SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bloody

#18476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bloody »

supercali wrote:
oldtajmer wrote: nisam bas sada mislio na one od 80 godina,slazem se da su i oni opasni na cesti (cast pojedincima),ali moras priznati da se dosta manje desavaju nesrece gdje su akteri ljudi u svojim tridesetim,cetrdesetim,pedesetim godinama(prije svega smatram da su to ipak iskusniji vozaci koji malo vise misle svojom glavom) dok mnogo vise imamo nesreca sa omladinom u svojim dvadesetim,ne samo u gradu vec i izvan njega,tako da vrlo cesto kada cujes za neku nesrecu sa smrtnim ishodom skoro unaprijed znas da je neki mladji vozac(prije par dana su stradala 4 momka u dvije odvojene nesrece),na veliku zalost
koliko godina je imao onaj iz skode sto je ubio neki dan onog instruktora negdje kod doboja ili gdje vec?
cisto sumnjam da je ispod 30

Kod Maglaja u mjestu Poljice,instruktor je imao 49,i kazu bio bas iskusan,ali uzalud kad mu je budala uslo u traku i frontalno ga udario. Koliko je ubica imao godina ne sjecam se da je pisalo.
alphonse kauders

#18477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by alphonse kauders »

U Sarajevu nema rješenja za ovakve stvari osim ograničenja brzine na 50km/h ( u citavom gradu, uz usklađivanje semafora) i hebenog radara svakih 500 metara. Ne mozes ti majci, furati non stop ako ti u tri trake mile auta 50 km/h, a radar te blica čim iole uhvatiš brzine.
Ali, jok, kod nas 2 radara od Čaršije do Neđarića (Kampus, RTV), gdje svi uspore na 60 km/h, a ostatak (pri tome ne isključujem ni sebe) dionice se uglavnom vozi više od dozvoljenog.

Ja ne znam šta je tu posebna filozofija, smanjile bi se ovakve nesreće barem za 80% (uvijek ima delegata, kojima je saobraćajni propis samo slovo na papiru).

Momak je svjestan da je kriv (prekoračenje brzine, malo manje vozačkog iskustva), ali ne treba biti licemjeran i praviti se da je on izuzetak, jer ovakvih kao on na cesti ima mnogo, a ja ovdje ne pričam o indijancima koji rizikuju živote (i svoje i tuđe) čim se pojave o cesti, već o "regularnim" (tj. stalnim) vozačima kojima je vozačka disciplina popustila usljed nedostatka sankcija i labavih saobraćajnih propisa, pa si daju oduška i voze 20-ak km/h više od dozvoljenog.
Da se ne lažemo, momak je imao peh (vjerovatno ovo znači i zatvor, ali haj ga ti znaj kod nas), djevojke mi je neizmjerno žao, ali mi u glavama nemamo tu disciplinu da se držimo propisa, osim kada nas na to natjeraš, a to se može nažalost ovdje samo stalnom i dosadnom kontrolom, sa hiljadu radara i bliceva, pa da vidiš kako Bošnjo odjednom postaje Švabo na cesti.

Fakat, ne znam šta je problem:

- uvesti radare svakih 500 metara, i staviti ograničenje na 50 km/h na nivou grada (šta, trebaće do grada 12 umjesto 10 minuta)?
- staviti 20 policajaca kod pješačkih prelaza (odabranih na dnevnoj bazi slučajnim uzorkom) i surovo kažnjavati vozače koji se ne zaustave pješacima;
- zaposliti 20 ljudi da 3x dnevno obiđu naselje za koje ih zaduže i prikače kaznu svakom ko je parkirao mimo propisa, a 1x/2x mjesečno organizovati noćne racije u 2h, i svim koji su preko noći ostavili ljubmice na trotoaru, trgu ili bilo kakvom drugom pogodnom mjestu (da im je na oku), ostaviti čestitku...

