salik79 wrote:Zato su ga i "bacili u more". Bez pompe i svjedoka.
Ali, kada Ameri kazu da je to tako, onda je to tako.

salik79 wrote:Zato su ga i "bacili u more". Bez pompe i svjedoka.
Ali, kada Ameri kazu da je to tako, onda je to tako.

Prior to May 2018, when the U.S. pulled out of the Iran nuclear accord, Turkey imported an average of 912,000 tonnes of oil a month from Iran, or 47% of its total imports.
In the four months since November 2018, when the U.S. imposed sanctions and granted the limited waivers, Turkey imported an average of 209,000 tonnes of Iranian oil, or 12% of its total imports, according to Reuters calculations based on regulatory data.
Turkey has closed its ports to Iranian oil, fully complying with U.S. sanctions
According to Refinitiv tracking data, no tankers loaded in Iran have arrived at Turkish ports so far in this month.
Sasvim očekivano.aerodinamika wrote:Turkey has closed its ports to Iranian oil, fully complying with U.S. sanctions
Zar nije prica do juce da se Iran Rusija i Turska ljube u veselom koluChallenger_ wrote:Sasvim očekivano.aerodinamika wrote:Turkey has closed its ports to Iranian oil, fully complying with U.S. sanctions
Ekipa u Ibn Sini i Mula Sadri na aparatima.славянин wrote:Zar nije prica do juce da se Iran Rusija i Turska ljube u veselom kolusta bi sale a
Mozes mislit' kol'ko ekipu iz Mula Sadra i Ibn Sine interesuje ovaj forumKikibombona wrote:Ekipa u Ibn Sini i Mula Sadri na aparatima.славянин wrote:Zar nije prica do juce da se Iran Rusija i Turska ljube u veselom kolusta bi sale a
Salik jos nije smogao snage protekfiriti Muktadu al-Sadra jer je rekao da Iran ne racuna na njih u slucaju sukoba.![]()
A sad i Turci izdase.
...
Neka Hamnei podvije rep i nazove Trampa, to je najbolje sto moze uraditi za Iran.
salik79 wrote:Mozes mislit' kol'ko ekipu iz Mula Sadra i Ibn Sine interesuje ovaj forumKikibombona wrote:Ekipa u Ibn Sini i Mula Sadri na aparatima.славянин wrote:Zar nije prica do juce da se Iran Rusija i Turska ljube u veselom kolusta bi sale a
Salik jos nije smogao snage protekfiriti Muktadu al-Sadra jer je rekao da Iran ne racuna na njih u slucaju sukoba.![]()
A sad i Turci izdase.
...
Neka Hamnei podvije rep i nazove Trampa, to je najbolje sto moze uraditi za Iran.
Salik nije tekfirdzija i ne tekfiri, to rade likovi na koje ti otkidas. Nisam naisao na stav Muqtade po tom pitanju. Jedino ako cemo vjerovati tebi i tvojim izvorima. Ali zato znam stav glavnih/krovnih predstavnika siita i sunita u Iraku.
Turska nije izdala, nego igra dupli pas, kao i do sada. Brod plovi prema Turskoj, izgasi transponder i pristane gdje? Turska ce, povremeno, zvanicno igrati po pravilima Amera, a nezvanicno nastavlja kao i do sada. Zivi bili pa vidjeli.
I? Sta ce, ako ga i primjeti? Je li neko provjerio da je pristao?!славянин wrote:salik79 wrote:Mozes mislit' kol'ko ekipu iz Mula Sadra i Ibn Sine interesuje ovaj forumKikibombona wrote:
Ekipa u Ibn Sini i Mula Sadri na aparatima.
A sad i Turci izdase.
...
Salik nije tekfirdzija i ne tekfiri, to rade likovi na koje ti otkidas. Nisam naisao na stav Muqtade po tom pitanju. Jedino ako cemo vjerovati tebi i tvojim izvorima. Ali zato znam stav glavnih/krovnih predstavnika siita i sunita u Iraku.
Turska nije izdala, nego igra dupli pas, kao i do sada. Brod plovi prema Turskoj, izgasi transponder i pristane gdje? Turska ce, povremeno, zvanicno igrati po pravilima Amera, a nezvanicno nastavlja kao i do sada. Zivi bili pa vidjeli.
I niko ne primjeti tanker od 300 000 tona kako je nestao
![]()
O da jos ono znam da si strog po pitanju gramatike pa :
"IZGASI"

