Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:Marko Zarko

Redosljed je rezultat glasanja ili licnih zelja (ukoliko se moze izaci u susret uzimajuci u obzir zahtjeve CIK-a).
Boris voli ovo mjesto.
I na proslim je bio na istom.

Generalno, kada cujem kako je burno bilo u ostalim partijama prilikom odredjivanja kandidata i redosljeda shvatim kako je to kod nas proslo bez ikakvih velikih problema i jako mi je drago da je tako.
p.k.
Boldirana rečenica izgleda govori da je ipak i kod vas bilo sličnih problema - manjih ili malih.
Samo konstatacija.
Pozdrav.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ponukan malo Pedjinim postom, ali i nekim mojim razmisljanjima i diskusijama u mom drustvu i okruzenju, zelio bih, onako nabacano, napisati.

-Vec poslije proslih izbora, i onoga sto se dalo vidjeti kao vid zacementirane polarizacije, gdje desne glasove dijele odredjene stranke, lijeve isto tako (a zapravo u najvecoj mjeri interesni klanovi).i na ovoj temi, a i mimo nje, procijenio sam da NS.nezaustavljivo ide ka fazi prelaska u regionalnu stranku. Mislim da ce ovi izbori biti i presudni momentum u tom procesu, ili (cemu se licno nadam, al'male su sanse...)zasustavljanju tog procesa.
-Stranka mimo Sarajeva je konfuzno organizovana, sa ljudima na celu tih odbora koji se jednostavno nisu izborili za prepoznatljivost, niti su uspjeli izdici stranku na nivo prepoznatljivosti i prisutnosti, a kamoli sta vise. Ne kritikujem nikoga, svjestan sam okolnosti pod kojim su vjerovatno djelovali, ali jednostavno nisu uspjeli.
-Kojovic, Prof.Haveric, jos uvijek i Danis, Mustafic, Sabina...a vidim dolaze i neki mladji, sve su to ljudi za koje se moze reci da su, neki jako vidljivo i osjetno, neki manje, ali prepoznatljivi cak i za vecinu glasaca koji ni u ludilu nebi dali glas NS. :D Dakle, NS je u KS 'izbrendirana' i profilisana. Koliko toliko, ali jeste.
To ni jedan odbor u drugim dijelovima drzave, a sve ih je manje, nije dostigao ni u procentu od 5%.

-"...ljubav medju ljudima, lijepa rijec...suzivot...barem trpljivost..." to Pedja sto ti pises, nije to ni toliki problem cak. Veci, puno veci, je problem klijentelisticki karteli, stanovnistvo koje je napravljeno u najvecoj mjeri u neki vid ovisnih podanika (radna mjesta, socijalni programi, donacije u stoci, razni licni aspekti neophodni za prezivljavanje itd...), jednostavno ih primorava da u glavi rezonuju glasam li za zelene, crvene, plave, zute...zadrzat cu te mrvice, prezivjet cu.
Iz faze golog straha od komsije, presli su u taocku krizu...po principu "Bolje vrabac u ruci, nego golub (kojeg drugi obecavaju, al u njihovoj logici je imaginaran i dalek...)u ruci".
Po meni, jos veca 'heroinska' i fundamentalna ovisnost, i teze oborljiva, od dosadasnje manipulacije strahom od rata.

Samo su mantru prepakovali, i ogromnu populaciju sa kokaina, navukli na heroin :skoljka: :cry: :mrgreen:

Znam da si, Pedja, svjestan svega toga...ali ako ne upotrebite 'mutirajuci' pristup gdje cete svoje, po meni dobre politike i programe, prepakovati u neki vid pozitivnog 'populizma', gdje u kratkim crtama direktno svoje ideje prenosite, najvise, apstinentima - il' onima koji se dvoume da l' da izadju na izbore - tesko da cete uspjeti.

-Zato sam u proslom svom postu na ovoj temi pohvalio one 'kartice-programske parole', sto postavljate na vasem FB., gdje bez okolisanja u formi slika u nivou skeca ili jasnog prikaza, uz dvije recenice - maksimalno - plasira direktnu i sazetu poruku. Niti imate medije, niti novac....NITI KLIJENTELISTICKU gladacku populaciju, da bi se moglo pristupiti bilo kako drugacije sem tog, recimo, gerila-marketing-slikovitost. Il' kako to uopste definisati. :mrgreen:

- Gledan ovaj 'Dnevnik' Senana H. Anketa, za koga glasari na izborima, precizno pobrojane stranke, naravno ne,a NS....sem mozda pod onom opcijom , Ostale stranke iz opozicije', ali pobrojanim imenima stranaka direktno je upucen impuls gledaocu da odaberu medju njima. Drugi ne postoje. ;-)
Znam, reci ce neki - pa NS nije 'velika, stranka, nije do sada napravila veliki izborni rezultat, ok, nije. Ali ne samo na toj anketi, i 99%drugih anketa po raznim mefijima su isto koncipirane. Vec u startu tu gubite OGROMNIreklamni potencijal, zapravo ste u velikom minusu vec jer ste prosto nevidljivi.

