HS kablovska
Moderator: anex
- kloniran
#18376 Re: HS kablovska
opet nocna pucanja konekcije 
- esmasaric
#18377 Re: HS kablovska
Hajde što mi je internet spor, ne smijem ni da pomislim da odigram neku online igricu... ali mi svako malo puca konekcija.
Nerijetko se dešava i po danu, a prije par dana mi je totalno nestao na sat vremena ili dva.
Hajde, pomislim, nije frka... Ali mi je hitno trebao, pa siđem u kafić u obližnoj ulici. Kako nemam često neta, navikla sam sa laptopom da visim tamo, kad ni tamo nema. Uglavnom, nije bilo ni interneta ni tv-a u čitavom naselju. Divota
Nerijetko se dešava i po danu, a prije par dana mi je totalno nestao na sat vremena ili dva.
Hajde, pomislim, nije frka... Ali mi je hitno trebao, pa siđem u kafić u obližnoj ulici. Kako nemam često neta, navikla sam sa laptopom da visim tamo, kad ni tamo nema. Uglavnom, nije bilo ni interneta ni tv-a u čitavom naselju. Divota
- MH i HS kablovska
#18378 Re: HS kablovska
Poštovani korisnici,
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net, KATV HS, M&H i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih osam faza puštanja signala. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.
Deveta faza puštanja signala planirana je za četvrtak 12.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama. U devetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
ALEJA LIPA, ANTUNA BRANKA ŠIMIĆA, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BIHAĆKA, BULEVAR MEŠE SELIMOVIĆA, GRBAVIČKA, HAMDIJE ČEMERLIĆA, KEMALA KAPETANOVIĆA, ZMAJA OD BOSNE, DERVIŠA NUMIĆA, GRBAVIČKA, HAMDIJE ČEMERLIĆA, HASANA BRKIĆA, MILANA PRELOGA, RADNIČKA, TRNOVSKA i ZAGREBAČKA.
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije). Poklon za vas. Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, uživati u dodatnim promotivnim kanalima bez ikakve obaveze.
Sa ponudom programskih shema unutar različitih paketa, možete se detaljnije upoznati na web sajtu: www.telemach.ba, www.hkb.ba i www.hs-ktv.ba.
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net, KATV HS, M&H i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih osam faza puštanja signala. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu.
Deveta faza puštanja signala planirana je za četvrtak 12.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama. U devetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
ALEJA LIPA, ANTUNA BRANKA ŠIMIĆA, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BIHAĆKA, BULEVAR MEŠE SELIMOVIĆA, GRBAVIČKA, HAMDIJE ČEMERLIĆA, KEMALA KAPETANOVIĆA, ZMAJA OD BOSNE, DERVIŠA NUMIĆA, GRBAVIČKA, HAMDIJE ČEMERLIĆA, HASANA BRKIĆA, MILANA PRELOGA, RADNIČKA, TRNOVSKA i ZAGREBAČKA.
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije). Poklon za vas. Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, uživati u dodatnim promotivnim kanalima bez ikakve obaveze.
Sa ponudom programskih shema unutar različitih paketa, možete se detaljnije upoznati na web sajtu: www.telemach.ba, www.hkb.ba i www.hs-ktv.ba.
- MH i HS kablovska
#18379 Re: HS kablovska
Zdravo esmasaric,esmasaric wrote:Hajde što mi je internet spor, ne smijem ni da pomislim da odigram neku online igricu... ali mi svako malo puca konekcija.
Nerijetko se dešava i po danu, a prije par dana mi je totalno nestao na sat vremena ili dva.![]()
molimo Vas javite nam se u inbox, rado ćemo provjeriti i korigovati sve što je potrebno.
- perfect_guy
#18380 Re: HS kablovska
otkud sad Bulevar kad je stajalo u nekoj ranijoj fazi?
- Benq
#18381 Re: HS kablovska
Sigurno nisu zavrsili sve brojeve , vjerovatno se radilo na rekonstrukciji mreze pa ce sad i to zavrsit.perfect_guy wrote:otkud sad Bulevar kad je stajalo u nekoj ranijoj fazi?