Meni se čini jednostavno, ali izgleda da je u praksi naučna fantastika.
O'zone
Globalni moderator

#18478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ti izgleda hoćeš opću pobunu u gradu sa tim akcijama. Bošnji neko da uvodi red u njegovoj zemlji koju je napokon dobio nakon pola stoljeca diktature?! E nećeš majčin sine! Jok za nas vakat!
klaki

#18479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

E jebiga sad sa tim kamerama. Sve ostalo stoji doduse :D Samo nek ima policajaca uvijek (znaci ne moraju ni imati radar, samo neka stoje negdje), i to ce bit bolje i efektivnije nego bilo koja kamera.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

alphonse kauders wrote:U Sarajevu nema rješenja za ovakve stvari osim ograničenja brzine na 50km/h ( u citavom gradu, uz usklađivanje semafora) i hebenog radara svakih 500 metara. Ne mozes ti majci, furati non stop ako ti u tri trake mile auta 50 km/h, a radar te blica čim iole uhvatiš brzine.
Ali, jok, kod nas 2 radara od Čaršije do Neđarića (Kampus, RTV), gdje svi uspore na 60 km/h, a ostatak (pri tome ne isključujem ni sebe) dionice se uglavnom vozi više od dozvoljenog.

Ja ne znam šta je tu posebna filozofija, smanjile bi se ovakve nesreće barem za 80% (uvijek ima delegata, kojima je saobraćajni propis samo slovo na papiru).

Momak je svjestan da je kriv (prekoračenje brzine, malo manje vozačkog iskustva), ali ne treba biti licemjeran i praviti se da je on izuzetak, jer ovakvih kao on na cesti ima mnogo, a ja ovdje ne pričam o indijancima koji rizikuju živote (i svoje i tuđe) čim se pojave o cesti, već o "regularnim" (tj. stalnim) vozačima kojima je vozačka disciplina popustila usljed nedostatka sankcija i labavih saobraćajnih propisa, pa si daju oduška i voze 20-ak km/h više od dozvoljenog.
Da se ne lažemo, momak je imao peh (vjerovatno ovo znači i zatvor, ali haj ga ti znaj kod nas), djevojke mi je neizmjerno žao, ali mi u glavama nemamo tu disciplinu da se držimo propisa, osim kada nas na to natjeraš, a to se može nažalost ovdje samo stalnom i dosadnom kontrolom, sa hiljadu radara i bliceva, pa da vidiš kako Bošnjo odjednom postaje Švabo na cesti.

Fakat, ne znam šta je problem:

- uvesti radare svakih 500 metara, i staviti ograničenje na 50 km/h na nivou grada (šta, trebaće do grada 12 umjesto 10 minuta)?
- staviti 20 policajaca kod pješačkih prelaza (odabranih na dnevnoj bazi slučajnim uzorkom) i surovo kažnjavati vozače koji se ne zaustave pješacima;
- zaposliti 20 ljudi da 3x dnevno obiđu naselje za koje ih zaduže i prikače kaznu svakom ko je parkirao mimo propisa, a 1x/2x mjesečno organizovati noćne racije u 2h, i svim koji su preko noći ostavili ljubmice na trotoaru, trgu ili bilo kakvom drugom pogodnom mjestu (da im je na oku), ostaviti čestitku...

Meni se čini jednostavno, ali izgleda da je u praksi naučna fantastika.

Ovi sto su ucesnici fatalnih nesreca ne voze 20 km preko ogranicenja....oni obicno voze 100+ kmh.
Za radare se nema para.....to ko da ti je rekao sam Nefic, a ne ja.
Sa ces zaposljavati, ima ih i dovoljno, ali je i dalje praksa da se nekom pise, nekom ne pise. Nebitno da li je prekrsaj u voznji u pitanju, parkiranje na trotoaru, na sred ceste i sl.

Da, moglo bi biti jednostavno, ali nije. Kad policajac bude mogao svakog jednako pisati, onda mozemo pricati o ovome sto si gore pisao.
Da ne pricam o kaznjavanju shodno imovinskom stanju lica koje je prekrsilo....to je vec drugi svemir za nas.
zdruzdjo

#18481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zdruzdjo »

alphonse kauders wrote: Meni se čini jednostavno, ali izgleda da je u praksi naučna fantastika.

Ali samo si jedno prospustio.
KAZNJAVANJE PJESAKA KOJI IDU NA CRVENO I MIMO PJESACKOG PRELAZA.

