Akobogda sutra za puta.Grehota je to gledati večeras.ferratilis wrote:Izasla druga epizoda Cernobila.![]()
Dobra epizoda. Veci horor su glupi sovjetski politicari nego radijacija.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- SmokingMan
#18401 Re: Gledate seriju - preporucite je
- Optimus09
#18402 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledah prvu epizodu Doom patrol,ne znam sta bih rekao
Moglo bi biti zanimljiva,medjutim idem naci neku drugu
Moglo bi biti zanimljiva,medjutim idem naci neku drugu
- ferratilis
#18403 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam imao pojma da su i kod nas poduzimane mjere zastite protiv radijacije, rodjen sam 1991. pa nisam imao to iskustvo.
Koliko sam skontao iz serije, oni su to htjeli sakrit ali su Svedjani detektovali radijaciju i onda Amerikanci otkrili cijelom svijetu. Da se Moskva pitala, mi bi svi danas imali po dva para ruku i osam ociju
Koliko sam skontao iz serije, oni su to htjeli sakrit ali su Svedjani detektovali radijaciju i onda Amerikanci otkrili cijelom svijetu. Da se Moskva pitala, mi bi svi danas imali po dva para ruku i osam ociju
- SanskiBiser
#18404 Re: Gledate seriju - preporucite je
ferratilis wrote:Nisam imao pojma da su i kod nas poduzimane mjere zastite protiv radijacije, rodjen sam 1991. pa nisam imao to iskustvo.![]()
Strasni propusti u dizajnu reaktora.
Da, kino zivo bilo, pranje ulica, civilna zastita u kabanicama za jednokratnu upotrebu, vjezbe dekontaminacije, frka se digla zbog Krska isto, u strahu velike oci, ljudi nisu bili svjesni rizika i sta je to radijacija. Emisije na TV bile pa pustali China Syndrom film nakon emisija sta ce nisu imali sta pametnije. Nije bilo dokumetaraca a razloga za zabrinutost je bilo dovoljno:

- Jack Be Nimble
#18405 Re: Gledate seriju - preporucite je
Svedjani otkrili jer je neki radnik stao u blato koje je nakupilo radijacije. Kada je on usao u zgradu, njegova cipela aktivirala alarm i zbog tako jake radijacije predpostavili su da je bio belaj negdje.
U tom dijelu svedske se nije smjelo piti mlijeko, jesti meso itd godinama. A i sada u tim dijelovima moze se izmjeriti veca radijacija.
Upoznao sam jednog ukrajinca i njegov rodzak je turisticki vodic u Cernobilu. Sve je to radioaktivno, ali neka mjesta nisu toliko kao nesto sto je 10m udaljeno. Kako je on rekao to se mjeri u satima, tako da na jednom mjestu mozes stajati 10,000hr i fasovati radijaciju, a na drugom mjestu bi trebalo 30,000hr.
Moja stara mi je pricala da su kod nas ljudima govorili da ne slave 1. Maj vani i ne okrecu janjetinu. Ali moji su ipak otisli na vikendicu
U tom dijelu svedske se nije smjelo piti mlijeko, jesti meso itd godinama. A i sada u tim dijelovima moze se izmjeriti veca radijacija.
Upoznao sam jednog ukrajinca i njegov rodzak je turisticki vodic u Cernobilu. Sve je to radioaktivno, ali neka mjesta nisu toliko kao nesto sto je 10m udaljeno. Kako je on rekao to se mjeri u satima, tako da na jednom mjestu mozes stajati 10,000hr i fasovati radijaciju, a na drugom mjestu bi trebalo 30,000hr.
Moja stara mi je pricala da su kod nas ljudima govorili da ne slave 1. Maj vani i ne okrecu janjetinu. Ali moji su ipak otisli na vikendicu
- Sarah24
#18406 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pretezno svaka serija bude dobra prvu sezonu a onda od druge, trece pocnu da smaraju sa zidovima i homoseksualcima tako da do 5,6 sezone uniste smisao te iste serije
muka mi je sto primjetim to i sad ne mogu nista normalno da gledam

