HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
radiša

#18426 Re: HS kablovska

Post by radiša »

niko ni habera
The Realist

#18427 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

esmasaric wrote:Opet sinoć nestao internet, oko ponoći. Katastrofa.
Ja uvijek kada nazovem, kažu popravljaju, za pola sata će... i poprave, i pojavi se. Samo da bi ponovo nestao.
Tv ne gledam, ali internet mi je stvarno važan.
Jučer je premještana optika, tj. sinoć oko ponoći, pa područja Buća i Boljakov potok nisu imali nikakve usluge u jednom periodu, možda i još neko u tom dijelu.

Kad ima problem, nazoveš 1360 i čim klikneš 1 (to su tv i net), ako ima neki veći problem ide prvo obavijest o tome, a tek onda se preusmjerava operaterima. Tako ja provjeravam i odmah znam da li čekam dalje, ili ne.
hali gali halid

#18428 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Koji je resiver predviđen Duo net grande paketom? Ima li neko taj paket?
bdzs

#18429 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

hali gali halid wrote:Koji je resiver predviđen Duo net grande paketom? Ima li neko taj paket?
Kod mene je taj paket. Što se tiče neta puno je bolje nego na HS, ping je jako dobar osim vikendom čini mi se subotom u veče iz ko zna kojih razloga. Resiver im je CISCO, ima mogučnost snimanja, slika je ok, nekome će biti jako dobar. Ja se nemogu naviknuti pa ga rijetko koristim, "user interface" je prešaren i primitivan bez mogučnosti dodatnog podešavanja i uređivanja lista, što je recimo na linux resiverima dovedeno do savršenstva.
hali gali halid

#18430 Re: HS kablovska

bdzs wrote:
hali gali halid wrote:Koji je resiver predviđen Duo net grande paketom? Ima li neko taj paket?
Kod mene je taj paket. Što se tiče neta puno je bolje nego na HS, ping je jako dobar osim vikendom čini mi se subotom u veče iz ko zna kojih razloga. Resiver im je CISCO, ima mogučnost snimanja, slika je ok, nekome će biti jako dobar. Ja se nemogu naviknuti pa ga rijetko koristim, "user interface" je prešaren i primitivan bez mogučnosti dodatnog podešavanja i uređivanja lista, što je recimo na linux resiverima dovedeno do savršenstva.
Meni je resiver D3 mini, kojim su mi zamijenili postojeći CISCOv kada su preuzeli HS. Ja mislim da bi mi trebali sad kada sam presao na Duo net grande zamijeniti i ovaj D3 mini, jer u ovom paketu ima usluga 72h prije, što na ovom D3 mini resiveru nema.
bdzs

#18431 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

Meni su to donijeli zajedno sa wifi modemom kada sam presao sa HS na duo grand net paket. Mozda je to isto, na prednjem panelu pise samo D3, a resiver je CISCO model PDS2100.
crnivrag

#18432 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

bdzs wrote:Meni su to donijeli zajedno sa wifi modemom kada sam presao sa HS na duo grand net paket. Mozda je to isto, na prednjem panelu pise samo D3, a resiver je CISCO model PDS2100.
Da bi usluga TV Unazad radila na tom resiveru, potrebno ga je spojiti sa drugim "glavnim" resiverom ili sa modemom na port 3, te prebaciti EPG source na Online.
crnivrag

#18433 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hali gali halid wrote: Meni je resiver D3 mini, kojim su mi zamijenili postojeći CISCOv kada su preuzeli HS. Ja mislim da bi mi trebali sad kada sam presao na Duo net grande zamijeniti i ovaj D3 mini, jer u ovom paketu ima usluga 72h prije, što na ovom D3 mini resiveru nema.
Ukoliko želiš koristiti tu uslugu, potrebno je od njih tražiti zamjenu za model resivera koji podržava uslugu TV Unazad.
sedma_7

#18434 Re: HS kablovska

Post by sedma_7 »

posto vec spominjete repeatere, ja bih postavila jedno brzinsko pitanje :)

nasla sam na aliexpress.com, ovo:

http://www.aliexpress.com/item/Wireless ... 1cb317af7

obzirom da je kineski, sta mislite isplati li se kupiti?

Iskreno, cijene kod nas nisam gledala niti sam imala priliku da naletim na ovako sto, pa

ako moze komentar?
Benq

#18435 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Dobar gadget , nema veze sto je kina , to ce odradjivati posao. Kod nas se cijene krecu od 45KM pa na vise , zavisno od proizvodjaca.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18436 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

sedma_7 wrote:posto vec spominjete repeatere, ja bih postavila jedno brzinsko pitanje :)

nasla sam na aliexpress.com, ovo:

http://www.aliexpress.com/item/Wireless ... 1cb317af7

obzirom da je kineski, sta mislite isplati li se kupiti?

