Evo upravo iz azaza fsa ima threesomeKaligula I wrote:...šta ima na BI?...walter kurtz wrote:Na putu non stop ali citam vas
Sirija vol. 2
- walter kurtz
#18401 Re: Sirija vol. 2
-
Kaligula I
#18402 Re: Sirija vol. 2
...čuj zabranjuju rad ljekara?...oni podjećaju na Jehovine svjedoke koji ne prihvataju transfuziju krvi...fanatici su, baš, čudna sorta...arman1 wrote:U Siriji hara svinjska gripa, soj b i c. Od početka godine oko 90 ljudi je umrlo po nezvaničnim podacima. Najugroženije populacije su u okruženim enklavama i na teritoriji koju drže extremi(zabranjuju rad ljekara). Strahuje se da je broj umrlih i veći, a broj zaraženih samo je predmet nagađanja.
-
Kaligula I
#18403 Re: Sirija vol. 2
...čuvaj se, Kiki je zadužio snajper...walter kurtz wrote:Evo upravo iz azaza fsa ima threesomeKaligula I wrote:...šta ima na BI?...walter kurtz wrote:Na putu non stop ali citam vas
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#18404 Re: Sirija vol. 2
Mnogi ljekari su skraćeni za glavu zbog primjene "zapadne medicine". Ironija. Osnove ove moderne medicine su ipak iz Islamskog svijeta.Kaligula I wrote:...čuj zabranjuju rad ljekara?...oni podjećaju na Jehovine svjedoke koji ne prihvataju transfuziju krvi...fanatici su, baš, čudna sorta...arman1 wrote:U Siriji hara svinjska gripa, soj b i c. Od početka godine oko 90 ljudi je umrlo po nezvaničnim podacima. Najugroženije populacije su u okruženim enklavama i na teritoriji koju drže extremi(zabranjuju rad ljekara). Strahuje se da je broj umrlih i veći, a broj zaraženih samo je predmet nagađanja.
- walter kurtz
#18405 Re: Sirija vol. 2
Kiki klixov hasisar 
- Challenger__
#18406 Re: Sirija vol. 2
- Dragi moj Kaligula, ne opraštaju mu suosnivači AKP, među kojima su bivši predsjednik Gul i predvodnik kruga nezadovoljnih Bulent Arinc. Poznato je Gulovo neslaganje sa Erdoganovom politikom u Siriji.Kaligula I wrote:...vidiš, ja mislim da ima mjesta prigovoru...recimo, da sam Turčin Erdoganu nikad ne bih oprostio odustajanje od dobitne kombinacije zvana "Strateška dubina", a prihvatanje tamo neke luzerske doktrine...dakle, ako je Erdoganu "Strateška dubina" išla tako dobro, zašto je onda odstupio od nje?...moja je pretpostavka da nije prisiljen, nego se vrlo rado opredjelio za nju, jer je je nudila više njegovim megalomanskim apetitima, a činila mu se i brže ostvarivom...
...zanima me koga ti kriviš za taj povijesni promašaj; njega ili anglocioniste?...