Prije 4-5 dana vozim od nedjarica prema stupu karajnjom lijevom trakom(kriv sam :D ), 100tinjak maetra do stanice tramvajske ide deda cca 60 godina pjeske, dobar metar od ivicnjaka mojom trakom. znaci doslovno cestom. sjeo sam na sirenu ko konj jer sam mogao ili ga udariti ili uletiti nekom u srednju traku u makazice. Morao sam zakociti iza njega i boga moliti da se neko ne zakuca u mene i cekati slobodno u srednjoj.
doslovno nije ni trepnuo ni na sviranje ni na moje jeb... majke i 16 koljena mrtvih i zivih kroz prozor.

Zna li iko ko je "hairlija" koji je vozio audi-ja danas na malti.
nigdje ni spomena o istom. registracije nema nigdje na slikama po portalima.
mali_balon

#18482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Ne bi da komentarisem je da li je i ko je kriv, ima ovdje dovoljno lovaca na vjestice. Mene zanima kako uspije u sred dana oko 5 kad je haman spica voziti vise od 50km/h, ustvari mozda mogu ovi mladi, mi stariji guzeljamo...
Dr. Kuca

#18483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dr. Kuca »

radiša wrote:
Dr. Kuca wrote:Jasta, preinteligentni kriminalci. :lol:
Ima ih i takvih samo si ti ili previse mlad ili ne upucen.Ali ok ne treba ti zamjerat na tome. :-D
Naravno da ima, ali to sigurno nisu ovi kokusari koji zive od mame i tate.
Hemera

#18484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

zdruzdjo wrote:
alphonse kauders wrote: Meni se čini jednostavno, ali izgleda da je u praksi naučna fantastika.

Prije 4-5 dana vozim od nedjarica prema stupu karajnjom lijevom trakom(kriv sam :D ), 100tinjak maetra do stanice tramvajske ide deda cca 60 godina pjeske, dobar metar od ivicnjaka mojom trakom. znaci doslovno cestom. sjeo sam na sirenu ko konj jer sam mogao ili ga udariti ili uletiti nekom u srednju traku u makazice. Morao sam zakociti iza njega i boga moliti da se neko ne zakuca u mene i cekati slobodno u srednjoj.
doslovno nije ni trepnuo ni na sviranje ni na moje jeb... majke i 16 koljena mrtvih i zivih kroz prozor.

ima mu slika,na avazu lik u kariranoj plavoj košulji sa bradom,ima negdje i slika tablice mislim nisam zagledala,ime mu ne znamo zasad
ja nisam ja

#18486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ja nisam ja »

Zna li se ko je djevojka nesretna.Ima li djece?
drug_profi

#18487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

zdruzdjo wrote:

Sve stoji sto kazes, ali bih tiu skrenuo paznju na starije ljude koji su cesto dementni i nisu bas potpuno sposobni. Ako ne znas sta je to zamisli covjeka kojem mozak odumire i svakim danom je sve blize slici retarda. Imam jednog roditelja takvog i znam koliko je srece imao dok nismo skontali da uopste ne zna vise da se ponasa u saobracaju. Tako da starije ljude ne psuj. Nije do njih. Samo malo vise pazi.
drug_profi

#18488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

hladan.preminger wrote:Koja je ovo nesreca po redu gdje se na ovoj temi tvrdi da je vozac kriv ako udari pjesaka koji prelazi na crvenom :?:
Ne prejudiciram nista u pogledu ovog slucaja.
Svakom moze da se desi da mu istrci pjesak i da ne stigne zakociti. Razlika je samo u tome jesi li ti svojom neodgovornom voznjom povecao vjerovatnocu tezih posljedica.
archi_a

#18489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

Nema vise djevojke. :sad: Gotovo. Ode jos jedan mladi zivot. Nije vise ni bitno ko je prosao kroz crveno, ko je momak u kariranoj kosulji, njegovo ime?!? Vise nista nije bitno. On je prekasno naucio da ne treba zuriti. Ne bih mu bio u kozi. Valja mu se sa ovim nositi do kraja zivota. Ne dao Bog nikome. Na nama je da na ovom primjeru naucimo kako da se ponasamo u saobracaju i kao vozaci i kao pjesaci. Samo, daBogda. :evil:
BHF_Manijak