Hajde necu vise :mrgreen: , vec sam oduzio zaista. I da ne ispadne da pametujem samo, cak i ako sve vise vjerujem da 'jurisamo na vetrenjace' ja cu, i vec to radim, jurisati s vama :D . I nije ovo pametovanje, kritika da bih pljunuo, omalovazio, pocijenio...podapeo nogu...jer ja licno u svom okruzenju, i gdje god zapravo stignem i imam prilike, lobiram za vas i trudim se pokazati vas barem vidljivim, vec cisto prenosim neka moja razmisljanja, i sazete price sa ljudima iz mog okruzenja na ovu temu.

P.S posto si to dva puta napisao, osjecaj pripadnosti nekom fudbalskom klubu, il' navijackoj skupini, nisu trivijalni razlozi za diskusiju, pa cak i navijacku svadju :mrgreen: (u granicama normale)
VjecitiStudent

#18403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Sabina Cudic

Danas sam u Visokom. Sa Visočankama i Visočanima ću između ostalog razgovarati i na temu budžeta - i gdje se u njima nalaze žene i djeca. Izuzetno se radujem. Pridružite nam se ako ste u komšiluku! (Velika sala Općine Visoko, od 18:30).
Kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo je kampanju započela u Zeničko-Dobojskom kantonu.
webby-x

#18404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

VjecitiStudent wrote:Kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo je kampanju započela u Zeničko-Dobojskom kantonu.
Čini se da je NS smotanija od DF-a ako je to
uopće moguće.

:D
starisalko

#18405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by starisalko »

webby
Nasta ti spade kad te vjeciti moze navuc.
baxul

#18406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

VjecitiStudent wrote:
Sabina Cudic

Danas sam u Visokom. Sa Visočankama i Visočanima ću između ostalog razgovarati i na temu budžeta - i gdje se u njima nalaze žene i djeca. Izuzetno se radujem. Pridružite nam se ako ste u komšiluku! (Velika sala Općine Visoko, od 18:30).
Kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo je kampanju započela u Zeničko-Dobojskom kantonu.
pa valjda je i podpredsjednica, red je da obiđe i odbore van KS...
Maystor

#18407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Albin Zuhric wrote:Corto Maltese,

Razgovarao sam sa Dennisom o ovoj temi. Ovo je potpuna izmisljotina, i Dennis Gratz ne zastupa Emira Suljagica u tuzbi Belme Selimovic. Apsolutno ne zna nista o ovakvoj tuzbi niti da ona uopste postoji. Ne znam mogu li biti jasniji i direktniji.

Obratite se BosniaTimes i pitajte njih odakle su dobili instrukcije da pisu ove lazi.

Lijep pozdrav.
Dragi Albine, ovo je mila majka u poređenju sa njegovim ostalim lažima. Mada ne znam koga više može nasamariti, gotovo svi članovi ovog foruma znaju njegovu dijagnozu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Da li NS ima preporuku, stav, mišljenje, instrukciju oko glasanja za člana pradsjedništva. Budući da nemate svog kandidata, pretpostavljam da imate nekog preferentnog?
Inače, kako davno napisah lobirala sam, imate 12 obećanih glasova od moje familije i prijatelja, samo nastavite kao i dosada. Malo ste avargandni za ovaj krkanluk u kojem živimo, ali doći će jednom i normalna država i biće uspostavljeni osnovni etički principi i tu ćete se jedini uklopiti. Kako, napisah, sve primjedbe ću poslije izbora i koalicija. Sad nije vrijeme.
Rizvan

#18409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Rizvan »

KatarinaKosaca wrote:Da li NS ima preporuku, stav, mišljenje, instrukciju oko glasanja za člana pradsjedništva. Budući da nemate svog kandidata, pretpostavljam da imate nekog preferentnog?
Inače, kako davno napisah lobirala sam, imate 12 obećanih glasova od moje familije i prijatelja, samo nastavite kao i dosada. Malo ste avargandni za ovaj krkanluk u kojem živimo, ali doći će jednom i normalna država i biće uspostavljeni osnovni etički principi i tu ćete se jedini uklopiti. Kako, napisah, sve primjedbe ću poslije izbora i koalicija. Sad nije vrijeme.
Kakvim si to ti ljudima okružena kada je čak njih 12 bez vlastitog političkog stava i preferencija pa su poslušali tebe za koga će glasati :?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Rizvan wrote:
KatarinaKosaca wrote:Da li NS ima preporuku, stav, mišljenje, instrukciju oko glasanja za člana pradsjedništva. Budući da nemate svog kandidata, pretpostavljam da imate nekog preferentnog?
Kakvim si to ti ljudima okružena kada je čak njih 12 bez vlastitog političkog stava i preferencija pa su poslušali tebe za koga će glasati :?
Onim razoćaranim što su hraliti glasati Zlatka misleći da će kad on dođe na vlast proteći med i mlijeko, a Tito ustati iz groba. Onim koji nisu imali namjeru glasati, kad već pitaš.
Pedja Kojovic

