CNN i VH1 su sada u sklopu digitalnog Start paketa.smijesni_ste wrote:
A ukinuli CNN i VH1 Classic![]()
HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#18451 Re: HS kablovska
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18452 Re: HS kablovska
Narode zna li neko da li digitalni receiveri tj. digitalna TV moze ici na stare CRT televizore????
- crnivrag
#18453 Re: HS kablovska
Može, ukoliko TV ima Scart ulaz ili ulaz za kompozitni kabal (činč kabal sa crvenim, bijelim i žutim ulazom).hrasno38 wrote:Narode zna li neko da li digitalni receiveri tj. digitalna TV moze ici na stare CRT televizore????
Naravno putem ovih kablova nije moguće isporučiti HD sliku, ali to ti nije ni bitno jer je u pitanju CRT TV.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18454 Re: HS kablovska
aha ok hvalacrnivrag wrote:Može, ukoliko TV ima Scart ulaz ili ulaz za kompozitni kabal (činč kabal sa crvenim, bijelim i žutim ulazom).hrasno38 wrote:Narode zna li neko da li digitalni receiveri tj. digitalna TV moze ici na stare CRT televizore????
Naravno putem ovih kablova nije moguće isporučiti HD sliku, ali to ti nije ni bitno jer je u pitanju CRT TV.
- crnivrag
#18456 Re: HS kablovska
Kanal Fine Living je dio Osnovnog paketa, ukoliko imaš novu Telemach shemu.frumpy wrote:Zar su ukinuli Fine Living?
- MH i HS kablovska
#18457 Re: HS kablovska
Provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta...
- vicious
#18458 Re: HS kablovska
I kod mene je sinoć bilo baš katastrofa, padovi brzine i prekidi, nekoliko puta sam restartovao ruter i modem, pa neko vrijeme kao radi normalno i onda opet isto.hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta...
Ne znam kakva je danas situacija pošto sam na poslu...
- MH i HS kablovska
#18459 Re: HS kablovska
Zdravo vicious,vicious wrote:I kod mene je sinoć bilo baš katastrofa, padovi brzine i prekidi, nekoliko puta sam restartovao ruter i modem, pa neko vrijeme kao radi normalno i onda opet isto.hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta...
Ne znam kakva je danas situacija pošto sam na poslu...
provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku i ukoliko bude potrebno izdaćemo nalog za dolazak ekipe na adresu.
- radiša
#18460 Re: HS kablovska
i sta bi sa novim signalom,pojo vuk magarca?sto pisete datum kad niste u stanju uradit?
-
arelinho
#18461 Re: HS kablovska
Dosao mi racun umjesto 42,30 sada je 43,40 KM za kid 14 paket. Zbog cega je racun veci za 1,10 KM ?? Onako cisto informativno pitam ?? 
- crnivrag
#18462 Re: HS kablovska
Zbog toga što je održavanje kablovske na HS-u bilo 13,90 KM, a na Telemach-u je 15 KM, a cijenu KID paketa nisu dirali.arelinho wrote:Dosao mi racun umjesto 42,30 sada je 43,40 KM za kid 14 paket. Zbog cega je racun veci za 1,10 KM ?? Onako cisto informativno pitam ??
-
arelinho
#18463 Re: HS kablovska
Zahvaljujem na odgovoru. (Y)crnivrag wrote:Zbog toga što je održavanje kablovske na HS-u bilo 13,90 KM, a na Telemach-u je 15 KM, a cijenu KID paketa nisu dirali.arelinho wrote:Dosao mi racun umjesto 42,30 sada je 43,40 KM za kid 14 paket. Zbog cega je racun veci za 1,10 KM ?? Onako cisto informativno pitam ??
-
Ana Maria
#18464 Re: HS kablovska
Moze li mala pomoc, imam duo kid net + d3 (HS) paket - i sada bih broj fixni (bh telecom) da prebacim i ujedinim s ovim paketom, da li je to moguce ubaciti u ovaj paket ili trebam odabrati neki novi paket? Ne znam uopce koji je paket najaktuelniji a da ima net-tv-tel.? Koje su cijene paketa sa sve tri usluge?

- crnivrag
#18465 Re: HS kablovska
Broj se može prebaciti, s tim da se može odabrati da se koristi kao samostalna usluga ili u okviru nekog od Trio ili Duo Tel paketa.Ana Maria wrote:Moze li mala pomoc, imam duo kid net + d3 (HS) paket - i sada bih broj fixni (bh telecom) da prebacim i ujedinim s ovim paketom, da li je to moguce ubaciti u ovaj paket ili trebam odabrati neki novi paket? Ne znam uopce koji je paket najaktuelniji a da ima net-tv-tel.? Koje su cijene paketa sa sve tri usluge?![]()
Ovi paketi imaju različite cijene, pa bi trebala odabrati onaj koji ti najviše odgovara po cijeni i po uslugama koje ti trebaju.