Iskreno, cijene kod nas nisam gledala niti sam imala priliku da naletim na ovako sto, pa

ako moze komentar?
Evo ovdje jos jeftiniji:)

http://www.ebay.com/itm/Wireless-300Mbp ... SwhDdXDhm8

a evo i ovdje koliko hoces po stvarno dobrim cijenama u odnosu na nase....

http://www.ebay.com/sch/Boosters-Extend ... w=Repeater

i ja imam namjeru da kupujem samo jos uvijek ne znam koji:)
Last edited by hrasno38 on 15/05/2016 12:48, edited 1 time in total.
hali gali halid

#18437 Re: HS kablovska

Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta... :-x
hrasno38

#18438 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

hali gali halid wrote:Je li ba samo kod mene dolazi do ovih prekida neta? Znaci svakodnevno nestajanje vise puta... :-x
Vrlo moguce ako ti je tek prikljucena nova mreza tj. ako si dobio TM signal. I meni se to desavalo....zovi 1360 ili ovdje se obrati ljudima na forumu iz HS-a koji su vrlo korektni.
hali gali halid

#18439 Re: HS kablovska

Ma zvao sam vise puta, i ovdje sam se obraćao... Nego rekoh da vidim je li se samo meni to dešava. Svako malo nestane...
hrasno38

#18440 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

hali gali halid wrote:Ma zvao sam vise puta, i ovdje sam se obraćao... Nego rekoh da vidim je li se samo meni to dešava. Svako malo nestane...
Meni se to isto desavalo pa su mi par puta dolazili...i dan danas mi se iz cista mira restartuje router 1-2 puta dnevno
hali gali halid

#18441 Re: HS kablovska

Katastrofa, kud ne ostadoh na onom prijašnjem paketu i modemu, sve ferceralo normalno, sad samo problemi...
azurna_obala

#18442 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Meni fali više od pola kanala, nema sport klubova, ima li još neko ovih problema?
hrasno38

#18443 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

azurna_obala wrote:Meni fali više od pola kanala, nema sport klubova, ima li još neko ovih problema?
ako si tek dobio novu mrezu ima ovdje na temi slicnih problema pa potrazi....vjerovatno moras ponovo preskenirati kanale pod drugim postavkama.
azurna_obala

#18444 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

hrasno38 wrote:
azurna_obala wrote:Meni fali više od pola kanala, nema sport klubova, ima li još neko ovih problema?
ako si tek dobio novu mrezu ima ovdje na temi slicnih problema pa potrazi....vjerovatno moras ponovo preskenirati kanale pod drugim postavkama.
evo skeniram, nisam upratila da je došlo do ovih promjena,
hvala!
hrasno38

#18445 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

azurna_obala wrote:
hrasno38 wrote:
evo skeniram, nisam upratila da je došlo do ovih promjena,
hvala!
:thumbup:
polis

#18446 Re: HS kablovska

Post by polis »

Benq wrote:
polis wrote:Skenirao programsku šemu i sada imam veći broj kanala, digitalnih oko 200 i nekih radio stanica 50-60.

Sada imam problem sa HD programima kao i drugim Digitalnim kanalima kada sam istovremeno na internetu i kada otvorim malo više tabova, slika na TV postane negledljiva. Sve se razvuče i pixelizira, i ton se "iskrivi". Šta to može biti? tnx
200 digitalnih i 72 radio kanala imas.
Sto se tih smetnji tice javi se korisniku @HS na PP sa svojim podacima pa ce provjeriti u cemu je problem , ne smije se to desavati jer jedno s drugim nema veze. Pogledaj jos spojeve na spliteru da li je sve dobro zavrnuto, da negdje kablovi nisu osteceni.
U pravu si. Ovaj jedan činč koji ide u razdjelnik nisu fino napravili i utvrdili. Nekako sam ovo kablo namjestio pa sada ne smijem da ga dohvatim inače se sve razvali? Da li ih treba zvati da naprave novi činč ili mi to možemo bez nekog alata napraviti?
azurna_obala

#18447 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Eh po ovoj novoj šemi, imam 60 kanala, od čega su mi novi HRT3, VH1, Travel...mislim da je to to, a od starih imam dupli BHT :lol:
u pitanju je analogna...baš su se potrudili :D
Benq

#18448 Re: HS kablovska

Post by Benq »

polis wrote: U pravu si. Ovaj jedan činč koji ide u razdjelnik nisu fino napravili i utvrdili. Nekako sam ovo kablo namjestio pa sada ne smijem da ga dohvatim inače se sve razvali? Da li ih treba zvati da naprave novi činč ili mi to možemo bez nekog alata napraviti?
To bi najbolje bilo da oni naprave kako treba , a ti za prvu pomoc mozes napraviti tako sto ces namjestiti taj cinc na kabal kako treba i pricvrstit izolir trakom i onda zavrnut u spliter , ali generalno zbog signala bi najbolje bilo da oni to sa klijestima odrade kako treba. Kod mene su te kapice toliko jake da ih rukom ne mozes skinut sa coax-a i ne viri nijedna licna od kabla.

Evo i kod mene je bio slican problem juce , niko nije prisao spliteru nekoliko mjeseci ali se pocela kockat slika na jednom tv-u , odem do splitera kad vidim odvnuo se kabal sa splitera pa sigurno 2 kruga, zategnem nazad i sve radi odlicno.
Benq

#18449 Re: HS kablovska

Post by Benq »

azurna_obala wrote:Eh po ovoj novoj šemi, imam 60 kanala, od čega su mi novi HRT3, VH1, Travel...mislim da je to to, a od starih imam dupli BHT :lol:
Po novoj programskoj shemi , kao korisnik HS-a odnosno HKB-a , mozes imati na analognoj samo jedan BHT SD , ukoliko imas i digitalnu , onda pazi prilikom skeniranja da ne odaberes da se skeniraju i digitalni i analogni kanali , ako tako uradis onda ces imati nekoliko duplih kanala jer sve kanale koje imas u analognoj shemi , imas ih i u digitalnom formatu.
smijesni_ste

#18450 Re: HS kablovska

Post by smijesni_ste »

azurna_obala wrote:Eh po ovoj novoj šemi, imam 60 kanala, od čega su mi novi HRT3, VH1, Travel...mislim da je to to, a od starih imam dupli BHT :lol:
A ukinuli CNN i VH1 Classic :( :-)
Locked