#18411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca

Nismo ni do sada niti imamo namjeru pozvati svoje clanove i simpatizere da glasaju za odredjenog kandidata za clana Predsjednistva BiH.
I u tom, kao i u svim drugim slucajevima gdje nemamo svoje kandidate vrijedi opste pravilo; birajte nove ljude.

p.k.

p.s.
Hvala na vasoj podrsci i lobiranju.
VjecitiStudent

#18412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

"Mi možemo"

Gledam i pitam se ko vam je smislio ovako dobar i originalan slogan za kampanju?
starisalko

#18413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by starisalko »

Vjeciti
Ti si ocit primjer kakve posljedice halucinogena droga SDP ostavlja na mozak
Banksy

#18414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:"Mi možemo"

Gledam i pitam se ko vam je smislio ovako dobar i originalan slogan za kampanju?
Obama, 2008.
Pedja Kojovic

#18415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

We Can Do It!" is an American wartime propaganda poster produced by J. Howard Miller in 1943 for Westinghouse Electric as an inspirational image to boost worker morale. The poster is generally thought to be based on a black-and-white wire service photograph taken of a Michigan factory worker named Geraldine Hoff.

p.k.
omar little

#18416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by omar little »

rosie the riveter inspiracija, u zemlji u kojoj to nije nikakva kulturoloska referenca. :D nije obama. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

"U budućnosti će, nadam se, upravo zahvaljujući ovom zakonu biti nemoguće, zarad stvaranja skupštinske većine, čovjeku pravomoćno osuđenom za djela prevare u produženom trajanju povjeriti da upravlja najvećim vanbudžetskim fondom u KS-u", kazao je Kojović.

Pedja.

Intetesuje me bas, posto vidim i Konakovic je bio jedan od pokretaca te inicijative oko ovog zakona, i usvajanja istog...sta kaze on, barem u tim razgovorima po hodnicima, na ovu tvoju izjavu?
Pa to je covjek koji je bukvalno unaprijedio, cesto-najcesce i licno ucestvovao u tim pregovorima, tu trgovinu glasovima, upravnim odborima, raznim vidovima korupcije i mita...i sada on kao 'bijeli vitez' u borbi protiv takvih stvari i pojava. :skoljka:

Pa jbt.da umres od muke, a i kolicine bezobrazluka i licemjerstva koje taj covjek proizvodi.
Pedja Kojovic

#18418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Vec smo na ovom forumu pricali o tom mom posebnom odnosu sa Dinom Konakovicem i zato se necu osvrtati na taj dio posta jer bih ocigledno bio subjektivan u njegovu korist.

Nacrt zakona je, moje je misljenje, odlican (Sa svim nedorecenostima koje su ostavljene da ih rijesi javna rasprava).
Dino je inicirao (ja se ukljucio i ucestvovao u izradu samog teksta) i predlozio.
Usvajanjem nacrta prijedlog je dosao u fazu u kojoj ga ni predlagac ne moze zaustaviti ukoliko nema ubjedljivu vecinu u Vladi u Skupstini.

Volio bih, i pobrinucu se da termini javne rasprave budu poznati gradjanima, da se zaista napravi sitno sito i da zakon doceka, da tako kazem, novu garnituru ljudi na koje se odnosi.
To nece rijesiti cijeli problem korupcije - ja ne mislim da se on moze rijesiti jednim potezom, bilo kakvim - ali su u njemu ugradjeni "tihi" mehanizmi koji bi mogli biti vrlo efikasni u odstranjivanju kriminalaca. Ja vjerujem da cemo, ukoliko se usvoji ovaj zakon, po prvi put vidjeti situacije u kojima ce ljudi odbijati funkcije kako bi izbjegli da dodju pod andleznost ovog zakona. (Jer on se ne odnosi samo na buducnost nego je na neki nacin i retroaktivan jer zahtijeva da svu imovinu koju ste stekli "objasnite").

To je ono sto mene zanima.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#18419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja.
Tvoj poseban odnos s DK., koliko god bio poseban-subjektivan-simpatizerski...il' kakav god, ne moze poreci cinjenicno stanje da je bas taj DK.licno, i uz pomoc pojedinaca iz svoje stranke, uoblicio ovakvu vecinu, i pojedincima direktno dao u ruke ogroman novac, moc i poluge odlucivanja. A KS doveo u najtezu dubiozu od rata pa do sada.

