Oplakah svega mi
Ukrajina
- GandalfSivi
-
swanfilter
#183877 Re: Ukrajina
Mi smo papucari po pitanju svoje sudbe. Petlju imamo i pokazemo da mozemo kad nas stjeraju u cosak.
Inace, najjaci smo ratnici kada treba za druge ginuti. Historija pokazala. Cak nam pjesme posvecivali ...
A, boga mi, i kod nas se turske zastave nosale za tamo neke njihove stvari.
Inace, najjaci smo ratnici kada treba za druge ginuti. Historija pokazala. Cak nam pjesme posvecivali ...
A, boga mi, i kod nas se turske zastave nosale za tamo neke njihove stvari.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#183879 Re: Ukrajina
tema je ukraina sory za off
https://x.com/wartranslated/status/1702 ... 44190?s=20

ovo je onaj sto svak malo na ruskj tv prijeti nuklearkama
https://x.com/wartranslated/status/1702 ... 44190?s=20
ovo je onaj sto svak malo na ruskj tv prijeti nuklearkama
-
sumirprimus
#183880 Re: Ukrajina
Def Mon
@DefMon3
Ukrainian forces have liberated roughly 58km2 south of Bakhmut.
I came up with this number by looking at historical data of the most forward positions of RuAF and comparing it with today.

@DefMon3
Ukrainian forces have liberated roughly 58km2 south of Bakhmut.
I came up with this number by looking at historical data of the most forward positions of RuAF and comparing it with today.
-
swanfilter
#183881 Re: Ukrajina
Pa i Srbe je Seselj izvodio na cestu sa maVicom Putina.
Ne kazem ja, Srbi su mnogo militantniji i budalastiji, a i mi onda morali naci svog idola.
A, sta sa tih 4 prsta? Prvi haber mi ..
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#183882 Re: Ukrajina
Pa dobro ne blokiraju, ali nije da nema orgijanja. Pogledaj za izbore, za utakmice i sl. Sramota me bilo.sumirprimus wrote: ↑15/09/2023 14:30 ja ne vidim da bosnje blokiraju cestu perma rs sa turski zastavama
-
sumirprimus
#183883 Re: Ukrajina
https://x.com/olex_scherba/status/17026 ... 86445?s=20
olexander scherba
@olex_scherba
·
22m
·
Klischiivka near #Bakhmut became the graveyard for thousands of russians. This land is soaked with blood.
Finally under control of #UkrainianArmy. Ukraine is moving forward.
https://x.com/bayraktar_1love/status/17 ... 45919?s=20
video u prilogu
i klisivka je uknjizena.
olexander scherba
@olex_scherba
·
22m
·
Klischiivka near #Bakhmut became the graveyard for thousands of russians. This land is soaked with blood.
Finally under control of #UkrainianArmy. Ukraine is moving forward.
https://x.com/bayraktar_1love/status/17 ... 45919?s=20
video u prilogu
i klisivka je uknjizena.
- duminjo
#183884 Re: Ukrajina
Više ima pedera Bosnjaka nego onih koji bi Sutra ginuli za tursku zastavu.laserShow wrote: ↑15/09/2023 14:52Pa dobro ne blokiraju, ali nije da nema orgijanja. Pogledaj za izbore, za utakmice i sl. Sramota me bilo.sumirprimus wrote: ↑15/09/2023 14:30 ja ne vidim da bosnje blokiraju cestu perma rs sa turski zastavama
Mecati u istu ravan odnose Bosnjaka i Turaka sa onom srbi-rusi je bez ikakve osnove i moze biti samo zlonamjerno.
Jedni imaju takav odnos da ih punih usta masovnom nazivaju majkom a drugi javno raspravljaju da li su turci bili okupator. Za jedne je majcica stavila Veto na genocid, drugi nam nisu usvojili rezoluciju o genocidu u svojoj drzavi.
Ovo stavljanje u istu, pa cak i u slicnu, ravan pojedinaca turkofila sa masovnom pojavom rusofila je cisto iz zle namjere da se bošnjak ponizi i prikaze lose. U najmanju ruku je nesto slicno izjavama bivse predsjednice dragih nam susjeda u vezi nekoliko hiljada radikalnih muslimana u BiH.
Al et, malo izgleda rusi puše pa valja pisati o necemu trecem.
-
detroit-mercy
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#183886 Re: Ukrajina
Rusko društvo je vrlo bolesno
mcornelison za Daily Kos
Petak, 15. septembra 2023. u 13:29

Snažni Putin
Njemački izdavač t-online intervjuirao je dvoje novinara s dugogodišnjim iskustvom u Rusiji. Preveo sam nekoliko njihovih izjava za čitatelje DKos-a. Vrlo su pesimistični u pogledu ruskog društva i bilo kakvih izgleda za promjene iz temelja.
