Ja sam jedino primjetio da aplikacije dosta vise zauzimaju memorije to ranije nije bilo,cak kroz updejt aplikacija se i cistila memorija tako da se povremeno i povecavalo.
iPhone - All about
Moderator: Benq
- Nogatrans
#18401 Re: iPhone - All about
To sa zvucnim signalom ako vam se desi da je isti signal,samo ugasite pa upalite mobitel sve se vrati na svoje.
Ja sam jedino primjetio da aplikacije dosta vise zauzimaju memorije to ranije nije bilo,cak kroz updejt aplikacija se i cistila memorija tako da se povremeno i povecavalo.
- Mendoza
#18402 Re: iPhone - All about
sve je ista zvucna notifikacija ukoliko je telefon zakljucan.Kad je otkljucan,zvucne notifikacije su stare.Popravit ce sad na 10.1.korisnik.1 wrote:Je li i kod vas isti zvučni signal za sve aplikacije npr. isto za obavijest Messengera, Vibera, Instagrama itd.. ?
Instalirao sam ios10 prije par sedam dana, i tek danas sam to primjetiopokušao izmjeniti, ne znam
- Nogatrans
#18403 Re: iPhone - All about
Ljudi ponavljam se, samo ugasite i upalite mobitel sve ce se vratiti na svoje. Citao sam na Njemackim forumima i tako sam ja rijesio.
-
lozze
#18404 Re: iPhone - All about
Tacno tako, i ja sam rijesio pomocu tvog posta! HvalaNogatrans wrote:Ljudi ponavljam se, samo ugasite i upalite mobitel sve ce se vratiti na svoje. Citao sam na Njemackim forumima i tako sam ja rijesio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Haris033
#18405 Re: iPhone - All about
http://www.universityherald.com/article ... hone-7.htm
iOS 10 is Jailbroken, but You shouldn't Jailbreak Your iPhone 7
A hacker demonstrates Cydia running on Apple iPhone 7. iOS 10 is now jailbroken.
ADVERTISEMENT
iOS 10 jailbroken but the tool is not yet available for public
ADVERTISEMENT
Italian jailbreaker Luca Todesco has successfully jailbroken iPhone 7 after the iOS 10 is officially released for public. Taking Twitter to show off the result, Todesco wrote 'obligatory cydia screenshot' and it quickly garnered everyone's attention.
Now that the iOS 10 is officially jailbroken, the fans of jailbreak eagerly wait for Pangu team to release their version of jailbreak. Todesco has been demonstrating jailbreaks including the beta version of iOS 10 but he never makes the software go public.
Unlike Todesco, Pangu jailbreak has always been regarded as 'legit' by the iDevice users. Although the newest OS has been jailbroken, iPhone 7 users are encouraged not to seek any jailbreaking tools just yet as Apple could release the new patch update anytime soon.
As a matter of fact, Apple OS is currently iOS 10.0.1 version. iPhone users who want to jailbreak their devices, even when the tool is available, must consider the upgrades that Apple has made with its iOS. Previously, the tech giant released iOS 9.3.5 update in a matter of weeks after the previous upgrade - which makes Pangu iOS 9.3 jailbreak no longer useful.
And let's not forget that jailbreaking your device could make it prone to malware and security breach. Apple has advanced the system to enable the devices to 'guard themselves' against any malware, BGR reported.
Will Pangu roll out iOS 10 jailbreak anytime soon?
Judging from the pattern, Pangu released jailbreak tools weeks after a major iOS upgrade rolled out by Apple. Hence, it is clear that the jailbreaking fans expect the Chinese hacker team to reveal the iOS 10 jailbreak soon. WccfTech, however, recommends users 'better off' settle with iOS 10 installation for now.
iOS 10 is Jailbroken, but You shouldn't Jailbreak Your iPhone 7
A hacker demonstrates Cydia running on Apple iPhone 7. iOS 10 is now jailbroken.
ADVERTISEMENT
iOS 10 jailbroken but the tool is not yet available for public
ADVERTISEMENT
Italian jailbreaker Luca Todesco has successfully jailbroken iPhone 7 after the iOS 10 is officially released for public. Taking Twitter to show off the result, Todesco wrote 'obligatory cydia screenshot' and it quickly garnered everyone's attention.
Now that the iOS 10 is officially jailbroken, the fans of jailbreak eagerly wait for Pangu team to release their version of jailbreak. Todesco has been demonstrating jailbreaks including the beta version of iOS 10 but he never makes the software go public.
Unlike Todesco, Pangu jailbreak has always been regarded as 'legit' by the iDevice users. Although the newest OS has been jailbroken, iPhone 7 users are encouraged not to seek any jailbreaking tools just yet as Apple could release the new patch update anytime soon.
As a matter of fact, Apple OS is currently iOS 10.0.1 version. iPhone users who want to jailbreak their devices, even when the tool is available, must consider the upgrades that Apple has made with its iOS. Previously, the tech giant released iOS 9.3.5 update in a matter of weeks after the previous upgrade - which makes Pangu iOS 9.3 jailbreak no longer useful.
And let's not forget that jailbreaking your device could make it prone to malware and security breach. Apple has advanced the system to enable the devices to 'guard themselves' against any malware, BGR reported.
Will Pangu roll out iOS 10 jailbreak anytime soon?
