Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Crvene_brigade

#18426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Izdaja i prevara clanstva i glasaca politicke obmane i SDA-ovog privjeska nazvanog Demokratska fronta se nastavlja.

Danas su zapoceli borbu za podjelu fotelja sa onima koji su svojom korupcionasko-lopovskom vlascu unistili Kanton Sarajevo!

SDA i DF počele pregovore o formiranju vlasti u KS

U Sarajevu su danas počeli pregovori o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo. Kako nam je potvrđeno, okosnicu Vlade KS će činiti SDA i DF.

Sramota, jad i bijeda Zeljka Komsica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

lerdi wrote:
JoseMujica wrote:
antimobb wrote: Hvala najljepša na razumjevanju. Naime, u svoj ovoj priči jedino što me boli kao čovjeka koji je čitav rat proveo u BiH, jeste, da ćemo uskoro u vlastitoj zemlji postati građani drugog reda i bez svih naših prirodnih resursa, zbog naše opće nepismenosti iz koje proizlazi ovoliki primitivizam - šuti i smiji se svemu. Najteža izjava jednog našeg Bošnjačkog visokog zvaničnika koju sam ikada čuo jeste: ''Mah, šta te briga, ne sikiraj se, samo pusti stvari neka se same od sebe dešavaju i rješavaju''. Zamisli samo, kako je to primitivno? Zanima me šta će sutra kada izluđeni PTSP narod masovno izađe na ulicu hoće li pustiti da se samo od sebe riješi? Gdje i u što, vodi ova nevidljiva ANARHIJA koju generiraju u VRHU vlasti, a koja se prenosi na ulice? Strašno! :(
ako se usmjeri na Poljine onda nije strašno :D

no historija pokazuje da ljudi iz povijseti ništa ne nauče pa tko ni mi iz svoje a ni iz tuđe istorije a ona kaže da je ovakvo stanje idealno za bujanje ekstremističkih pokreta. Da je taj Prošnjački zvaničnik imalo pametan reko bi ti da puštaš bradu :D
Kod nas je svaka ekstremna situacija dovodila do jačanja nacionalnih stranaka. 2008. ubistvo malog Denisa, pola godine kasnije SDA rasturi na izborima, 2010. kao malo padnu, ali 2012. godine nakon nestabilnosti u vlasti i svega što je tome prethodilo vračaju se u život, da bi 2014. nakon protesta i poplava ostvarili najbolji rezultat od 1998. godine. E sad nek mi neko kaže zašto bi se oni bojali reakcije naroda?
ne samo to....što je narodu gore njima ide bolje...brojke neumoljivo to pokazuju

a "reakcija naroda" se vazda lako preusmjeri na ustaše, četnike, autonomaše, jugoslovene, islamofobe itd. jebga zavisi od aktualnog trenutka i šta ti pri ruci bude ...najbitnije je da je obor jasno ograđen i da se zna ko je "naš" a ko "anamon"
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Crvene_brigade wrote:Izdaja i prevara clanstva i glasaca politicke obmane i SDA-ovog privjeska nazvanog Demokratska fronta se nastavlja.

Danas su zapoceli borbu za podjelu fotelja sa onima koji su svojom korupcionasko-lopovskom vlascu unistili Kanton Sarajevo!

SDA i DF počele pregovore o formiranju vlasti u KS

U Sarajevu su danas počeli pregovori o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo. Kako nam je potvrđeno, okosnicu Vlade KS će činiti SDA i DF.