Rusko društvo deformirano je diktaturom i ispiranjem mozga više od sto godina. Sustavno se usađuju mitovi o žrtvama i raspiruje se mržnja prema Zapadu; kažnjava se svako kritičko propitivanje ove verzije povijesti.
Ako ometate interese vlasti, suočit ćete se s teškim posljedicama. Zato se većina ljudi radije kloni toga. Rusi se boje.
U Rusiji ne postoji individualni osjećaj odgovornosti za kolektivno djelovanje.
Veterani (u ruskoj vojsci) su uvijek mučili mlađe ljude do stepena koji je ovdje nezamisliv, a to se nikad ne kažnjava. Ovo užasno iskustvo oblikuje cijelo rusko društvo.
Niko na slobodnom Zapadu ne može očekivati da će ljudi u Rusiji izaći na ulice, na prosvjede. Kazne su užasne i proizvoljne. Možete biti uhićeni samo zato što ste držali prazan papir.
Ljudi u Rusiji nemaju pojma kako se doista dogodio Drugi svjetski rat. Znaju da je Njemačka počinila strašne zločine nakon napada na Sovjetski Savez 1941. Ali ne znaju da je Crvena armija napala Poljsku 1939. kako bi podijelila zemlju prema paktu Hitler-Staljin. Ljudi imaju selektivan pogled na povijest koji im je usađen od malih nogu. Zato sada mnogi vjeruju u laž da u Kijevu postoje "nacisti" kojima Zapad upravlja na daljinu.
Reformi neće biti sve dok Rusija ne doživi jasan poraz u Ukrajini, a i ta je šansa mala.
Ruski narod ne povezuje svoju kriminalnu i brutalnu vlast s vlastitim pasivnim i ropskim mentalitetom. [ovo je moj sažetak nekoliko rečenica - nije prevod]
Čini se da je rizik (od nuklearne eskalacije) vrlo nizak. Bio bi to i kraj Rusije. Jasno je da je ovaj režim kukavički. Napada samo slabije države. Ljudi u Kremlju znaju da su beznadno inferiorni u odnosu na NATO.
--
Komentar...
Realnost je da ne postoji Rusija, samo ostaci Moskovskog Carstva.
Francuska, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Španjolska i Britanija uglavnom su uspostavile prekomorska carstva i konsolidirale ih nakon 1815. Kasnije su, naravno, manje-više demontirane nakon samouprave i neovisnosti nakon Versailleskog ugovora, a posebno Drugog svjetskog rata.
Rusija, Kina, Austro-Ugarska, Osmanlije i izvornih 13 (zapravo 12) američkih (ne) kolonija osnovali su svoja carstva uglavnom osvajanjem susjednih naroda i njihovim pokoravanjem te nametanjem vlastitog sustava.
mcornelison za Daily Kos
Petak, 15. septembra 2023. u 13:29

Snažni Putin
Njemački izdavač t-online intervjuirao je dvoje novinara s dugogodišnjim iskustvom u Rusiji. Preveo sam nekoliko njihovih izjava za čitatelje DKos-a. Vrlo su pesimistični u pogledu ruskog društva i bilo kakvih izgleda za promjene iz temelja.
Rusko društvo deformirano je diktaturom i ispiranjem mozga više od sto godina. Sustavno se usađuju mitovi o žrtvama i raspiruje se mržnja prema Zapadu; kažnjava se svako kritičko propitivanje ove verzije povijesti.
Ako ometate interese vlasti, suočit ćete se s teškim posljedicama. Zato se većina ljudi radije kloni toga. Rusi se boje.
U Rusiji ne postoji individualni osjećaj odgovornosti za kolektivno djelovanje.
Veterani (u ruskoj vojsci) su uvijek mučili mlađe ljude do stepena koji je ovdje nezamisliv, a to se nikad ne kažnjava. Ovo užasno iskustvo oblikuje cijelo rusko društvo.
Niko na slobodnom Zapadu ne može očekivati da će ljudi u Rusiji izaći na ulice, na prosvjede. Kazne su užasne i proizvoljne. Možete biti uhićeni samo zato što ste držali prazan papir.
Ljudi u Rusiji nemaju pojma kako se doista dogodio Drugi svjetski rat. Znaju da je Njemačka počinila strašne zločine nakon napada na Sovjetski Savez 1941. Ali ne znaju da je Crvena armija napala Poljsku 1939. kako bi podijelila zemlju prema paktu Hitler-Staljin. Ljudi imaju selektivan pogled na povijest koji im je usađen od malih nogu. Zato sada mnogi vjeruju u laž da u Kijevu postoje "nacisti" kojima Zapad upravlja na daljinu.