#18490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BHF_Manijak »

drugi profil wrote:
hladan.preminger wrote:Koja je ovo nesreca po redu gdje se na ovoj temi tvrdi da je vozac kriv ako udari pjesaka koji prelazi na crvenom :?:
Svakom moze da se desi da mu istrci pjesak i da ne stigne zakociti. Razlika je samo u tome jesi li ti svojom neodgovornom voznjom povecao vjerovatnocu tezih posljedica.
Upravo. Nije isto kad ides 40-50-60 km/h i 100! :roll: :roll: :roll: Ali hajd objasni...
Tomahawk11
Globalni moderator

#18491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

archi_a wrote:Nema vise djevojke. :sad: Gotovo. Ode jos jedan mladi zivot. Nije vise ni bitno ko je prosao kroz crveno, ko je momak u kariranoj kosulji, njegovo ime?!? Vise nista nije bitno. On je prekasno naucio da ne treba zuriti. Ne bih mu bio u kozi. Valja mu se sa ovim nositi do kraja zivota. Ne dao Bog nikome. Na nama je da na ovom primjeru naucimo kako da se ponasamo u saobracaju i kao vozaci i kao pjesaci. Samo, daBogda. :evil:
Nista od toga. Ko je gonio, gonice i dalje. Ko je vozio normalno, nema sta ni nauciti. Desava se, iznova i iznova, ali niko nista da nauci.
Jah, nije bitno nista, ali se vjesto sve posakrivalo, a sve u cilju zastite momka koji je skrivio nesrecu. Nema ni inicijala, komentari ukinuti....haman je neciji, pa da se zastiti. Ko sto gledam, sve ce se zataskati i pojeo vuk magarca. Zao mi je djevojke, njega nije sekunde. Jebo ga vise i prica o mladosti ludosti, nije znao i slicne budalastine.....nek se pati citav zivot kad je bio hajvan.
zdruzdjo

#18492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zdruzdjo »

Tomahawk11 wrote: Nista od toga. Ko je gonio, gonice i dalje. Ko je vozio normalno, nema sta ni nauciti. Desava se, iznova i iznova, ali niko nista da nauci.
Jah, nije bitno nista, ali se vjesto sve posakrivalo, a sve u cilju zastite momka koji je skrivio nesrecu. Nema ni inicijala, komentari ukinuti....haman je neciji, pa da se zastiti. Ko sto gledam, sve ce se zataskati i pojeo vuk magarca. Zao mi je djevojke, njega nije sekunde. Jebo ga vise i prica o mladosti ludosti, nije znao i slicne budalastine.....nek se pati citav zivot kad je bio hajvan.
100% Si u pravu.

Prije 5 dana vozim kroz grad. Usporavam na semaforu kod skretanja na skenderiji i milimo 4-5 na sat. Auto do mene, zelena fiesta, dvojica balonja. Jedan gleda u telefon a ovaj koji vozi je naget skroz do njega i gledaju zajedno u telefon. Paznja na cestu i voznju 0%
Prodjem uz klimanje glavom. voznja 40-ak km/h i kod poste se lagano zaustavljam zbog kolone. cujem iza sebe KRSSSSS a zatim KRSSSS i u mene.
pogadjate balonja se zabio u lika i nabio ga u mene. klasicno "holcanje" po guzvi.
Mene kostalo kasnjenja po djete u skolu, par sati po bolnici zbog trzaja ledja, tri dana bolovanja i kostace me jos peglanja sa osiguranjima. Ciko u sredini je isto tako nadrljao sa ledjima malo gore.

ZBOG GLUPANA
the_stick

#18493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by the_stick »

...
Last edited by the_stick on 05/05/2015 00:59, edited 1 time in total.
the_stick

#18494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by the_stick »

jos uvijek nije crna hronika, a bojim se da bi uskoro moglo postati... vezano je, naravno, za saobracajnu nekulturu...