Sramota, jad i bijeda Zeljka Komsica.

a sukim je JAzlaJA 2010 osnovo kanaliziciju...nije valjda s maljim zelenima :mrgreen:
lerdi

#18429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

JoseMujica wrote:
lerdi wrote:
JoseMujica wrote: ako se usmjeri na Poljine onda nije strašno :D

no historija pokazuje da ljudi iz povijseti ništa ne nauče pa tko ni mi iz svoje a ni iz tuđe istorije a ona kaže da je ovakvo stanje idealno za bujanje ekstremističkih pokreta. Da je taj Prošnjački zvaničnik imalo pametan reko bi ti da puštaš bradu :D
Kod nas je svaka ekstremna situacija dovodila do jačanja nacionalnih stranaka. 2008. ubistvo malog Denisa, pola godine kasnije SDA rasturi na izborima, 2010. kao malo padnu, ali 2012. godine nakon nestabilnosti u vlasti i svega što je tome prethodilo vračaju se u život, da bi 2014. nakon protesta i poplava ostvarili najbolji rezultat od 1998. godine. E sad nek mi neko kaže zašto bi se oni bojali reakcije naroda?
ne samo to....što je narodu gore njima ide bolje...brojke neumoljivo to pokazuju

a "reakcija naroda" se vazda lako preusmjeri na ustaše, četnike, autonomaše, jugoslovene, islamofobe itd. jebga zavisi od aktualnog trenutka i šta ti pri ruci bude ...najbitnije je da je obor jasno ograđen i da se zna ko je "naš" a ko "anamon"
Valjda se čovjek u strahu okreće kolektivitetu i sve što treba je bar neki osjećaj sigurnosti. Ovi se ubiše prozivajući se zaštitnicima naroda i eto ti računice. Tvoje je samo da odražvaš bilo kakav strah. Uspjeh zagarntovan. Ako još nešto dođe samo od sebe kao što su poplave, time još bolje. Sa druge strane opozicija samo kmeći sa strane, proziva kao ove na vlasti a ne nudi nikakava rješenja niti pokazuje da se stvari mogu drugačije raditi. Uz to kad i dobiju dobru priliku kao SDP unište bilo kakvu nadu kod tog istog naroda. Nažalost nismo mi dovoljno obrazovan narod da bi prije svega gledali stranke kroz ono šta su uradili, a ne kroz ono što bi nam oni tamo mogli uraditi. Zbog toga i jesam za ovo što radi DF. Onoga trenutaka kada ozbiljno krenemo na put prema EU i NATO-u, tenzije će se sigurno smanjiti a strah će sve manje biti bitan pri odlučivanju na izborima. Do tada opozicione sranke nek gledaju kako će zeznuti jedni druge za jednu, dvije poslaničke klupe više na slijedećim izborima jer imat ćemo pravo hajra od toga.
Banksy

#18430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Činilo se da poslije Cicka Bjelice i Sonje Karadžić ne može gore.
Može.

Novi saziv Narodne skupštine RS: SDS - Dragomir Vasić

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:
Dragomira Vasića, zv. “Vaske“, rođenog 30.10.1960. godine u Tuzli, Danila Zoljića, zv.“Dačo“, rođenog 29.08.1958. godine u Kalesiji, Radomira Pantića, rođenog 06.01.1964. godine u Vlasenici, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se terete da su, kao visoki dužnosnici policijskih struktura RS, odnosno optuženi Vasić kao komandant Štaba policijskih snaga Zvornik i načelnik CJB Zvornik, optuženi Zoljić, kao komandant Posebnih jedinica policije (PJP) CJB Zvornik i optuženi Pantić kao komandir 1. čete PJB CJB Zvornik, optuženi Vasić sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, a optuženi Zoljić i Pantić pomagali i podržavali počinjenje genocida u okviru kojeg je izvršeno prisilno preseljenje oko 40 000 osoba, uglavnom žena, djece i staraca bošnjačke nacionalnosti kao i pogubljenja i masovne egzekucije oko 8000 muškaraca i dječaka bošnjačke nacionalnosti, sa područja Zaštićene zone Srebrenica, čime su počinili krivično djelo genocida iz članka 171. KZ BiH.

