Farma

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
radostan dan

#18401 Re: Farma

Post by radostan dan »

Pismonosa wrote:
P308 wrote:
Pismonosa wrote:A šta je konkretno radio taj Memo i ostali na toj farmi, pa da je ovako puno raje oduševljeno njima? Stvarno nikad nisam to pogledao na TV-u. Jel to nešto ko onaj Veliki Brat, ono, ko može više popit, ko će više puta pokazati sisu, ko će dalje povratit, ko bolje prdi, i sl?? Jel u tome fora?

sto te zanima ako nikad nisi gledao?

Pa nije to odgovor. A objasnio sam već što me zanima. Odakle ovolika pažnja posvećena farmi? Valjda ima neko objašnjenje. Fudbal se gleda zbog dobrih poteza, driblinga, golova. Koncert gledaš zbog uživanja u muzici i talentu muzičara, cirkusku predstavu gledaš zbog vještine zabavljača, akrobata isl. Zbog čega sjediš kući ispred TV-a i gledaš Memu, Stoju, Ekrema?? Pitanje baš jednostavno.
hajd da ti ja odgovorim, mada mi je ovo prvi post na temi...farmu ne pratim, ali temu da, jer mi je interesantna profesionalno i bla, bla, bla...
(a i red je, pošto se potpomažemo na -dimnim- temama :mrgreen: :wink: )

znaš kako je nastala pica u italiji, taj -specijalitet- danas poznat i priznat širom svijeta?
hrana, najčešće večera ili doručak gladnih italijana, dok su pape, biskupi i nadbiskupi, mecene i ostali -ždrali-meso kao glavno jelo i salatu, ovi prvopomenuti nesretnici su od onoga što im ostane (ako im ostane) od ručka, doručka, večere, sve to bacali na tijesto i pekli. znači od otpada pravili obrok.
(to se kod nas kaže - od govana pitu)

e tako ti je i sa rijalitijima...imaš red sisa, red svađa, onda tračevi, onda gole guzice (u novije vrijeme jebačinu, ali nije dokazano jer niko kitu da isuče maksuz, nego ispod jorgana. no, obzirom na profil učesnika, koji izgledom više liče na metroseksualce a u nekim slučajevima i potpuno gejevski (da budem pol. korektan), opravdano se sumnja na ljuljanje kreveta - na prazno)).

onda imaš plaćene medije i spinovanje informacija (mediji a la - skandal, kurir, ekspres i sl.) jer tv nije dovoljan. niko ne može da gleda 24 sata tv bez prekida. na primjer, moraš da kenjaš jbg... e zato imaju novine, da dok kenjaš možeš da čitaš o rialitiju, i da u pisanoj formi sebe preslišaš da nisi šta propustio, eventualno koriguješ stavove i to...

rialitijem upravlja trust ekonomskih i psiholoških magova, koji su prije odabira i ubacivanja učesnika, sondirali javno mjenje i shodno tome našli 10-20 nesrećnika koji će zabavljati masu svojim glupostima, nekulturom, neznanjem.
jbg, ne možeš prodavati led eskimima. moraš prepoznati i naći tržište.

još ako se namjesti (a hoće i mora) koja nacionalna varnica (vidi pod - maca, miloš, vesna, memo und co.), zagarantovan je profit od više miliona maraka ili eura, na osnovu reklama, sponzora, a prije svega sms-ova.

a gledateljstvo guta. prima se. i prima ga. i traži još. i još.
što jače. brže. bolje i više. krvavije. ( za sledeći rialiti predlažem i predviđam uvođenje kamera i u wc šolju, odozdo. mogu kamere i u kao i na polnim organima).

jebeš rialiti bez porođaja. znači ovo u formi predloga, autorska prava ili ideju halalim - sledeća farma 9 mjeseci, snošaj, trudnoća, porod u štali, krv, posteljica, bolovi, švaleranje dok se mlada porađa).

krajnji ishod, tj proglašenje pobjednika - no, no u studiju, demonstracije bar 200.000 ljudi negdje kod ili u lisovićima, organizovane grupe iz srbije, bih, cg, makedonije, sa sve motkama, goli, traže pobjedu svog pulena.

veliki bratovi, farme i ostalo, su naše ogledalo. to smo mi. ja i ti.
možeš se opirati koliko hoćeš. opusti se, lakše ulazi.

kao demokrata po vokaciji, ostvaljam ti da biraš - hoŠ da budeš vendi ili ona mimi iz podgorice?
meni sve jedno. ionako će nas naguziti.
:wink:
:sax:
Last edited by radostan dan on 08/07/2013 13:33, edited 1 time in total.
Asamoah Gyan

#18402 Re: Farma

Post by Asamoah Gyan »

Dide wrote:
Sabirni centar wrote:
Jak samo tako (Y)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ludimilojko

#18403 Re: Farma

Post by ludimilojko »

Najjaci komentar...HAHAHA SRAMI SE SRBIJO SULEJMAN DA POBJEDI HAHAHAH... bas
dječak sa šibicama

#18404 Re: Farma

Post by dječak sa šibicama »

Ja primjecujem da Memu komentarisu ljudi koji ga nikada nisu gledali, ne znaju ga i sve sto znaju o Memi jeste par natpisa u novinama.