- thekupus
#18407 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kako tužno što ti baš jevreji i homoseksualci pokvare seriju. To više govori o tebi nego o serijama...Sarah24 wrote:Pretezno svaka serija bude dobra prvu sezonu a onda od druge, trece pocnu da smaraju sa zidovima i homoseksualcima tako da do 5,6 sezone uniste smisao te iste serijemuka mi je sto primjetim to i sad ne mogu nista normalno da gledam
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18408 Re: Gledate seriju - preporucite je
jesi shukn'o babe mi
- Sarah24
#18409 Re: Gledate seriju - preporucite je
Necu moci zaspati cijelu noc..
ko zna o cemu pricam shvatio je sta hocu da kazem, necu se pravdati nikome

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18410 Re: Gledate seriju - preporucite je
mountain men u the 100 all over again 
- zomri
#18411 Re: Gledate seriju - preporucite je
Uz gledanje Chernobyl serije preporucujem oficijelni podcast gdje je objašnjeno dosta toga šta je stvarnost a šta fikcija, a i oko same katastrofe
-
90minut
#18412 Re: Gledate seriju - preporucite je
5 juna black mirror 3 epizode bar tako stoji na imdb da su 3.
- phillie
#18413 Re: Gledate seriju - preporucite je
Veceras posljednje dvije epizode Teorije Velikog Praska.