- mixone1995
#18382 Re: HS kablovska
Receno je da ce u ovoj (devetoj fazi) doci na red MZ Hrasno Brdo tj ulice Olovska, Posavska itd itd. Medjutim, opet nista od toga .. Bas fino

-
Nepass
#18383 Re: HS kablovska
[quote="MH i HS kablovska"[/quote]
koliko dugo vam treba da dodjete kad htjednem preci na novi paket(telemach)?
da mogu ukomponovati sa dolaskom tv-a
i ponovo da napomenem da vam stvarno nije fer sto stari korisnici, u mom slucaju od 2006, nemaju popust na prvih 6 mjeseci
koliko dugo vam treba da dodjete kad htjednem preci na novi paket(telemach)?
da mogu ukomponovati sa dolaskom tv-a
i ponovo da napomenem da vam stvarno nije fer sto stari korisnici, u mom slucaju od 2006, nemaju popust na prvih 6 mjeseci
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18384 Re: HS kablovska
Je li povecana brzina interneta...nesto nisam bio u toku zadnje vrijeme??? Koliko se sjcam pricalo se o nekom povecanju za 30 Mb.....
-
Nepass
- crnivrag
#18386 Re: HS kablovska
Povećanje brzina u okviru Duo i Trio paketa je najavljeno za 01.06, dakle ostalo je još nekih 20-ak dana.hrasno38 wrote:Je li povecana brzina interneta...nesto nisam bio u toku zadnje vrijeme??? Koliko se sjcam pricalo se o nekom povecanju za 30 Mb.....
-
HomeArt
#18387 Re: HS kablovska
Jučer poslijepodne mi je iz čista mira nestao FOX dok su ostali kanali manje-više radili (na mnogim se pojavljuju kockice). Nakon skeniranja kanala više pita i vađenja kartice FOX se nije pojavio, odnosno osim što nema signala nestao je skroz. Jel se ovo još nekome desilo?
Hrasno Brdo je u pitanju.
Hrasno Brdo je u pitanju.
- perfect_guy
#18388 Re: HS kablovska
prema Rijeci ping 28, a prema Logosoftu 33
- hrasno38
#18389 Re: HS kablovska
aha e hvala drug...ajde kad si na liniji da te pitam da li se tebi desava da ti se router sam od sebe cesce restartuje tj. skoro pa jednom dnevnocrnivrag wrote:Povećanje brzina u okviru Duo i Trio paketa je najavljeno za 01.06, dakle ostalo je još nekih 20-ak dana.hrasno38 wrote:Je li povecana brzina interneta...nesto nisam bio u toku zadnje vrijeme??? Koliko se sjcam pricalo se o nekom povecanju za 30 Mb.....
- crnivrag
#18390 Re: HS kablovska
Što se toga tiče, ja koristim njihov modem Cisco EPC3208, koji nije ujedno i router, a koristim vlastiti router TP-Link TL-WR1043ND.hrasno38 wrote:
aha e hvala drug...ajde kad si na liniji da te pitam da li se tebi desava da ti se router sam od sebe cesce restartuje tj. skoro pa jednom dnevno
Što se tiče njihovog modema, nije se nikad sam resetovao, osim u slučajevima kada su puštali nove brzine, ili kada je bio neki globalni prekid u prenosu signala, inače su mi i modem i router stalno online.
- hrasno38
#18391 Re: HS kablovska
I kod mene je Cisco EPC3208 ali malo malo se sam od sebe restartuje iz cista mira.crnivrag wrote:Što se toga tiče, ja koristim njihov modem Cisco EPC3208, koji nije ujedno i router, a koristim vlastiti router TP-Link TL-WR1043ND.hrasno38 wrote:
aha e hvala drug...ajde kad si na liniji da te pitam da li se tebi desava da ti se router sam od sebe cesce restartuje tj. skoro pa jednom dnevno
Što se tiče njihovog modema, nije se nikad sam resetovao, osim u slučajevima kada su puštali nove brzine, ili kada je bio neki globalni prekid u prenosu signala, inače su mi i modem i router stalno online.
