Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
vee-jay

#18401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

ovo je naravno cisto proseravanje od strane Suljagica. rigoleto.
Lug

#18402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lug »

vjeciti student wrote:2. Rusi su svakako rekli da nemaju ništa protiv ulaska BiH u EU.
:roll: :roll:

Traženje Rusije da se iz rezolucije Vijeća sigurnosti o BiH izbaci rečenica u kojoj se spominju euroatlantske integracije izaziva zabrinutost, izjavila je u ponedjeljak hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova Vesna Pusić.

..i da; Komsic ce predstavljati Bosance tako da.. svi dobri! :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#18403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

euforija je kratko trajala
skupljac_zeljeza

#18404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

plain vanilla wrote:euforija je kratko trajala
Na štetu 3 konstitutivna naroda i ostalih. Osim ako Dodiku neko ne zavrne ruku iz MZ.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#18405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

skupljac_zeljeza wrote:
Na štetu 3 konstitutivna naroda i ostalih. Osim ako Dodiku neko ne zavrne ruku iz MZ.
Lijepo bi bilo da je Dodik jedini problem ove drzave. Do Dodika ima koliko hoces dodika
skupljac_zeljeza

#18406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

plain vanilla wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Lijepo bi bilo da je Dodik jedini problem ove drzave. Do Dodika ima koliko hoces dodika
Ne mora značiti još da je sva mast otišla u propast. Od početka stvaranja koalicije više je bilo skepse na početku nego danas. Svi su oni vrlo inteligentni i znaju da na ovaj način ne bi još dugo, a ne kriju želju da traju.
shibonja

#18407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

lerdi wrote:Nekad se zaista upitam vide li pojedini dalje od nosa. Vlast bez DF bi bilo jako teško praviti jer SDP je u procesu reforme i nikome tamo ne pada napamet da uradi nešto što bi ga moglo ugroziti na kongresu, SBB i utemeljitelj su previše pljuvali u predizbornoj da bi sa SDA pravili vlast a bez SDA se jednostavno ne može jer je narod tako odlučio. Mislim možemo mi ovdje kuditi narod, kao što to uradiše SDP-ovci koji dan iza izbora, ali koja je svrha toga? Dakle naredne četiri godine je tako jer u demokratskoj državi demos tako oduči.

Ma koliko nekima to teško bilo za skontati ostanak DF-a u opoziciji donio bi ogromnu štetu državi. Ostavilo bi Dodika u državnim institucijama i samim tim ojačalo ga na nivou RS-a, ojačalo osovinu Čović-Dodik, FBiH dovelo u situaciju da trenutna vlada radi u tehničkom mandatu jer SDA i HDZ sigurno ne bi išli na manjinsku vladu koju svako jutro mogu smijeniti i faktički bi ovi nastavili vladati bez ikakve odgovornosti, dok bi se isto dešavalo i na kantonalnom nivou. Dakle dobili bi totalnu nestabilnost na svim niovima u državi i izgubili bi novu EU incijativu, milijarde investicija a mi bi svi bili za četiri godine stariji. Ja fakat ne vidim šta bi smo to mi kao društvo u ovom scenariju dobili. Ako neko zna nek napiše i nek me prosvjetli. Bio bi mu zasita zahvalan.

Ulazak DF-a u vlast državi daje bar neku nadu. Na državnom nivou je kako se čini pokopana osovina Čović-Dodik (mnogim nije ni jasno koliko je ovo bilo bitno), teži se ka EU/NATO integracijama i daje se signal prema vani kako želimo krenuti naprijed. Pokušava se osigurati stabilnost kako bi se privukle investicije te kako bi se natjerali ovi iz EU da nas poguraju kad su već obečali da će to uraditi. Ulazak u EU i NATO je rješenje skoro svih problema BiH. Kada se nađemo tamo htjeli ili ne, mnoge stvari će se morati mjenjati a mi ćemo kao društvo puno bliže biti građanskom nego ovom sada etno-nacionalnom. Drugačije ovdje do napretka neće doći a to su pokazali i ovi izbori.