Da, lik (Erdogan) je mislio da će uz pomoć Velikog brata i kumova, a nemiroljubivim sredstvima proširiti "zonu uticaja".
Prekalkulisao se, totalno i upropastio dubinu, susjede, a pokazaće se - Tursku i sebe lično.
- von_admir
#18407 Re: Sirija vol. 2
ko da su izgubili tasnu u skolu
U.S. official confirms radioactive material missing in Iraq since November, unclear whether it was misplaced or stolen
-
solar7
#18408 Re: Sirija vol. 2
Sve receno stoji,apsolutno.Zgoljo wrote:U pocetku rata u Siriji sam bio na strani rezima ali dvije stvari su me opredjelile da promijenim stranu:
1.Brutalni zlocini rezima nad neduznim civilnim stanovnistvom.
2.Proglasavanje islamistima,ma sta to znacilo,i dzihadistima sve one koji drze do svoje vjere islama,sve one koji je nisu spremni prodati i sve one kojima su vazna i njihova vjerska prava.
Ovo pod 2 me odmah podsjetilo na BiH,i tu je isti princip na snazi,svaki dostojanstveni musliman koji drzi do svojih vjerskih principa,koji ni po koju cijenu nije spreman na poltronstvo,koji jasno kaze,u svom-na svom,ko je i sta je takodje se proglasava islamistom,ma sta to znacilo,vehabitom,zaostalim i sta sve ne.
Na zalost,mnogi poltroni iz muslimanskih redova nisu svjesni da to krece iz kuhinja koje zele nas nestanak ili makar nase odricanje od islama i to vec par vjekova.Takodje nisu svjesni da ih njihovo poltronstvo,pljuvanje vlastitih svetinja,vlastitih sunarodnjaka,vlastitih obicaja,vlastite kulture,vlastite tradicije,pa i vlastite domovine,nece spasiti masovnih grobnica samo ako ti kojima poltronisu dobiju sansu i osjete da su oni slabi.
Kao primjer ilustrujem 92-95 kad je medju nama bilo najvise poltrona,ni jednom kao olaksavajuca okolnost nije uzeto to sto nije bio zglave vjernik,naprotiv ismijavao je to,sto je jeo svinjetinu,sto je pio alkohol,sto je pljuvao svoje,nego je i takav bacen u masovnu grobnicu.
Pametan bi naucio nesto iz toga,ne samo iz toga nego iz nekoliko ponavljanja toga.
Dakle,i ovdje i u Siriji problem je islam.
Ja nisam vjernik praktikant,ono obican sam Bosnjo,vjerujem u Boga ali volim trebe,volim i popit nekad koju,dakle prosjecan Bosnjo.
Ali nisam i nikad necu biti poltron,nikad se necu odreci svoga,nikad necu popljuvati svoje da bi se nekome dodvorio.
I ako je to kriterij za islamistu,ma sta to znacilo,da,ja sam islamista.Sta kanis poduzeti glede toga,o ti koji me ocima gledat ne mozes?
- von_admir
#18409 Re: Sirija vol. 2
#Syria- The #SAA imposes control on the villages of Bayt Janawro and Al Qastal near Kinssaba in the northern countryside of Lattakia

- Challenger__
#18410 Re: Sirija vol. 2
O kakvoj budaletini je riječ, najbolje pokazuje zabrana preleta aviona iznad Turske jedinom istinskom pacifisti Evrope, Aleksisu Ciprasu. Zatvara vazdušni prostor čovjeku koji u svojim istupima u grčkom parlamentu citira stihove turskih pjesnika.

LINK
Zavadio se sa skoro svim susjedima, zavadio se sa opozicijom u Turskoj, zavadio se sa suosnivačima AKP.
Jad.