Licno ga znam, istina povrsno zdravo za zdravo, i gledao sam Izgubljene (valjda sam jedina budala koja je pratila taj sho :D) i pratio Memu 4 mjeseca, sad 3.. dovoljno da skuzim covjeka.

Niti je djubre, niti je futavac iz mahale koji prodaje obraz a prije toga je prodao rodjenu mater. Mnogi ga poistovjecuju sa mahalskim sanerima odnosno ganjaju u Memi lik iz "cuvenog" Kusturicinig opisa danasnjeg Sarajeva... na stranu sad Kusturica, i njegovi kompleksi, decko sa Gorice koja ne moze biti "sarajevskija" mahala glumi nekakvog Srbina, sto je ultra komicno... znaci, neki zele Memu predstaviti kao sitnog carsijskog prevaranta, uhljupa koji prodaje vijecnicu kaubojima, ukrade komsiji gedore ako ih ovaj zaboravi u garazi koju je zaboravio zakljucati, to je sve iz ciste pakosti. Ali promasili su ceo fudbal, Memo nije taj lik, on se samo predstavlja kao mahalac, on je u sustini dusa od covjeka. Namazan jeste, ili mozda takav zeli biti, ali u principu je emotivac i prost lik. I bolje za njega da nema "kapacitet" biti mahalac, to bas i nisu super pozitivni likovi, to su mangupi koji valjaju samo sebi i nikome drugome.

Memo je samo galamdzija i attention seeker, takav je uvijek bio, ja ga znam ispred umjetnicke skole i iz metalca, uvijek najglasniji isto ko macka ili dijete kad nije u centru paznje, pa se uzvere na zavjese ili televizor da svi obrate paznju na nju/njega.

Jos u Izgubljenim mi je bio favorit i svidio mi se, tamo nije bilo "komsija", sve domaci futavci, od onog prefriganog seljacine Izeta Gegaja pa na dalje, sve namazano sa hiljadu boja i Memo koji se boji visine i pada na guzicu kad stane na skije. Fakat je bio prost lik, i takav je i osvojio publiku, i uzeo pobjedu. Gegaji stustili desetine hiljada maraka u sms glasove za Izonija, i opet Memo dobio, a dan prije finala Izet pun sebe govori Memi "nemas sanse, moji glasaju sa svih telefona koje imamo, a imamo ih puno" :D

Ona emisija na Hajatu, ono je ofiraza bila, ja gledao dvije i vise nijednu, bilo me sramota njegovog blamiranja :D

Jasno da je na farmi pobijedio zbog "nacionalnog glasanja" ali realno dobio je i puno glasova iz Srbije, iz Crne Gore, prvenstveno na kraju kad je ostao sa Stanijom u ringu. Masa raje je glasalo protiv Stanije, i svaka im cast.
Sabirni centar

#18405 Re: Farma

Post by Sabirni centar »

Image
Image
:D
Tayyip

#18406 Re: Farma

Post by Tayyip »

Asamoah Gyan wrote:
Dide wrote:
Sabirni centar wrote:
Jak samo tako (Y)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
crnoplavo

#18407 Re: Farma

Post by crnoplavo »

:shock:

:shock:
foluška

#18408 Re: Farma

Post by foluška »

Sabirni centar wrote:
:thumbup:
"MEMIĆ EUROKREMIĆ!" - Šah :D :thumbup:
dječak sa šibicama

#18409 Re: Farma

Sabirni centar wrote:
:lol:

odlicno
Havatar

#18410 Re: Farma

Post by Havatar »

dječak sa šibicama wrote:Ja primjecujem da Memu komentarisu ljudi koji ga nikada nisu gledali, ne znaju ga i sve sto znaju o Memi jeste par natpisa u novinama.

Licno ga znam, istina povrsno zdravo za zdravo, i gledao sam Izgubljene (valjda sam jedina budala koja je pratila taj sho :D) i pratio Memu 4 mjeseca, sad 3.. dovoljno da skuzim covjeka.

Niti je djubre, niti je futavac iz mahale koji prodaje obraz a prije toga je prodao rodjenu mater. Mnogi ga poistovjecuju sa mahalskim sanerima odnosno ganjaju u Memi lik iz "cuvenog" Kusturicinig opisa danasnjeg Sarajeva... na stranu sad Kusturica, i njegovi kompleksi, decko sa Gorice koja ne moze biti "sarajevskija" mahala glumi nekakvog Srbina, sto je ultra komicno... znaci, neki zele Memu predstaviti kao sitnog carsijskog prevaranta, uhljupa koji prodaje vijecnicu kaubojima, ukrade komsiji gedore ako ih ovaj zaboravi u garazi koju je zaboravio zakljucati, to je sve iz ciste pakosti. Ali promasili su ceo fudbal, Memo nije taj lik, on se samo predstavlja kao mahalac, on je u sustini dusa od covjeka. Namazan jeste, ili mozda takav zeli biti, ali u principu je emotivac i prost lik. I bolje za njega da nema "kapacitet" biti mahalac, to bas i nisu super pozitivni likovi, to su mangupi koji valjaju samo sebi i nikome drugome.