Kao što rekoh Željko je DF podredio državi, za razliku od nekih drugih, i to se iz poteza u potez pokazuje. Odustajanje od Hrvatskih, Bošnjačkih pozicija je čisti primjer za to. Šta bi dobili da se sad nateže sa Čovićem oko nekog ministarskog mjesta? Samo argument Čoviću da se može izvući iz ovog sporazuma i ništa više. EPP, koji je na vrhuncu u EU, stoji iza Čovića i jako je glupo natezati se sa istim kada želiš da te ta Europa pogura prema naprijed. Jedno, dva ministarska mjesta nije vrijedno zastoja države.

U zadnjih par stranica vidim da je neko jako protresao kavez onim sdp uljupima,pa nek nanovo procitaju ovo iznad,toplo predlazem :bih:
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#18408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

Poslao sam e-mail DF-u i svim relevantnim organizacijama i Strankama/Partijama vezano za teški i NEVIDLJIVI kriminal prodaje važnih državnih rukovodećih pozicija unutar Institucija i državnih kompanijama psihopatima za veliki novac, koja se odvija ovih dana u Centralama Strankama/Partijama.

Odgovor DF-a je bila PRIMITIVNA šutnja i ignorantski stav, dakle, identičan odgovor kao što su imali ''socijalDEMONkrati'' koje su naslijedili ...

http://forum.klix.ba/prodaja-drzavnih-p ... 31016.html
http://forum.klix.ba/prodaja-drzavnih-p ... 31016.html

Ovo što ovih dana Stranke pobjednice izbora pokušavaju sa ovim dogovorima, nemoguće je implementirati na terenu ...

Ne može se uprezati, sedlati i jahati KONJ (BiH ekonomija) kojeg su IZNUTRA napali virusi (psihopate) jer psihopate nisu programirane da proizvode bilo kakvu novu vrijednost već su programirane samo da NEVIDLJIVO izazivaju štetu, destrukciju i ANARHIJU u najvišim institucijama Vlasti, koja se prenosi na ulice ...

Sasvim je nebitno šta se oni u vrhu dogovore (NA LEĐIMA KONJA) ako su konja (IZNUTRA) napali virusi (psihopate).

Image

Dr. Andrew M. Lobaczewski u svojoj knjizi Politička ponerologija kaže: “Virusi (psihopate) nisu svjesni da će biti živi zakopani zajedno sa tijelom onoga čiju smrt su izazvali''.

Međutim, šta nama poštenim i običnim građanima vrijedi ovo saznanje, kada ćemo i mi PRVI biti uništeni destruktivnim djelovanjem pojedinih psihopata koji jašu NA LEĐIMA KONJA i njihovih psiho-patogenih klonova koji se nalaze ispod njih UNUTAR KONJA!?

guruman

#18409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

antimob se približava suštini.Jasno je u osnovi da se radi o poplavi antitipova koji su zaposjeli tamo gdje je najlakše.Naravno da su pojahali konja koji je lipso,ali što se to njih tiče.Izvuči će i ono malo snage preostale.Potrošiće resurse na svoja dupeta.Kako nisu do sada bili odgovorni glupo je očekivati da se šta promjeni.Ove manipulante ne slušam već poodavno ,ali se osjete svi njihovi marifetluci.Ponajviše u đepu,a bogami i zdravlje nam urušavaju.Neka nova mimikrija koja to više i nije.Bezobrazno i sadistički ,bez trunke savjesti.Vrte našu lovu za
pomicanje svojih guzica.Tipični seoski šaneri,nafatali glupake što u Bosni nikada nije falilo.Državna hazna se otvorila,započinje juriš,prvo razvojna banka,javne institucije i firme i povećem broju i svuda tamo gdje se lova vrti a ne vraća se.Dokada ko zna.......
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#18410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

Upravo tako - psihopate su kao poplava PREPLAVILE državne Institucije i kompanije od vitalnog interesa građana.

HITNO treba uspostaviti ''Državnu agenciju za testiranje i izbor kadrova'' čiji uposlenici bi bili podložni krivičnoj odgovornosti u slučaju zloupotrebe.

Strankama/Partijama treba oduzeti pravo da bilo koga postave na bilo kakvu funkciju.

Treba oduzeti pravo likovima poput Zukića i njemu sličnih da oni bilo koga postave na bilo kakvu poziciju - to je apsurd što se radi!

Posljedice djelovanja psihopata su masovni srčani i moždani udari po državnim Institucijama i kompanijama kao i POPLAVA vila po Poljinama, poslije svakih izbora ...

Šta mislite koliko će se ovakvih vila pojaviti za par mjeseci na Poljinama i širom BiH poslije ovih izbora?

