FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
carobnjak_N

#18451 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by carobnjak_N »

Nisam skonto jer tiho priča i prilično konfuzno, kako je to on mislio za 250.000 km dobiti sprat na Bosmalu ?
Pa toliko košta stan u Sarajevu
Škobo Habu

#18452 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

deogest wrote: 03/06/2021 13:19

Tako ti je kad puno ulozis u opremu i ostalo a ipak slabije poslujes. Nikako nije gledana njegova TV, osim tog centralnog dnevnika, program im je nikakav, reklame isto nisu nesto a masno ih naplacuje.
Tako ti je kad pokreneš privatni biznis i očekuješ da te država pogura na patriotskom fonu, a onda skontaš da si precjenio vlastite mogućnosti, ali i mogućnosti tržišta, pa onda improviziraš na sve moguće načine.

Onda započneš sa otkrivanjem afera koje je već neko drugi otkrio i pustio u eter, nakačiš se na cijelu priču i to nazoveš "istraživačko novinarstvo".

Sjećam se vrlo dobro momenata kada je HadžiFejs na dugo i na široko po medijima tvrdio da će FACE postati najgledanija TV kuća u BiH, pa i šire, te da će imati vrhunsku produkciju, poznata voditeljska imena i najbolji filmski i serijski program. No, to se nikada nije desilo. I neće...

Prvo, zato što je u nekim projektima izradio prve saradnike, koji su imali povjerenje u njega, a sponzore gulio do kože.
Drugo, što tip ne trpi konkurenciju, kritiku, niti bilo kakav vid sugestije.
Treće, ako neko misli da se Sebijin stil života razlikuje od Senadovog - debelo se vara. Ista je to seoska politika.
drag_gost

#18453 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by drag_gost »

carobnjak_N wrote: 03/06/2021 13:25 Nisam skonto jer tiho priča i prilično konfuzno, kako je to on mislio za 250.000 km dobiti sprat na Bosmalu ?
Sve samo da se ne prica o laznim diplomama.
Snake Eyes

#18454 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Snake Eyes »

Škobo Habu wrote: 03/06/2021 13:32
deogest wrote: 03/06/2021 13:19

Tako ti je kad puno ulozis u opremu i ostalo a ipak slabije poslujes. Nikako nije gledana njegova TV, osim tog centralnog dnevnika, program im je nikakav, reklame isto nisu nesto a masno ih naplacuje.
Tako ti je kad pokreneš privatni biznis i očekuješ da te država pogura na patriotskom fonu, a onda skontaš da si precjenio vlastite mogućnosti, ali i mogućnosti tržišta, pa onda improviziraš na sve moguće načine.

Onda započneš sa otkrivanjem afera koje je već neko drugi otkrio i pustio u eter, nakačiš se na cijelu priču i to nazoveš "istraživačko novinarstvo".

Sjećam se vrlo dobro momenata kada je HadžiFejs na dugo i na široko po medijima tvrdio da će FACE postati najgledanija TV kuća u BiH, pa i šire, te da će imati vrhunsku produkciju, poznata voditeljska imena i najbolji filmski i serijski program. No, to se nikada nije desilo. I neće...

Prvo, zato što je u nekim projektima izradio prve saradnike, koji su imali povjerenje u njega, a sponzore gulio do kože.
Drugo, što tip ne trpi konkurenciju, kritiku, niti bilo kakav vid sugestije.
Treće, ako neko misli da se Sebijin stil života razlikuje od Senadovog - debelo se vara. Ista je to seoska politika.
Za sve :thumbup: , posebno za boldirano.
Koga zna, zna da se radi o obicnom nitkovu/licemjeru a i kroz njegov performans od novinarskog nastupa se to vidi.
Otvori firmu i sjebe partnere i radnike, ko ima muda da mu povjeri drzavu? Lose stanje u drzavi, nitkovi na vlasti? Znamo ali nece nam jedan takav to govoriti. Ti si Senade dio tog miljea.
Škobo Habu

