Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#18376 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Nemoj ti, ja ću :zid:

S kim ja ulazim u priču :roll:
90minut

#18377 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

zomri wrote:Nemoj ti, ja ću :zid:

Niko te tražio nije neki drugi je tema.

A s Corporate je sve receno. :lol:
zomri

#18378 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

90minut wrote:
zomri wrote:Nemoj ti, ja ću :zid:

Niko te tražio nije neki drugi je tema.

A s Corporate je sve receno. :lol:
normala brate :wink:
Point.

#18379 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

zomri wrote:
Point. wrote:Jedva čekam novu epizodu Černobila.
ja kontao danas, kad skontam zmajevi danas a černobil tek sutra :cry:
U srijedu finale kupa Italije, tek u četvrtak onda :-?
yoda82

#18380 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

Bloo wrote:Trenutno ide Doom Patrol
Awesome
:thumbup:
Napokon da DC nesto pristojno izbaci, osim onih animiranih dugometražnih.

Image
Dobra. Neobična. Onako udarena :-D

Moja je preporuka prvo pregledati Teen Titans koja je dosta krvavija. Iako serije nisu direktno povezane (osim jedne epizode) smještene su u isti univerzum i vjerovatno će biti preklapanja u budućnosti. Osim toga uskoro izlazi i Swamp Thing koji je smještan u isti univerzum.
Fajcion

#18381 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

90minut wrote:
Dobro možemo i tim pravcem gledaš šta paše tebi OK.

Hajde mi reci koje ti serije pašu da imaju ocjenu ispod osmice molim te.
Šta meni paše a što su i realno sve vrlo pristojne serije.
The OA, Hotel Beau Séjour, YOU, Maniac, The Alienist, Forever pa gdje su tu True Blood, Two and half men, Desperate Housewives itd.
To je ovako odmah palo na pamet što je manje bitno nego da postaviš ljestvicu na 8.5 recimo. :-) Zbog toga sam i ostavio komentar prevenstveno.
Pa jedni Leftoversi 8.3, Black Sails isto tako.
90minut

#18382 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Fajcion wrote:
90minut wrote:
Dobro možemo i tim pravcem gledaš šta paše tebi OK.

Hajde mi reci koje ti serije pašu da imaju ocjenu ispod osmice molim te.
Šta meni paše a što su i realno sve vrlo pristojne serije.
The OA, Hotel Beau Séjour, YOU, Maniac, The Alienist, Forever pa gdje su tu True Blood, Two and half men, Desperate Housewives itd.
To je ovako odmah palo na pamet što je manje bitno nego da postaviš ljestvicu na 8.5 recimo. :-) Zbog toga sam i ostavio komentar prevenstveno.
Pa jedni Leftoversi 8.3, Black Sails isto tako.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ima izuzetaka kao sto sam vec napisao..

Recimo The OA perverzija od glume do priče do svega problem je što previše glupih ljudi ne želi da im se komplicira..
OA je poprilicno bolja od mnogih koje imaju tako visoku ocjenu..YOU je isto odlicna od glume do price..The
Alienst je isto iznad prosjeka..

True Blood je vec guilty pleasure jebo vampire zombije i ostalo, Desperate housewives ocjena je na mjestu isto guilty pleasure ko voli ( jedan sam od njih sto sam pogledao ) :D

Sto se tice Two and half Men mrtav sam ozbiljan kad kazem da je prvih 8 sezona čista desetka ovo što je sad 7.1 je zbog Ashton Kutchera spuštena.. :D

Ma leftoversi ok black sails isto..

A dobro to je on postavio na 8.5 što i jest nigdje veze jer ima mnogo dobrih serija u toj razdaljini.

Da isto ispod osmice sto gledam je Queen of the South.

