Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#18401 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Point. wrote:Od onakve reprezentacije sa Markovićem koja je marisala Hrvate i bili na EP do ovog jada i čemera da nam jebena Finska vrati +20 na domaćem parketu. I onda neko dođe i kaže biće ovo dobro, ma biće klinac moj dobro gdje će biti dobro. Igrači hoće doći neće doći, jedan laže i pravi se pametan sa pasošem, drugi traži da mu Savez gradi kuću da bi igrao, dvojica u NBA i pitanje je kad će uopšte i zaigrati ponovo za reprezentaciju. Allahselamet.
Otprilike tako.

Nedostatak kvaliteta se DONEKLE može kompenzirati borbenošću, trkom i trudom. No, u ključnim momentima kvalitet jednog Salina ili Murphaya uvijek dođe do izražaja.

Najtužnije je što budućnost ne izgleda nimalo lijepo za nas.
Ironman_88

#18402 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ironman_88 »

Razumjet ću i lošu formu, i nedostatak kvalitete, i nepovoljan pritisak zraka, i nepovoljnu mjesečevu mijenu, i lošu noć, i lošu godinu...i lošu deceniju ako treba - ali neću nikad razumjeti kako pojedini igrači koji svakodnevno imaju loptu u rukama i svakodnevno treniraju i provode godine i godine života na parketu, iz utakmice u utakmicu djeluju kao da se prvi put oprobavaju u nekom novom, za njih dotad nepoznatom sportu.
Diwan

#18403 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Diwan »

Ironman_88 wrote:Razumjet ću i lošu formu, i nedostatak kvalitete, i nepovoljan pritisak zraka, i nepovoljnu mjesečevu mijenu, i lošu noć, i lošu godinu...i lošu deceniju ako treba - ali neću nikad razumjeti kako pojedini igrači koji svakodnevno imaju loptu u rukama i svakodnevno treniraju i provode godine i godine života na parketu, iz utakmice u utakmicu djeluju kao da se prvi put oprobavaju u nekom novom, za njih dotad nepoznatom sportu.
To se zove, svakodnevnim i životnim slengom rečeno, da nema ili nemaju muda, a to je boljka ove generacije da nemaju muda, da nemaju samopouzdanja, sigurnosti i vjere u sebe a sve se to pretpostavlja da bi trebalii mati nakon godina i godina života sa loptom.
dulekrele

#18404 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

Better Man wrote:Cirkus od igrača i reprezentacije. Izgubili bi mi i s Nurkićem i Musom. Svi oni su obični amateri za jednog Nenada Markovića i nikad niko od njih neće imati njegovu karizmu i srčanost kakvu je on imao kad je igrao za repku.
to stoji za Nenu. i sta sada treba da sljedecih 100 godina kukamo kako smo imali Nenu. ekipa je mlada i ne kvalitetna. Imamo to sto imamo i tako je :( treba pokusati pojacati roster jer sam siguran da ima boljih igraca koji bi igrali za BiH od Vrabca, Sejfica, hasandica, zahiragica i ostalih levata.
Ludzak