#18455 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Snake Eyes wrote: 03/06/2021 14:05
Koga zna, zna da se radi o obicnom nitkovu/licemjeru a i kroz njegov performans od novinarskog nastupa se to vidi.
Otvori firmu i sjebe partnere i radnike, ko ima muda da mu povjeri drzavu? Lose stanje u drzavi, nitkovi na vlasti? Znamo ali nece nam jedan takav to govoriti. Ti si Senade dio tog miljea.
Da je bio ovako grlat za Aijina vakta, kada su nastupali na scenu ovi protiv koji je spreman danas život založiti, ja bih mu prvi skin'o kapu, ali nije.

Svako onaj koji fali Aliju, a kudi mu sina - moj je ideološki neprijtelj. Alija je ovakvim spremio teren i pustio im sve na volju.

HadžiFace, Kifla i slični, sve je to isti ideološki okvir - SDA je dobra dokle mi mislimo da je dobra. Jest, al' u qrcu. Nikad nije ni valjala.
Snake Eyes

#18456 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Snake Eyes »

Škobo Habu wrote: 03/06/2021 14:28
Snake Eyes wrote: 03/06/2021 14:05
Da je bio ovako grlat za Aijina vakta, kada su nastupali na scenu ovi protiv koji je spreman danas život založiti, ja bih mu prvi skin'o kapu, ali nije.

Svako onaj koji fali Aliju, a kudi mu sina - moj je ideološki neprijtelj. Alija je ovakvim spremio teren i pustio im sve na volju.

HadžiFace, Kifla i slični, sve je to isti ideološki okvir - SDA je dobra dokle mi mislimo da je dobra. Jest, al' u qrcu. Nikad nije ni valjala.
U ovom intervju na N1 ima kratak dio u kojem Bakir objasnjava zasto ne dolazi u gostovanje kod Senada...kako odlazi na licu mu se vidi istinski/iskreni bijes. Bijesan je zato sto je i on svjestan ovoga sto ti napisa iznad i mnogo toga vise. Zna da ono sto sada Senad kritikuje kod njega je ono sto je pomoglo Senadu.
Ovdje je jedini ispravni put gradjanska drzava, ako docekamo da se ikad formira, treba staviti znak na ulazu da je nitkovima ulaz "zabranjen".
yasaq

#18457 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by yasaq »

carobnjak_N wrote: 03/06/2021 13:25 Nisam skonto jer tiho priča i prilično konfuzno, kako je to on mislio za 250.000 km dobiti sprat na Bosmalu ?
ne, on je isukao 1,5 mil za ono u Bosmalu, a trebao je još dodati 250.000 na ruke šabanoviću kad se zafura posao. I ovaj kad mu je došao da mu da lovu ovaj ga zbog pritiska SDA počeo izbjegavati !
yasaq

#18458 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by yasaq »

konektovan wrote: 03/06/2021 13:20 Vrtite se oko dvije strane priče, o Senadu koji razotkriva kriminal, i koji vjerovatno bi teško bio otkriven preko drugih medija i Senada, koji je gazda, i ponaša se bahato, licemjerno, prema uposlenicima i saradnicima..
cilj je zavrtiti spin i reći ma Senad isto to tako u svojoj firmi radi. Radi to Senad u svojoj firmi i radi svojoj firmi i radnicima koji su pristali da rade kod njega i ako ih ošteti tuže ga i dobiju.

Problem je što nam ovi zeleni rade o glavi. Je l' Bakir sve slagao sa tužbom i počinio veleizdaju , jeste.

Je l' mu žena prikazuje nekakve uštede KCUS-a i prihode k'o da vodi telecom a ne bolnicu, a što je najgore to je sve preko leđa nas , naroda.

Je l' se svi slažemo da je sumnjivo njeno školovanje i da ima pravne države ona ne bi mogla maknuti dalje od doktora porodične medicine i nekom od domova zdravlja, al' jok daj ti pokondirenoj tikvi da se igra našim životima.