Šta mislite odakle im pare da prave ovo?

NOVAC DOBIVAJU OD PRODAJE VLASTI I PRODAJE POZICIJA - PSIHOPATIMA bez bilo kakve provjere.

Ova PRIMITIVNA prodaja pozicija za novac PSIHOPATIMA koja se masovno odvija ovih dana u Strankama/Partijama se mora HITNO zaustaviti!

Svim rukovodiocima po državnim Institucijama i direktorima državnih kompanija koji su do sada obnašali poziciju treba oduzeti to pravo NIKO OD DOSADAŠNJIH DIREKTORA ne smije ponovo biti na poziciji i HITNO im treba ispitati imovinu jer su SVI ONI te svoje pozicije KUPILI u Strankama/Partijama - kao na pijaci.

DO SADAŠNJA PRAKSA JE BILA - NE MOŽEŠ BITI NIŠTA AKO NE ULETIŠ LOVU ...

Također, ispitati imovinu svima koji su bili u kadrovskim komisijama u Strankama/Partijama.

Ponavljam ne može se sedlati i jahati konj (BiH ekonomija) kojeg su iznutra napale psihopate ...

Image

HITNO treba oduzeti pravo Strankama/Partijama da oni bilo koga postavljaju na bilo kakvu poziciju i HITNO uspostaviti ''Državnu agenciju za testiranje i izbor kadrova'' čiji uposlenici bi bili podložni krivičnoj odgovornosti u slučaju zloupotrebe!

Ako se to ne uradi, ANARHIJA koju psihopate izazivaju u vrhu Institucija i po državnim kompanijama će se ponovo iz VRHA prema DNU prenijeti na ulicu i opet ćemo imati ANARHIJU kao što smo je imali u februaru ove godine ...

DF-Željko Komšić PRIMITIVNO šuti na email-ove vezano za ovaj teški kriminal, na isti način kao što PRIMITIVNO šute i oni sa kojima su u koaliciji i kao što su šutjele ''socijalDEMONkrate'' koje je DF naslijedio (čitaj koje su se PRELILE poput poplave iz crvene u naranđastu boju, a iznutra su ostali IDENTIČNI kao što su i bili dok su bili crveni!). Da je drugačije od ovoga što tvrdim pročitali bi i analizirali što ljudi pišu i upozoravaju ih i ne bi PRIMITIVNO šutjeli na email-ove koje im ljudi šalju!
Last edited by antimobb on 20/11/2014 10:00, edited 2 times in total.
lerdi

#18411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Jel ti fakat misliš da će ti neko odgovoriti na ovakav mail? :D
antimobb

#18412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

lerdi wrote:Jel ti fakat misliš da će ti neko odgovoriti na ovakav mail? :D

Bilo bi CIVILIZIRANO da odgovore jer šutiti je PRIMITIVNO!

Imati Vlast, a ignorisati nekoga ko govori ISTINU i ukazuje na kriminal i ANARHIJU u najvišim institucijama Vlasti je tako retrogradno, zaostalo i PRIMITIVNO!
lerdi

#18413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

antimobb wrote:
lerdi wrote:Jel ti fakat misliš da će ti neko odgovoriti na ovakav mail? :D

Bilo bi CIVILIZIRANO da odgovore jer šutiti je PRIMITIVNO!

Imati Vlast, a ignorisati nekoga ko govori ISTINU i ukazuje na kriminal i ANARHIJU u najvišim institucijama Vlasti je tako retrogradno, zaostalo i PRIMITIVNO!
Mislim da bi prije svega bilo NEOZBILJNO odgovoriti na ovakav mail. Mislim NEOZBILJNO je i poslati ovakav mail pa očekivati neki odgovor na isti. Doduše to je već do onog koji ga šalje. ;)
antimobb

#18414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

Nije problem. Opet ti kažem PRIMITIVNO je ignorisati nekog ko govori ISTINU i ukazuje na TEŠKI kriminal. Meni je važno da sam skinuo teret sa sebe i detaljno upozorio na ovaj kriminal i NEVIDLJIVU ANARHIJU u vrhu vlasti, a oni neka i dalje PRIMITIVNO šute i smiju se na sve naše email-ove, kao što su do sada radili. Dočiće vrijeme kada će plakati ...