Sta ce ako ce, lazes sebe sto je uredu ali nije uredu da lazes druge - brodovi sa naftom ne mogu tek tako UGASITI transporder i pristati u lukusalik79 wrote:
I? Sta ce, ako ga i primjeti? Je li neko provjerio da je pristao?!
Opet letia pred rudu![]()
![]()
Zvanicno, brod nije pristao u luku, nezvanicno jeste. Ko to moze osporiti, ili potvrditi? Samo ti to ne razumijes. Jeste, tumaraju americki brodovi bespucima sredozemlja i u svakom momentu znaju gdje je koji brod. I to oni brodovi koji nisu znali razliku izmedju borbenog i putnickog aviona. Tako, barem, tvrde.славянин wrote:Sta ce ako ce, lazes sebe sto je uredu ali nije uredu da lazes druge - brodovi sa naftom ne mogu tek tako UGASITI transporder i pristati u lukusalik79 wrote:
I? Sta ce, ako ga i primjeti? Je li neko provjerio da je pristao?!
Opet letia pred rudu![]()
![]()
Kao turci odbijaju da prihvate naftu ali ce iranski brodovi ici pa ce UGASITI transporder i tako ce da sakriju cinjenicu da Iran dostavlja naftu turskoj
- sve to kroz mediteran pored koliko americkih i saveznickih brodova - koji nece primjetiti kada ovi UGASE transporder.
Ovo IZGASITI to mozes u kos sa onim KARANJEM jer ja gdje sam odrastao drugacije se prica, inace se smatra barem odakle sam ja da kad neko kaze IZGASITI da je "seljak"
Insala bit ce to dobro![]()
Taman da i Evropa se vrati u liniju - priznajem nisam ocekivao da ce Iranci to uraditi ali izgleda, da su malo krenuli da se zanose
Zvanicnosalik79 wrote:
Zvanicno, brod nije pristao u luku, nezvanicno jeste. Ko to moze osporiti, ili potvrditi? Samo ti to ne razumijes. Jeste, tumaraju americki brodovi bespucima sredozemlja i u svakom momentu znaju gdje je koji brod. I to oni brodovi koji nisu znali razliku izmedju borbenog i putnickog aviona. Tako, barem, tvrde.![]()
Da, mi smo seljaci, samo si ti gradjanin. I to gradjanin na kvadrat. Ti si nesto kao onaj sto je vozio u suprotnom smijeru na autoputu i cudio se koliko je budala na tockovima.
Evo, dobro, opazili ga. I? Sta? Turci kazu - nije pristao. Zasto niko ne zna gdje je brod otisao, ako sve nadziru, nego pretpostavljaju da je "skrenuo" za Siriju?!славянин wrote:Zvanicnosalik79 wrote:
Zvanicno, brod nije pristao u luku, nezvanicno jeste. Ko to moze osporiti, ili potvrditi? Samo ti to ne razumijes. Jeste, tumaraju americki brodovi bespucima sredozemlja i u svakom momentu znaju gdje je koji brod. I to oni brodovi koji nisu znali razliku izmedju borbenog i putnickog aviona. Tako, barem, tvrde.![]()
Da, mi smo seljaci, samo si ti gradjanin. I to gradjanin na kvadrat. Ti si nesto kao onaj sto je vozio u suprotnom smijeru na autoputu i cudio se koliko je budala na tockovima.Pa jel te makar stid sto to poturas, mediteran se nadzire i to veoma dobro posebno dio od sueza do grcke - tanker od 300 000 tona ne moze maknuti da ga ne opaze, A brodovi itekako tumaraju.
Nego Turska je zatvorila luke nema - njema, sada evo Iran oce da obogacuje uranijom preko dogovora - taman linija koju je evropa postavila.Sada bi stvari mogle postati ozbiljne.
Ja kazem da se tako govorilo gdje sam ja odrastao "karanje" nikad u zivotu nisam cuo ali eto moram karat profesoricu bos.jezika.a Izgasiti znam da su mislim da su oni iz kalesije govorili
Pa sto onda da kriju ? Kada ce biti ionako primjeceni ako Iran bude slao naftu ?? Zasto onda sada odbijaju da je kupuju ???? Logika ti je...salik79 wrote:
Evo, dobro, opazili ga. I? Sta? Turci kazu - nije pristao. Zasto niko ne zna gdje je brod otisao, ako sve nadziru, nego pretpostavljaju da je "skrenuo" za Siriju?!
Ti za sto-sta nisi cuo, ali nije ti ni za zamjeriti. Rodjen u toku, ili nakon rata, sa uciteljicama, nastavnicima i profesorima koji nisu ni imali adekvatnu strucnu spremu. A o okolini je smijesno i pricati. Da ne spominjem lektire i ostalu literaturu. Ti si, u sustini, nenacitan covjek, zeljan nekakvog virtualnog dokazivanja, a ni sam ne znas odakle si supalj.
Zvanicno ne kupuju, nezvanicno kupuju. Znam da je to pretesko za tebe. I sta vele ti silni, gdje pristade brod?славянин wrote:Pa sto onda da kriju ? Kada ce biti ionako primjeceni ako Iran bude slao naftu ?? Zasto onda sada odbijaju da je kupuju ???? Logika ti je...salik79 wrote:
Evo, dobro, opazili ga. I? Sta? Turci kazu - nije pristao. Zasto niko ne zna gdje je brod otisao, ako sve nadziru, nego pretpostavljaju da je "skrenuo" za Siriju?!
Ti za sto-sta nisi cuo, ali nije ti ni za zamjeriti. Rodjen u toku, ili nakon rata, sa uciteljicama, nastavnicima i profesorima koji nisu ni imali adekvatnu strucnu spremu. A o okolini je smijesno i pricati. Da ne spominjem lektire i ostalu literaturu. Ti si, u sustini, nenacitan covjek, zeljan nekakvog virtualnog dokazivanja, a ni sam ne znas odakle si supalj.![]()
Skrenuo brod a radari na Kipru,u Izraelu na Kritu i americke AEGIS krstarice ga nisu primijetile i pokoja podmornica - a svi u lukama sute i prave se ludi.Evo ti jedna kapa od aluminijske folije - magistrirao si.
Prije prije rata , cuva se jos rodni list sa 6 baklji![]()
"Karati" "izgasis"
da to je za pismene - sta cu ja kad sam nepismen i dokazujem se na forumu
Jesu to neke ekskluzivne informacije iz svjetskih kuloara mocisalik79 wrote:
Zvanicno ne kupuju, nezvanicno kupuju. Znam da je to pretesko za tebe. I sta vele ti silni, gdje pristade brod?
Devedesete rodjen, sustinski nista ne mijenja. Da si citao lektire, kao sto smo mi, ti izrazi bi ti bili sasvim uobicajeni. Ali, kome ja govorim - liku kome je "podnizavanje" standardni rjecnik.