#18405 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

Košarku je trebalo već odavno ukinuti.
Protiv Finske prokockaš 25 poena razlike na domaćem terenu, i očekujemo mešta. Hajd da ćemo nešta naučiti iz tog poraza, ali nećemo. Nemamo mi kvaliteta da naučimo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18406 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Kao prvo ovo nije ni priblizno ekipa koja bi trebala da igra sljedece kvalifikacije. Kao drugo ono sinoc nije poraz igraca nego Vedrana Bosnica jer on je vrsio izmjene igraca koje nemaju veze sa pameco a ne neko drugi. Dakle ovohj reprezentaciji trenaju da se pridrzue Nurkic, Musa, Penava, Gordic, Gegic, Lazic, vrlo vjerovatno jedan bek iz USA, od ove ekipe Sulejmanovic, Halilovic, Delalic, Talic, Campara, Atic i Vrabac. E sad zasto Vrabac? Zato sto Vrabac igra najbolju odbranu u ekipi i samo ga na to treba limitirati i aposlutno nista drugo. Bosnic mu je sinoc dozvolio sve i tu je greska. Sta ima koji kurac Vrabac da prenosi lopte i izigrava beka? Njegovo mjesto treba da bude oko i u reketu s obzirom na fizicke predispozicije i da pomaze centrima.
Isto tako treba se baciti u potragu za novim igracima a pogotovo suterima. Ne kontam zasto je totalno otpisan Mitrovic, pa sta je sa Nedimom Djedovicem (on i Mitrovic su proslu sezonu igrali u drugoj spanskoj ligi). Ja bih razgovarao svakako sa Kikanovicem jer 30 godina nije bas neka starost a on uvijek odigra vise nego korektno. Imamo mi igraca da bez problema odemo na svako Evropsko ali i da se borimo kao i ovaj put za svjetsko ali uvijek su nekakvi problemi sa tim igracima....hoce-nece.
I da interesantno je kako sad niko ne sere o posjetama na utakmicama kao sto se sere kad budu tanke u Sarajevu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18407 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ludzak wrote:Košarku je trebalo već odavno ukinuti.
Protiv Finske prokockaš 25 poena razlike na domaćem terenu, i očekujemo mešta. Hajd da ćemo nešta naučiti iz tog poraza, ali nećemo. Nemamo mi kvaliteta da naučimo.
25 poena nije bilo nikad
kakavdanakneiskustvu

#18408 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

hrasno38 wrote:Kao prvo ovo nije ni priblizno ekipa koja bi trebala da igra sljedece kvalifikacije. Kao drugo ono sinoc nije poraz igraca nego Vedrana Bosnica jer on je vrsio izmjene igraca koje nemaju veze sa pameco a ne neko drugi. Dakle ovohj reprezentaciji trenaju da se pridrzue Nurkic, Musa, Penava, Gordic, Gegic, Lazic, vrlo vjerovatno jedan bek iz USA, od ove ekipe Sulejmanovic, Halilovic, Delalic, Talic, Campara, Atic i Vrabac. E sad zasto Vrabac? Zato sto Vrabac igra najbolju odbranu u ekipi i samo ga na to treba limitirati i aposlutno nista drugo. Bosnic mu je sinoc dozvolio sve i tu je greska. Sta ima koji kurac Vrabac da prenosi lopte i izigrava beka? Njegovo mjesto treba da bude oko i u reketu s obzirom na fizicke predispozicije i da pomaze centrima.
Isto tako treba se baciti u potragu za novim igracima a pogotovo suterima. Ne kontam zasto je totalno otpisan Mitrovic, pa sta je sa Nedimom Djedovicem (on i Mitrovic su proslu sezonu igrali u drugoj spanskoj ligi). Ja bih razgovarao svakako sa Kikanovicem jer 30 godina nije bas neka starost a on uvijek odigra vise nego korektno. Imamo mi igraca da bez problema odemo na svako Evropsko ali i da se borimo kao i ovaj put za svjetsko ali uvijek su nekakvi problemi sa tim igracima....hoce-nece.
I da interesantno je kako sad niko ne sere o posjetama na utakmicama kao sto se sere kad budu tanke u Sarajevu.

u zenici ni jednog plakata za utakmicu zalijepljenog nije bilo
Murat Sabanovic

#18409 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Murat Sabanovic »

ma sudija nas zajebo
studeni76

#18410 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by studeni76 »

U prethodnim utakmicama fincima je trebala cijela utakmica da nas napucaju 20-30 razlike. E sad su to uspjeli za jednu četvrtinu! Još nam pustili fore 3 četvrtine!
Al napredujemo :-)
Lug