Zavadio se sa skoro svim susjedima, zavadio se sa opozicijom u Turskoj, zavadio se sa suosnivačima AKP.
Jad.
-
zrakomlat
#18411 Re: Sirija vol. 2
Ukro ga asad pa baco po rebelskoj nejačivon_admir wrote:ko da su izgubili tasnu u skolu![]()
U.S. official confirms radioactive material missing in Iraq since November, unclear whether it was misplaced or stolen
- nixon69
#18412 Re: Sirija vol. 2
Da,samo sto bi oni usli i pod ruku sa bradonjama protiv Kurda.Challenger__ wrote:- E. Magnier (pouzdan insajder) je mišljenja da Iranu i Rusiji ne smeta eventualni turski/saudijski ulazak a protiv ISIL-a...
It may sound shaking to many, but #Russia #Iran don't mind a #Turkish-#Saudi boots on the ground against #ISIS.
- asurbanipal
#18413 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Ukratko, "Strateška dubina", legitimna, dozvoljena stvar, turski rukopis. "Halifat", anglocionistički projekat predat na upravu trojanskim konjima muslimanskog svijeta - Muslimanskom bratstvu i ekstremima vehabijskog kruga.
Čitao sam negdje da je ideja "halifata" u stvari Davutogluova, tj. njegov izum, mada može biti da je i on samo usvojio iz "viših" krugova...
- DuckZz
#18414 Re: Sirija vol. 2
Pro-vladini izvori, SOHR, pobunjenici.
"Izraelski borbeni avioni izvršili 2 zračna napada na položaje Hezbollaha u gradu Damasku."
"Izraelski borbeni avioni izvršili 2 zračna napada na položaje Hezbollaha u gradu Damasku."
- Challenger__
#18415 Re: Sirija vol. 2
On je dio tih krugova. Kao i Erdogan. Zato mu "braća" dolaze u goste da demonsriraju solidarnost. Da nije njihov davno bi ga pučirali.Čitao sam negdje da je ideja "halifata" u stvari Davutogluova, tj. njegov izum, mada može biti da je i on samo usvojio iz "viših" krugova...
-
Zgoljo
#18416 Re: Sirija vol. 2
Slavi li se teroristicki napad na Tursku?
Principjelni i dostojanstveni,ne dozvolimo bal vampira.
Saucesce turskom narodu i predsjedniku Erdoganu,vrijeme je da se obracunaju sa teroristima i njihovim nalogodavcima jednom za sva vremena.
Saucesce turskom narodu i predsjedniku Erdoganu,vrijeme je da se obracunaju sa teroristima i njihovim nalogodavcima jednom za sva vremena.
- Challenger__
#18417 Re: Sirija vol. 2
Damask, Hezbollah negiraju:DuckZz wrote:Pro-vladini izvori, SOHR, pobunjenici.
Report: Israel Strikes Syrian Army Outposts Near Damascus
Three Israeli rockets hit military outposts south of Damascus, Syrian Observatory for Human Rights said. Pro-Assad source, Hezbollah TV deny report.
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.70 ... um=twitter
- DaysleepeR
#18418 Re: Sirija vol. 2
i bošnjačkom, jer mi smo ipak jedan narod, jedno srce, jedna duša.Zgoljo wrote:Slavi li se teroristicki napad na Tursku?
- von_admir
#18419 Re: Sirija vol. 2
Ipak ce Erdu navuci na tanak led pocelo je sranje polako da se desava
Blast reported at Turkish cultural center in Stockholm, #Sweden. More info when it becomes available.
Last edited by von_admir on 17/02/2016 23:30, edited 1 time in total.
-
Zgoljo
#18420 Re: Sirija vol. 2
Nismo mi jedan narod vec dva prijateljska,bratska naroda.DaysleepeR wrote:i bošnjačkom, jer mi smo ipak jedan narod, jedno srce, jedna duša.Zgoljo wrote:Slavi li se teroristicki napad na Tursku?
-
sumirprimus
#18421 Re: Sirija vol. 2
Neko dize ulog...a nisu turci... 
- Maystor
#18422 Re: Sirija vol. 2
Teroristički napad u Ankari je još jedan dokaz da je krajnje vrijeme da se ovo zaustavi, dok nije prekasno. Sada već ginu svi, i Turci i Iranci i Saudijci, pa ako im sirijske žrtve nisu značile ništa, zar su spremni žrtvovati i sopstvene naroda? Zarad čega??
-
sumirprimus
#18423 Re: Sirija vol. 2
Imaju jos i rusi....Maystor wrote:Teroristički napad u Ankari je još jedan dokaz da je krajnje vrijeme da se ovo zaustavi, dok nije prekasno. Sada već ginu svi, i Turci i Iranci i Saudijci, pa ako im sirijske žrtve nisu značile ništa, zar su spremni žrtvovati i sopstvene naroda? Zarad čega??
- Maystor
#18424 Re: Sirija vol. 2
Lavrov izuzetno oštar, ne popušta ni milimetra
"Sve zavisi od Amertikanaca, od tog da li će oni biti spremni da sarađuju na vojnom polju", izjavio je on novinarima.
Komentirajući nedavnu izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel da se zona zabranjenih letova treba uvesti iznad Sirije, Lavrov je izjavio:
"To nije inicijativa Merkel, to je turska inicijativa".
Izuzetno grubo je odjebao babuskaru, mogao je bar imati malo respekta prema činjenici da je žena (mada je zaslužila da dobije po labrnji, što jest-jest).
"Sve zavisi od Amertikanaca, od tog da li će oni biti spremni da sarađuju na vojnom polju", izjavio je on novinarima.
Komentirajući nedavnu izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel da se zona zabranjenih letova treba uvesti iznad Sirije, Lavrov je izjavio:
"To nije inicijativa Merkel, to je turska inicijativa".
Izuzetno grubo je odjebao babuskaru, mogao je bar imati malo respekta prema činjenici da je žena (mada je zaslužila da dobije po labrnji, što jest-jest).
- von_admir
#18425 Re: Sirija vol. 2
Ovo kao da je dirigovano i tempirano sa neke strane

Powerful explosion heard in #Uganda’s capital #Kampala - @HassanIstiila @TRACterrorism
Reports of at least 4 dead in #Uganda explosion, just days before polls open