Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zlo zlo

#18426 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

Jučer išli po jednu pošiljku s tn na poštu i pitamo za druge i kažu da ovaj tjedan samo oni vratili 70 pošiljka nazad, naravno poštari i dalje ne ostavljaju žute, i donesu kad im se da samo.
Concord

#18427 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Concord »

zlo zlo wrote:Jučer išli po jednu pošiljku s tn na poštu i pitamo za druge i kažu da ovaj tjedan samo oni vratili 70 pošiljka nazad, naravno poštari i dalje ne ostavljaju žute, i donesu kad im se da samo.
To vec zavisi od lokalnog postara, zalite se i promjenice ga. Ili ga uhvatit i zaprijetit mu.
Dadoooo

#18428 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

Meni se jedan kinez zagubio, cekam od 20.02.
a izgleda i jedan UK, poslano 27.03. :-)
Revolucionar ★

#18429 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

Jel ima veze iz koje lokacije se u Kini salje, dva puta mi iz ShenZhena dolazi stvarno brzo, 15-20 dana u prosjeku, da nije spore bh poste, mozda bi i prije
Concord

#18430 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Concord »

Revolucionar ★ wrote:Jel ima veze iz koje lokacije se u Kini salje, dva puta mi iz ShenZhena dolazi stvarno brzo, 15-20 dana u prosjeku, da nije spore bh poste, mozda bi i prije
Ja mislim da ima jer sam po trackingu pratio pakete koji su po nekoliko dana putovali iz nekih kontinentalnih regija prema Pekingu/Hong Kongu.
deny_s

#18431 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

JoseMujica wrote:
Mehemed wrote:
Concord wrote:24.04.2019 11:40:58 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
Moja uletila malo prije tvoje :lol: Ali je mustuluk svakako, nisam provjeravao status dok nisam procitao tvoj post :thumbup:

25.04.2019 07:49:19 BOSNIA AND HERZEGOVINA Prispijeće pošiljke u dostavnu poštu - UVOZ
Evo je jutros vec stigla u lokalnu postu, ako postar bude raspolozen danas ide na vrata :izet:
Ja sam otišao danas i preuzeo pošiljku u pošti.
JoseMujica wrote:vidim da nisu prestali sa ilegalnom naplatom 1,80 KM al mi nije jasno kakav su novi harač uveli od 8-9KM?

zna li iko?
Vjerovatno si morao platiti carinski pregled paketa, nije to ništa novo, to postoji godinama...
moram ispraviti...dvije pošiljke po 1,80KM...nego čika poštar kako je nažvrljao stoji 11,80 na jednoj :roll:

bio i preuzeo i primjetio da ne izdaju nikakav račun za ovaj protivzakoniti harač pa sam poslao informaciju Poreznoj upravi
Može link i šta si naškrabo
Kod mene u Mostaru ti otvoreno kažu, kakav ba račun,bjažži tamo :D ...bh pošta je u pitanju i nisam vidio gore stoke,to se ponaša kao da mu je
pošta ćačevina,samo što ti ne kaže,šta hoš,pa eto donio sam ti pošiljku,a mogao sam je uzeti sebi ili baciti
Dadoooo

#18432 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

Zanima me nesto.. Narucio sam paket i ovo je okvirni datum za dostavu.. mislim da se zeznuo prodavac ali sta bi... paket jos nije stigao.. Da li da nakon 5og maja pokrenem refund ili da jos cekam? Iz UK-a je paket.. Do kada se moze traziti refund?
Estimated delivery Apr 01, 2019 - Apr 05, 2019
Revolucionar ★