Napomena: Na cijenu paketa dodati 15 KM za kablovsko održavanje.
Aktuelni cjenovnik se nalazi ovdje: http://www.hs-ktv.ba/wp-content/uploads ... HS-5-5.pdf
- sizif
#18466 Re: HS kablovska
HS molim konkretan odgovor a ne blagovremeno obavještenje šta je sa osmom fazom (Aleja lipa) signal.
- MH i HS kablovska
#18467 Re: HS kablovska
Poštovani korisnici,
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net, KATV HS, M&H i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih devet faza puštanja signala. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.
Deseta faza puštanja signala planirana je za četvrtak, 19.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama. U desetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ANTE FJAMENGA, BANJALUČKA, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BLEDSKA, DERVIŠA NUMIĆA, HASANA BRKIĆA, HERCEGOVAČKA, KEMALA KAPETANOVIĆA, KOLODVORSKA, KUPREŠKA, TOPAL OSMAN PAŠE, ZMAJA OD BOSNE, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, ALEJA LIPA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, TOPAL OSMAN PAŠE, TRG HEROJA
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije). Poklon za vas. Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, uživati u dodatnim promotivnim kanalima bez ikakve obaveze.
Sa ponudom programskih shema unutar različitih paketa, možete se detaljnije upoznati na web sajtu: www.telemach.ba, www.hkb.ba i www.hs-ktv.ba.
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net, KATV HS, M&H i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih devet faza puštanja signala. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.
Deseta faza puštanja signala planirana je za četvrtak, 19.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama. U desetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ANTE FJAMENGA, BANJALUČKA, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BLEDSKA, DERVIŠA NUMIĆA, HASANA BRKIĆA, HERCEGOVAČKA, KEMALA KAPETANOVIĆA, KOLODVORSKA, KUPREŠKA, TOPAL OSMAN PAŠE, ZMAJA OD BOSNE, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, ALEJA LIPA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, TOPAL OSMAN PAŠE, TRG HEROJA
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije). Poklon za vas. Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, uživati u dodatnim promotivnim kanalima bez ikakve obaveze.
Sa ponudom programskih shema unutar različitih paketa, možete se detaljnije upoznati na web sajtu: www.telemach.ba, www.hkb.ba i www.hs-ktv.ba.
-
limunkada
#18468 Re: HS kablovska
Ulice se rade po brojevima. Moja je ulica bila "na redu" tri puta dok su došli do mog broja jer sve zavisi od zgrade do zgrade. Da je iritantno, jeste, ali vrijedi čekatisizif wrote:HS molim konkretan odgovor a ne blagovremeno obavještenje šta je sa osmom fazom (Aleja lipa) signal.
- radiša
#18470 Re: HS kablovska
jebote bio deveta faza sad me prebacise u desetu
na kraju cu bit u petnestoj,uzas
na kraju cu bit u petnestoj,uzas
-
limunkada
#18471 Re: HS kablovska
Znam, bolje je i da nisam odgovarao.sizif wrote:Hvala
- frumpy
#18472 Re: HS kablovska
Imamo KID paket, mislim da je 8 u pitanju. Na digitalnoj više nema ni Viasat Explore, a Travel ima samo u HD verziji (koja obično ima smetnje).crnivrag wrote:Kanal Fine Living je dio Osnovnog paketa, ukoliko imaš novu Telemach shemu.frumpy wrote:Zar su ukinuli Fine Living?
Je li tako i drugima sa istim paketom?
- saravara
#18473 Re: HS kablovska
Jednostavno ,od kad je šupački telemach preuzeo hs sve je ravno nuli ..i tv i internet i usluga..zato papa
- Benq
#18474 Re: HS kablovska
Zasto ? Koje probleme imas ?saravara wrote:Jednostavno ,od kad je šupački telemach preuzeo hs sve je ravno nuli ..i tv i internet i usluga..zato papa
Ja sam svo vrijeme bio HS korisnik KID22 paketa , nakon sto su mi pustili novi signal , presao sam na Trio Grande Extra i sve radi besprijekorno kao sto je radilo i na HS-u.
-
azizmpj
#18475 Re: HS kablovska
MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
Sa ponudom programskih shema unutar različitih paketa, možete se detaljnije upoznati na web sajtu: http://www.telemach.ba, http://www.hkb.ba i http://www.hs-ktv.ba.
Novi signal je cisto sranje! Evo danima na Bistriku nema digitalne! Analogna ima, digialne nema! Dokle cu placati uslugu koju ne dobijem?
Ala ste je obogatili svaka vam cast, taman da pocinjem zaliti za vremenima kada sam kao dijete 1995 na crno-bijelom tv.u fato tvbih HRT1 i HRT3 i pomalo obn i neku srnu