Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#18451 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

mirsek wrote:
512MB wrote:
konjislav wrote:Danasnja situacija na poslu u Svabiji. Covjek mora uzimati bolovanje da se brine o zeni. Biju ko nece. Pa gdje to jos ima?

Image
Reci tom Askeru da se "Sick leave" ne može uzeti kad ti je žena bolesna, nego kad si ti bolestan :D
Covjek mu izlazi u susret, vidis da je nagodan da ne mora trositi godisnji. Dobar je Askar. :thumbup:
Ama čovjek mu predlaže ilegalne radnje i to javno u chatu, ako to "Krankenkasse" skonta odraće Firmu a Asker će dobit po ušima. :mrgreen:

Kod nas u Austriji postoji "Pflegeurlaub", sedmica u godini dodatnog godišnjeg za njegovanje članova porodice. A imate to i vi u DE.
Last edited by 512MB on 29/08/2019 10:43, edited 1 time in total.
konjislav

#18452 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

mirsek wrote:
512MB wrote:
konjislav wrote:Danasnja situacija na poslu u Svabiji. Covjek mora uzimati bolovanje da se brine o zeni. Biju ko nece. Pa gdje to jos ima?

Image
Reci tom Askeru da se "Sick leave" ne može uzeti kad ti je žena bolesna, nego kad si ti bolestan :D
Covjek mu izlazi u susret, vidis da je nagodan da ne mora trositi godisnji. Dobar je Askar. :thumbup:
Odlican, meni je jako drago sto sam dobio takvog menadjera. Veoma je susretljiv prema svima i razuman. Nekada je i on bio programer tako da razumije sve strane jednacine. Upala mi kasika u med. :mrgreen:
bezVolana

#18453 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

Bloo wrote:Btw obrazovni sistem nam jeste zaostao i fosilan. :mrgreen:
ja sam velikim dijelom zbog ovog otisla. kakvu promjenu ocekivat kad je obrazovanje u kurcu?
da se tako odrazim jel.
od koga da ocekujemo promjenu?

druga stvar, ja sam mogla sebi napraviti fantastican zivot dolje ako se gleda plata. ako uzmemo standard u obzir, bolju platu sam dolje imala nego ovdj3 :lol:
al nisam mogla vise podnijeti da budem dio tog sistema, da slusam suplje price, vozim se putevima koji su ocaj cekajuci autoput koji ce se napravit za deceniju, da ne pricam o zdravstvu i tako to. a promjene nema jer obrazovanje ili stagnira il ide nagore.
svaka cast ljudimakoji ostanu i bore se na neki nacin, ja vala vise volim sebe i svoju nerodjenu djecu nego drzavu
Bloo
Globalna šefica

#18454 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

Atina
The Athens Metropolitan Area, with an area of 2,928.717 km2 (1,131 sq mi) and inhabited by 3,753,783 people in 2011

Kanton Sarajevo :D eto da ne bude samo grad Sarajevo
Area: 1,277 km²
Population: 438,443 (2013) BHAS
Municipalities: List: Centar, Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Trnovo, Vogošća

Pravo smo mali, ali pravo smo prljavi :mrgreen:
Ali hajmo uspoređivati jednu Atinu i Sarajevo :mrgreen:
madner

#18455 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Pif, kod nas bi radio od kuce bez da iko ocekuje da se nesto ozbiljno uradi.

Ovi ga tjeraju da cijelu papirologiju radi.

Mi smo imali 5 dana koje mozemo uzeti nako od 2010.

