SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Leia_Organa

#18426 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Leia_Organa »

Imate li neke preporuke glede sjenila za oči?
Razmišljam da naručim onlajn ova Naked, jer ih često koriste na yt tutorijalima. Je li iko probao?
Partizzanka

#18427 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja mislim da je ta nakedica dosta precjenjena, pogotvo jer mislim da veliki broj onih sjenila se ne iskoristi (vidim to kod svake yterice uvijek je iskoristeno samo par onih sjenila a ostala su netaknuta)
po meni je bolje sastaviti sam svoju paletu (art deco, inglot, kiko) od boja koje odgovaraju i koje ces potrositi + dosta su prihvatiljviji cijenom

sto se tice kreme za suncanje - meni nivea super radi svoj posao
a od ovih malo skupljih preporucila bih eucerin 30 (sprej fasica providna) koji je ODLICAN! vrijedi svake ulozene marke! i trosi se poprilicno fino tako da nece ostati viska da vam bude zao sto dadoste pare. :)
Michun

#18428 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Kupih ovu danas. Inglot.
Fina pravo sjena, malo je tamnija nego na slici.
Image

Al' one seke sto rade fakat nemaju pojma o customer service i o prezentaciji proizvoda. Steta, steta!
Last edited by Michun on 24/07/2015 16:14, edited 1 time in total.
Secer_033

#18429 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Secer_033 »

Gdje kod nas inglot? SCC?
Michun

#18430 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Secer_033 wrote:Gdje kod nas inglot? SCC?
Da da.
emmahill

#18431 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Ko je pitao za podočnjake, ljeti su kod nekih osoba manje primjetni, dakle oni ne posvjetljuju i ne mogu posvjetliti, već ljeti koža ima više melanina, pa se oni bolje stope sa ostatkom već potamnjelog lica. I naravno, ko ima tanju kožu, još su izraženiji jer krvni sudovi ispod više dolaze do izražaja, to je situacija kod mene npr. (a uz to sam konstatno bijela). Koliko sam upoznata, većina trenutačnih home-made tretmana uključuju nešto hladno jer djeluju na natečenost tog područja (sužavaju krvne sudove), dok kod ostalih problema i nema baš nekih efikasnih trenutačnih riješenja, eventualno masaža radi pokretanja cirkulacije u tom području, ali sve ove kreme i kremice namijenjene za njih su antioksidanti ili djeluju na pigment ukoliko se radi o pigmentisanim podočnjacima a to zahtjeva jako dugo vremena za trajne rezultate.
emmahill

#18432 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Michun wrote:Kupih ovu danas. Inglot.
Image

Al' one seke sto rade fakat nemaju pojma o customer service i o prezentaciji proizvoda. Steta, steta!
meni se sviđa što kad odem tamo, kažem šta ću uzeti i da ću dalje da razgledam i onda gledam i swatcham do mile volje :D
emmahill

#18433 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Partizzanka wrote:ja mislim da je ta nakedica dosta precjenjena, pogotvo jer mislim da veliki broj onih sjenila se ne iskoristi (vidim to kod svake yterice uvijek je iskoristeno samo par onih sjenila a ostala su netaknuta)
po meni je bolje sastaviti sam svoju paletu (art deco, inglot, kiko) od boja koje odgovaraju i koje ces potrositi + dosta su prihvatiljviji cijenom

sto se tice kreme za suncanje - meni nivea super radi svoj posao
a od ovih malo skupljih preporucila bih eucerin 30 (sprej fasica providna) koji je ODLICAN! vrijedi svake ulozene marke! i trosi se poprilicno fino tako da nece ostati viska da vam bude zao sto dadoste pare. :)
Potpisujem za Nejkedice, prerazvikane za nekoga ko neće koristiti sve nijanse, radije uzmi Naked Basics.
emmahill

#18434 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Ko je htio uzimati Dipbrow da nam naručim, konačno sam sredila probleme oko kartice i treba mi sad?
Michun

#18435 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

emmahill wrote:Ko je htio uzimati Dipbrow da nam naručim, konačno sam sredila probleme oko kartice i treba mi sad?
Ima li kakva dobra tanka cetkica za obrve gdje to kupujes? Pomadu imam.
emmahill

#18436 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Michun wrote:
emmahill wrote:Ko je htio uzimati Dipbrow da nam naručim, konačno sam sredila probleme oko kartice i treba mi sad?
Bilo koja sintetička, najbolja mi je iz nekog seta sa eBaya sto su prekopirali Everyday Minerales set, to je ravno rezana kosa koja je jako malena i tanka.
Ella656

#18437 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Meni ne valja ama bas nijedna krema osim avene. Danas sam se namazala ladivalom i em sam izgorila em sam fasovala alergiju i po cijelom tijelu, male crvene tackice, svuda su. Nivea i tako te su mi izazivale alergiju, cak sam u hitnoj zavrsila od nivee jer mi je nateklo lice i nisam mogla disati. Avene je bar meni skupa ko davo, ali namazes se i miran si.
Michun