I to je to ja mislim gledamo isto cini mi se ima li još nekih da si pogledao ili je to to?
Fajcion

#18383 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

@90minut
Ako misliš na ove ispod osmice ima ih tona ne znam sad tačno morao bih se zaroviti a ne da mi se. :mrgreen:
Ma meni ocjena nije toliko bitan faktor kad hoću šta da gledam. Zna se otprilike šta je krš a opet ne mora biti
ni vrhunska produkcija ni glumci da bi značilo da je serija dobra.
90minut

#18384 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Fajcion wrote:@90minut
Ako misliš na ove ispod osmice ima ih tona ne znam sad tačno morao bih se zaroviti a ne da mi se. :mrgreen:
Ma meni ocjena nije toliko bitan faktor kad hoću šta da gledam. Zna se otprilike šta je krš a opet ne mora biti
ni vrhunska produkcija ni glumci da bi značilo da je serija dobra.
Ima ih tona, al' osim nabrojanih iznad teško da ih ima iznad prosjeka to jest da kad gledaš da ih mozes zaredati.

A ponavljam the oa you the alienist i quuen of the south mislim da je to to ispod osmice što sam pogledao naravno osim ovih ostalih što su komedije i sapunica poput desperate housewives.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18385 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Tko nije gledao prvih osam sezona Two and a Half Men jedno 18 puta ne zaslužuje da živi :D Ove ostale nikad nisam pregled'o doduše, osim zadnje, preglupe, epizode.
Jack Be Nimble

#18386 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Nema se vremena. Puno serija. Vecina sranje, nego dobro. Proslo vrijeme zlatnog doba tv serija, pa taj kvalitet od 8.3 nije sto je nekad bio.

A sto se tice komedija to moze biti i 7.0. Perfektno dok se sprema kafa ili tipkas na forumu a serija u pozadini.
90minut

#18387 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Jack Be Nimble wrote:Nema se vremena. Puno serija. Vecina sranje, nego dobro. Proslo vrijeme zlatnog doba tv serija, pa taj kvalitet od 8.3 nije sto je nekad bio.

A sto se tice komedija to moze biti i 7.0. Perfektno dok se sprema kafa ili tipkas na forumu a serija u pozadini.
Loša ti je prica ako ne gledas nikako reci ne gledam, a ne odjednom da pises NE VALJA.

Eto serije iznad koje sam napisao da su ispod osmice kreni gledati i tek onda sudi.
Jack Be Nimble

#18388 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

90minut wrote:
Jack Be Nimble wrote:Nema se vremena. Puno serija. Vecina sranje, nego dobro. Proslo vrijeme zlatnog doba tv serija, pa taj kvalitet od 8.3 nije sto je nekad bio.

Loša ti je prica ako ne gledas nikako reci ne gledam, a ne odjednom da pises NE VALJA.

Eto serije iznad koje sam napisao da su ispod osmice kreni gledati i tek onda sudi.
Poceo sam gledati te sto si napisao. OA sam gledao prve 3 epizode i meni dosta da ugasim.

You sam dogledao do kraja, ali nakon 2 epizode to je vise bilo onako u pozadini. Htjeo sam da znam kako se zavrsi, ali da se ne opterecujem sa gledanjem. Ne bi tu seriju preporucio.

True Blood je ok. Guilty pleasure. Mislim da sam dogurao do 3 sezone i onda dojadilo.
90minut

#18389 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Ma vala OA je poprilicno uska s samo 8 epizoda u prvoj sezoni zanimljiva baš, al' dobro ako ne leži..

Pa to ti i kazem iznad prosjeka su i dovoljno dobre da se moze binđovati ništa spektakularno ja od You stvarno nisam ocekivao nista na kraju ugodno iznenađen,,Samo to je to na kraju dana na prste jedne ruke mozes bas kvalitetne nabrojati da su ispod osmice.
dale cooper

#18390 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Ko' je odgledo' samo 3 epizode The OA taj se debelo zajebo', tek kasnije stvari poprimaju svoj pravi oblik, da bi ti krajem prve sezone
i u drugoj totalno razjebale um. :D Iako da budemo jasni, nije to baš serija za svakoga, posebno one koji nemaju strpljenja i ne vole
mind fuck serije. :D
dječak sa šibicama

#18391 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

Pogledao prvu ep. Cernobila, svidja mi se.