Nego ima li tu kakvog Njemca? :D
espn

#18456 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Katastrofalna godina za bh. šljivu: Mali prinosi i loš kvalitet zadali glavobolje voćarima

https://www.klix.ba/biznis/privreda/kat ... /190827143

Učenici iz USK u ponedjeljak neće sjesti u klupe, prosvjetari definitivno idu u štrajk

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ucenici ... /190829021
stakasa

#18457 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Bloo wrote:Atina
The Athens Metropolitan Area, with an area of 2,928.717 km2 (1,131 sq mi) and inhabited by 3,753,783 people in 2011

Municipalities: List: Centar, Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Trnovo, Vogošća

Ovo je i jedan od izvora problema - stalno uporedivanje sa onim najgorim. Za Atinu se zna da je prljava i oronula i naravno odma referentna tacka - Atina
espn

#18458 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Kamiondžije iz cijele BiH se udružuju: Sve nas je manje, a prema nama se ponašaju kao da smo psi

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kamiond ... /190829034
konjislav

#18459 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

512MB wrote:
mirsek wrote:
512MB wrote: Reci tom Askeru da se "Sick leave" ne može uzeti kad ti je žena bolesna, nego kad si ti bolestan :D
Ama čovjek mu predlaže ilegalne radnje i to javno u chatu, ako to "Krankenkasse" skonta odraće Firmu a Asker će dobit po ušima. :mrgreen:

Kod nas u Austriji postoji "Pflegeurlaub", sedmica u godini dodatnog godišnjeg za njegovanje članova porodice. A imate to i vi u DE.
Vidis nisam to znao. Je li to po zakonu tako u svakoj firmi?
madner wrote:Pif, kod nas bi radio od kuce bez da iko ocekuje da se nesto ozbiljno uradi.

Kao sto sam vec ranije rekao vrlo slabo. Vecina stranci, nema svaba, slabo zavrsavaju IT, tezak fakultet, valja se puno uciti. :mrgreen:
Seyfo

#18460 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Kolega espn, ima li plate, sad će prvi?
Pa će se brk omastiti.
A i zaradio si je, da jebe rak raka.
HAVANA

#18461 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Znaci,u zivotu nisi vidjela beskucnika u sarajevu koliko ces vidjeti u samo jednoj ulici u atini za sat vremena...Da o rusevnim zgradama ne pricam.

Image
Image
Ova je jos super...I onda do nje napucan hotel pravo.Spavas ,izadjes i iza coska se saplices od beskucnike i gledas da ti neciji plafon ne padne na glavu...

Image
espn

#18462 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Seyfo wrote:Kolega espn, ima li plate, sad će prvi?
Pa će se brk omastiti.
A šta bi ti, reći da se iz Pariza i Brisela rijeke smeća liju, ne može ostati neodgovoreno.
pirmin

#18463 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pirmin »

Mislim da nas nece odvesti dalje ukazivanje na ciganluke drugih drzava. Nista time ne rjesavamo.
Mozda bi bilo bolje kopirati ono sto funkcionise u sredjenim sredinama?
espn

#18464 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Kako je Istanbul sređen i čist, sve suprotno od Sarajeva:

Image

Image

Image
512MB

#18465 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

konjislav wrote: Vidis nisam to znao. Je li to po zakonu tako u svakoj firmi?
Naravno, to je zakon na državnoj razini.
madner wrote:Pif, kod nas bi radio od kuce bez da iko ocekuje da se nesto ozbiljno uradi.

Ima Kevin :lol:
Bloo
Globalna šefica

#18466 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

HAVANA wrote:

Znaci,u zivotu nisi vidjela beskucnika u sarajevu koliko ces vidjeti u samo jednoj ulici u atini za sat vremena...Da o rusevnim zgradama ne pricam.
Joj Havana dragi, zato i sztavih uporedo veličinu i populaciju GRADA ATINE i KANTONA SARAJEVO.
Normalno da ćeš tamo vidjeti više ovakvih pojava.
Također ako ti nije mrsko prošetaj do Drvenija mosta.
Do pola pregrađen jer popravljaju nešto. S tramvajske strane stoje ljudi sa kutijama, prodaju udžbenike. Pređeš preko mosta i moraš da preskačeš lika koji je razbacao bunde i neke životinjske kože po trotoaru, pored kamiona u koji se utovara šuta.
U centru grada.
A mogu ti malo slika moje i muhine mahale :P sav taj jad i cemer oronolih raspadnuh zgrada.