Optuženi se terete da su sudjelovali u planiranju i realiziranju genocida počinjenog u Srebrenici, na način da su osigurali i naredili korištenje ljudstva i tehnike policijskih snaga, za zarobljavanje i prisilno odvajanje bošnjačkih muškaraca i dječaka, nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine, kao i zatočenje i držanje zarobljenika, te njihov transport na mjesta masovnih strijeljanja, kao i izvršenje egzekucija više hiljada žrtava bošnjačke nacionalnosti na lokalitetima Kozluk, Branjevo, Pilica i drugim mjestima.

Također, oni se terete i za zatrpavanja tijela žrtava u masovne grobnice, kao i kasnije iskopavanje tijela i premještanje u sekundarne masovne grobnice, kako bi se prikrilo izvršenje krivičnih djela.

Optuženi Vasić se tereti da je izvršio, a optuženi Zoljić i Pantić, pomogli i podržavali djelimično istrebljenje skupine Bošnjaka enklave Srebrenica, kao nacionalne, vjerske i etničke skupine, čime su počinili kazneno djelo- Genocid iz članka 171. točke a) i b), Krivičnog zakona BiH.
kandelabar

#18431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

šta znači ovo DF-ovo nećemo nijedno ministarsko mjesto ni bošnjačko ni hrvatsko na bilo kojem nivou vlasti..Jel to zbog toga što ako ne uspije ova koalicija oni su ko manje krivi ko biva imat će nevinije ruke..
Nomo

#18433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nomo »

Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Odrzali smo jedan sastanak i dogovorili nastavak.
Onda je DF, kako se cini iz medija, potpisao koaliciju sa SDA i HDZ-om koja se odnosi na sve nivoe vlasti u FBIH, i time
nastavak razgovora o formiranju vlade kantonalnog spasa u KS ucinio nesvrsishodnim.

p.k.
:meza1:
,
Last edited by Nomo on 21/11/2014 02:37, edited 2 times in total.
Nomo

#18434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nomo »

omar little wrote:
Banksy wrote:Da SDP ima pameti, pa za 15 dana izabere Bogića, nikakvih više problema DF ne bi imao, ni niže ni višerazrednih ... :mrgreen:
da ti uhljupi imaju pameti, oni bi bogica davnih dana posadili na stolicu da im dirigira.
imaju oni pameti ali nemaju mali novcanik . pa ga hoce napuniti . imaju oni pameti ali se rodili na 30 kvadrata a sada se ukazala prilika da zive na 300 kvadrata . i to samo u jednom od 5 objekata .
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#18435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

Ponovo sam poslao e-mail u DF vezano za problem PRIMITIVNE prodaje pozicija koja se odvija u Centralama Stranki/Partija ...

http://forum.klix.ba/prodaja-drzavnih-p ... 16s25.html

... i dalje PRIMITIVNO šute ...
Adriatic

#18436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

kandelabar wrote:šta znači ovo DF-ovo nećemo nijedno ministarsko mjesto ni bošnjačko ni hrvatsko na bilo kojem nivou vlasti..Jel to zbog toga što ako ne uspije ova koalicija oni su ko manje krivi ko biva imat će nevinije ruke..
Koja logika je bila glasati za DF?
Bolje da se odmah glasalo za HDZ :D
weredsf

#18437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:Navodno se već radi na formiranju vlade SBB-DF-HDZ. Trenutno se računa da li bi SDA mogla praviti probleme po kantonima. Ako se ne bude moglo formirati na svim nivoima, neće se formirati nigdje.

Dokle se stiglo sa ovom vladom analiticaru :-) :-)
Ima li gdje Mandera da kaze kako DF nece sa SDA :D :D
prelivoda

#18438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by prelivoda »

Federalna vlada će definitivno biti manjinska, jer DF nije uzeo ni jedno ministarstvo. Kome to nije jasno, taj i dalje misli da je ŽK budala.
Ako ne bude išlo kako on planira, ode on iz takve vlasti, kao da ga nikad nije ni bilo.
skupljac_zeljeza

#18439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

Adriatic wrote:
kandelabar wrote:šta znači ovo DF-ovo nećemo nijedno ministarsko mjesto ni bošnjačko ni hrvatsko na bilo kojem nivou vlasti..Jel to zbog toga što ako ne uspije ova koalicija oni su ko manje krivi ko biva imat će nevinije ruke..
Nije to ni blizu isto.

