SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- oldtajmer
#18451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u svaku nesrecu sa smrtnim ishodom je ukljucen neki omladinac koji je vozio automobil,fakat se nesto ne sjecam da je neko stariji udario pjesaka
simptomaticno jbg
simptomaticno jbg
- zateznistub
#18452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
oldtajmer wrote:u svaku nesrecu sa smrtnim ishodom je ukljucen neki omladinac koji je vozio automobil,fakat se nesto ne sjecam da je neko stariji udario pjesaka
simptomaticno jbg
Đuturum se nema kome dokazivati ...
-
StupskaBitanga
#18453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jesmo li ovo imali
Sinoć oko 21.05 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo, da je u ulici Kenana Demirovića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom je teške tjelesne povrede, kao posljedicu djelovanja vatrenog oružja (prostrelna rana natkoljenice), zadobio Č.J. rođen 1991. godine iz Sarajeva, prenosi bh. novinska agencija Patria.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#18454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dajte, ba, i oni od 80 godina što im ne znam na koju foru,produže vozačku, a ne vide i ne čuju su ubojice na cesti.. samo je pitanje momenta. Nego, idu sporije pa nemaju smrtonosnih zvučnih naslova, ali ne znači da su bezopasni, dapače..zateznistub wrote:oldtajmer wrote:u svaku nesrecu sa smrtnim ishodom je ukljucen neki omladinac koji je vozio automobil,fakat se nesto ne sjecam da je neko stariji udario pjesaka
simptomaticno jbg
- hrle1976
#18455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zalostno!
ali ima pretrcavanja na crveno!
Jedne prilike
imamo zeleno na semaforu kod doma zdravlja te smo u pokretu prema istom,
vozim ja i jos jedno auto do mene, ja se drzim 50,
auto do mene ide mozda 55 polako mi bjezi kad
osinu na kocnice a pritom i ja, samo sto od njega nisam vidio pjesaka pa nisam reagovo istovremeno kao i on,
kad imas sta viditi
cica pretrcaje crveno da uhvati tramvaj
bilo je bogaranja i iz jednog i drugog auta
ali ima pretrcavanja na crveno!
Jedne prilike
imamo zeleno na semaforu kod doma zdravlja te smo u pokretu prema istom,
vozim ja i jos jedno auto do mene, ja se drzim 50,
auto do mene ide mozda 55 polako mi bjezi kad
osinu na kocnice a pritom i ja, samo sto od njega nisam vidio pjesaka pa nisam reagovo istovremeno kao i on,
kad imas sta viditi
cica pretrcaje crveno da uhvati tramvaj
bilo je bogaranja i iz jednog i drugog auta
- zateznistub
#18456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To je to kosačo...KatarinaKosaca wrote:Dajte, ba, i oni od 80 godina što im ne znam na koju foru,produže vozačku, a ne vide i ne čuju su ubojice na cesti.. samo je pitanje momenta. Nego, idu sporije pa nemaju smrtonosnih zvučnih naslova, ali ne znači da su bezopasni, dapače..zateznistub wrote:oldtajmer wrote:u svaku nesrecu sa smrtnim ishodom je ukljucen neki omladinac koji je vozio automobil,fakat se nesto ne sjecam da je neko stariji udario pjesaka
simptomaticno jbg
- Hemera
#18457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jel istina da je delegat u kariranoj košulji plavoj, vozač
ako nije unaprijed se izvinjavam
slike na linku
http://www.avaz.ba/clanak/176257/saobra ... olac-malti
slike na linku
- zateznistub
#18458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Haj ga znaj, pandur stoji pored njega i nesto pise...Hemera wrote:jel istina da je delegat u kariranoj košulji plavoj, vozač
slike na linku
- Hemera
#18459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
djeluje mi ko na slici da jeste,ovaj sa bradom,a nisu ga baš ni ovi đaba slikali......