Judging from the pattern, Pangu released jailbreak tools weeks after a major iOS upgrade rolled out by Apple. Hence, it is clear that the jailbreaking fans expect the Chinese hacker team to reveal the iOS 10 jailbreak soon. WccfTech, however, recommends users 'better off' settle with iOS 10 installation for now.
- hakazvaka
#18406 Re: iPhone - All about
Jao cijena sedmice na pik-u

- rida1976
#18407 Re: iPhone - All about
Ima li slucajno neko informaciju, ima li jos onih 5s u atstore ili mekline po 699 KM?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
- one hundred eyes
#18408 Re: iPhone - All about
Ako je vjerovati njihovoj web stranici još uvijek ima:
http://mekline.ba/index.php/iphone/ipho ... 113-detail
http://mekline.ba/index.php/iphone/ipho ... 113-detail
-
cancel
#18409 Re: iPhone - All about
jel došo koji 7plus model u bih da se može odmah kupit? IGDJE?
mislim na modele za kupovinu ne one za pokazivanje
mislim na modele za kupovinu ne one za pokazivanje
- Haris.ba
#18410 Re: iPhone - All about
Što nisu fini pa da očiste zalihe opucaju cijenu 500 KM
za 5s.
Ono za raju.
Ono za raju.
- Mendoza
#18411 Re: iPhone - All about
lozze wrote:Tacno tako, i ja sam rijesio pomocu tvog posta! HvalaNogatrans wrote:Ljudi ponavljam se, samo ugasite i upalite mobitel sve ce se vratiti na svoje. Citao sam na Njemackim forumima i tako sam ja rijesio.
Da da. To rjesava problem ali se "problem" vrati. Barem je kod mene tako. I nije na svim iphonima. Recimo tog problema nema na 5S. Na 6 i 6S ima. Nije rjesenje reset. Popravit ce updateom sada [emoji848][emoji41]
- rida1976
#18412 Re: iPhone - All about
Ili da ponude sad SE za ovu neku sportsku cijenu 600-700 stoja
-
Ali_G
#18413 Re: iPhone - All about
Po toj cijeni nije ni u USA, a kamoli kod nas. [emoji4]
- rida1976
#18414 Re: iPhone - All about
Ako dobiju signal moze biti sve. Nije ni 5s bio pa stavise na 699 KM oficijelno
- golfiista
#18415 Re: iPhone - All about
Bolje kupiti polovan 6s 
-
Ali_G
#18416 iPhone - All about
Al je 5s model star 3 godine, a SE tek pola godine.
A za 6s, definitivno al pod uslovom da odgovara 16giga[emoji4]
A za 6s, definitivno al pod uslovom da odgovara 16giga[emoji4]
- Nogatrans
#18417 Re: iPhone - All about
Imam problem sa Viberom imao sam ga i ranije na IOS 9. Desava se da preko noci (vecinom) kada ugasim wifi i ujutru kada upalim opet wifi ne dolaze automatski poruke nego poruka stigne tek kada ja udjem u viber. Kasnije u toku dana sve ok radi.
-
dudlov
#18418 Re: iPhone - All about
I kod mene je to slučaj na ios 9.Nogatrans wrote:Imam problem sa Viberom imao sam ga i ranije na IOS 9. Desava se da preko noci (vecinom) kada ugasim wifi i ujutru kada upalim opet wifi ne dolaze automatski poruke nego poruka stigne tek kada ja udjem u viber. Kasnije u toku dana sve ok radi.
-
lozze
#18419 Re: iPhone - All about
Ja ne gasim ni wifi ni 3g, jedino palim do not disturb preko noci i to je to. Ali sam primjerio da na viber do not disturb nista ne utice. Zvoni normalno
cirkus
-
Vertig0
#18420 Re: iPhone - All about
viber pun nakih bugova, al djaba kad sam ja jedini kojem je drazi whatsapp izgleda 
- Nogatrans
#18421 Re: iPhone - All about
Imao sam whats app do prije 10 dana i radilo je dosta bolje nego viber ali sam ga izbrisao radi ovih prenosa podataka za facebook.Vertig0 wrote:viber pun nakih bugova, al djaba kad sam ja jedini kojem je drazi whatsapp izgleda
- Better Man
#18423 Re: RE: Re: iPhone - All about
Pa imaš opciju da ne dozvoliš prenos podataka za FB.Nogatrans wrote:Imao sam whats app do prije 10 dana i radilo je dosta bolje nego viber ali sam ga izbrisao radi ovih prenosa podataka za facebook.Vertig0 wrote:viber pun nakih bugova, al djaba kad sam ja jedini kojem je drazi whatsapp izgleda
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
- golfiista
#18424 Re: iPhone - All about
Morace brzo 10.1, bas su svasta nesto sjebali sa ovim
- Nogatrans
#18425 Re: RE: Re: iPhone - All about
Better Man wrote:Pa imaš opciju da ne dozvoliš prenos podataka za FB.Nogatrans wrote:Imao sam whats app do prije 10 dana i radilo je dosta bolje nego viber ali sam ga izbrisao radi ovih prenosa podataka za facebook.Vertig0 wrote:viber pun nakih bugova, al djaba kad sam ja jedini kojem je drazi whatsapp izgleda
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Imas ali i pored toga ide sve FB, bolje procitaj. U sustini ne mozes to zaobici jedino da ga izbrises ja sam to uradio iz principa oni mozda o nama mogu sve saznati ali kad me tjeras na nesto necu iz principa.