Šta bi Čović danas pričao da je dobio DF-ove i SDA-ove glasove? To je onaj korektor unutar vlasti koji često spominjem. Važniji od opozicije.
Banksy

#18440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

skupljac_zeljeza wrote:
Adriatic wrote:
Nije to ni blizu isto.

Šta bi Čović danas pričao da je dobio DF-ove i SDA-ove glasove? To je onaj korektor unutar vlasti koji često spominjem. Važniji od opozicije.
Za neke koalicione partnere, korekcija više nije moguća.

20/11/2014

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:
Dragomira Vasića, zv. “Vaske“, rođenog 30.10.1960. godine u Tuzli, Danila Zoljića, zv.“Dačo“, rođenog 29.08.1958. godine u Kalesiji, Radomira Pantića, rođenog 06.01.1964. godine u Vlasenici, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se terete da su, kao visoki dužnosnici policijskih struktura RS, odnosno optuženi Vasić kao komandant Štaba policijskih snaga Zvornik i načelnik CJB Zvornik, optuženi Zoljić, kao komandant Posebnih jedinica policije (PJP) CJB Zvornik i optuženi Pantić kao komandir 1. čete PJB CJB Zvornik, optuženi Vasić sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, a optuženi Zoljić i Pantić pomagali i podržavali počinjenje genocida u okviru kojeg je izvršeno prisilno preseljenje oko 40 000 osoba, uglavnom žena, djece i staraca bošnjačke nacionalnosti kao i pogubljenja i masovne egzekucije oko 8000 muškaraca i dječaka bošnjačke nacionalnosti, sa područja Zaštićene zone Srebrenica, čime su počinili krivično djelo genocida iz članka 171. KZ BiH.

Optuženi se terete da su sudjelovali u planiranju i realiziranju genocida počinjenog u Srebrenici, na način da su osigurali i naredili korištenje ljudstva i tehnike policijskih snaga, za zarobljavanje i prisilno odvajanje bošnjačkih muškaraca i dječaka, nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine, kao i zatočenje i držanje zarobljenika, te njihov transport na mjesta masovnih strijeljanja, kao i izvršenje egzekucija više hiljada žrtava bošnjačke nacionalnosti na lokalitetima Kozluk, Branjevo, Pilica i drugim mjestima.

Također, oni se terete i za zatrpavanja tijela žrtava u masovne grobnice, kao i kasnije iskopavanje tijela i premještanje u sekundarne masovne grobnice, kako bi se prikrilo izvršenje krivičnih djela.

Optuženi Vasić se tereti da je izvršio, a optuženi Zoljić i Pantić, pomogli i podržavali djelimično istrebljenje skupine Bošnjaka enklave Srebrenica, kao nacionalne, vjerske i etničke skupine, čime su počinili kazneno djelo- Genocid iz članka 171. točke a) i b), Krivičnog zakona BiH.
skupljac_zeljeza

#18441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

Banksy wrote: Za neke koalicione partnere, korekcija više nije moguća.
Jesi li čula sinoć Čovića na FTV. Kaže, parafraziram...ja samo pregovaram sa predsjednicima i njih držim za riječ, a šta je neko tamo iz njegove stranke rekao ili uradio, ne tiče me se. Sada bi ti da potpis u partnerstvu podrazumijeva promjenu članstva pa npr. Čović Komšiću kaže....hoću s tobom ako izbaciš Suljagića jer mi se ne sviđa što je stalno smrknut. Ne pretjeruj. Pa ako ima osnove za hapšenje, šta tužilaštva i SIPA čekaju? Ja sam lično ZA.
Maystor

#18442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Bez obzira na veliku konkurenciju, u ergeli političara koji su izvarali ovaj narod, Emir Suljagić zauzima posebno mjesto.