- oldtajmer
#18460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisam bas sada mislio na one od 80 godina,slazem se da su i oni opasni na cesti (cast pojedincima),ali moras priznati da se dosta manje desavaju nesrece gdje su akteri ljudi u svojim tridesetim,cetrdesetim,pedesetim godinama(prije svega smatram da su to ipak iskusniji vozaci koji malo vise misle svojom glavom) dok mnogo vise imamo nesreca sa omladinom u svojim dvadesetim,ne samo u gradu vec i izvan njega,tako da vrlo cesto kada cujes za neku nesrecu sa smrtnim ishodom skoro unaprijed znas da je neki mladji vozac(prije par dana su stradala 4 momka u dvije odvojene nesrece),na veliku zalostKatarinaKosaca wrote:Dajte, ba, i oni od 80 godina što im ne znam na koju foru,produže vozačku, a ne vide i ne čuju su ubojice na cesti.. samo je pitanje momenta. Nego, idu sporije pa nemaju smrtonosnih zvučnih naslova, ali ne znači da su bezopasni, dapače..zateznistub wrote:oldtajmer wrote:u svaku nesrecu sa smrtnim ishodom je ukljucen neki omladinac koji je vozio automobil,fakat se nesto ne sjecam da je neko stariji udario pjesaka
simptomaticno jbg
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#18461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da, to svakako.. nego valjda nemamo istu granicu zvanja ljudi "starijima"oldtajmer wrote:nisam bas sada mislio na one od 80 godina,slazem se da su i oni opasni na cesti (cast pojedincima),ali moras priznati da se dosta manje desavaju nesrece gdje su akteri ljudi u svojim tridesetim,cetrdesetim,pedesetim godinama(prije svega smatram da su to ipak iskusniji vozaci koji malo vise misle svojom glavom) dok mnogo vise imamo nesreca sa omladinom u svojim dvadesetim,ne samo u gradu vec i izvan njega,tako da vrlo cesto kada cujes za neku nesrecu sa smrtnim ishodom skoro unaprijed znas da je neki mladji vozac(prije par dana su stradala 4 momka u dvije odvojene nesrece),na veliku zalost
- zateznistub
#18462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ko mu je stariji...KatarinaKosaca wrote:Da, to svakako.. nego valjda nemamo istu granicu zvanja ljudi "starijima"oldtajmer wrote:nisam bas sada mislio na one od 80 godina,slazem se da su i oni opasni na cesti (cast pojedincima),ali moras priznati da se dosta manje desavaju nesrece gdje su akteri ljudi u svojim tridesetim,cetrdesetim,pedesetim godinama(prije svega smatram da su to ipak iskusniji vozaci koji malo vise misle svojom glavom) dok mnogo vise imamo nesreca sa omladinom u svojim dvadesetim,ne samo u gradu vec i izvan njega,tako da vrlo cesto kada cujes za neku nesrecu sa smrtnim ishodom skoro unaprijed znas da je neki mladji vozac(prije par dana su stradala 4 momka u dvije odvojene nesrece),na veliku zalostTi "starije" smtraš one od 30, 40, 50, a ja one od 80
![]()
-
hladan.preminger
#18463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koja je ovo nesreca po redu gdje se na ovoj temi tvrdi da je vozac kriv ako udari pjesaka koji prelazi na crvenom
Ne prejudiciram nista u pogledu ovog slucaja.
Ne prejudiciram nista u pogledu ovog slucaja.
- Bloody
#18464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
drugi profil wrote:Vozac je ovdje svakako kriv za ubistvo iz nehata (i bahatosti). Sve da je crveno-najcrvenije za pjesake bilo. Pjesacki je prelaz, raskrsce i tramvajska stanica i duzan je prici sa oprezom, dakle max 50-60, a ne sa 80, a sto je vjerovatnije 100, jer se od Socijalnog hvata zeleno samo sa 80+.
Meni je zao obitelji poginule, male djece vjerovatno, ostale bez majke, i roditelja ovog bilmeza koji sad srce svoje jedu.
