HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#18451 Re: HS kablovska

Post by Benq »

smijesni_ste wrote:
A ukinuli CNN i VH1 Classic :( :-)
CNN i VH1 su sada u sklopu digitalnog Start paketa.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18452 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Narode zna li neko da li digitalni receiveri tj. digitalna TV moze ici na stare CRT televizore????
crnivrag

#18453 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote:Narode zna li neko da li digitalni receiveri tj. digitalna TV moze ici na stare CRT televizore????
Može, ukoliko TV ima Scart ulaz ili ulaz za kompozitni kabal (činč kabal sa crvenim, bijelim i žutim ulazom).

Naravno putem ovih kablova nije moguće isporučiti HD sliku, ali to ti nije ni bitno jer je u pitanju CRT TV.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18454 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:Narode zna li neko da li digitalni receiveri tj. digitalna TV moze ici na stare CRT televizore????
Može, ukoliko TV ima Scart ulaz ili ulaz za kompozitni kabal (činč kabal sa crvenim, bijelim i žutim ulazom).

Naravno putem ovih kablova nije moguće isporučiti HD sliku, ali to ti nije ni bitno jer je u pitanju CRT TV.
aha ok hvala
frumpy

#18455 Re: HS kablovska

Post by frumpy »

Zar su ukinuli Fine Living?
crnivrag

#18456 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

frumpy wrote:Zar su ukinuli Fine Living?
Kanal Fine Living je dio Osnovnog paketa, ukoliko imaš novu Telemach shemu.
MH i HS kablovska

#18457 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta... :-x
Provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
vicious

#18458 Re: HS kablovska

Post by vicious »

hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta... :-x
I kod mene je sinoć bilo baš katastrofa, padovi brzine i prekidi, nekoliko puta sam restartovao ruter i modem, pa neko vrijeme kao radi normalno i onda opet isto.
Ne znam kakva je danas situacija pošto sam na poslu...
MH i HS kablovska

#18459 Re: HS kablovska

vicious wrote:
I kod mene je sinoć bilo baš katastrofa, padovi brzine i prekidi, nekoliko puta sam restartovao ruter i modem, pa neko vrijeme kao radi normalno i onda opet isto.
Ne znam kakva je danas situacija pošto sam na poslu...
Zdravo vicious,
provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku i ukoliko bude potrebno izdaćemo nalog za dolazak ekipe na adresu.
radiša

#18460 Re: HS kablovska

Post by radiša »

i sta bi sa novim signalom,pojo vuk magarca?sto pisete datum kad niste u stanju uradit?
arelinho

#18461 Re: HS kablovska

Post by arelinho »

Dosao mi racun umjesto 42,30 sada je 43,40 KM za kid 14 paket. Zbog cega je racun veci za 1,10 KM ?? Onako cisto informativno pitam ?? :D
crnivrag

#18462 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

arelinho wrote:Dosao mi racun umjesto 42,30 sada je 43,40 KM za kid 14 paket. Zbog cega je racun veci za 1,10 KM ?? Onako cisto informativno pitam ?? :D
Zbog toga što je održavanje kablovske na HS-u bilo 13,90 KM, a na Telemach-u je 15 KM, a cijenu KID paketa nisu dirali.
arelinho

#18463 Re: HS kablovska

Post by arelinho »

crnivrag wrote:
arelinho wrote:Dosao mi racun umjesto 42,30 sada je 43,40 KM za kid 14 paket. Zbog cega je racun veci za 1,10 KM ?? Onako cisto informativno pitam ?? :D
Zbog toga što je održavanje kablovske na HS-u bilo 13,90 KM, a na Telemach-u je 15 KM, a cijenu KID paketa nisu dirali.
Zahvaljujem na odgovoru. (Y)
Ana Maria

#18464 Re: HS kablovska

Post by Ana Maria »

Moze li mala pomoc, imam duo kid net + d3 (HS) paket - i sada bih broj fixni (bh telecom) da prebacim i ujedinim s ovim paketom, da li je to moguce ubaciti u ovaj paket ili trebam odabrati neki novi paket? Ne znam uopce koji je paket najaktuelniji a da ima net-tv-tel.? Koje su cijene paketa sa sve tri usluge? :? :shock:
crnivrag

#18465 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Ana Maria wrote:Moze li mala pomoc, imam duo kid net + d3 (HS) paket - i sada bih broj fixni (bh telecom) da prebacim i ujedinim s ovim paketom, da li je to moguce ubaciti u ovaj paket ili trebam odabrati neki novi paket? Ne znam uopce koji je paket najaktuelniji a da ima net-tv-tel.? Koje su cijene paketa sa sve tri usluge? :? :shock:
Broj se može prebaciti, s tim da se može odabrati da se koristi kao samostalna usluga ili u okviru nekog od Trio ili Duo Tel paketa.

Ovi paketi imaju različite cijene, pa bi trebala odabrati onaj koji ti najviše odgovara po cijeni i po uslugama koje ti trebaju.