- thekupus
#18414 Re: Gledate seriju - preporucite je
Navikao sam da the 100 binge watch-am, pa me nervira ovo izlaženje jedne po jedne epizodeVelkoski wrote:mountain men u the 100 all over again
Ali čini se da će biti dobra sezona
- Point.
#18415 Re: Gledate seriju - preporucite je
Predobra serija, uživam bukvalno u svakoj sekundi i svakom kadru, mada je priča istinito tužna.zomri wrote:Uz gledanje Chernobyl serije preporucujem oficijelni podcast gdje je objašnjeno dosta toga šta je stvarnost a šta fikcija, a i oko same katastrofe
Najtežio sam se kada je ona gospođa fizičarka iz Minska pričala šta bi se desilo da su oni bazeni sa vodom eksplodirali. Bukvalno istočna Evropa od Litvanije, preko Čehslovačke do Bugarske ne bi mogao biti nastanjen najmanje 100 godina a Kiev i Minsk skroz najebali. Nisam znao da je baš toliko blizu bilo.
- Optimus09
#18416 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nek je Oktavija tu,sjecam se u prvoj sezoni kad je pogodise kopljem ili strijelomthekupus wrote:Navikao sam da the 100 binge watch-am, pa me nervira ovo izlaženje jedne po jedne epizodeVelkoski wrote:mountain men u the 100 all over again
Ali čini se da će biti dobra sezona
Rekoh,gasi sve,ovaku zensku roknuse
-
Stockk
#18417 Re: Gledate seriju - preporucite je
I nasnimali su je valaphillie wrote:Veceras posljednje dvije epizode Teorije Velikog Praska.
- zomri
#18418 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam šta da mislim o ovome, ispade da se džaba plašimo radijacije
https://www.forbes.com/sites/michaelshe ... ew-people/
- Point.
#18419 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kome vjerovati, pitanje je.
-
l33t
#18420 Re: Gledate seriju - preporucite je
Moze li tl:dr verzija sa ovog linkazomri wrote:Ne znam šta da mislim o ovome, ispade da se džaba plašimo radijacije![]()
- SanskiBiser
#18421 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa steta to sto nije stavio da je vjerovatno u Pripjatu i okolini Cernobila bio sigurno neko koga je radijacija izlijecila od raka, ha ja besplatna sovjetska radio terapija... Strasan je pritisak na WHO bio i ostao i sve sto on citira je kao statistiku je bilo podlozno cenzuri i kontroli...Autor tog clanka na forbes je poznati IAEA shill...zomri wrote:Ne znam šta da mislim o ovome, ispade da se džaba plašimo radijacije![]()
Amendment of WHA Agreement 12-40 between the WHO and the IAEA
Answer(s)
On 28 May 1959 the 12th Assembly of the World Health Organisation adopted Resolution WHA 12-40 covering an agreement linking the WHO to the International Atomic Energy Agency. The agreement stipulated that WHO work and programmes deemed to be related to the IAEA's sphere of activities would be subject to the control and approval of the latter organisation and that the procedures for and conduct of such work and programmes would be subject to a negotiated consensus[/b] (Article 1(3)).
The same article set out the explicit and partisan aims of the IAEA, stating that its main responsibility is to encourage, assist and coordinate around the world research into, and the development and practical use of, atomic energy for peaceful purposes. In the WHO Constitution which was ratified in July 1946 and which entered into force on 7 April 1947, in accordance with the United Nations Charter the contracting parties adopted the following principle as basic to the security of all peoples: "Informed opinion and active cooperation on the part of the public are of the utmost importance in the improvement of the health of the people. Governments have a responsibility for the health of their peoples". In the report which it submitted to the WHO in 1958, the study group on the mental health issues raised by the use of atomic energy stated that the most satisfactory solution for the future peaceful use of atomic energy would be for a new generation that had learned to accept ignorance and uncertainty as a fact of life to emerge.
Is the Council not concerned at this flagrant collusion between two international institutions, with WHO reports being subjected to censure by the IAEA, which is intrinsically pro-nuclear?
Is it not alarmed at the implications which the compromises clearly made by the WHO have for the objectivity and accuracy of EU studies carried out in preparation for its programmes and action in the field of nuclear energy and related diseases (brought about by the use of depleted uranium in Iraq and the FYR or the effects of Chernobyl in Eastern Europe)?
Given this affront to the transparency and independence of the WHO, which is borne out by the fact that it took ten years to organise on its own a conference on the Chernobyl disaster and then failed to publish the report of the proceedings, should the Council not denounce the collusion brought about by some provisions of the agreement?
Will the Council undertake, within the framework of its bilateral dialogue with these two international institutions, to demand the amendment of WHA Agreement 12-40 (Article 1(3), under which each party is to provide the other with information), as provided for in Article 13 thereof?
Jednostavno dovoljno je znati da autor tog clanka zna da sve sto je naveo kao statisticke podatke je proslo cenzuru i kontrolu i da je rezulat konsenzusa nekoliko strana i autor to dobro zna a i dalje ih gura i podvaljuje kao vjerodostojne naivnoj publici koja ce ukucati chernobyl u google search i iskocice forbes clanak koji je prakticno fake news.
- burgundy
#18422 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobra serija Chernobyl.Jos da su nasli ruske glumce da na ruskom pricaju bilo bi jos autenticnije.Pripjat u svoje vrijeme je bio veoma moderan i privilegovan grad.Većinom mlado stanovništvo dosta inženjera je tu radilo.Priča se da u Kijevu se nije mogao naći parfem Chanel no5,a u Pripjatu je moglo
Prema nekoj teoriji zavjere razlog zašto se Chernobyl desio je zbog Duga radara koji se nalazi u blizini Chernobyla.Volio bih posjetit Chernobyl.

- Dosadno mii
#18423 Re: Gledate seriju - preporucite je
U koliko sati izlazi cernobil na hbo go bih?
-
Stockk
#18424 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dosadno mii wrote:U koliko sati izlazi cernobil na hbo go bih?
pročitao sam negdje u 9 p.m. po njihovom vremenu što je kod nas noćas u 3
- dale cooper
#18425 Re: Gledate seriju - preporucite je
4 epizode i Doom Patrol mi je iz pretty good prešao u pretty fucking great fazu.