#18411 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

dulekrele wrote:
Better Man wrote:Cirkus od igrača i reprezentacije. Izgubili bi mi i s Nurkićem i Musom. Svi oni su obični amateri za jednog Nenada Markovića i nikad niko od njih neće imati njegovu karizmu i srčanost kakvu je on imao kad je igrao za repku.
to stoji za Nenu. i sta sada treba da sljedecih 100 godina kukamo kako smo imali Nenu. ekipa je mlada i ne kvalitetna. Imamo to sto imamo i tako je :( treba pokusati pojacati roster jer sam siguran da ima boljih igraca koji bi igrali za BiH od Vrabca, Sejfica, hasandica, zahiragica i ostalih levata.

upravo tako... :thumbup:

ovi kriticari ko Kalimero, samo nesto kukaju..
svi u napad

#18412 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by svi u napad »

Ne zna covjek bil plako il se smijo. Sto neko vec napisa jebo te Finci nas tamo dobiju sa 20 razlike al za cijelu tekmu. Ovdje nas razjebu za 1 cetvrtinu. Ljudi sutaju svaki dan i zive od toga. Jebo te Fejzic 208 i kosa ne moze zabiti. Sta reci o Vrabcu. E sad meni nije nikako jasno kako smo mi ovako losi i nikakvi uspjeli da imamo svjetska imena za trenere. Zamisli Ivanovic i Vujosevic vodili ovakve levate. Sto je najgore ti nevidis nikakvo svjetlo na kraju tunela. Momci koji su ocvojili evropsko prvenstvo nisu dorasli za nesto ozbiljnije. No sta je tu je (sto bi rekao jedan nas tsrucnjak). Rekao sam sebi da ih necu gledati al opet se navucem ko dijete na sisu :D Valjda pored patriotizma vlada jos uvijek on da nada umire zadnja. Zalosno da zalosnije ne moze biti.
dulekrele

#18413 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

svi u napad wrote:Ne zna covjek bil plako il se smijo. Sto neko vec napisa jebo te Finci nas tamo dobiju sa 20 razlike al za cijelu tekmu. Ovdje nas razjebu za 1 cetvrtinu. Ljudi sutaju svaki dan i zive od toga. Jebo te Fejzic 208 i kosa ne moze zabiti. Sta reci o Vrabcu. E sad meni nije nikako jasno kako smo mi ovako losi i nikakvi uspjeli da imamo svjetska imena za trenere. Zamisli Ivanovic i Vujosevic vodili ovakve levate. Sto je najgore ti nevidis nikakvo svjetlo na kraju tunela. Momci koji su ocvojili evropsko prvenstvo nisu dorasli za nesto ozbiljnije. No sta je tu je (sto bi rekao jedan nas tsrucnjak). Rekao sam sebi da ih necu gledati al opet se navucem ko dijete na sisu :D Valjda pored patriotizma vlada jos uvijek on da nada umire zadnja. Zalosno da zalosnije ne moze biti.
glupo i neposteno je porediti ove sadasnje nesposobnjakovice i one koji su igrali sa Ivanovicem.
Xavier1

#18414 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Xavier1 »

svi u napad wrote:Ne zna covjek bil plako il se smijo. Sto neko vec napisa jebo te Finci nas tamo dobiju sa 20 razlike al za cijelu tekmu. Ovdje nas razjebu za 1 cetvrtinu. Ljudi sutaju svaki dan i zive od toga. Jebo te Fejzic 208 i kosa ne moze zabiti. Sta reci o Vrabcu. E sad meni nije nikako jasno kako smo mi ovako losi i nikakvi uspjeli da imamo svjetska imena za trenere. Zamisli Ivanovic i Vujosevic vodili ovakve levate. Sto je najgore ti nevidis nikakvo svjetlo na kraju tunela. Momci koji su ocvojili evropsko prvenstvo nisu dorasli za nesto ozbiljnije. No sta je tu je (sto bi rekao jedan nas tsrucnjak). Rekao sam sebi da ih necu gledati al opet se navucem ko dijete na sisu :D Valjda pored patriotizma vlada jos uvijek on da nada umire zadnja. Zalosno da zalosnije ne moze biti.
Pitanje je kad se Fejzic poceo baviti kosarkom. Dosta tih jablana pocne da igra tek sa 16-17 samo jer su otisli u visinu.
U kosarci su fizicke predispozicije najbitnije. Eto uporedi Camparu i Vrabca. Jasno je da je ovaj prvi ima dosta vise kosarkaskog znanja i inteligencije, ali je upitno da ce imati i karijeru Ptice jer je fizicki limitiran.
kakavdanakneiskustvu