#18433 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

Concord wrote:
Revolucionar ★ wrote:Jel ima veze iz koje lokacije se u Kini salje, dva puta mi iz ShenZhena dolazi stvarno brzo, 15-20 dana u prosjeku, da nije spore bh poste, mozda bi i prije
Ja mislim da ima jer sam po trackingu pratio pakete koji su po nekoliko dana putovali iz nekih kontinentalnih regija prema Pekingu/Hong Kongu.
zanimljivo, ne bi mi mrsko bilo trazit iteme iz odredjene regije :D narucio sam sinoc jos jednu turu, pa vidjet cemo, ako dodje brzo, onda nema sumnje vise
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18434 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by JoseMujica »

deny_s wrote: bio i preuzeo i primjetio da ne izdaju nikakav račun za ovaj protivzakoniti harač pa sam poslao informaciju Poreznoj upravi
Može link i šta si naškrabo
Kod mene u Mostaru ti otvoreno kažu, kakav ba račun,bjažži tamo :D ...bh pošta je u pitanju i nisam vidio gore stoke,to se ponaša kao da mu je
pošta ćačevina,samo što ti ne kaže,šta hoš,pa eto donio sam ti pošiljku,a mogao sam je uzeti sebi ili baciti[/quote]

imaš na poreznoj upravi link za prijavu korupcije
Concord

#18435 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Concord »

Revolucionar ★ wrote: zanimljivo, ne bi mi mrsko bilo trazit iteme iz odredjene regije :D narucio sam sinoc jos jednu turu, pa vidjet cemo, ako dodje brzo, onda nema sumnje vise
Nisam ja trazio iz odredjenih regija uopste, kupujem kao i svi ostali ne gledajuci lokaciju, nego po trackingu sam vidjeo da paket putuje do neke lokalne poste pa onda u Peking pa onda dolazi u Hong Kong/Shezen na brod ili avion koji ide za Europu.
TRANCE

#18436 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by TRANCE »

JoseMujica wrote:
Mehemed wrote:
Concord wrote:24.04.2019 11:40:58 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
Moja uletila malo prije tvoje :lol: Ali je mustuluk svakako, nisam provjeravao status dok nisam procitao tvoj post :thumbup:

25.04.2019 07:49:19 BOSNIA AND HERZEGOVINA Prispijeće pošiljke u dostavnu poštu - UVOZ
Evo je jutros vec stigla u lokalnu postu, ako postar bude raspolozen danas ide na vrata :izet:
Ja sam otišao danas i preuzeo pošiljku u pošti.
JoseMujica wrote:vidim da nisu prestali sa ilegalnom naplatom 1,80 KM al mi nije jasno kakav su novi harač uveli od 8-9KM?

zna li iko?
Vjerovatno si morao platiti carinski pregled paketa, nije to ništa novo, to postoji godinama...
moram ispraviti...dvije pošiljke po 1,80KM...nego čika poštar kako je nažvrljao stoji 11,80 na jednoj :roll:

bio i preuzeo i primjetio da ne izdaju nikakav račun za ovaj protivzakoniti harač pa sam poslao informaciju Poreznoj upravi
Mislim da su pošte oslobođene plaćanja PDV-a na većinu usluga, tako da ne izdaju fiskalne račune.
Mehemed
Vozim: automobil

#18437 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Dadoooo wrote:Zanima me nesto.. Narucio sam paket i ovo je okvirni datum za dostavu.. mislim da se zeznuo prodavac ali sta bi... paket jos nije stigao.. Da li da nakon 5og maja pokrenem refund ili da jos cekam? Iz UK-a je paket.. Do kada se moze traziti refund?
Estimated delivery Apr 01, 2019 - Apr 05, 2019
Rok na ebayu je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave, što u tvom slučaju znači do 05.05., a na paypalu je rok 6 mjeseci, odnosno 180 dana.
Atego

#18438 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Atego »

Koliko u prosjeku paket stoji na carini ? Prvi put da mi ode posiljka na carinjenje pa ne znam. Stoji od 24.4
Dadoooo

#18439 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

Dadoooo wrote:Meni se jedan kinez zagubio, cekam od 20.02.
a izgleda i jedan UK, poslano 27.03. :-)
Stigao kinez al' apsolutno ni blizu onoga sto sam narucio. Ne mogu da nadjem da mu ostavim negativan feedback, nije zar da i za to ima rok. :-?