Bilmeza mi nije zao uopste i nek place, plakao dabogda...
Na ovom mjestu je ogranicenje 60/h, prodjem svakodnevno.I ima pretcavanja na crveno cesto,ali slazem se s boldiranim definitivno.
- oldtajmer
#18465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bojim se da se nismo razumjeli,mislio sam vise figurativno "stariji"zateznistub wrote:Ma ko mu je stariji...KatarinaKosaca wrote:Da, to svakako.. nego valjda nemamo istu granicu zvanja ljudi "starijima"oldtajmer wrote:nisam bas sada mislio na one od 80 godina,slazem se da su i oni opasni na cesti (cast pojedincima),ali moras priznati da se dosta manje desavaju nesrece gdje su akteri ljudi u svojim tridesetim,cetrdesetim,pedesetim godinama(prije svega smatram da su to ipak iskusniji vozaci koji malo vise misle svojom glavom) dok mnogo vise imamo nesreca sa omladinom u svojim dvadesetim,ne samo u gradu vec i izvan njega,tako da vrlo cesto kada cujes za neku nesrecu sa smrtnim ishodom skoro unaprijed znas da je neki mladji vozac(prije par dana su stradala 4 momka u dvije odvojene nesrece),na veliku zalostTi "starije" smtraš one od 30, 40, 50, a ja one od 80
![]()
e sa'ce on vidjet svog sveca
- O'zone
- Globalni moderator
#18466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bilo je ovo više od 80 na sat. Hauba treba da se deformiše ali koliko znam hladnjak ne bi trebao da se probije
- zateznistub
#18467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma salim se...no sikirikioldtajmer wrote: bojim se da se nismo razumjeli,mislio sam vise figurativno "stariji"spadam i ja u ove od 30,ali sam mislio stariji u odnosu na ove omladince od dvedeset
- karanana
#18468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da to je on. bio sam tamo dok je jos hodao okolo i kad su mu iz omer maslica dali bocu, on je plako i govorio da je isao 50 da je ne bi ubio, prije nego sto ce policajac doci po njega. cini mi se da je spomeno 80, ali nisam siguran, a ovo sigurno izgleda brze.Hemera wrote:jel istina da je delegat u kariranoj košulji plavoj, vozač
slike na linku
mislim da je jos jedan plavi balavac bio s njim, taj drugi je nesto otvaro vrata auta i nesto uzimo dal kljuceve ili nesto.
- Nisrin
#18469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zali Boze mladog zivota, ja ne znam sta da mislim i ne znam ko je kriv, ali je cinjenica da su mnogi vozaci bahati, posebno ovi sa 20 godina sto vozaju neka dobra auta pa se valjda nafuraju...ali isto tako pjesaci NEMAJU NIKAKVE KULTURE, prelaze gdje hoce i kad hoce, ne postuju semafor, ne gledaju oko sebe...bit ce ovoga jos!
Koliko se meni puta podsmjehuju kad stojim i cekam crveno JEDINA jer svi ostali prelaze na crveno...
Jos jedna od "opasnijih" raskrsnica je ona na carsiji, ljudi isto zombiji izlijecu i prelaze cestu!
Koliko se meni puta podsmjehuju kad stojim i cekam crveno JEDINA jer svi ostali prelaze na crveno...
Jos jedna od "opasnijih" raskrsnica je ona na carsiji, ljudi isto zombiji izlijecu i prelaze cestu!
-
Niemand
#18470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo je ziva istina. Nakon nesrece u kojoj je poginula ona majka dvoje djece, ne prelazim ulicu na crvenom. Za svo to vrijeme najvise mi upadaju u oci ljudi koji se usude sa malim djetetom prelaziti ulicu i penzioneri. Ovo nikako ne mogu shvatiti. Pa kud ces, nece svijet nidje pobjeci za minutu.Nisrin wrote: Koliko se meni puta podsmjehuju kad stojim i cekam crveno JEDINA jer svi ostali prelaze na crveno...