#18415 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

koji fejzic?
Xavier1

#18416 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Xavier1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:koji fejzic?
Ma Sejfic. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#18417 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Xavier1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:koji fejzic?
Ma Sejfic. :lol:
:thumbup:
Diwan

#18418 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Diwan »

dulekrele wrote:
Od Vrabca da ima bolji igrač? Ma daj :D

Nekim našim igračima treba prvrenstveno istjerivač duhova, salijevanje strave i pomoć psihologa.
Murat Sabanovic

#18419 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Murat Sabanovic »

https://sportsport.ba/kosarka/mujo-kova ... ati/299478

Ovom treneru licencu oduzeti... cuj 11godisnjaka pustiti da igra seniorsku kosarku .. da li je uradjen ljekarski.... sta kaze pravilnik kosarkaskog saveza...sta rade roditelji...

Jbt, po ovome se vidi u kakvom je stanju kosrkaski savez... ovo nigdje nema
ratomir

#18420 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by ratomir »

Reprezentacija BiH je nekad bila reprezentativnija,uglednija i gledljivija.
Danas je ocito da nesto ne stima i da nisu bas sve kockice poslozene,ili jesu samo nakaradno.
Prvo sto mi smeta kao navijacu jeste Tv prijenos utakmica,za koji uvijek moram tragati gdje ce biti i hoce li ga biti uopst.
onda losa zastupljenost kosarke u domacim medijima,nema utakmica domacih,nema nas u jacim ligama s igrackim kadrom.
slabo je eksponirana kosarka,jedno vrijeme u periodu kad je Markovic igrao za KK Bosnu dozivjela je kosarka ekspanziju,ali ko sto obicno biva ko visoko leti nisko pada i eto nas danas zaljepljeni na pod.
dovoljno je reci KK Bosna royal i pogledati njenu utakmicu na TV,ha sta
a sto bih gledo Bosnu kad je truba a nema se gdje.
spree

#18421 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Murat Sabanovic wrote:https://sportsport.ba/kosarka/mujo-kova ... ati/299478

Ovom treneru licencu oduzeti... cuj 11godisnjaka pustiti da igra seniorsku kosarku .. da li je uradjen ljekarski.... sta kaze pravilnik kosarkaskog saveza...sta rade roditelji...

Jbt, po ovome se vidi u kakvom je stanju kosrkaski savez... ovo nigdje nema
A debila majko moja :-) . Fakat ovo sve treba ugasiti. Ono se zove trenerom, a kao ovo se zove takmičenjem :roll:
tuzlak1212

#18422 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by tuzlak1212 »

sto Mirza Bulić ne igra u repki? jel toliko los?
vidim igra u 2.-3. spanskoj ligi
kontam mozda ima kvalitete igra 4. ja mislim, jos nam je kikan otisao
Did

#18423 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Did »

Zna li neko u kojem gradu u Ceskoj se igra utakmicu u februaru?
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#18424 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by parappa »

Zna li neko kako nam je bivsi selektor Vujošević?
Odavno nisam ništa pročitao o njemu.
Did

#18425 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Did »

Dobio sam info od Ceskog saveza. Igra se u gradu Pardubice.
Post Reply