Memo je samo galamdzija i attention seeker, takav je uvijek bio, ja ga znam ispred umjetnicke skole i iz metalca, uvijek najglasniji isto ko macka ili dijete kad nije u centru paznje, pa se uzvere na zavjese ili televizor da svi obrate paznju na nju/njega.

Jos u Izgubljenim mi je bio favorit i svidio mi se, tamo nije bilo "komsija", sve domaci futavci, od onog prefriganog seljacine Izeta Gegaja pa na dalje, sve namazano sa hiljadu boja i Memo koji se boji visine i pada na guzicu kad stane na skije. Fakat je bio prost lik, i takav je i osvojio publiku, i uzeo pobjedu. Gegaji stustili desetine hiljada maraka u sms glasove za Izonija, i opet Memo dobio, a dan prije finala Izet pun sebe govori Memi "nemas sanse, moji glasaju sa svih telefona koje imamo, a imamo ih puno" :D

Ona emisija na Hajatu, ono je ofiraza bila, ja gledao dvije i vise nijednu, bilo me sramota njegovog blamiranja :D

Jasno da je na farmi pobijedio zbog "nacionalnog glasanja" ali realno dobio je i puno glasova iz Srbije, iz Crne Gore, prvenstveno na kraju kad je ostao sa Stanijom u ringu. Masa raje je glasalo protiv Stanije, i svaka im cast.
Mračajski proto

#18411 Re: Farma

Post by Mračajski proto »

Image
MOSALJOZE

#18412 Re: Farma

Post by MOSALJOZE »

Nek su i pitari nešto osvojili.Bilo je i vrijeme 8-)
Havatar

#18413 Re: Farma

Post by Havatar »

SVE ZA LJUBAV/FARMA Ša plakao zbod devojke, mama skočila na Sašku Karan!

http://www.pulsonline.rs/farma-4/sva-de ... asku-karan

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/ ... farmi-foto

Kaća Živković: Stanija se odlično snašla na „Farmi“! FOTO
limunada25

#18414 Re: Farma

Post by limunada25 »

Samo pogledajte facu ovoj voditeljici kad ugleda sta pise na koverti, vec u tom momentu sam znala da je Memo pobjednik :wink:
AR15

#18415 Re: Farma

Post by AR15 »

MOSALJOZE wrote:Nek su i pitari nešto osvojili.Bilo je i vrijeme 8-)
Nemoj tako,dobar šal pravo :D

Nažalost,Farma je još jedan od tih shoowa koje naši Balkanci (čast izuzecima) prate 24/7.
Gledao aam ovih zadnjih par emisija,samo mi nije jasno koliko ljudi moraju biti zatupljeni da glasaju za jednu neradnicu,...... . I način na koji prikuplja glasove (spominjanjem mrtvog oca,i to u nacionalističkom kontekstu) je jednostavno jadno.

Ali eto,pokazale se da ima i dobrih ljudi,kao Sha.

Bravo Memo :bih:
dječak sa šibicama

#18416 Re: Farma

limunada25 wrote:Samo pogledajte facu ovoj voditeljici kad ugleda sta pise na koverti, vec u tom momentu sam znala da je Memo pobjednik :wink:
Lagano je slegnula ramenima.

Ali nije tajna da je Aleksandrina favoritkinja bila Stanija.
thesting

#18417 Re: Farma

Post by thesting »

Sabirni centar wrote:Image
Haha, prejaka slika, ko da je amdiza navio neku igracku.
lijan

#18418 Re: Farma

Post by lijan »

Igbala

#18419 Re: Farma

Post by Igbala »

Sabirni centar wrote:
dječak sa šibicama wrote:

ono, kako ono kazu, "sto umisljate da su Vesna i Saska cetnikuse"
3:19 :thumbup: :thumbup:

Novinar odron :-)

Sha "Memo je moj brat, vidimo se u Sarajevu" :wink:
Havatar

#18420 Re: Farma

Post by Havatar »

:vozdra: Igbala
dječak sa šibicama

#18421 Re: Farma

Igbala

#18422 Re: Farma

Post by Igbala »

Havatar wrote:SVE ZA LJUBAV/FARMA Ša plakao zbod devojke, mama skočila na Sašku Karan!

http://www.pulsonline.rs/farma-4/sva-de ... asku-karan

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/ ... farmi-foto

Kaća Živković: Stanija se odlično snašla na „Farmi“! FOTO

Sad nam ostaje da komentarišemo intervjue i ostalo :mrgreen:
Igbala

#18423 Re: Farma

Post by Igbala »

Asamoah Gyan wrote:Memo za RSG! MEMO LEGENDO!
http://soundcloud.com/rsg-radio/sulejman-memo-haljevac

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Igbala

#18424 Re: Farma

Post by Igbala »

Havatar wrote::vozdra: Igbala

:cao: Je li ti drago što me opet vidiš na temi :kiss:
Havatar

#18425 Re: Farma

Post by Havatar »

Igbala wrote:
Havatar wrote::vozdra: Igbala