- supercali
#18471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
koliko godina je imao onaj iz skode sto je ubio neki dan onog instruktora negdje kod doboja ili gdje vec?oldtajmer wrote: nisam bas sada mislio na one od 80 godina,slazem se da su i oni opasni na cesti (cast pojedincima),ali moras priznati da se dosta manje desavaju nesrece gdje su akteri ljudi u svojim tridesetim,cetrdesetim,pedesetim godinama(prije svega smatram da su to ipak iskusniji vozaci koji malo vise misle svojom glavom) dok mnogo vise imamo nesreca sa omladinom u svojim dvadesetim,ne samo u gradu vec i izvan njega,tako da vrlo cesto kada cujes za neku nesrecu sa smrtnim ishodom skoro unaprijed znas da je neki mladji vozac(prije par dana su stradala 4 momka u dvije odvojene nesrece),na veliku zalost
cisto sumnjam da je ispod 30
-
StupskaBitanga
#18472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
za tramvajem i ženom nikad ne treba trčatiNiemand wrote:Ovo je ziva istina. Nakon nesrece u kojoj je poginula ona majka dvoje djece, ne prelazim ulicu na crvenom. Za svo to vrijeme najvise mi upadaju u oci ljudi koji se usude sa malim djetetom prelaziti ulicu i penzioneri. Ovo nikako ne mogu shvatiti. Pa kud ces, nece svijet nidje pobjeci za minutu.Nisrin wrote: Koliko se meni puta podsmjehuju kad stojim i cekam crveno JEDINA jer svi ostali prelaze na crveno...
- supercali
#18473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
meni je zanimljivo gdje je nestala prednja tablica
jel otpala ili je sklonjena poslije udesa i ako jeste zasto?
- putujucidzindas
#18474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
supercali wrote:meni je zanimljivo gdje je nestala prednja tablica
eno je na tramvajskoj stanici, u avazovoj galeriji sliak 14 i 16
- strong69
#18475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U ovom gradu nema ni trunke saobraćajne kulture. I pješaci i vozači su isti.
ALI, vozači moraju da paze pješake bez obzira na sve i bez obzira na to gdje prelaze ulicu. Nisu ravnopravni pješak i auto. Ubiti nekoga je najgore što se može desiti. S druge strane ni pješaci ne bi smjeli da "tjeraju inat" sa budalama za volanom i da im prkose ugrozavajuci vlastiti život.
Vozim svakodnevno i jako sam oprezan ovdje, oprezan sam na Čaršiji i na Stupu. Ne daj Bože da nekoga napravim invalidom ili ga ubijem.
Policija neka preuzme odgovornost za kažnjavanje nesavjesnih pješaka i vozača. Novčane kazne, oduzimanje prava na upravljanje autom na duži period sa još drastičnijim kaznama ako ponove prekršaje. Očito drugi jezik ne razumiju ni jedni ni drugi.
Šta god napisali jednog života nema. To je najtuznije i najteze.
ALI, vozači moraju da paze pješake bez obzira na sve i bez obzira na to gdje prelaze ulicu. Nisu ravnopravni pješak i auto. Ubiti nekoga je najgore što se može desiti. S druge strane ni pješaci ne bi smjeli da "tjeraju inat" sa budalama za volanom i da im prkose ugrozavajuci vlastiti život.
Vozim svakodnevno i jako sam oprezan ovdje, oprezan sam na Čaršiji i na Stupu. Ne daj Bože da nekoga napravim invalidom ili ga ubijem.
Policija neka preuzme odgovornost za kažnjavanje nesavjesnih pješaka i vozača. Novčane kazne, oduzimanje prava na upravljanje autom na duži period sa još drastičnijim kaznama ako ponove prekršaje. Očito drugi jezik ne razumiju ni jedni ni drugi.
Šta god napisali jednog života nema. To je najtuznije i najteze.