Kao laika za to, uvijek me zanimalo kako izgleda taj reaktor i cijela ta prica oko radijacije.
SmokingMan

#18392 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

Ma samo classy. :bih:

Image
MarlboroGold

#18393 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MarlboroGold »

yoda82 wrote: Moja je preporuka prvo pregledati Teen Titans koja je dosta krvavija. Iako serije nisu direktno povezane (osim jedne epizode) smještene su u isti univerzum i vjerovatno će biti preklapanja u budućnosti. Osim toga uskoro izlazi i Swamp Thing koji je smještan u isti univerzum.
Beton serija. Posebno mi je drago zbog DC-a.
Baš sam maloprije odgledao epizodu sa Doom Patrol. Još samo da se i DP pojavi na Netflixu.
Stockk

#18394 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Stockk »

dječak sa šibicama wrote:Pogledao prvu ep. Cernobila, svidja mi se.

Kao laika za to, uvijek me zanimalo kako izgleda taj reaktor i cijela ta prica oko radijacije.
Evo taman i ja pregledah, dosta dobra prva epizoda, danas druga...
ferratilis

#18395 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Izasla druga epizoda Cernobila. :thumbup:

Dobra epizoda. Veci horor su glupi sovjetski politicari nego radijacija.
Jack Be Nimble

#18396 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

ferratilis wrote:Izasla druga epizoda Cernobila. :thumbup:

Dobra epizoda. Veci horor su glupi sovjetski politicari nego radijacija.
Ili doktori koji rade blizu nuklearne elekreane i mlijeko im je glavni ljek za opekotine. Nisu bili u stanju da skontaju sta se desava.

Isto je tako narod pravio obloge sa votkom misleci da je to dosta.
SanskiBiser

#18397 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Ne znam kako se ko sjeca ali nama su ovdje u Krajini dovodili djecu iz okoline Cernobila 1988, ekskurzije, svi sa terminalinim kancerom ono da se malo oporave. Trazeno od nas ucenika u skolama ko je zainteresovan da prihvati tu djecu na 10ak dana da borave tu. Niko se nije javio. Ono bukvalno gore nego AIDS da su imali, roditelje panika uhvatila...:(
Jack Be Nimble

#18398 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Ja sam se uvijek sjecao da su mi kao malom govorili da ne smijem piti mlijeko, sto je meni bila sega da me tjeraju da NE pijem mlijeko. I druga da mi nisu dali da idem van. To mi je ostalo u sjecanju i tek u 20tim pitao roditelje sta je to bilo sa mlijekom.

Objasnili da je to bilo nakon Cernobila i da su doktori govorili da se ne uzima mlijeko proizvedeno poslije eksplozije.
SanskiBiser

#18399 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Jack Be Nimble wrote:Ja sam se uvijek sjecao da su mi kao malom govorili da ne smijem piti mlijeko, sto je meni bila sega da me tjeraju da NE pijem mlijeko. I druga da mi nisu dali da idem van. To mi je ostalo u sjecanju i tek u 20tim pitao roditelje sta je to bilo sa mlijekom.

Objasnili da je to bilo nakon Cernobila i da su doktori govorili da se ne uzima mlijeko proizvedeno poslije eksplozije.
Salata, spinat, milijeko i svi mlijecni proizvodi, meso stoke koja je bila na svjezoj ispasi, samo sto su nama to govorili 2-3 mjeseca nakon sto je vec bio fallout radioaktivnih cestica po citavoj regiji i po svim zemljama okolo. Tako da nema ga da se nije ozracio kroz hranu.
Moji su bili u CZ pa su dobili nove uniforme i opremu, svi su obavezno zaduzivali nove dozimetre a stabovi TO i CZ su dobili gajgerove brojace nove, sjecam se vjezbi CZ i obuke ono dekontaminacija, tablete joda, kabanice koje su se bacale nakon upotrebe itd... a matere ko matere nisu dale djeci da se igraju vani. :lol:
milejovic1971

#18400 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milejovic1971 »

https://www.imdb.com/title/tt3476576/

Ljudi, ovo uopste nije tako lose ... od mene 4
Post Reply