SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaju oni vrlo dobro sta rade. Na ovom koraku se 90% ljudi krene kolebati. Zatezni, prije nego das licne podatke malo se konsultuj sa nekim ko se razumije u materiju.
- O'zone
- Globalni moderator
#18402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ok razumijem...možda samo ja postajem paranoičan kako starimzateznistub wrote:Zaista ne znam kako i sta oni mogu meni da urade? Dam podatke, napišem izjavu, hvala i doviđenja!O'zone wrote:Ma neeeee pogrešno si razumio neće oni njemu kao ličnosti ništa. Međutim pošto ja znam esnafe kako rade znaš kad se neko zamjeri....odatle je ona naša ne talasaj.
Meni potpuno nepotrebno traženje ličnih podataka od osobe koja prijavljuje i davanje pismene izjave. Njima vjerovatno nije da bi djelovali trebaju sve informacije gdje, ko, kako i kada.
A ako bude stani-pani nisam ni ja repa bez korijena! I veza i vezica!
- zateznistub
#18403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da nema potrebe za bilo kakvom konsultacijom. Nije ovo prijava ni protiv koga bitnog pa da se nesto strahuje. A ako bas bude potrebe naći će se neko_BataZiv_0809 wrote:Znaju oni vrlo dobro sta rade. Na ovom koraku se 90% ljudi krene kolebati. Zatezni, prije nego das licne podatke malo se konsultuj sa nekim ko se razumije u materiju.
- gnjev
#18404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hoš me branit zatezni 
-
BadBoy
#18405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako ništa otišao si jedan korak dalje od ostalih, pa su ti čak i odgovorili po prijavi poslanoj putem MAIL-a.zateznistub wrote:Nekidan sam postavio sliku parkiranog policijskog vozila ispred IN Hookah bara i po preporuci poslao na mail. Evo odgovora:
Moj drug je slao mail Kantonalnoj inspekciji i naravano nikada nikakav odgovor nije dobio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne vidim svrhu traženja podataka, adrese i kontakt telefona.
Ako sam anonimno prijavio, onda je anonimno.
Ako se vidi nepoštivanje propisa, mogu sami izaći na teren i provjeriti.
Prijavljivao sam lopove koji obijaju rezervoar kamiona, stan na spratu, niko mi nije tražio podatke.
Bezobrazno i bahato ponašanje, da ne kažem pokrivanje kolega.
Ako se vidi nepoštivanje propisa, mogu sami izaći na teren i provjeriti.
Prijavljivao sam lopove koji obijaju rezervoar kamiona, stan na spratu, niko mi nije tražio podatke.
Bezobrazno i bahato ponašanje, da ne kažem pokrivanje kolega.
- Logovan
#18407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo me podsjetilo na epizodu iz nadrealista kada ispituju ljude da li žele biti anonimni.Tomahawk11 wrote:Ne vidim svrhu traženja podataka, adrese i kontakt telefona.
-
Opal_89
#18408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto bi stari rekli - Ne bodi se sa rogatim. Ne znam ko si i sta si, ako imas dobru zaledjinu pokusaj, ako nemas dobro razmisli, nemoj da o tebi citamo na crnoj hronici. Znaju svi sta su oni u stanju uraditi i s kim su sve upetljani. Kako god odlucis sretno i svaka cast na dosadasnjem potezu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
isti ivar iz vikingaliaar wrote:Pa normalno, vidi ovo nevino lice
- Roccohljup
#18410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
HAHAHHAA dobro si. Samo sto bi ovaj i Ivara zahebao da ima vlastjapin_mutapi wrote: isti ivar iz vikinga
-
zipoo
#18411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180111097
16 mjeseci
u alkoholiziranom stanju, ubistvo i bijeg
16 mjeseci
- vješalica
#18412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nek se seljokan dokopo uniforme pa kad bi se svijet srusio.....san zivota seljackog
- zateznistub
#18413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al su ga kaznili...zipoo wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180111097
16 mjeseci
- Logovan
#18414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma puno mu je ovo, nemojte ga toliko kažnjavati.zipoo wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180111097
16 mjeseci
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#18415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nek su, nek i drugi vide da se smiju napiti ko stoka i vozitizateznistub wrote:Al su ga kaznili...zipoo wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180111097
16 mjeseci
- O'zone
- Globalni moderator
#18416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koja razlika.
Onaj klinjo što ubi profesora na Skenderiji i pobježe sa mjesta nesreće dobio čini mi se 13 godina.
Ovdje skoro pa ista stvar osim što je ovaj imao vozačku i značku i dobije 16 mjeseci...
Pametnom dosta.
Onaj klinjo što ubi profesora na Skenderiji i pobježe sa mjesta nesreće dobio čini mi se 13 godina.
Ovdje skoro pa ista stvar osim što je ovaj imao vozačku i značku i dobije 16 mjeseci...
Pametnom dosta.
- nepass1
#18417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nisam ovo nikad napisao ali stvarno treba pravdu u svoje ruke uzetizipoo wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180111097
16 mjeseci
- O'zone
- Globalni moderator
#18418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I on dobio najmanju.....Član 175.