AHANARHIJA u vrhu Vlasti, opet će izazvati ANARHIJU na DNU (na ulicama) kakvu smo imali u februaru ove godine ...

https://www.youtube.com/watch?v=k3T7A6-p6Hc

Mislim da će ovaj put biti puno teža ...
antimobb

#18415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

Od 2009 godine na ovom forumu pišem i upozoravam na destruktivno djelovanje psihopata.

Kada sam napisao da će ljudi izaći na ulice i da će nastati opća ANARHIJA - primitivno su mi se smijali.

Nakon toga, 01.10.2013 godine otvorio sam temu i ponudio rješenje kako da se izbjegne ANARHIJA na ulicama: http://forum.klix.ba/rjesenje-za-bih-na ... 16059.html i slao email-ove na sve releventne adrese ali na sve moje apele odgovor je bio PRIMITIVNA šutnja ...

Sada vam opet kažem, dogodit će se opet ANARHIJA na ulicama deset puta teža i gora nego što je bila u februaru ove godine ukoliko zajednički i HITNO ne zaustavimo NEVIDLJIVU ANARHIJU psihopata po Institucijama i državnim kompanijama ...

Nemojte se smijati i ignorisati ljude koji žele dobro ovoj državi i ovom narodu jer to je tako - PRIMITIVNO! :(
guruman

#18416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

antimob buraz,sve si 100 % u pravu.Ja sam poodavno shvatio ove razne "pickhe" po forumima u većem ili manjem procentu se solidarišu sa dobro i veoma tačno opisanim karikaturama koje "obnašaju" sve čega su se dograbili.
Znaju oni da si u pravu,a istinu niko ne želi čutri,jer ruši im se "ugled" koji su stekli kod hamši i šamši.
Nema potrebe da išta demantuju,sve se vidi na prvi pogled.
StupskaBitanga

#18417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Predobro :thumbup:
Image
Helena2014

#18418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

StupskaBitanga wrote:Predobro :thumbup:
Image

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
antimobb

#18419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobb »

guruman wrote:antimob buraz,sve si 100 % u pravu.Ja sam poodavno shvatio ove razne "pickhe" po forumima u većem ili manjem procentu se solidarišu sa dobro i veoma tačno opisanim karikaturama koje "obnašaju" sve čega su se dograbili.
Znaju oni da si u pravu,a istinu niko ne želi čutri,jer ruši im se "ugled" koji su stekli kod hamši i šamši.
Hvala najljepša na razumjevanju. Naime, u svoj ovoj priči jedino što me boli kao čovjeka koji je čitav rat proveo u BiH, jeste, da ćemo uskoro u vlastitoj zemlji postati građani drugog reda i bez svih naših prirodnih resursa, zbog naše opće nepismenosti iz koje proizlazi ovoliki primitivizam - šuti i smiji se svemu. Najteža izjava jednog našeg Bošnjačkog visokog zvaničnika koju sam ikada čuo jeste: ''Mah, šta te briga, ne sikiraj se, samo pusti stvari neka se same od sebe dešavaju i rješavaju''. Zamisli samo, kako je to primitivno? Zanima me šta će sutra kada izluđeni PTSP narod masovno izađe na ulicu hoće li pustiti da se samo od sebe riješi? Gdje i u što, vodi ova nevidljiva ANARHIJA koju generiraju u VRHU vlasti, a koja se prenosi na ulice? Strašno! :(
Banksy

#18420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

skupljac_zeljeza wrote:
omar little wrote:
Banksy wrote:Da SDP ima pameti, pa za 15 dana izabere Bogića, nikakvih više problema DF ne bi imao, ni niže ni višerazrednih ... :mrgreen:
da ti uhljupi imaju pameti, oni bi bogica davnih dana posadili na stolicu da im dirigira.
Kad bi još nekako jedna lasta činila proljeće. :zjev:
Kad bi dao Bog, pa ova lasta poletjela, DF bi mogao ključ u bravu.
Mada, mogli bi to oni već danas ...
StupskaBitanga

#18421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Bogić vjerovatno ne bi mogao biti predsjednik u punom kapacitetu zbog zdravstvenog stanja ali da bude dio tj na čelu te ekipe sigurno bi nešto pokrenuo u ovom blatu u kojem se nalazimo
Svjetla nema sve je crno
Banksy