Mrzim što ću ovo reći, ali, barem kad je Mrki iz Ljubovije u pitanju, Corto Maltese je bio u pravu.
VjecitiStudent

#18443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:Bez obzira na veliku konkurenciju, u ergeli političara koji su izvarali ovaj narod, Emir Suljagić zauzima posebno mjesto.

Mrzim što ću ovo reći, ali, barem kad je Mrki iz Ljubovije u pitanju, Corto Maltese je bio u pravu.
Tu je tako lako bilo sabrati 2 i 2, najveći zicer ove izborne kampanje.
Maystor

#18444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

hmm, sabirao si ti i šta treba i šta ne treba.

Ja sam pogriješio i to priznajem.
lerdi

#18445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

VjecitiStudent wrote:
Maystor wrote:Bez obzira na veliku konkurenciju, u ergeli političara koji su izvarali ovaj narod, Emir Suljagić zauzima posebno mjesto.

Tu je tako lako bilo sabrati 2 i 2, najveći zicer ove izborne kampanje.
Tako i treba. Kreni sa ovim lakšim zadacima a onda polako pređi na one nešto teže tipa 2<5 itd.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Za kucnog nasilnika kojem ide pjena na usta akad prica, nisam ni glasala. Ipak, slaba mi j uteha, jer sam glasala za promjene od kojih, ocito, nema nista. Dzaba sam krecila... Crni Zeljko dade sve Bosnjacke i Hrvatske ministardke pozicije i jos se ceri da skontamo sami sta je preostalo. Sta reci? :-?
VjecitiStudent

#18447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:hmm, sabirao si ti i šta treba i šta ne treba.

Ja sam pogriješio i to priznajem.
Gdje sam fulio?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Iz programskih nacela koalicije "Domovina":

"Konkretno djelovanje na zaštiti ljudskih prava, te utvrđivanju činjenica i odgovornosti pojedinaca, organizacija i institucija za počinjeni genocid i druge ratne zločine."

jel ovo novi moto: Kad im nemreš ništa pridruži im se?
StupskaBitanga

#18449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:Za kucnog nasilnika kojem ide pjena na usta akad prica, nisam ni glasala. Ipak, slaba mi j uteha, jer sam glasala za promjene od kojih, ocito, nema nista. Dzaba sam krecila... Crni Zeljko dade sve Bosnjacke i Hrvatske ministardke pozicije i jos se ceri da skontamo sami sta je preostalo. Sta reci? :-?
da u svoj djl komotno može staviti ključ u bravu
guruman

#18450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Šta ste se raskukali.Glavu gore.Dobro zahebo vas,mene nije uspio,a bilo je zamalo.Koliko sam samo mailova primio od tog nakog Suljagiča,Samo što se nisam rasplako od silne demokratije koja je prijetila potopom.Lako je bilo na kraju zaključiti da je to fakinska zvrčka koja je palila SDA-ovcima i SDP-ovcama.Kad malo bolje skontaš,dobar poso.Malo se potrudiš ,uložiš malo para za veliki dobitak.I onda godinama ležiš za dobre pare od kojih se nemožeš čak ni odbraniti.Sve se uklapa u već viđeno.Može li neko napraviti spisak SDA-ovaca koji su to isto ili slično radili (nisu mobiteli bili dobri i sveprisutni kao danas).Gdje se nalaze i od čega žive.Koliko su firmi ,naravno društvenih ,uhelačili.Koliko para zaštekali u inostranstvu.Ko su ti multimilioneri i od čega.A ima ih navodno 90 -tak.Ipak zlatne kašike postoje.Komšo je to dobro skonto jer je imo pristup podacima.Samo bračo jedinstveno i naprijed . Još kad bi se založili za bratstvo,kraja nem nebi bilo.
Post Reply