Ovu iz UK cu cekati ovu i narednu sedmicu pa traziti refund.
Mehemed
Vozim: automobil

#18440 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ima rok. Rok za ostavljanje feedbacka na ebayu je 60 dana od dana narudžbe(kupovine).
cable_stayed_bridge

#18441 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by cable_stayed_bridge »

Da li neko ima iskustva sa naručivanjem powerbanka sa Aliexpressa? Da li ima ikakvih problema sa dostavom u BiH? LP
seoBIH

#18442 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Jesi li probao dodati u košaricu i jedan power bank pa da vidiš da 99% ne šalje u BIH?
Filadendron96

#18443 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Filadendron96 »

cable_stayed_bridge wrote:Da li neko ima iskustva sa naručivanjem powerbanka sa Aliexpressa? Da li ima ikakvih problema sa dostavom u BiH? LP
Ja sam prije nekoliko dana tražio Xiaomi-ev od 20000 mAh i našao sam seller-a koji šalje u BiH:
https://s.click.aliexpress.com/e/caNWSfEu

Postarina jeste malo skuplja, ali eto bar šalje. Evo i slika pa se uvjeri (ja još nisam poručio, samo sam pokušao da dodam da vidim da li šalje):
Image

Ima i na eBay-u također i šalje u BiH, ako ti to više odgovara:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3030738728
Dadoooo

#18444 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

Eh, sad.. Zakasnio sam traziti refund preko ebaya pa mi pise ovo
"Your purchase isn't covered by eBay Money Back Guarantee, but we encourage you to work with the seller to agree on a solution."

Sta da radim? Proslo je 32 dana od zadnjeg datuma dostave.. Mogu li dobiti refund jer paket nisam dobio.. Ako mogu, kako?
zlo zlo

#18445 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

možeš, preko paypala ofc. Ideš na paypal acc, otvoriš tu transakciju i imaš i opcije za refund, barem još 6mj.
Dadoooo

#18446 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

zlo zlo wrote:možeš, preko paypala ofc. Ideš na paypal acc, otvoriš tu transakciju i imaš i opcije za refund, barem još 6mj.
Nema mi te transakcije na paypalu :?
newklear

#18447 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Dadoooo wrote:
zlo zlo wrote:možeš, preko paypala ofc. Ideš na paypal acc, otvoriš tu transakciju i imaš i opcije za refund, barem još 6mj.
mora biti ako si platio putem paypal - kad otvoriš svoju stranicu Paypal, pojave ti se zadnje transakcije, ako je tu nema onda idi na View all, gore lijevo stavi datum kad si to naručio i platio i trebalo bi ti se prikazati...
Dadoooo

#18448 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

newklear wrote:
Dadoooo wrote:
mora biti ako si platio putem paypal - kad otvoriš svoju stranicu Paypal, pojave ti se zadnje transakcije, ako je tu nema onda idi na View all, gore lijevo stavi datum kad si to naručio i platio i trebalo bi ti se prikazati...
Nema te transakcije, imaju transakcije prije i poslije ali te mi nema. Uvezana mi je kartica sa paypalom, ne znam kako je moguce da nema a na bankovnom izvodu je dosla transakcija.

edit:
Order placed on
Monday, Mar 25, 2019

Payment method
Credit card

Jel ovo igra neku ulogu sto pise credit card ako mi je uvezano sa paypalom?
newklear

#18449 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Dadoooo wrote:
Nema te transakcije, imaju transakcije prije i poslije ali te mi nema. Uvezana mi je kartica sa paypalom, ne znam kako je moguce da nema a na bankovnom izvodu je dosla transakcija.
Pa da nisi platio direkt karticom tada?
newklear

#18450 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Dadoooo wrote:

edit:
Order placed on
Monday, Mar 25, 2019

Payment method
Credit card

Jel ovo igra neku ulogu sto pise credit card ako mi je uvezano sa paypalom?
Platio si karticom.
Post Reply