Dokle god oni nama rade o glavi , Senad bi trebao iskakati iz frižidera i mjesto himne ujutru i na kraju programa emitovati ove informacije o zločinima ovog para.
spinel_

#18459 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spinel_ »

Da, upravo tako jasaq.
Forum pun laznih moralista.
Senad sta radi privatno i kakav je ko covjek i da li je prema SDA prije bio snishodljiv jebe mi se.
Bitno je ovo DANAS.
Cinjenica je da je jedini otkrio ovo oko revizije, da medju rijetkim prica realn stanje oko respiratora. A to je on sto smeta sda azdahi.
I onda na kraju dana dodje armija ovih kojima "Bakir nije drag" ili ti ga "Ne smeta meni Senad" ali eto oka ne mogu sklopiti kako njegovi jadnici od radnika nemaju toplog. Daj ba mojne mi suplje i lazne patetike i moralisanja. Reklo bi se kakvi ste na rijecima da nam je drustvo i drzava kao Svicarska a zapravo svako samo svoj interes gleda.
mirsek

#18460 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mirsek »

spinel_ wrote: 03/06/2021 16:05 Da, upravo tako jasaq.
Senad sta radi privatno i kakav je ko covjek i da li je prema SDA prije bio snishodljiv jebe mi se.
Bitno je ovo DANAS.
Cinjenica je da je jedini otkrio ovo oko revizije, da medju rijetkim prica realn stanje oko respiratora. A to je on sto smeta sda azdahi.
I onda na kraju dana dodje armija ovih kojima "Bakir nije drag" ili ti ga "Ne smeta meni Senad" ali eto oka ne mogu sklopiti kako njegovi jadnici od radnika nemaju toplog. Daj ba mojne mi suplje i lazne patetike i moralisanja. Reklo bi se kakvi ste na rijecima da nam je drustvo i drzava kao Svicarska a zapravo svako samo svoj interes gleda.
Kojoj bolan SDA azdahi smeta ?
Pa on se sam zali kako niko od opozicije nece da iskoristi ovu "otkrivenu" izdaju za poentiranje protiv SDA, a sto nece, mozda zato sto nema dokaza, samo rekla-kazala.
Zasto mu niko od opozicije nije dao podrsku poslije napada ?
Zasto opozicija suti u oba slucaja, gdje je zapelo ?
carobnjak_N

#18461 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by carobnjak_N »

yasaq wrote: 03/06/2021 15:48
ne, on je isukao 1,5 mil za ono u Bosmalu, a trebao je još dodati 250.000 na ruke šabanoviću kad se zafura posao. I ovaj kad mu je došao da mu da lovu ovaj ga zbog pritiska SDA počeo izbjegavati !
aha ok, to je već neka cijena
spreca

#18462 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

Bitno je ovo DANAS.
Opozicija cuti ko picka, mnogi od kad su bjezali od SDa su "utociste"nasli kod Senada i otvarali dusu kako im je bilo lose a i mnogi drugi su stalno bili njegovi gosti kao i NS i SDP a da ne govorimo o NiP, ima ona dobra stara izreka, kome ti nedas umrijeti on tebi neda zivjeti.Senad pisaj ih i nisu neki ljudi ista govna kao i SDA
spinel_

#18463 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spinel_ »

mirsek wrote: 03/06/2021 17:15
Bitno je ovo DANAS.
Kojoj bolan SDA azdahi smeta ?
Pa on se sam zali kako niko od opozicije nece da iskoristi ovu "otkrivenu" izdaju za poentiranje protiv SDA, a sto nece, mozda zato sto nema dokaza, samo rekla-kazala.
Zasto mu niko od opozicije nije dao podrsku poslije napada ?
Zasto opozicija suti u oba slucaja, gdje je zapelo ?
Azdaha to je ona trojka koju je spominjao. Zapravo oni su jedini i ostali u toj stranci.
Materijala ima, kao npr one prepiske s advokaticom.
Nadam se da ce jos toga biti.
Zasto suti opozicija - ne znam. Mozda cekaju pravi moment. Vrijeme ce nadam se pokazati istinu i pravdu.
Snake Eyes