mjesto radnje je apoteka kod robota na socijalnom... da li je jos neko primjetio trend da se tu, u desnoj traci jebene glavne ulice, redovno zaustavljaju pametnjakovici koji odu u apoteku? nekada se tu redovno parkiralo na trotoar, ali kako su postavili one zute, visoke trotoare (ili kako se to vec zove), pocelo se zaustavljati na sred jebene ceste... jucer se vozim tuda nekom brzinom od oko 50 na sat... odjednom naglo koce auta, kocim i ja, a u retrovizoru bespomocno gledam kako prema meni juri golf II, koji izbjegava da me udari tako sto u zadnji momenat naglo skrece lijevo u srednju traku... na mom zadnjem sjedistu dvoje djece... sto me znojeva oblilo... al hajd... nije nista bilo, auta ispred mene se prestrojavaju u srednju traku, ja za njima... razlog zastoja - lola sjedi u autu sa upaljena sva 4, dok suvozac obavlja poslove u apoteci...

nije prvi put da vidim i lajem na ovakav prizor, ali je prvi put da sam se zbog istog nasao u 'nezgodnoj' situaciji i prvi put sam skontao da, osim sto je uzasno bezobrazno, da je ovakvo ponasanje i jako opasno za ostale ucesnike saobracaja... nije moguce da policija ne zna za ovu pojavu, pa zasto ne stoje tu 24 sata dnevno?! ili ako vec ne mogu to regulisati, neka zatvore/premjeste apoteku ili vrate normalne trotoare.. bolje da stoje na trotoaru nego na sred ulice... sto je najgore, policija i kada bi reagovala, maksimalna kazna je vjerovatno 40 km za nepropisno zaustavljanje...

na stranu policija, ne mogu da shvatim nivo drskosti i bahatosti ljudi (nema to veze sa vozacima i pjesacima) koji sebi daju za pravo da se zaustave na sred najprometnije ulice u drzavi jer oni trebaju u apoteku?! pa jebem mu mater zar je problem bar skrenuti sa glavne ulice, pa prohodati koji metar... jok... mora ono stati tacno pred apoteku, da ne bi noge pretegnulo ili ne daj Boze skrenulo iz svog pravca...

eto... da podijelim malo svoje frustracije.. nadam se da ce neko na bilo koji nacin reagovati da ovo u buducnosti sprijeci, prije nego se to mjesto nadje na ovoj temi...
the_stick

#18495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by the_stick »

Tomahawk11 wrote:
archi_a wrote:Nema vise djevojke. :sad: Gotovo. Ode jos jedan mladi zivot. Nije vise ni bitno ko je prosao kroz crveno, ko je momak u kariranoj kosulji, njegovo ime?!? Vise nista nije bitno. On je prekasno naucio da ne treba zuriti. Ne bih mu bio u kozi. Valja mu se sa ovim nositi do kraja zivota. Ne dao Bog nikome. Na nama je da na ovom primjeru naucimo kako da se ponasamo u saobracaju i kao vozaci i kao pjesaci. Samo, daBogda. :evil:
Nista od toga. Ko je gonio, gonice i dalje. Ko je vozio normalno, nema sta ni nauciti. Desava se, iznova i iznova, ali niko nista da nauci.
bas... na klixu dva vrlo stura i kratka clanka... bez puno slika, bez ikakvih detalja... fakat ne kontam ove danasnje novinare... zar su tako lako potkupljivi? kako drugacije objasniti manjak interesa da se pretrese sve i jedan detalj vezan za nesrecu...
Niemand

#18496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

the_stick wrote: bas... na klixu dva vrlo stura i kratka clanka... bez puno slika, bez ikakvih detalja... fakat ne kontam ove danasnje novinare... zar su tako lako potkupljivi? kako drugacije objasniti manjak interesa da se pretrese sve i jedan detalj vezan za nesrecu...
Nadam se da me nece neko shvatiti pogresno, al mislim da smo svi ogluhali vise. Ovo je xy-ta nesreca haman na istoj lokaciji, koji metar dalje. I svi smo isti, i pjesaci i vozaci.

Pitanje je samo kolko nas treba poginuti pa da se napokon izdresiramo kako izaci na ulicu.
razonoda

#18497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

Niemand wrote:
the_stick wrote: bas... na klixu dva vrlo stura i kratka clanka... bez puno slika, bez ikakvih detalja... fakat ne kontam ove danasnje novinare... zar su tako lako potkupljivi? kako drugacije objasniti manjak interesa da se pretrese sve i jedan detalj vezan za nesrecu...
Nadam se da me nece neko shvatiti pogresno, al mislim da smo svi ogluhali vise. Ovo je xy-ta nesreca haman na istoj lokaciji, koji metar dalje. I svi smo isti, i pjesaci i vozaci.

