od indisponiranih igraca balerine Duljevica,mahaca Benke ili tetoviranog Sevke. Postavka i nije bila losa,ali igra vam je bila za goli qrac,kao i Zeljina. Sretniji je pobjedio.
Nije sretniji pobjedio nego podobniji. Odavno veću sudijsku krađu nisam gled'o na ovim prostorima osim one kada ste kmečali na sudiju protiv lištice. A naš najveći problem je što ne znamo igrati protiv ekipa ala Rudar
BlueBlood

#18494 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Vincent Tan: Od Sarajeva ću napraviti veliki klub
http://www.youtube.com/watch?v=1P73gzUs ... ture=share

:zekzek: :pisnuo:
Last edited by BlueBlood on 25/04/2016 09:22, edited 1 time in total.
Qler

#18495 Re: Sarajevski derbi

Post by Qler »

Divovi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :hitna: na aparatima
lajk

#18496 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Onaj na zapadu jos uvijek psuje :D
mali_milojica

#18497 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

cpu_fan wrote:
Nije sretniji pobjedio nego podobniji. Odavno veću sudijsku krađu nisam gled'o na ovim prostorima osim one kada ste kmečali na sudiju protiv lištice.
I sta je bilo poslije Sirokog? Sprdali ste se ovdje,provocirali,povlacile se nebulozne linije,solili ranu. Kad je vas "zajebalo" placete ko picke. Da se razumijemo sl stvar je i sa nase strane,uz par izuzetaka i sa jedne i sa druge strane. A i mi smo zajebali Rudar,Slaviju jesenas i jos poneku,ali samo uz te dvije utakmice mi bi bili egal na vrhu,ali to je ta razlika izmedzu nas,vas i gore Slobode i Zrinjskog ;-)
Last edited by mali_milojica on 25/04/2016 09:17, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#18498 Re: Sarajevski derbi

lajk wrote:Onaj na zapadu jos uvijek psuje :D
ni snijeg mu nista ne moze :lol:

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18499 Re: Sarajevski derbi

Post by Chmoljo »

Charuga wrote: Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» leškarenje

1 mjesec

» lijek-za-sve

14 dana
ne volim se petljati u rad kolega moderatora, ali ova kolekcija odrona ne može da ostane. biće obrisano zajedno sa forumašem.

u afektu se može svašta reći, pa se onda može i progledati kroz prste. ovo nije bio afekt, ovo je odron. ako se ovome počne progledavati kroz prste, nigdje nas nema.

Banned user for reason “Username banned via user management”
» leškarenje
cpu_fan

#18500 Re: Sarajevski derbi

Post by cpu_fan »

mali_milojica wrote:
cpu_fan wrote:
Nije sretniji pobjedio nego podobniji. Odavno veću sudijsku krađu nisam gled'o na ovim prostorima osim one kada ste kmečali na sudiju protiv lištice.
I sta je bilo poslije Sirokog? Sprdali ste se ovdje,provocirali,povlacile se nebulozne linije,solili ranu. Kad je vas "zajebalo" placete ko picke. Da se razumijemo sl stvar je i sa nase strane,uz par izuzetaka i sa jedne i sa druge strane. A i mi smo zajebali Rudar,Slaviju jesenas i jos poneku,ali samo uz te dvije utakmice mi bi bili egal na vrhu,ali to je ta razlika izmedzu nas,vas i gore Slobode i Zrinjskog ;-)
Pa nemojte se onda hvaliti kako je sretniji pobjedio i kako je zaslužena pobjeda. Pobjedili ste uz debelu pomoć sudije i .
Post Reply