#18464 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Snake Eyes »

Novinarstvo je svjedočenje a novinar je svjedok, kako nisu povezane njegove lične prevare sa njegovom novinarskom objektivnošću?
Svjedok mora biti častan kao i kadija. Palamudi sa televizije kako nam je u državi a radnicima i partnerima isto stanje napravio.
A ovi jade radnici em ih Senad jebe em ih država jebe, da ih država ne jebe ne bi ni Senad, dakle oportunista. Kaže, tužiš ga.
Da li je neko nekoga tužio u ovoj zemlji? Inače, ljudi koje imaš potrebu da tužiš da bi došao do svog PRAVA su savršen materijal za svjedoka/novinara. :lol:
uglavnomja

#18465 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by uglavnomja »

Snake Eyes wrote: 03/06/2021 18:32 Novinarstvo je svjedočenje a novinar je svjedok, kako nisu povezane njegove lične prevare sa njegovom novinarskom objektivnošću?
Svjedok mora biti častan kao i kadija. Palamudi sa televizije kako nam je u državi a radnicima i partnerima isto stanje napravio.
A ovi jade radnici em ih Senad jebe em ih država jebe, da ih država ne jebe ne bi ni Senad, dakle oportunista. Kaže, tužiš ga.
Da li je neko nekoga tužio u ovoj zemlji? Inače, ljudi koje imaš potrebu da tužiš da bi došao do svog PRAVA su savršen materijal za svjedoka/novinara. :lol:

ne mora, mora samo reci istinu
cast, moral nema veze sa tim

a na stranu sto je u bh svaki lopov casniji od kadija
Snake Eyes

#18466 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Snake Eyes »

uglavnomja wrote: 03/06/2021 18:39
Snake Eyes wrote: 03/06/2021 18:32 Novinarstvo je svjedočenje a novinar je svjedok, kako nisu povezane njegove lične prevare sa njegovom novinarskom objektivnošću?

Pa to je to, SAMO da govori istinu, pa težeg emaneta od toga SAMO za čovjeka na svijetu nema.
Možeš biti svjedok jednom na sudu, kada si novinar svjedok si desetine hiljada puta. Zato je to častan posao.
Škobo Habu

#18467 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Bitno je ovo DANAS.
Pun forum lažnih moralista. Eto te. Ogledaj se u vlastitim riječima. Bitno je ono što je tebi bitno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18468 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

Da nije Senada, realno ko bi ovoliko pretresao afere zelene bande?

Sto ne znaci da kao covjek nije teski pakaš.
uglavnomja

#18469 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by uglavnomja »

Snake Eyes wrote: 03/06/2021 18:42
uglavnomja wrote: 03/06/2021 18:39

Pa to je to, SAMO da govori istinu, pa težeg emaneta od toga SAMO za čovjeka na svijetu nema.
Možeš biti svjedok jednom na sudu, kada si novinar svjedok si desetine hiljada puta. Zato je to častan posao.
:-)

na sudu moras govoriti istinu ili i ti ides u zatvor
nije to cast ni postenje nego lijepi strah

drugo, osnova novinarstva je provjeriti svaku vijest iz vise izvora!
senad ima ime svakog izvora, a nece ga odati sigurno
njegovo je djelo da je sve kockice poslozio i dosao do jednom kompletnog djela price o raku koji izjeda bosnu
nazalost, samo jedan mali djelic, ali se nadam kad se zakotrlja da ce biti jos
Snake Eyes

#18470 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Snake Eyes »

Prevario je ljude tamo gdje je imao ličnog interesa, kada mu lični interes stane na put izvještavanja, prevarit će i nas, izvrnuti istinu, oćutati bitne detalje...Ali tako je kako vi kažete.
mirsek