Pitanje je samo kolko nas treba poginuti pa da se napokon izdresiramo kako izaci na ulicu.
Nazalost to ---izlazenje na ulicu se vise nece desiti, bar ne u blizoj buducnosti. Automatski se vezu za FAMOZNI FEBRUAR --I PALJENJE ARHIVE.. I kao shlag na tortu , krivac omrazeni -ministar.
Suti i trpi---uvijek ima gore od goreg.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matijevic_Vlado »

the_stick wrote:jos uvijek nije crna hronika, a bojim se da bi uskoro moglo postati... vezano je, naravno, za saobracajnu nekulturu...

mjesto radnje je apoteka kod robota na socijalnom... da li je jos neko primjetio trend da se tu, u desnoj traci jebene glavne ulice, redovno zaustavljaju pametnjakovici koji odu u apoteku? nekada se tu redovno parkiralo na trotoar, ali kako su postavili one zute, visoke trotoare (ili kako se to vec zove), pocelo se zaustavljati na sred jebene ceste... jucer se vozim tuda nekom brzinom od oko 50 na sat... odjednom naglo koce auta, kocim i ja, a u retrovizoru bespomocno gledam kako prema meni juri golf II, koji izbjegava da me udari tako sto u zadnji momenat naglo skrece lijevo u srednju traku... na mom zadnjem sjedistu dvoje djece... sto me znojeva oblilo... al hajd... nije nista bilo, auta ispred mene se prestrojavaju u srednju traku, ja za njima... razlog zastoja - lola sjedi u autu sa upaljena sva 4, dok suvozac obavlja poslove u apoteci...

nije prvi put da vidim i lajem na ovakav prizor, ali je prvi put da sam se zbog istog nasao u 'nezgodnoj' situaciji i prvi put sam skontao da, osim sto je uzasno bezobrazno, da je ovakvo ponasanje i jako opasno za ostale ucesnike saobracaja... nije moguce da policija ne zna za ovu pojavu, pa zasto ne stoje tu 24 sata dnevno?! ili ako vec ne mogu to regulisati, neka zatvore/premjeste apoteku ili vrate normalne trotoare.. bolje da stoje na trotoaru nego na sred ulice... sto je najgore, policija i kada bi reagovala, maksimalna kazna je vjerovatno 40 km za nepropisno zaustavljanje...

na stranu policija, ne mogu da shvatim nivo drskosti i bahatosti ljudi (nema to veze sa vozacima i pjesacima) koji sebi daju za pravo da se zaustave na sred najprometnije ulice u drzavi jer oni trebaju u apoteku?! pa jebem mu mater zar je problem bar skrenuti sa glavne ulice, pa prohodati koji metar... jok... mora ono stati tacno pred apoteku, da ne bi noge pretegnulo ili ne daj Boze skrenulo iz svog pravca...

eto... da podijelim malo svoje frustracije.. nadam se da ce neko na bilo koji nacin reagovati da ovo u buducnosti sprijeci, prije nego se to mjesto nadje na ovoj temi...
prije par dana sam pio kafu i gledao te majmune. debilno je bilo kada je nakon pola sata slucajno naisla policija i rotaciju upalili, a majmun izlazi iz apoteke, prilazi autu i njima kao pokazuje lijekove :D .
Stihy

#18499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Stihy »

U nedjelju su dva debela drota regularno pisali kazne za auta parkirana sa druge strane te iste ulice (pored robota) ali su isto tako uredno ignorisali auta ispred apoteke.

Problem je do nafakali, merhametli mentaliteta bošnjaka drotova. Žao mu kaznit đe treba, a 20 metara dalje skroz regularno lijepi kaznu.
hladan.preminger

#18500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hladan.preminger »

drugi profil wrote:

Procitaj moj post jos jednom sa razumjevanjem...................Nakon toga, shvatićeš da sam govorio o forumasima koji uporno tvrde da se na vozaca primjenjuje objektivna krivičnopravna odgovornost. Ostale činjenice ti fantaziraš i praviš sebi određene konstrukcije u glavi što meni ne smeta dok god ne izvrćeš moje postove i dajes im pogresan kontext.

LP
Locked