Ili kraj džamije u PEhlivanuši - sklonjeni kontejneri jer je lik kupio komad trotoara :D i sad raja ostavljaju smeće na ulici gdje su bili kontejneri...
animals

#18467 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

espn wrote:Kako je Istanbul sređen i čist, sve suprotno od Sarajeva:

Image

Image

Image
Svaki grad je cist iz aviona gledajuci :D
HAVANA

#18468 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

animals wrote:
espn wrote:Kako je Istanbul sređen i čist, sve suprotno od Sarajeva:

Image

Image

Image
Svaki grad je cist iz aviona gledajuci :D
:lol: Krenuli mi u onaj akvarijum sa taksima...Guzva naravno.Kaze taksista,sad se svezite,zatvorite prozore i ne dirajte nista. :? Smota ga negdje preko neceg,oj braco mila...Jebo film. :lol:
HAVANA

#18469 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bloo wrote:
HAVANA wrote:

Joj Havana dragi, zato i sztavih uporedo veličinu i populaciju GRADA ATINE i KANTONA SARAJEVO.
Do pola pregrađen jer popravljaju nešto. S tramvajske strane stoje ljudi sa kutijama, prodaju udžbenike. Pređeš preko mosta i moraš da preskačeš lika koji je razbacao bunde i neke životinjske kože po trotoaru, pored kamiona u koji se utovara šuta.
U centru grada.
A mogu ti malo slika moje i muhine mahale :P sav taj jad i cemer oronolih raspadnuh zgrada.

Ili kraj džamije u PEhlivanuši - sklonjeni kontejneri jer je lik kupio komad trotoara :D i sad raja ostavljaju smeće na ulici gdje su bili kontejneri...
Ok.Haj ovako onda.U citavoj BiH nema ni 10% ljudi da spava na ulici od broja koliko ih u atini ima.Da se kladimo?
HAVANA

#18470 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Opet skrecemo temu u nepotreban smjer.Nit je ovde kako se pise,nit je vani kako se pise.O sebi se trebamo zabaviti.
animals

#18471 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Manja mjesta su ogledalo drzave..
Pustite velike gradove..
Bloo
Globalna šefica

#18472 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Opet skrecemo temu u nepotreban smjer.Nit je ovde kako se pise,nit je vani kako se pise.O sebi se trebamo zabaviti.
Pa zabavljam se sobom i svojim gradom. Ja nisam dijaspora. Ja sam lokalac. Zasto bih lagala kako je ovdje?
Mozemo i o Kladnju da ne budemo sarajevocentricni

Btw koliko stanovnika ima Atina, a koliko citava BiH?
Seyfo

#18473 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

espn wrote:
Seyfo wrote:Kolega espn, ima li plate, sad će prvi?
Pa će se brk omastiti.
A šta bi ti, reći da se iz Pariza i Brisela rijeke smeća liju, ne može ostati neodgovoreno.
Pa i liju se, a ti odgovoriš linkom kako štrajkuju kamionžije ili npr., vlast nije formirana.
Šta reći, haters gonna hate.
Da sutra postanemo Švicarska, ti bi iskopao vijest kako je političarev pitbull izgrizao komšijinu mačku ili je pijani vozač nekog pregazio.

U riječniku stranih riječi i izraza bosanskog jezika,pored tuđice hater, treba stajati "espn".
Hater po zadatku. Sa zadovoljstvom.

A ti hejtaj, nadam se da će te to činiti srećnim. Ili barem manje nesrećnim.
512MB

#18474 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
Bloo wrote: Joj Havana dragi, zato i sztavih uporedo veličinu i populaciju GRADA ATINE i KANTONA SARAJEVO.
U centru grada.

Ok.Haj ovako onda.U citavoj BiH nema ni 10% ljudi da spava na ulici od broja koliko ih u atini ima.Da se kladimo?
Nema u Ruandi niti jednog beskućnika :D
konjislav

#18475 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

pirmin wrote:Mislim da nas nece odvesti dalje ukazivanje na ciganluke drugih drzava. Nista time ne rjesavamo.
Mozda bi bilo bolje kopirati ono sto funkcionise u sredjenim sredinama?
Pricas herezu i treba te spaliti na bukvi.
Post Reply