Nepružanje pomoći
(1) Ko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao
učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Ko ostavi drugoga bez pomoći u životnoj opasnosti koju je sam prouzrokovao,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(3) Ako je krivičnim djelom iz stava 2. ovog člana prouzrokovana smrt osobe izložene opas-
nosti ili je teško tjelesno ozlijeđena ili joj je zdravlje teško narušeno,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
- Tercius
#18419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne branim nikoga ko pocini ovakve stvari, za ovo sto je uradio bar po slovu zakona je trebao minimalno dobiti 3 godine, kao sluzbenik agencije za sprovedbu zakona trebao je dobiti jos jer to cijelom slucaju daje posebnu tezinu bez obzira sto nije bio na sluzbi.Zasto i kako se sud odlucio za ovako malu kaznu kao i bezbroj puta do sad niko ne zna.A tebi O Zonu je pravo bezveze sto okreces pricu na to da je to radi toga sto je lafo nekakav drot i sl
- vješalica
#18420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/339 ... u-sarajevo
eto vam.sudije na sliKi
losa poruka mafijaskog pravosudja prema obicnom svijetu
nista vise
sud i institucija suda je davno umrla kad su u nju dosli da rade stranacki orjentisani ljudi kao i prostitutke koje su sedavale dole za ispite
eto vam.sudije na sliKi
losa poruka mafijaskog pravosudja prema obicnom svijetu
nista vise
sud i institucija suda je davno umrla kad su u nju dosli da rade stranacki orjentisani ljudi kao i prostitutke koje su sedavale dole za ispite
- O'zone
- Globalni moderator
#18421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zašto je bezveze molit ću lijepo?Tercius wrote:Ne branim nikoga ko pocini ovakve stvari, za ovo sto je uradio bar po slovu zakona je trebao minimalno dobiti 3 godine, kao sluzbenik agencije za sprovedbu zakona trebao je dobiti jos jer to cijelom slucaju daje posebnu tezinu bez obzira sto nije bio na sluzbi.Zasto i kako se sud odlucio za ovako malu kaznu kao i bezbroj puta do sad niko ne zna.A tebi O Zonu je pravo bezveze sto okreces pricu na to da je to radi toga sto je lafo nekakav drot i sl
Možeš li biti 100% siguran da sud nije uzeo u obzir činjenicu da je optuženi pripadnik granične policije i da samim time izrečena kazna nije adekvatna?
Znači imaš vožnju u pijanom stanju, izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, bježanje sa lica mjesta i ne ukazivanje pomoći nastradalom. Definitvno si u pravu da je trebao za to dobiti minimalno tri godine. Ja bih smio reći i pet.
16 mjeseci je nikakva kazna a znajući naše zakonodavstvo to ako se svede na tri mjeseca zatvora otvorenog tipa gdje će preko dana ići na posao a naveče ići da spava u KPZ, bit će dobro.
- vješalica
#18422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sudija tin begtasevic sin senadina sudije suda BiH ako se ne varamTercius wrote:Ne branim nikoga ko pocini ovakve stvari, za ovo sto je uradio bar po slovu zakona je trebao minimalno dobiti 3 godine, kao sluzbenik agencije za sprovedbu zakona trebao je dobiti jos jer to cijelom slucaju daje posebnu tezinu bez obzira sto nije bio na sluzbi.Zasto i kako se sud odlucio za ovako malu kaznu kao i bezbroj puta do sad niko ne zna.A tebi O Zonu je pravo bezveze sto okreces pricu na to da je to radi toga sto je lafo nekakav drot i sl
nepravomocna je presuda bice jos posla tu
- vješalica
#18423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
olakotna okolnost mu sto je otac djeceO'zone wrote:
Zašto je bezveze molit ću lijepo?
Možeš li biti 100% siguran da sud nije uzeo u obzir činjenicu da je optuženi pripadnik granične policije i da samim time izrečena kazna nije adekvatna?
Znači imaš vožnju u pijanom stanju, izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, bježanje sa lica mjesta i ne ukazivanje pomoći nastradalom. Definitvno si u pravu da je trebao za to dobiti minimalno tri godine. Ja bih smio reći i pet.
16 mjeseci je nikakva kazna a znajući naše zakonodavstvo to ako se svede na tri mjeseca zatvora otvorenog tipa gdje će preko dana ići na posao a naveče ići da spava u KPZ, bit će dobro.
eto ti suda i govana
napisala sam.nepravosnazna je presuda i gore jos nesto
tako d aje logican slijed stvari ovakvi kretenizmi
- Tercius
#18424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bezveze je iz 1001 razloga, da nosas uniformu i da si ikada sjeo na klupu ispred sudije kao svjedok spoznao bih tezinu te uniforme i koliko ti ona samo nevolja donese a niti jedne olaskavajuce okolnosti, jer se sve svodi na to da si ti kao ubnifmisani bio duzan ovo ili ono trebao ovo ili ono, jesi propustio nisi propustio, pa cak i kad si najcistiji ustvari nisi, sad ne mogu ni zamisliti kako bi to izgledalo u konkretnom slucaju gdje si okrivljeni jos smrt kao posljedica.O'zone wrote:Zašto je bezveze molit ću lijepo?Tercius wrote:Ne branim nikoga ko pocini ovakve stvari, za ovo sto je uradio bar po slovu zakona je trebao minimalno dobiti 3 godine, kao sluzbenik agencije za sprovedbu zakona trebao je dobiti jos jer to cijelom slucaju daje posebnu tezinu bez obzira sto nije bio na sluzbi.Zasto i kako se sud odlucio za ovako malu kaznu kao i bezbroj puta do sad niko ne zna.A tebi O Zonu je pravo bezveze sto okreces pricu na to da je to radi toga sto je lafo nekakav drot i sl
- oldtajmer
#18425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hoce li ga i radno mjesto cekati,vjerujem da hoce