- crnivrag
#18392 Re: HS kablovska
Jedino da ti nije problem u signalima koji dolaze do modema, pa se sam resetuje, jer ne vjerujem da ti ga oni resetuju konstantno iz baze, evo kakva je jačina signala kod mene:hrasno38 wrote:
I kod mene je Cisco EPC3208 ali malo malo se sam od sebe restartuje iz cista mira.

- hrasno38
#18393 Re: HS kablovska
Ma vec su jednom dolazili kod mene radi toga i nisu skontali jer su signali bili OKcrnivrag wrote:Jedino da ti nije problem u signalima koji dolaze do modema, pa se sam resetuje, jer ne vjerujem da ti ga oni resetuju konstantno iz baze, evo kakva je jačina signala kod mene:hrasno38 wrote:
I kod mene je Cisco EPC3208 ali malo malo se sam od sebe restartuje iz cista mira.
-
Nepass
#18394 Re: HS kablovska
ja se odlucio za ovaj njihov paket od 39,90 net i tv, eh posto imam dva tv-a kontam na oba da uzmem digitalnu, na jednom ce biti digitalni resiver, moze li drugi raditi samo sa karticom?crnivrag wrote:Povećanje brzina u okviru Duo i Trio paketa je najavljeno za 01.06, dakle ostalo je još nekih 20-ak dana.hrasno38 wrote:Je li povecana brzina interneta...nesto nisam bio u toku zadnje vrijeme??? Koliko se sjcam pricalo se o nekom povecanju za 30 Mb.....
da ne moram kroz kucu provoditi kablove, pored toga nemam gdje u drugoj prostoriji staviti resiver.
mozda je glupo pitanje ali valjda shvatis sta zelim uraditi
- crnivrag
#18395 Re: HS kablovska
Naravno da može, s tim da ćeš za drugi TV (odnosno modul) plaćati dodatnih 3,5 KM mjesečno, a imaćeš i na tom drugom TV-u sve kanale koji su ti uključeni u taj paket.Nepass wrote: ja se odlucio za ovaj njihov paket od 39,90 net i tv, eh posto imam dva tv-a kontam na oba da uzmem digitalnu, na jednom ce biti digitalni resiver, moze li drugi raditi samo sa karticom?
da ne moram kroz kucu provoditi kablove, pored toga nemam gdje u drugoj prostoriji staviti resiver.
-
Nepass
#18396 Re: HS kablovska
skonto sam za 3,5km najbitnije da ne treba resivercrnivrag wrote:Naravno da može, s tim da ćeš za drugi TV (odnosno modul) plaćati dodatnih 3,5 KM mjesečno, a imaćeš i na tom drugom TV-u sve kanale koji su ti uključeni u taj paket.Nepass wrote: ja se odlucio za ovaj njihov paket od 39,90 net i tv, eh posto imam dva tv-a kontam na oba da uzmem digitalnu, na jednom ce biti digitalni resiver, moze li drugi raditi samo sa karticom?
hvala na odg
-
sarajlija1971
#18397 Re: HS kablovska
Porodice Ribar je ukleta ulica
Jos nikad ne dobismo tu famoznu novu semu, a ne zna se kad cemo 
Hajd' sto ne dobismo novu semu, ja vec tri mjeseca ni racune ne dobijam
- Maharadza
#18398 Re: HS kablovska
Čuj ukleta a nema računa 3 mjeseca... pa to je Džennet brate.sarajlija1971 wrote:Porodice Ribar je ukleta ulicaJos nikad ne dobismo tu famoznu novu semu, a ne zna se kad cemo
- Benq
#18399 Re: HS kablovska
Maharadza wrote: Čuj ukleta a nema računa 3 mjeseca... pa to je Džennet brate.
-
sarajlija1971
#18400 Re: HS kablovska
A sto ne bih platio. Cim klocevi dostave racune. Do njih je.Benq wrote:Maharadza wrote: Čuj ukleta a nema računa 3 mjeseca... pa to je Džennet brate.bit ce njemu Dzehenem kad ga iskljuce usljed neplacenih racuna