#18471 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mirsek »

Snake Eyes wrote: 03/06/2021 19:36 Prevario je ljude tamo gdje je imao ličnog interesa, kada mu lični interes stane na put izvještavanja, prevarit će i nas, izvrnuti istinu, oćutati bitne detalje...Ali tako je kako vi kažete.
:thumbup:
Škobo Habu

#18472 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Snake Eyes wrote: 03/06/2021 19:36 Prevario je ljude tamo gdje je imao ličnog interesa, kada mu lični interes stane na put izvještavanja, prevarit će i nas, izvrnuti istinu, oćutati bitne detalje...Ali tako je kako vi kažete.
Konkretno je davao podršku kadru Željka Komšića za mjesto ambasadora, jer je imao lične razloge za to. Šutio je kao zaliven kada je ispala afera oko diplome. Zna se i zašto. Lični razlozi, opet.

Sad nam naveliko razotkriva afere oko lažnih diploma. Urbani bušmani, odnosno malograđanska kasta, samo zato što daje glas Mandiću ili Kojoviću, smatra da je na većem civilizacijskom nivou od ostalih, svršava na takav vid duplih standarda.

Jebeš tako društvo i takav moral.
spinel_

#18473 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spinel_ »

Svaka tv kuca i medij, a narocito privatni imaju svoje (privatne i licne) razloge i interese.
Face je osnivanja kako znam bio nezavisan mediji i svima su davali sansu. Danas rijetko da postoji takav (privatni) medij.
Imamo rezimske koji su na strani SDA i imamo ove koji su na strani trojke. Face ne pripada nijednoj struji ali otkriva ono sto treba i sto javnost zanima.
Bakir i njegovi ljudi sami su se srozali s raznim aferama u posljednjih nekoliko godina. Tako da, nemojte Senadu podbacivati lopticu da on izmislja njihove afere kad to nije tako.
I Senad je jedini na tapeti jer je javna licnost i ispred kamere. Ostale vlasnike tv kuca niko ne spominje. Garant su oni svi djeca cvijeca a njihovim radnicima ruze cvjetaju.
Da nije Senada, ko bi otkrio aferu i bruku oko revizije? Da ne bi mozda Hayat o tome vazio :lol:
dustaban

#18474 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

Škobo Habu wrote: 03/06/2021 20:37
Konkretno je davao podršku kadru Željka Komšića za mjesto ambasadora, jer je imao lične razloge za to. Šutio je kao zaliven kada je ispala afera oko diplome. Zna se i zašto. Lični razlozi, opet.
Sad nam naveliko razotkriva afere oko lažnih diploma. Urbani bušmani, odnosno malograđanska kasta, samo zato što daje glas Mandiću ili Kojoviću, smatra da je na većem civilizacijskom nivou od ostalih, svršava na takav vid duplih standarda.
Jebeš tako društvo i takav moral.
Sta ti zapravo hoces reci? Da ne smijes promjeniti misljenje o nekom?
Pa i ja sam ispocetka simpatisao pobrojane a poslije, kad sam SAZNAO i VIDIO o cemu se radi naravno sam ih odbacio.
Sjecam se kako je Senad onomad otkrio svijetu Semira i Visocke piramide. Kad smo svi vidjeli da je rijec o ublehi Senad ga je prvi poceo ignorisati mada mu neke budale do dan danas daju medijski prostor. Senad ga je najbolje i rskrinkao sa onim nekakvim hepekom koji mjeri energiju (nije mu ga dao iz ruke, mangup ima caku kad drzi spravu u svojim rukama :wink: )
Dakle sve je normalno - sretnes nekoga prvi put, ucini ti se vrijedan paznje, onda se taj provali, ti ga se odreknes... sta je tu sporno?!
vee-jay

#18475 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vee-jay »

prelistao par zadnjih stranica.
imam utisak da su ovi SDA botovi, najvise 2-3 korisnika, mozda cak i jedan jedini ... jedna mala nula :D
Locked