Reformi neće biti sve dok Rusija ne doživi jasan poraz u Ukrajini, a i ta je šansa mala.
Ruski narod ne povezuje svoju kriminalnu i brutalnu vlast s vlastitim pasivnim i ropskim mentalitetom. [ovo je moj sažetak nekoliko rečenica - nije prevod]
Čini se da je rizik (od nuklearne eskalacije) vrlo nizak. Bio bi to i kraj Rusije. Jasno je da je ovaj režim kukavički. Napada samo slabije države. Ljudi u Kremlju znaju da su beznadno inferiorni u odnosu na NATO.
--
Komentar...
Realnost je da ne postoji Rusija, samo ostaci Moskovskog Carstva.
Francuska, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Španjolska i Britanija uglavnom su uspostavile prekomorska carstva i konsolidirale ih nakon 1815. Kasnije su, naravno, manje-više demontirane nakon samouprave i neovisnosti nakon Versailleskog ugovora, a posebno Drugog svjetskog rata.
Rusija, Kina, Austro-Ugarska, Osmanlije i izvornih 13 (zapravo 12) američkih (ne) kolonija osnovali su svoja carstva uglavnom osvajanjem susjednih naroda i njihovim pokoravanjem te nametanjem vlastitog sustava.
-
Excel2
#183887 Re: Ukrajina
Novi nivo buncanja
Zivota mi zapuhah se od smijeha
-
sumirprimus
#183888 Re: Ukrajina
Vjerovatno mislio na rusiju u zadnjem dijelu recenice
- Grean
#183889 Re: Ukrajina
Cetiri prsta, Muslimansko bratstvo mozda? Mursi i to. Nagadjam posto je post obrisan.swanfilter wrote: ↑15/09/2023 14:51Pa i Srbe je Seselj izvodio na cestu sa maVicom Putina.
Ne kazem ja, Srbi su mnogo militantniji i budalastiji, a i mi onda morali naci svog idola.
A, sta sa tih 4 prsta? Prvi haber mi ..
A ne kontam sto se cudite za prisnost Srbije i Rusije. Valjali su im npr veto za rezoluciju o genocidu, pripadaju istoj vjeri itd.
- drug_profi
#183890 Re: Ukrajina
Bas ovako.sumirprimus wrote: ↑15/09/2023 14:43 kod njih na fakultetima drze sesije i hvalospjeve o rusiji,tv, politicari, novinari, narod obicni na kmentarima, rusijapa svi ostali, kontra dekadentnog zapad, kod nas sjedi u drustvu i spomeni turke ,ako ti 90% nece jbat odma znanje i najgore pricat o turcima pljuni me.
ima radikala i kod nas, ali nisu mejn strim.
- Bloo
- Globalna šefica
#183891 Re: Ukrajina
Mrvice_ba
7 dana
Trolanje
Istra
6 sati, malo odmori i razmisli o vokabularu
7 dana
Trolanje
Istra
6 sati, malo odmori i razmisli o vokabularu
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- Hame_
- Hame_
#183894 Re: Ukrajina
Znakovito, i blo "opet" banira nepodobne ruskoj književnosti 
-
sumirprimus
#183895 Re: Ukrajina
Zvucmik na dronu
Ovaj rat je totalna promjena smjera sa ovim drnovima def.
-
Bossona
#183896 Re: Ukrajina
Ministar vanjskih poslova Mađarske i Orbanov proruski glasnogovornik Pétera Szijjártóa, ne osuđuje agresora na Ukrajinu i Hitlera 21 vijeka Putlera već Evropu i sve one koji pomažu Ukrajini da se odbrani jer po njemu cijeli svijet pati od posljedica rata ne zato što je Rusija napala Ukrajinu, već zato što je Europa globalizirala sukob.
Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine smatra da EU treba tražiti objašnjenje od Mađarske zašto širi dezinformacije protiv Europske unije u interesu Rusije.
-
Bossona
#183897 Re: Ukrajina
Spoj ljepote, pameti, dobrote, vizije i morala!
-
Crvene_brigade
#183898 Re: Ukrajina
Snimci iz oslobođene Klišivke. Heroji oslobađaju svoju zemlju
- Distortion
#183899 Re: Ukrajina
Objasnjenje zasto je Andriivka bitna
Ova 3. Sturmova je beton
Jutros je bio napad morskim dronom na jos jedan brod Karakurt-class Project 22800, rusi kazu da su odbili napad.
Nema vise mira za cm flotu, Ukrajinci nece stati.
I ovu vijest dosad nisam vidio, vidjet cemo jel tacno.
-
Bossona
#183900 Re: Ukrajina
Putlerova kujica komirana,......