#18422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:Bogić vjerovatno ne bi mogao biti predsjednik u punom kapacitetu zbog zdravstvenog stanja ali da bude dio tj na čelu te ekipe sigurno bi nešto pokrenuo u ovom blatu u kojem se nalazimo
Svjetla nema sve je crno
Banksy wrote:
Bećirević (kod S. Hadžifejzovića) reče da su Bešlagić i Bogić spremni da preuzmu stranku, Bešlagić kao vd, Bogić kad se stranka očisti.
Ne vjerujem ni Rumenku, ali ne bi ovo govorio javno da u tome nema bar mrva istine.
Iako mislim da SDP treba ugasiti, Bogićev eventualni angažman značajno mijenja stvari.
StupskaBitanga

#18423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

E to bi bilo već nešto u ovom turbulentnom i opasnom vremenu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

antimobb wrote:
guruman wrote:antimob buraz,sve si 100 % u pravu.Ja sam poodavno shvatio ove razne "pickhe" po forumima u većem ili manjem procentu se solidarišu sa dobro i veoma tačno opisanim karikaturama koje "obnašaju" sve čega su se dograbili.
Hvala najljepša na razumjevanju. Naime, u svoj ovoj priči jedino što me boli kao čovjeka koji je čitav rat proveo u BiH, jeste, da ćemo uskoro u vlastitoj zemlji postati građani drugog reda i bez svih naših prirodnih resursa, zbog naše opće nepismenosti iz koje proizlazi ovoliki primitivizam - šuti i smiji se svemu. Najteža izjava jednog našeg Bošnjačkog visokog zvaničnika koju sam ikada čuo jeste: ''Mah, šta te briga, ne sikiraj se, samo pusti stvari neka se same od sebe dešavaju i rješavaju''. Zamisli samo, kako je to primitivno? Zanima me šta će sutra kada izluđeni PTSP narod masovno izađe na ulicu hoće li pustiti da se samo od sebe riješi? Gdje i u što, vodi ova nevidljiva ANARHIJA koju generiraju u VRHU vlasti, a koja se prenosi na ulice? Strašno! :(
ako se usmjeri na Poljine onda nije strašno :D

no historija pokazuje da ljudi iz povijseti ništa ne nauče pa tko ni mi iz svoje a ni iz tuđe istorije a ona kaže da je ovakvo stanje idealno za bujanje ekstremističkih pokreta. Da je taj Prošnjački zvaničnik imalo pametan reko bi ti da puštaš bradu :D
lerdi

#18425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

JoseMujica wrote:
antimobb wrote: Hvala najljepša na razumjevanju. Naime, u svoj ovoj priči jedino što me boli kao čovjeka koji je čitav rat proveo u BiH, jeste, da ćemo uskoro u vlastitoj zemlji postati građani drugog reda i bez svih naših prirodnih resursa, zbog naše opće nepismenosti iz koje proizlazi ovoliki primitivizam - šuti i smiji se svemu. Najteža izjava jednog našeg Bošnjačkog visokog zvaničnika koju sam ikada čuo jeste: ''Mah, šta te briga, ne sikiraj se, samo pusti stvari neka se same od sebe dešavaju i rješavaju''. Zamisli samo, kako je to primitivno? Zanima me šta će sutra kada izluđeni PTSP narod masovno izađe na ulicu hoće li pustiti da se samo od sebe riješi? Gdje i u što, vodi ova nevidljiva ANARHIJA koju generiraju u VRHU vlasti, a koja se prenosi na ulice? Strašno! :(
ako se usmjeri na Poljine onda nije strašno :D

no historija pokazuje da ljudi iz povijseti ništa ne nauče pa tko ni mi iz svoje a ni iz tuđe istorije a ona kaže da je ovakvo stanje idealno za bujanje ekstremističkih pokreta. Da je taj Prošnjački zvaničnik imalo pametan reko bi ti da puštaš bradu :D
Kod nas je svaka ekstremna situacija dovodila do jačanja nacionalnih stranaka. 2008. ubistvo malog Denisa, pola godine kasnije SDA rasturi na izborima, 2010. kao malo padnu, ali 2012. godine nakon nestabilnosti u vlasti i svega što je tome prethodilo vračaju se u život, da bi 2014. nakon protesta i poplava ostvarili najbolji rezultat od 1998. godine. E sad nek mi neko kaže zašto bi se oni bojali reakcije naroda?
Post Reply