Napomena: Na cijenu paketa dodati 15 KM za kablovsko održavanje.

Aktuelni cjenovnik se nalazi ovdje: http://www.hs-ktv.ba/wp-content/uploads ... HS-5-5.pdf
sizif

#18466 Re: HS kablovska

Post by sizif »

HS molim konkretan odgovor a ne blagovremeno obavještenje šta je sa osmom fazom (Aleja lipa) signal.
MH i HS kablovska

#18467 Re: HS kablovska

Poštovani korisnici,

Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net, KATV HS, M&H i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih devet faza puštanja signala. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.

Deseta faza puštanja signala planirana je za četvrtak, 19.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama. U desetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ANTE FJAMENGA, BANJALUČKA, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BLEDSKA, DERVIŠA NUMIĆA, HASANA BRKIĆA, HERCEGOVAČKA, KEMALA KAPETANOVIĆA, KOLODVORSKA, KUPREŠKA, TOPAL OSMAN PAŠE, ZMAJA OD BOSNE, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, ALEJA LIPA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, TOPAL OSMAN PAŠE, TRG HEROJA

Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije). Poklon za vas. Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, uživati u dodatnim promotivnim kanalima bez ikakve obaveze.

Sa ponudom programskih shema unutar različitih paketa, možete se detaljnije upoznati na web sajtu: www.telemach.ba, www.hkb.ba i www.hs-ktv.ba.
limunkada

#18468 Re: HS kablovska

Post by limunkada »

sizif wrote:HS molim konkretan odgovor a ne blagovremeno obavještenje šta je sa osmom fazom (Aleja lipa) signal.
Ulice se rade po brojevima. Moja je ulica bila "na redu" tri puta dok su došli do mog broja jer sve zavisi od zgrade do zgrade. Da je iritantno, jeste, ali vrijedi čekati :-D
sizif

#18469 Re: HS kablovska

Post by sizif »

Hvala :-)
radiša

#18470 Re: HS kablovska

Post by radiša »

jebote bio deveta faza sad me prebacise u desetu :lol:
na kraju cu bit u petnestoj,uzas :-)
limunkada

#18471 Re: HS kablovska

Post by limunkada »

sizif wrote:Hvala :-)
Znam, bolje je i da nisam odgovarao. :D
frumpy

#18472 Re: HS kablovska

Post by frumpy »

crnivrag wrote:
frumpy wrote:Zar su ukinuli Fine Living?
Kanal Fine Living je dio Osnovnog paketa, ukoliko imaš novu Telemach shemu.
Imamo KID paket, mislim da je 8 u pitanju. Na digitalnoj više nema ni Viasat Explore, a Travel ima samo u HD verziji (koja obično ima smetnje).

Je li tako i drugima sa istim paketom?
saravara

#18473 Re: HS kablovska

Post by saravara »

Jednostavno ,od kad je šupački telemach preuzeo hs sve je ravno nuli ..i tv i internet i usluga..zato papa
Benq

#18474 Re: HS kablovska

Post by Benq »

saravara wrote:Jednostavno ,od kad je šupački telemach preuzeo hs sve je ravno nuli ..i tv i internet i usluga..zato papa
Zasto ? Koje probleme imas ?

Ja sam svo vrijeme bio HS korisnik KID22 paketa , nakon sto su mi pustili novi signal , presao sam na Trio Grande Extra i sve radi besprijekorno kao sto je radilo i na HS-u.
azizmpj

#18475 Re: HS kablovska

Post by azizmpj »

MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,

Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net, KATV HS, M&H i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih devet faza puštanja signala. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.

Deseta faza puštanja signala planirana je za četvrtak, 19.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama. U desetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ANTE FJAMENGA, BANJALUČKA, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BLEDSKA, DERVIŠA NUMIĆA, HASANA BRKIĆA, HERCEGOVAČKA, KEMALA KAPETANOVIĆA, KOLODVORSKA, KUPREŠKA, TOPAL OSMAN PAŠE, ZMAJA OD BOSNE, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, ALEJA LIPA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, TOPAL OSMAN PAŠE, TRG HEROJA

Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije). Poklon za vas. Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, uživati u dodatnim promotivnim kanalima bez ikakve obaveze.

Sa ponudom programskih shema unutar različitih paketa, možete se detaljnije upoznati na web sajtu: http://www.telemach.ba, http://www.hkb.ba i http://www.hs-ktv.ba.

Novi signal je cisto sranje! Evo danima na Bistriku nema digitalne! Analogna ima, digialne nema! Dokle cu placati uslugu koju ne dobijem?

Ala ste je obogatili svaka vam cast, taman da pocinjem zaliti za vremenima kada sam kao dijete 1995 na crno-bijelom tv.u fato tvbih HRT1 i HRT3 i pomalo obn i neku srnu :D vise si imo sta vidjeti nego na ovom vasem obogacenom!
Locked