Zato sam i pokusao ispotencirati licemjerstvo pokusaja da bas taj reziser cijele cirkusijade sada, toboze, pokusava glumiti nekog pokretaca ka boljitku. :skoljka: :roll:

Povraca mi se od tog licemjestva. A ti budi subjektivan i simpatizerski raspolozen prema njemu, koliko hoces. Al' cinjenice su cinjenice.

Drugo. Taj zakon, koliko god da je mozda dobro napisan, zamisljen...ako ce ga provoditi ljudi koje ce imenovati parlamentarna vecina, i polagati racune toj vevini ili Vladi...uzalud cijeli taj trud.
Onaj ko ih imenuje, i ko ce ih placati, zapravo ce biti taj koji ce odlucivati. Prosta logika dosadasnjeg kretanja u nasem drustvu.
Pedja Kojovic

#18420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Ko ce i kako sprovoditi zakon o kojem pricamo je u nacrtu smisljeno ostavljeno kao otvoreno pitanje jer tako ce ucesnici javne rasprave biti prisiljeni da ga definisu. (Moj ce prijedlog, recimo, ukljucivati i odredjeni broj gradjana kao i ljude iz NVO sektora, npr. iz TI-ija).

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#18421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja.
Ovaj zakon, koliko god on mozda i ima dobru namjeru, uvjeren sam da je od strane pojedinaca - sifra:prijatelj - plasiran iskljucivo kao predizborni alibi....da na upuceno pitanje "Sta je sa kriminalom i korupcijom", da se zamase tim papirom i kaze " evo ga, mi smo krenuli u to bla bla bla...". :roll:

Ako sta i bude poslije izbora od toga, nema sanse da u to 'upadnu' iskljucivo strucni, izvan stranaka i talova, pojedinci.

Predizborni momenat, koliko god mnogi govorili da nije. A sve ce biti kristalno jasno cim krene prica-dogovaranje-usaglasavanje oko detalja.

Jer zasto bih, i bilo ko normalan i racionalan, vjerovo ljudima koji su vec na djelu pokazali da su za fotelje i vlast, spremni jako bitne resore, poluge odlucivanja...dati u ruke Radeljasu, Cardzicu, Backovicu, SDU-bratiji i sl.hostaplerima.
I sada ja treba da vjerujem da oni, eto sinula im moralnost i etika preko noci - mjesec pred izbore - :zzzz: sada zele da krene u borbu protiv onoga sto su sami gradili i uspostavljali. :skoljka:

Pedja cijenim te, moj glas vec imas...ali ovo meni, tvoj entuzijazam i vjera u sve to, djeluje kao vid utopijske zasljepljenosti. A to je pogubna kombinacija ako si u poslu s SDA expertima manipulacije i malverzacije. Koliko se samo puta to potvrdilo takvim, od Varje N., do gradonacelnika...pa sve do Radeljasa, Cardzica, Backovica...v.d Premijera...pa miniranja tvoje kandidature na to mjesto...itd.itd.
Bilo ko ako misli da se nesto bitno pozitivno moze raditi uz amin i potporu SDA, je totalno neracionalan, i ne uci iz licnih dosadasnjih, brojnih, gresaka.

No dobro....pozdrav.

P.S svako dobro, i da - i mi glsaci s vama skupa - dobacimo do barem 3-4 poslanika u KS. :thumbup:
starisalko

#18422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by starisalko »

LIBERO
Slazem se u potpunosti sto si napisao za Elvedina K i sda.Mogu li ti ljudi nize pasti,kad jedan Radeljas javno kaze da prekida sve odnose i koaliciju sa lopovima i prevrtljivcima.
weredsf

#18423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

starisalko wrote:LIBERO
Slazem se u potpunosti sto si napisao za Elvedina K i sda.Mogu li ti ljudi nize pasti,kad jedan Radeljas javno kaze da prekida sve odnose i koaliciju sa lopovima i prevrtljivcima.
Ma Libero kao navijac Sarajeva treba da bude zahvalan SDA, posebno omrazenom Hasanu Cengicu koji je doveo Tana u klub....ali to su veliki nezahvalnici :D
The BEN10

#18424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

weredsf wrote: Ma Libero kao navijac Sarajeva treba da bude zahvalan SDA, posebno omrazenom Hasanu Cengicu koji je doveo Tana u klub....ali to su veliki nezahvalnici :D
Libero pitar!? Jedan od nas? :shock:
Banksy

#18425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Nemamo slogane, imamo rješenja

Dobar slogan.
Locked