#18438 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

emmahill wrote:
Michun wrote:
Bilo koja sintetička, najbolja mi je iz nekog seta sa eBaya sto su prekopirali Everyday Minerales set, to je ravno rezana kosa koja je jako malena i tanka.
Ma mislila sam da budem bezobrazna da mi ti izaberes neku. Ako ces vec kupovati. Pa ti naravno ja dam pare...
Michun

#18439 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ella656 wrote:Meni ne valja ama bas nijedna krema osim avene. Danas sam se namazala ladivalom i em sam izgorila em sam fasovala alergiju i po cijelom tijelu, male crvene tackice, svuda su. Nivea i tako te su mi izazivale alergiju, cak sam u hitnoj zavrsila od nivee jer mi je nateklo lice i nisam mogla disati. Avene je bar meni skupa ko davo, ali namazes se i miran si.
Iskreno...nisam htjela da budem pokondirena tikva ali ni meni jeftine ne odgovaraju. Lancaster, La roche ulje, avene...to mi je super. Imaju sad te all day i kazu da pizz buin dobar ali nisam kupila na putu kad sam bila.
TaraCrvena

#18440 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by TaraCrvena »

Moze li mi neko nesto reci o Kryolan puderima te da li se preporucuju za svakodnevnu upotrebu.Naime nedavno sam cula za brend pa me interesuje ima li neko iskustva sa tom kzometikom.
emilia

#18441 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emilia »

emma odakle narucujes dipbrow inace?

molim vas za preporuku bekog kokosovog ulja koje nije preskupo, planiram ga koristiti najvise za kosu? hvala
Secer_033

#18442 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Secer_033 »

emilia wrote:emma odakle narucujes dipbrow inace?

molim vas za preporuku bekog kokosovog ulja koje nije preskupo, planiram ga koristiti najvise za kosu? hvala
Ja ga kupim u samoposluzi, ne znam ima li ga u sarajevskim samoposluzima, ali jako malo ti treba i preporucujem da kosu peres cesce ako ces koristiti kokosovo ulje. Nakon 2 dana pocne smrditi. Inace je jako zdravo. Ja ga koristim za kosu, tijelo, skidam sminku sa istim i jedem ga :P
emmahill

#18443 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

:kiss:
TaraCrvena wrote:Moze li mi neko nesto reci o Kryolan puderima te da li se preporucuju za svakodnevnu upotrebu.Naime nedavno sam cula za brend pa me interesuje ima li neko iskustva sa tom kzometikom.
Od Supracolora bjezi ko djavo od krsta. Imaju pojedine pudere za svaki dan, uglavnom tekući i laganiji, zavisi od tipa kože, mada su većina heavy duty stuff.
emmahill

#18444 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Beautybay
emmahill

#18445 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Neću za sada narucivati kistove posto ih imam previše. Probaj novu Essence zelenu.
AAmilaAA

#18446 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ja sam vidjela u ulici Kosevska (prekoputa Druge gimnazije) ima prodavnica Spajz i ima se kupiti hladno cijeđeno kokosovo ulje 110 ml 6 KM, ja sam mislila to da probam za kosu :/
TaraCrvena

#18447 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by TaraCrvena »

emmahill wrote:Neću za sada narucivati kistove posto ih imam previše. Probaj novu Essence zelenu.
:)
Mozes li mi preporuciti neki?Neki za svaki dan i neki heavy duty
emmahill

#18448 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

TaraCrvena wrote:
emmahill wrote:Neću za sada narucivati kistove posto ih imam previše. Probaj novu Essence zelenu.
:)
Mozes li mi preporuciti neki?Neki za svaki dan i neki heavy duty
Kryolan ili?
Michun

#18449 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

emmahill wrote:
Michun wrote:Kupih ovu danas. Inglot.
Image

meni se sviđa što kad odem tamo, kažem šta ću uzeti i da ću dalje da razgledam i onda gledam i swatcham do mile volje :D
Sjena je broj 53 i moram vam reci da je divna. Prijateljica mi je uvece rekla kako ti je divna sjena...primjetila je.
Plave oci imam i super se uklapa.
emilia

#18450 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emilia »

Secer_033 wrote:

Ja ga kupim u samoposluzi, ne znam ima li ga u sarajevskim samoposluzima, ali jako malo ti treba i preporucujem da kosu peres cesce ako ces koristiti kokosovo ulje. Nakon 2 dana pocne smrditi. Inace je jako zdravo. Ja ga koristim za kosu, tijelo, skidam sminku sa istim i jedem ga :P
hvala ti puno na odgovoru, imala sam vec kokosovo i potrosila sam ga, znam to sve nego sam htjela neku konkretnu preporuku u kojoj samoposluzi i to, svejedno hvala
Post Reply